11 Eylül 2018 Salı

Dedryck Boyata & Galatasaray, piyasası günden güne daha da yükseliyor


Sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimler adına harekete bugünden geçmek gerekiyor. Koca 3 ay forvet transferini gerçekleştirememiş bir takım için bu ne kadar gerçekçi ideal olur bilinmez ama günün şartları bunu emrediyor. Şu aşamada da sezon sonundan öte Ocak ayı mühim. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve takımıyla devam etmeyeceği bilinen isimler adına daha düşük rakamlar konuşulabilir.

Tabii bu Boyata için ne kadar geçerli olur bilinmez. Kendisinin piyasası günden güne daha da yükseliyor. Belçika Milli Takım havuzunda yer alan, hatta son maçlarda da 11'de görmeye başladığımız bir futbolcu. O takım içinde forma giymek gerçekten zor, çok iddialı ve kaliteli bir Milli Takım. Bu durum da Boyata'nın piyasasını doğal olarak arttıracak.

Manchester City altyapısında yetişmiş ama tutunamamış bir futbolcu. Manchester City onu Bolton ve Twente gibi takımlara kiralık olarak gönderse de beklenilen seviyeye ulaşamadı. Sonunda da 2 milyon avro civarı bir rakama Celtic'e satıldı. 2015 yılından bu yana Celtic forması giyiyor ve oldukça istikrarlı bir görüntüsü var. Belçika Milli Takımı içinde geldiği nokta durumunu özetliyor.

Galatasraay'ın yaz aylarında Kurt Zouma hayali vardı. Gerçekleşmedi tabii, zor bir hedefti. Atletizm ve hızın stoper için öneminden ısrarla bahsediyoruz. Bazen hız biraz daha arka plana düşebiliyor ama atletizm oldukça önemli. Stoper için Kara gibi isimler de konuşulmuştu. Boyata'nın da adı geçince yine aynı tarz olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Boyata oldukça atletik bir stoper. Hava toplarına hakim, güçlü, belki çok hızlı sayılmaz ama atletik yönü ön planda. Geriden oyun kurma becerisi de çok öne çıkmaz, bunun yanında agresifliği ve pozisyon bilgisi çok iyi seviyede. Piyasasının her geçen zaman yükselmesi transferin önünü tıkayan etmenlerden biri olacak. Bu anlamda zor bir hamle.

Bu saatten sonra Maicon devam eder mi bilmiyorum. Atletik yönü ile Donk dahi şu an stoper adına en güçlü alternatiflerden biri oldu. Bu düşünce tarzıyla da Boyata gibi stoperler düşünülebilir. Yazın Kara ismi geçince "neden" desem de şimdilerde biraz daha durumu anlamaya başladım. Mutlaka bir stoper hamlesi gelecektir. Burada maliyet konuşacak ve lider mi yoksa bu tarzda daha atlet bir isim mi olacak göreceğiz..

4 yorum:

  1. Ali Ece hiç begenmiyor hiç de iyi şeyler söylemiyor boyata için,kendisi sıkı bir Celtic taraftarı olduğu için tüm maçları izliyor diye biliyorum

    YanıtlaSil
  2. Belçika milli takımında sırıtmadan oynamıştı. Sorun su ki yanina lider bir stoper arayacaktır mutlaka.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir