5 Eylül 2018 Çarşamba

Bu gruba düşünce iddia olmazsa olmaz oluyor, hedef belirdi


Kadrodan herhangi bir futbolcuyu çıkarmak durumunda kalmadık. Eğer son günlerde beklenen 2 yabancı isim transfer edilmiş olsa bugün kadroda olan 2 ismi yazmamak durumundaydık. Biri Ömer Bayram olurdu, diğeri ise Sinan Gümüş ya da Muğdat Çelik'ten biri. Transfer yapamayınca buna gerek kalmadı, zaten 21 kişiyiz.

Yunus Akgün ve Ozan Kabak gibi isimler b listesine girebildiği için buraya yazılmadılar. Onların forma giymesi önünde bir engel yok. Bu da bir bakıma avantaj oldu, rotasyon içerisinde düşünülen altyapıdan futbolcularımız var. Zaten 21 kişilik kısıtlamamız var ve o açığı bu tarz isimlerle doldurmaya çalışıyoruz.

Eksiğiz tabii. Herkesin gözüne doğal olarak santrafor çarpıyor. Orayı dolduramadık ve bugün kim oynar noktasındayız. Stoper de bana sorarsanız sorunlu. Maicon da düşüş içinde ki Donk / Serdar Aziz olur mu noktasına geldik. Bir de konuşulmayan "yedek kaleci var". Muslera'ya bir şey olmasın diye dua edelim.

İyi bir gruba düşsek dahi kadroya gereken hamlelerin gelmemesinden ötürü kendi şansımızı oldukça düşürdük. Öyle bir gruba düşerdik ki "nasıl olsa şansımız yok" denirdi. Ama bu gruba düşünce de iddia olmazsa olmaz oluyor, bir hedef belirdi. Yine başarabiliriz, içinden çıkılmayacak bir konu değil. Fatih Hoca elbette en büyük şansımız olacak.

Hayırlısı olsun diyelim. Kadroda bir sürpriz yok, haliyle de haber değeri taşıyor diyemem. Eğer Ocak ayında Avrupa defteri hala açıksa bazı değişiklikler olabilir. O zamana kadar bu yapıyla devam edeceğiz. Eksikleri bol ama potansiyeli olan bir kadro. Başında da Fatih Terim gibi bir hocayla..

23 yorum:

  1. Adnan Polat döneminde de devre arası Nonda satılmıştı ve Atletico Madrid maçlarında Keita'yı forvet oynatacak kadar aciz bir duruma düşmüştük. Ve elenmiştik. Şu anki forvetsizlik durumu da bana onu hatırlatıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nonda'nın sözleşmesi fesih edilmişti, sırf Jo'ya yer açmak için.

      Sil
    2. Aklima Guillermo Burdissoya yer acmak icin Dany Nouenkou'nun sozlesmesini feshedenler geldi.

      Sil
    3. Burdisso icin Riera gønderilmisti

      Sil
    4. Dany de kiralanmıştı. Genel olarak bakmak lazım yabancı kontenjanına.

      Sil
    5. kimin kimin icin gittigi onemsiz ki.
      Ben mevkii olarak eslestirmistim
      Riera&Telles
      Dany nounkeu&Burdisso.
      Gonderilme zamanlari art arda olmasa da bencr benimnyazdifim sekilde mevkiisel dusunmuslerdir mantik olarak.

      Sil
  2. Kritik mevkilerde ciddi sakatlıklar olmazsa gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Yeter ki kadronun kimyası otursun. Porto 1 biz 2 çıkarız...

    YanıtlaSil
  3. Santraforsuz bir oyuna doğru gider bu is özellikle şampiyonlar liginde

    YanıtlaSil
  4. bizi cl de şu kadro yapısıyla ezerler hocam.sıfır çekme ihtimali doğdu.

    biz top tutamıyoruz.acemiler mangası görüntüsü verildi trabzonspor maçında.

    takımın futbol aklı yok.ne yaptığını bilmiyorlar.

    özetle takımda 10 numara vari oyuncu kıtlığı var biraz.olanlardan biri arıza.feguli yi ise terim kesti.bizim ortamız olmaz.ya öne geçip rakip zayıfsa alanyaspor gibi perişan ederiz yada trabzonspor maçında olduğu gibi perişan oluruz.

    dengeli takıma iki örnek verelim.

    birincisi süper ligde süper finalde kadıköydeki son maç

    https://www.transfermarkt.de/fenerbahce-istanbul_galatasaray-istanbul/index/spielbericht/2196434

    kadroya bakın.kanatlarda engin baytar ve riera ve orta saha ile maç içinde birleşen çift forvet elmander necati. pırpır oyuncu yok.pas alışverişi yapabilirsin ve oyunu tutarsın.

    ikinci örnek.unutulmaz benfica deplasmanı.skibbe takımı.bir benfica deplasmanında başabaş bir oyun.hatta bazen onları şoke eden bir oyun.hatırla.orta sahada pres yapıyordu benfica.galatasaray ise çok rahat şekilde bu presi paslaşarak kırıyordu.ama hangi kadroyla.

    bakınız:
    https://www.transfermarkt.de/spielbericht/index/spielbericht/927286

    sağda lincoln gezgin diyebiliriz.solda arda turan. ileride baros ve ümit karan.baros ta orta saha ile bütünleşiyordu.bu 11 de de pırpır oyuncu geniş alan seven oyuncu tiplemesi yok.3 oyuncu ise 10 numara vari.
    10 numaradan bozma ayhan akman kılas yetenekler lincoln ve arda
    bunlar rakip baskını kıran oyuncu tiplemeleri.

    başka bir örnek daha son 16 turunda elediğimiz şalke 04 maçı.
    https://www.transfermarkt.de/spielbericht/index/spielbericht/2284441

    enteresan bir diziliş.
    4-3-1-2
    orta üçlü melo selçuk altıntop önlerinde snijder ve çift forvet drogba burak

    gene pırpır oyuncu yok.ilk 1-1 lik maçta da yok.cl de rakip baskısını kırmak gerekiyor.bunun içinde topa biraz sahip olacaksın topu kazandıktan sonra.fenerbahçe benfica deplasmanında baskıyı kıramadı hocam.ne oldu?rakip sürekli ataklarını yeniledi.ve sonunda cezayı kestiler.

    bu arada drogba burak yılmaz umut bulut üçlüsünden gelinen noktaya bakın.eren derdiyok tek.çoh enteresan.

    terimin pırpır oyuncu transfer edip sonra oynatmaktan vazgeçmesi bir dosya konusu olur aga.

    oyun aklı olan hızlı kanat oyuncuları elbette günümüz futbolunda tercih edilebilir.lakin bu pırpır oyuncuların aynı zamanda pas oyununa etki etmeleri dar alanda da üretim yapmaları gerekiyor.oyun bilgisi önemli.

    salah ve sadio mane liverpolda.aynı zamanda pasör özellikleri olan pırpır oyuncular.

    artı parantez kanatlarda sadece geniş alan seven pırpır oyuncuların verdiği bir zararda bek oyuncularının fonksiyonunu azaltmaları.kanat açıkları aynı zamanda iç oyuncusu gibi de oynayabilmeliler ki kanat bekleri daha fazla oyuna dahil olsun.iç oynayabilmek içinde biraz pasör özelliklerin olması lazım.çelside hazard alonso yu nasıl devreye sokuyor.keza sağ kanatta da willian yada pedro azpilicueta yı devreye sokuyor oyuna dahil ediyor.

    işin daha da kötüsü santrafor yok.süper ligde açık ara en kötü santrafor mevkisinin galatasarayda olması akıl alır gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç sahada favori olacağımızı düşünüyorum, şartlar ne olursa olsun. Trabzonspor maçının kendi içinde değişkenleri vardı. Onu yok görüp, önümüze bakmak en sağlıklısı.

      Sil
  5. bu arada muslera nın alçaktan gönderdiği uzun toplar kalede golle sonuçlanıyor.trabzonspor maçındaki ilk golün başlangıcı musleranın uzun mesafeli ve alçak gönderdiği bir toptan geldi.
    gol olmadan önce hissettim bu topun geriye dönüp gol olacağını.

    bu takım güvenli şekilde defanstan çıkamıyor.ilk golde muslera kontraatağı başlatan isim oldu trabzonspor adına.

    muslerayı uyarmak gerekiyor bu konuda.yüksekten topu şişir ki dönen sahipsiz topu kazanmak için oyuncular zaman kazansın.muslera bu hatayı çok yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu iyi kurmayı bir türlü çözemedi. En azından daha basit oynamalı.

      Sil
  6. Şu kadro da üç oyuncu sıkıntı. Selçuk İnan, Ahmet Çalık ve Eren Derdiyok. Bu üç oyuncu ne yazıkki bırakın kilit rol oynamayı oyun tutmak hatta zamana oynamak için bile sahada olacak oyuncular değiller. Bunlar yerine alt yapıdan 3 oyuncu yazmak mantıklı tıpkı İsmail Çipe gibi. Alt yapıdaki oyuncu oynayabiliyor diyecek kişilerede psikoloji ve insan yönetimi konusunda bakmalarını öneriyorum. Kendilerine güvenileceğini anlayan gençler forma inançlarını yüksek tutacaklardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmuyor işte. Eren Derdiyok yerine yazabileceğiniz bir forvet yok. Hatta Selçuk İnan ve Çalık dahi mühim. Altyapıdan isimler zaten oynayabilir durumda. B listesi diye bir şey var.

      Sil
    2. Biz buna vizyon ve mantık çevresinde kaynak yönetimi diyoruz.
      Realist bakarsak Eren, Ahmet ve Selçuk herhangi bir durumda katkı sağlaması imkansız. Basit bir beyin fırtınası yaparsak Gs ın Schalke maçı bir yana Kayserispor maçına Eren, Selçuk, Ahmet ile çıkması sadece taraftarı değil teknik kadroya da güven vermeyecektir. Bu durumda bile bile niye boşa kürek çekerim. Kısaca özetlemek gerekirse bu oyuncuların yazılması veya o kontenjanın boş bırakılması arasında bir fark yok.

      B listesi mevzusuna gelirsek. Bu şampiyonlar ligi tarihinde hangi oyuncumuz B listesinden maça dahil oldu?
      Sen eğer alt yapıdan atıyorum Ahmet Sivri yi, Atalay Babacan ı Ozan ı ana listeye alsan bu oyunculara güven aşılayacaksın. Oyuncuyu kazanma yolunda + hamle.
      (Ayrıca orta sahamızda zaten sayıca kalabalık var Selçuğun girmesinde bir mecburiyet yok)

      Sil
    3. Ahmet Sivri listede değil bir kere, 2 yıl üst üste altyapıda oynamadı çünkü. Yunus Akgün, Ozan Kabak gibi isimler bu listede ve rotasyonda Yunus Akgün'ün ciddi şansı var.

      Fatih Hoca bilecektir o kısmını, bekleyip göreceğiz. Emin ol ki bir genç kazanılacaksa da onun döneminde kazanılır.

      Sil
    4. İş inada binmesinde gerisi önemli değil. İster Fatih Terim kazansın ister Aykut Kocamanın yönettiği Galatasaray önemli olan Galatasaray. Hırsa kaprise bu gençleri ve bu sezonu heba etmeyelim de gerisi önemli değil.

      Sil
    5. Hırsa kaprise derken Fatih Hoca'yı tanımamak sanırım bu. Geçmişe biraz bakmak lazım, hoca kimleri kazandırmış.

      Sil
  7. Ben olumsuz bakmıyorum olaya.Her ne kadar santrafor ve stoper noktasında eksik olsa dahi gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.Evdeki maçlardan 9 veya 7 puanı kesinlikle almalıyız, alacak gücümüz de var zaten.Deplasman olarak bakarsak da Schalke deplasmanı sıkıntı yaratabilir ve hava şartları nedeniyle Lokomotiv deplasmanı.Porto deplasmanından en az 1 puan alırız gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O havayı yeniden yakalamak lazım. Şu an bir karamsarlık var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir