1 Ekim 2018 Pazartesi

Yasin Öztekin'in Göztepe'ye transferi sonrası yazdıklarım gerçekleşiyor


Yasin Öztekin'in Göztepe'ye imzası sonrası yazdığım her şey bir şekilde gerçekleşir oldu. Parlaması sürpriz değil, sezon sonunda da 10 gol sınırını geçeceğini düşünüyordum. Şu ana kadar 7 maçta 4 gol 2 asist oldu. Göztepe'nin son haftalardaki çıkışının belki de en önemli kozu oldu. 

Tabii bu yazdıklarımdan "Galatasaray'da kalması gerekiyordu" gibi bir sonuç çıkmasın. Aksine yolları ayırmak gerekiyordu ve sözleşmesini uzatmamak doğru karar. Arkasında kötü bir Galatasaray kariyeri bırakmasa da bazı hal hareketleri onun tepki almasına yol açtı.

Bambaşka bir kariyer de şekillendirebilirdi. Galatasaray'daki ilk sezonunda gelen şampiyonluğun x faktörüydü. Sonraki yıllarda rotasyonun bir parçası olmaktan öteye gitmedi. Goller attı, asistleri var, inanılmaz şanslar geldi ama o "olmadan oldum" havası Galatasaray kariyerini bir yerde sonlandırdı.

Anadolu'da işler farklı. Yasin Öztekin hangi takıma gitse bu etkiyi gösterirdi. Göztepe ise yapabileceği tercihler arasındaki en iyi seçenekti. Arkasında taraftar desteği olan ve daha önemlisi iyi yönetilen bir camia. İzmir'de yaşanılası bir şehir ki Yasin Öztekin şu ana kadar bunun altını iyi doldurdu.

Açık alanı bulduğu sürece sorun yok. Hızlı, patlayıcı özelliği ve ön alan baskısı olan, fena olmayan bir bitirici. Galatasaray'da da 148 maçta 31 gol 30 asisti vardı. Zaten geriye dönüp bakınca hiç de fena olmayan bir kariyer var ama biz bunu konuşamıyoruz. 

Göztepe'ye transferi sonrası yazdığım yazıyı tekrar paylaşayım;

Sadece Yasin Öztekin değil, ekledikleri diğer parçalar da oldukça iyi. Borges'in orta sahaya getirdiği kalite yüksek olmuş. Zaten Castro gibi bir isme sahipler, onu fazlasıyla iyi tamamladılar. Jerome de transferin son gününde transfer edilmişti. Her takımın kendi kalitesi ayarında son gün dahi olsa forvet hamlesi yapabildiğini görüyoruz. Tabii Galatasaray haricinde..

2 yorum:

  1. Bu yazınızı hatırlıyorum. Okuduğumda bana da çok mantıklı gelmişti. Bazı oyuncularla kalite konusunda değil tavır ve hal ve hareket konusunda problem oluşuyor zaten. Yasin kafa yapısı ve tavrı ile Galatasaray'da zaman zaman faydalı olduğu dönemler olsa dahi asla Galatasaray oyuncusu olamadı bence. Sıkıntılı şut ve pas tercihlerini oyun zekasıyla açıklayamayız sadece. Düşünce yapısı da Göztepe gibi ekiplere daha uygun bir oyuncu. Bunu hakaret ya da küçümseme olarak söylemiyorum ama biz de kurtulduk, Yasin de kurtuldu bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadolu'da işler farklı. Orada biraz daha sizi el üstünde tutuyorlar ve ayağınıza bakıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir