9 Eylül 2018 Pazar

Bir de işin Muğdat Çelik tarafı var


İstanbulspor'la oynanan hazırlık maçını 2-1 kazandık ve goller Muğdat Çelik'ten geldi. Maçım yayını olmadığı için nasıl bir kurguyla oynadığımızı bilmiyorum. Şunu söyleyebilirim, önümüzdeki dönem adına 4-6-0 ciddi bir ihtimal ve bu formasyonun da en önemli alternatiflerinden biri Muğdat Çelik olacak.

Hiç hafife almamak gerekiyor. Bu oyun formatına uyacak yegane isimlerden biri. Galatasaray'a transfer olduğu gün "Yasin Öztekin yerine alındı" diye bir düşünce doğdu ama öyle olmadığını ısrarla yazdım. Akhisarspor'da Seleznyov'un yanında forvet oynuyor ve onun arkasında daha sahte 9 gibiydi. Oyunuyla da büyük etki etti, özellikle onlar adına çok daha iddialı maçlarda.

Galatasaray'da da biraz daha kontrayı zorladığımız anlarda Muğdat Çelik ön plana çıkacak. Ya da 4-6-0 dediğimizde önde sahte 9 ihtimallerinden biri yine kendisi. Onyekuru'nun forvet özelliği var, Feghouli de orada düşünülebilir diyoruz ama o pozisyonun gerçek anlamda futbolcusu Muğdat Çelik. Hızlı, hareketli, rakip savunmayı yıpratabilecek bir isim. İyi de bitirici olduğunu düşünüyorum.

Forvetsiz günlerin Yunus Akgün için de etkisi önemli. Onun da şansı arttı ve rotasyonda çok daha fazla süre alacağına inanıyorum. O da kariyerine forvet olarak başlayan, devamında kanatlara geçen bir isim. Forvet rotasyonunda düşünüleceğini sanmıyorum, en azından fiziği buna el vermez. Yine de kanatlarda şansı fazla, Sinan Gümüş'ün de önüne geçmesi beklentim.

Kasımpaşa maçı önümüzdeki dönem adına bizler için iyi bir gösterge. Bir süre daha Eren Derdiyok'la devam edilebilir ya da kurgu bütünüyle değişecek. Garry Rodrigues de iyileşmiş durumda, bir yanda Feghouli'nin 11'e döneceğini düşünüyorum ve sezona iyi giren Onyekuru'yu de olmazsa olmaz görüyorum. 4-2-3-1 mi yoksa 4-6-0 mı göreceğiz.

14 yorum:

  1. muğdat stoperle pek fazla mücadele etmeyi sevmiyor.daha serbest oynamayı seviyor.4-4-2'de çok yararlı olur.kasımpaşa maçında eren muğdat ikilisini bekliyorum her ikisininde perf.artmasını bekliyorum kasımpaşa kendi yarısaha sında karşılayıp hızlı hücümlar yapan takım.orta alandada 2 bir hat bekliyorum ndiaye fernando yoksa kasımpaşa geniş alanda mahveder kasımpaşanın zaafı ise kanatlar ve kenar ortaları en az 2 gole giden oyuncumuz olmalı onları açabilmek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-6-0'da da serbest rolde olacaktır. Zaten fizik olarak ikili mücadelelere girecek gibi değil. Ön alandaki baskısı, hareketliliği kıymetli olabilir.

      Sil
  2. eren hiçbir işe yaramıyor. boy pos hikaye. muğdat hareketli istekli bi oyuncu. kesinlikle daha faydalı olur. arzusu yeter. eren gibi iki büklüm dolaşmaz, savaşır. forması terler.

    keşke hocamız düşünse. ama bana hocamız da muğdat ı küçümsüyor gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derdiyok'un mücadele etmesini bekliyorum ama ayakta dahi duramıyor. Muğdat ise en azından hareketlilik getirebilir.

      Sil
  3. Eren ile oynamak geride oldugumuz ya da dengedeki her oyunda intihar olur, bu saatten sonra Mugdat, Feghouli ya da Yunus hepsi olur ama Eren olmaz kesinlikle. Trabzon macinin tekrarinda Eren'i izleyin inanilmaz bilincsiz bir forvet bu adamin Almanya'da ilk 11 oynadigina inanamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki sonradan girer ve biraz olsun yüksek toplarda iş görür ama 11 için ben de ideal isim olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  4. Bende ustteki arkadas gibi dusunuyorum. Mehmet Batdal Erenden daha faydali oynuyordu erenin yasindayken.
    Top takimindayken Hedef adam. Top rakibe gectiginde Defansif forvet oynuyordu.
    Eren ise top bizdeyken bosa ziplayan pivot
    top bizde iken ise ekonomik pres yapan podolski gibi oynuyor.(Top ayaginda degilken podolskinin faydasindan anlayabiliriz.)
    Bazen top ustune geldiginde artistik bir vurus deniyor o kadar.
    Topu erenin kafasina atmak lazim. Daha hic gormedim ortaya acilan topa rakiple cikip vurdugunu. Ya bu nasil pivot beyler. Hep topu kafaya istedikten sonra ben de atarim illaha ki. Boyum erenden 1cm uzun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Batdal mücadele ediyordu çünkü. Gol odağı yoktu, aksine arkasındaki isimler adına iyi bir duvardı.

      Sil
  5. Sinan kanatta ya da forvet arkasinda ne kadar etkisiz olsa da forvet oynarsa etkili olacağını düşünüyorum mugdat ise forvet arkasinda daha etkili olur gibi.

    YanıtlaSil
  6. Tek başına sıkıntı yaşar ama yine de Eren'den daha çok katkı sağlar.Tek başına sıkıntı yaşamaması için gerideki oyuncuların onu önde yalnız bırakmaması gerekir

    YanıtlaSil
  7. Terimin muğdat ve onyekuruya daha fazla sure vermesi lazim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir