26 Eylül 2018 Çarşamba

Fatih Hoca da bunu bildiği için Lokomotiv Moskova karşısında ilk 11'de oynattı


Geçen sezon kaybedilen deplasmanların bazı ortak noktaları var. Bunlardan ilki Fatih Hoca'nın oyunu değiştirmek adına orta saha çıkarıp forvet alması olabilir. Bunun tutmadığını geçen sezon birçok maçta gördüğümüz gibi Akhisarspor karşısında da gördük. 

Diğeri de Belhanda'nın yokluğu. Konu yine dönüp dolaşıp Belhanda'ya mı bağlandı demeyin. Belhanda'nın gerek hoca tercihi, gerek cezalı olduğu dönemlerde oynayamadığı 11 maç var ve bu maçlarda 5 galibiyet 6 mağlubiyet var.

Muadili yok, olmadığı için de oynamaya devam edecek. En basit haliyle, hücumda pas ya da ön alanda baskı yapacak 2. bir futbolcumuz yok. Emre Akbaba bu tarzda bir isim değil ve şu aşamada fizik olarak eziliyor. Kanatlarımıza bakınca hemen hemen hepsi içe kat eden görüntüde, Feghouli de düşünülmüyor derken 2. bir oyun kurucu bulamıyoruz.

Fatih Hoca da bunu bildiği için Lokomotiv Moskova karşısında ilk 11'de oynattı. Tıpkı Porto ve Antalyaspor deplasmanlarında da oynatacağı gibi. Elbette fazlasını yapmalı, Trabzonspor maçındaki sorumsuzluğu da kabul edilemez cinste. Konu şu ki takım içinde muadili olmayan herkes mümkün olduğunca sahada kalmak zorunda. Bu Eren Derdiyok için de geçerli.

Çok geniş bir kadromuz yok. Bazı futbolculardan beklenen katkıyı alamadığımız da doğru ve kısıtlı imkanlar dahilinde en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Belhanda'nın sorumsuz olduğu, çok daha iyisini vermesi gerektiği doğru. Bir yanda da hücum aksiyonunda gösterdiği seri oyun ve baskısı var. Bu özelliği de oynanan oyun dahilinde önemli.

Mesela takım içinde çok daha büyük hayal kırıklıkları var. Bu sezon için konuşursak Fernando ve Mariano gibi isimlerin Belhanda'ya oranla daha kötü durumda olduklarını düşünüyorum. Herkes o kadar Belhanda'ya takmış durumda ki bunları konuşmuyoruz bile. 

Bir futbolcuyu satacaksanız bile onu değersiz kılamazsınız. Ocak ayına kadar da kadro bu. Haliyle mevcut isimlerden en iyisini almaya çalışmalısınız. Taraftar da bunu bir yana bırakıp biraz daha saha içinde olanı desteklerse işler daha iyi yürüyecek. 

Hücum tıkanıyor. Fernando / Badou hattı pasör görüntüden uzakta. Emre Akbaba da 10 numarada fizik olarak ayakta kalamadı. Oraya Feghouli'yi yazabilirsiniz ama düşünmüyorsunuz bile. Bu da bir hata mesela, bence kazanmalıydık. İş yine Belhanda'ya bakacak. Bu sayede Emre Akbaba sağ tarafa geçecek ve biraz daha topa sahip, pas yapmaya ve hücumda kalmaya odaklı bir takım olacağız..

10 yorum:

  1. İkisi de iyi pasör bence ndiaye Kasımpaşa maçında ki gibi garry e o asisti yapabiliyor mesela, hızlı bir oyuncu olduğu için o boslugu yaratabiliyor kendine ama tabi ki belhanda gibi ince işleri yapacak oyuncuya da ihtiyaç var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gelene kadar da Belhanda'nın oynaması olmazsa olmaz duracak.

      Sil
  2. Oynadığı maçlarda kötü oynuyor ama olmadığı maçlarda da takım olarak zorlanıyoruz.Onun işini yapabilecek başka biri yok gibi görünüyor.Ayrıca Tudor çok istemişti ve oyunu tamamen onun üzerine kurdu yani alışkanlık var.Takım sahada Belhanda yokken ne yapacağını şaşırıyor nerdeyse.Geçen yıl hoca böyle devam eder ve önümüzdeki sezon bu durumu değiştirir diyordum ama durum aynı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda pas trafiğini sağlıyor, en kötü haliyle bile. Çok hareketli.

      Sil
  3. ben bu istatistiği yanlış buluyorum. şöyle ki: x bir oyuncu düşünün. geçtiğimiz yıl 5 deplasman maçında cezalı/sakat ve gs bu 5 maçı da kaybetmiş. bu o futbolcunun vazgeçilmez olduğunu değil, hasbelkader yer almadığı maçların deplasman olmasından kaynaklanıyor. gs zaten deplasmanda kazanamıyor. belhanda veya x oyuncu var veya yok fark etmiyor. belhanda özelinde ise bonservisine 8mm eur verilen, kendisi de yaklaşık 4mm eur alan bir oyuncu sadece mücadele ediyor diye gs ortasahasında oynamamalı. şut yok, ara pas yok. asistlerinin çoğu duran top. 2 metreye pas atamayan orta saha olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama onun sahada olduğu deplasmanlarda genellikle galibiyet var. Belhanda'nın yokluğu da etken bence. Topu hücumda tutamıyorsun çünkü, hareketli kalamıyorsun.

      Sil
  4. Belhanda güzellemesi baslamis yine. 8 numaram olmasa ds Belhanda yi oynatmam Selcuk su haliyle bile cebinden çıkarır belhandayi

    YanıtlaSil
  5. Belhanda bir daha asla bu takımda forma bulmamali. 8 milyon bonservis verdiğin adamın bu kadar sorumsuz olma hakkı yok . Takımın en fazla kazananlarindan biri ayrıca feghouli ile birlikte ve ikiside sorumsuzun önde gideni. Lütfen artık bu adamı ovmeyin. Bu takimda forma giymemelı artık. bÖyle adamlara verilen paralar yüzünden bu haldeyiz. Devre arası 3e 5e bakmadan gonderilmeli . Belhanda yı sahada görmek istemiyorum. Hangi maçı kazandırdı bize? Ya yaptığı sorumsuzluklar? Kesinlikle bu takımın oyuncusu değil olamayacakta. hoca belhanda olmadan da oynamanın bir yolunu bulacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadrodaysa bulmak zorunda olduğunu düşünüyorum, alternatif yok ki 3'e 5'e bakmadan yollarım durumu da bizim adımıza facia olur. Ben de aksine ilk fırsatta Belhanda yine sahada olacak diye düşünüyorum. Ta ki daha ciddi alternatif gelene kadar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir