28 Eylül 2018 Cuma

Feghouli ve Yunus Akgün özelinde sürpriz bekliyorum


Uğraştığımız birçok sorun var. Odak sorunu bunlardan biri. Kazandığımız maçlar da dahil olmak üzere belli anlarda odak kaybı yaşıyoruz. Bu odak kaybı deplasmanlarda mağlubiyetlere, iç sahada ise 1-0'ı bulmakta zorlanmamıza neden oluyor. Bazı pozisyonlardaki eksiklikler, bazı futbolcuların beklentiden uzak olması ya da rotasyon zorunluluğu bunlarda etken.

Rotasyon olmazsa olmaz. Şampiyonlar Ligi'nde yer almamız bunu emrediyor, rotasyon uygulamak zorundasınız. Bazı pozisyonlarda güçlü olsak bile bazı pozisyonların alternatifinin dahi olmaması bizi zorluyor. Ayrıca o güçlüyüz dediğimiz noktalarda da beklentinin yüksek olduğu bazı futbolcular büyük hayal kırıklığı. Fernando ve Mariano bunun başında geliyor.

Arada iyi kazanımlar var. Linnes bunun başında gelir, Eren Derdiyok da son maçlarıyla buna eklenir ya da Ozan Kabak gibi bir genci konuşabiliriz. Fatih Terim'in önceliği beklentinin yüksek olduğu ama hayal kırıklığı yaratan bazı isimleri kazanmak olacak. Feghouli de bu isimlerden biri mesela. Eğer kazanılacaksa Erzurumspor maçı en doğru sınav.

Sorun ne bilmiyorum. Neticeye odaklanalım derim, Feghouli gibi bir ismi ısrarla kenarda tutmanın kimseye bir getirisi yok. Belhanda cezalı, Emre Akbaba bence çok yorgun ve rotasyona girmek zorunda. Orası için de tek alternatifin Feghouli kalıyor. Orayı da geçtim, sağ tarafta Sinan Gümüş'ün de beklentiden uzak olduğunu düşünüyorum. Feghouli o pozisyon adına da ciddi bir alternatif.

Erzurumspor maçında rotasyon olmazsa olmaz. Akhisarspor maçında daha kapsamlı bir rotasyon beklesem de bu Erzurumspor karşısında olacak gibi. Emre Akbaba ve Nagatomo gibi isimler de öncelik diyebilirim, çok yıprandılar. Bir yanda Fernando ve Mariano gibi formsuzluklar da mevcut. Haliyle şöyle bir 11 düşündüm;

Muslera
Linnes Ozan Serdar Ö.Bayram
Donk Badou
Yunus Feghouli Onyekuru
Derdiyok

Yunus Akgün sürprizi izleyebiliriz. Sinan Gümüş'ün formayı kaybetmesi gerektiğine inanıyorum. Rotasyon adına yeni bir kazanım için de şans bulması için ideal ortam. Onyekuru / Garry Rodrigues kanatları işin doğru ve Porto maçında izleyeceğimiz noktası ama Yunus Akgün'ü bu maçta izlemek benim için sürpriz olmaz.

Odak sorunu yaşamamak gerekiyor. Erzurumspor karşısında bu tarz sorunları aşmak dileğiyle. Orada da Mehmet Özdilek takımın başına geldi, takımla 1-2 gün çalışmış olsa da mutlaka hava değişimi yaşatacaktır. Biz iç sahadaki o tempomuzu, mücadelemizi kaybetmeyelim yeter ki. En büyük beklentim ise yeni kazanımlar. Feghouli ve Yunus Akgün özelinde sürpriz bekliyorum..

2 yorum:

  1. Sinan yeterince şans buldu ve kullanamadı. Ona gösterdiğimiz sabrı Yunus'a göstermeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. değişiklik hakkı Yunus'du mesela. Bence önemli bir mesaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir