2 Eylül 2018 Pazar

Mesaj "anlayana" çok ince


Sonuçtan bağımsız, maç sonunda Fatih Hoca'nın açıklamalarını bekliyorduk. Gerçekleşmeyen transferlerin ardından söyleyecekleri önemliydi. Böyle bir mağlubiyetin üzerine de söyleyecekleri daha da önem kazandı. Sert mesajlar bekliyorduk, özellikle de transfer konusunda beklediğim mesajı aldım.

"Masa başından transferler yapılmıyor. Daktilolarla da yazılmıyor transferler. Futbol elle oynanmadığına göre, transferler de ağızla yapılmıyor, yazıyla da yapılmıyor. Mesele burada..."

Alanyaspor maçının sonuna gidelim. Abdürrahim Albayrak net şekilde "bilmenizi isterim ki mutlaka bir forvet transferi yapılacak, hatta iki tane de olabilir" dedi. Bu sözün üzerine de beklenti doğması kadar doğal bir şey yok. Söylemin bu ve son dakikalarda Vagner Love'ye gidersen (son saatler şartlarında doğru olsa bile) bunun hesabını verirsin. Nitekim onu da getiremedin zaten.

Koca bir yaz dönemi. Eksikler belli, ffp şartları herkesin malumu ve hareket etmek adına uzun günler var önünüzde. Futbolcu satamamak bir hata, futbolcu satmayı becerememek diğer hata, futbolcuyu son günlerde satıp yerini dolduramamak bambaşka bir hata. Gomis'in varlığında forvet isteniyordu, biz ise Gomis'i yollamamıza rağmen kimseyi alamadık.

Fatih Hoca sürekli alttan aldı. Çok istediği stoperden de vazgeçti hatta, orası idare eder ama forvetsiz olmaz dedi (stoperin de idare edemeyeceği görüldü). 2 ismi de geçtim, tek isim gerekiyor. Alamadılar ve olası başarısızlığın sorumlusu yönetimdir. Lafta icraat kolay, transfer konuşmaktan kolay ne var. Gerçek icraatı gördük işte.

"Trabzonspor'u tebrik ederim. Bizden iyi oynadılar. Bir sezonda yapmayacağımız hataları, bir maçta yaptık. Savunabileceğim bir tarafı yok. Belhanda'yı çok tembih etmemize rağmen, kırmızı kart eklenmesi bizi daha da zor duruma soktu."

Belhanda'yı savunan, futbolunun o kadar yerden yere vurulmaması gerektiğini söyleyen, bundan sonrası adına da çok daha iyisini yapacağını söyleyen biri olarak yazacağım. Yediği kırmızı kartın herhangi bir izahı yok. Bu sorumsuzluğu geçen sezon da sıklıkla yapıyordu. Trabzonspor maçındaki hareketiyle de forma yüzü görmesini zor görüyorum.

Kontrolü yok, orası net. Her maç için de ısrarla uyarılıyor. Her gergin olduğu maçta böyle bir kırmızı yeme potansiyeli yüksek ki uyarılıyor. O ise dikine gitti ve belki de geri dönebileceğimiz bir maçı çöpe attı. Derdi ne bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde çıkan Nice haberleri mi doğru acaba. İnanın fikrim yok.

Bildiğim bir şey var. Fatih Hoca, Belhanda'yı sildi görünüyor ve forma bulması bu süreçten sonra zor olacak. Affedilecek bir durum değil ve sezon başından aksiyon almak önemli. Belhanda'ya bugün taviz verilirse yarın bambaşka şeyler yaşanır. Bu gördüklerimizi izlemeye devam ederiz. Bunun Belhanda'yı savunması ya da savunmaması yok. Affedilmez bir hareket.

33 yorum:

  1. Alanyasor Cisse'yi getiriyor. Ankaragucu Alessio Cerci'yi aliyor.
    Bursaspor Diafra Sakho'yu aliyor.
    Kume dusmus Osmanlispor'da Bordeaux'un yildiz forveti Cheick Diabate var (kadro disi biraktilar , nedenini anlamiyorum hala)
    Bizim anadolu kuluplerin forvetleri yildizlarla dolu ve hepsi bedavaydi.
    Seydou Doumbia'nin nereye gitigini øgrenseniz gulersiniz. Bizimkiler daha hala transfer yapacaklardi. Burda yorumlarda Nilmar bosta diye yaziyorum. Lacina Traore bosta. Berbatov bile bosta. Al sana ffp kurali. Bedava oyuncu. Seni 6 ay idare etsin. Bizim yønetim Google kulanmayi bilmiyor herhalde. Sadece menajer ønerisiyle oyuncu bakiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteyen herkes kendi mali tablosu dahilinde forvet hamlesi yaptı. P.Cisse'yi göreceksin, bu tarz forvetlerin Türkiye'de yeniden ayağa kalkmama ihtimali yok.

      Sil
    2. Berbatov, Doumbia bunlar bastonla bile Eren'den cok gol atar, hergün yazdim Doumbia'yi, Eto'o'yu Burak bile bunalmisti sen takmissin diye :) bilmedigimiz olaylar döndü demek ki zira ben baska türlü mantikli bir aciklama bulamiyorum bu yasananlara.

      Sil
    3. Eto'o yu istemem, cidden. Gelmiş olsa o da daha katkılı olurdu, buna tamamım :)

      Sil
  2. Mesaj gayet net bence ince falan degil.
    1. Kararlari yonetim tek basina almiyor. Terimin onayi vr istegi ile oluyor. Gomis giderken de maicon kiraya verilirken de terim onayi vardi.
    2.istenilen oyuncu listesi terimin listesi. Welbecki cahilli evertonun rotasyon oyuncusu vermeyecegi belli iken niasseyi istemek terimin ne kadar gerceklikten uzak bir liste hazırladığını gösterir. Burda hata hepsinin yonetimde terimde adamla kulübüyle kesin anlasmadan neden gomis ve maicona onay verdin? Ndiayeyi bile kesinlesmeden aciklamak hataydi. Paranin olmadigi haziranda da biliniyordu madem oyle 1-2 m luk oyuncu da yazarsin isimsiz ulkeden takimdan. Bulamiyorsan bilene danış bulan buluyor.

    Trabzon gecen sene kucka'ya ve ozellikle sosa'ya abuk sabuk abarti bir sozlesme verdi parasi yoktu baskan degisti. Adamlar ne yapti isimli dusmus adam pesinde kosmadilar gittiler israilden irandan afrikali oyuncu isimsiz araştırılmış butcesine uygun adam aldilar. Calisip arastirip butcesine gore Risk aldi risk.

    Sen ise olmayacak adamlar belirleyip istediklerim olmuyorsa alnayalim dedin. Sonuc surpriz degil yani. Okaka gelir diyordum sadece tabi gomis sonrasi yemedi ne terim ne yonetim isimsiz adam almaya degil mi?

    Fred friday diye adami rahat kiralardik hatta alirdik bile ama gomis sonrasi elestiri yememek icin riske girmediler hem paran yok hem aradtirmiyorsun hem beceriksizsin.

    Beceriksizsin oyuncu satamadın sattigini da ucuz sattin beceriksizsin bjk adem lajic fb sifir bonservisle diego reyesi getirdi.

    Yabanci transferinde Onyekuru haric alis satista basari yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ince değil, sadece sadeleştirdim. Mesaj net ama bir şey değişmeyecek işte.

      Sil
  3. G.Saray tarihinin en ağır Trabzon yenilgisini yaşadı.Bunun tek sorumlusu Fatih Terim dir. Yönetimin yapamadığı transferlerin bu mağlubiyetle zerre kadar ilgisi yok. Bundan önceki üç maçta da rakip takımlar çok sayıda gol pozisyonu ürettiler. Ancak zayıf takımlara karşı alınan kolay galibiyetler herkesi yanılttı. Dirençsiz, pres özelliği olmayan orta saha ile Trabzon u yenemezsin. Eren de ısrar ediyorsan kanatlardan ceza sahasına top indirmen gerekiyor. Ne Sinan ne de Oneykuru bu özellik de oyuncu değiller. Sert ve yıldırıcı S.Aziz her zaman A.Çalık dan iyi stoperdir. Stoke City de hazırlık kampı geçirmiş Ndiaye Trabzon gibi deplasman da yedek oturtulmaz. 3 fark yenik kapadığın ilk yarı sonunda son 2 oyuncu değişikliği son on dakika da yapılmaz.Geçen sene 6 gol ile ilk yarının en başarılı futbolcusu, oyunu çift yönlü oynayabilen Tolga bu kadar kolay vazgeçilmemeliydi., F.Bahçe sportif direktöri Comolli Tolga yı tercih ederken bunları hesap etmedi mi? Trabzon maçında pres özelliği olan Tolga ve Ndiaye li orta saha olsa Trabzon bu kadar kolay gol bulabilirmiydi.? Sonuç olarak 0-4 lük Trabzon yenilgisi hepimizi üzdü. Ancak gerçekçi olup doğru tesiptler yapmalıyız.Bu mağlubiyeti yönetim ve Belhanda ya bağlayarak Terim'i ayrı bir yere koyarsanız büyük hata edersiniz.Trabzon maçı Terim'in hataları nedeniyle kaybedilmiştir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun tek sorumlusu Fatih Hoca değildir. Eleştirilir maçla alakalı ama yaşanan sürece bakınca en son hocayı konuşuruz. Tabii Hocadan nefret eden kesimde değilsek. Comolli mi aldı Ciğerci'yi emin değilim bu arada.

      Sil
  4. Rodriguezin satılamaması da başarısızlık, 10-12 milyona satılabilirdi en azından

    YanıtlaSil
  5. ben terim ve yönetim olarak ayırmıyorum.çünkü terim istese gomis kalırdı.

    muhtemelen 2019 haziran ayında hem terim hem de yönetim değişir.

    son seçimde ciddi bir başkan ve yönetim adayı çıkmadı maalesef.dursun özbek seçilmesin diye mustafa cengiz şekilde ehveni şer olarak görüldü.

    son 20 yılda yada faruk sürenden sonra diyelim güçlü bir başkan profili çıkarılamadı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkna edilebilirdi o doğru. Yalnız içeride ne yaşanıldı bilmiyorum, Gomis belki de sorun oldu.

      Sil
  6. Belhanda'nin havaalanında sadece "go home" diyen bir taraftara verdiği cevabı izleyin. Bu karakterde bir adam hala bu asil formayi giyiyor.Fatih hoca inşllah bu adamı kadro dışı bırakır da kadro dışi kaldığı surede Galatasaray'ın büyüklüğünü, bu takımın tarihinde hangi büyük yıldızların oynadığını ve nasil davrandıklarını öğrenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da hatalı. O taraftar da hatalı, Belhanda da ..

      Sil
  7. Halen inanamiyorum, hic bir planiniz yok, hangi durumda oldugunun farkinda degilsin,Terim ne diyor umurlarinda degil, D grubunu cektim diye seviniyorsun kahkaha atiyorsun...Ooooof of...CL baslasin hele ne capsler ne laflar hazirlandi size..Kepaze olacaksiniz kepaze ...winter is coming

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL'de favori değiliz, böyle bir gruba rağmen..

      Sil
    2. Su mactan sonra en iyi ihtimalle 3.yüz hocam.Schalke bu takimla dalga gecer adamlar Almanya ikincisi ne olursa olsun her hafta CL düzeyinde mac yapan adamlara kimle gol atacaksin, Trabzon macinda 90 dakikada ne atagin ne sutun var, 20 yasindaki cocuktan mucize bekliyorsun olacak is degil.

      Sil
    3. 3. dahi olamayız, belli olmaz. Şansımız CL rakiplerinin de o kadar iyi durumda olmaması. Özellikle Lokomotiv.

      Sil
  8. Terim susmayacak burası belli ayrıca konuşmakta haklı. Hocayı bu kadar saha dışına çeken beceriksiz yönetim bu fırçaları fazlasıyla hak ediyor. Ancak hoca çuvaldızı kendine batırmalı. Teknik adamlarımız arasında dünya markası olan tek isim. Futbol öyle Albayrak gibilerle yönetilmez. Tek adam biryere kadar al işte beceriksizler Ocak ayına kadar baltaladı takımı. Bir GM ile çalışlmak istediğini söyleyecek Albayrak da "Emreyi ben aldım" türü havaları atmayıversin. Emreyi kendi paranla ya da çok ucuza aldın sanki! Onu alabilen golcü de almalı. Ama eldeki malzeme bu. En iyisi hırsız olmayan ama vizyonsuz, beceriksiz. Eğer hoca GM yada SD diye tutturmazsa Cengiz ya da kimse başkan bu işe yanaşmaz. Onların istediği takımın başarısı, gelir gider dengesi değil, kişisel rant veya maddi olarak sömürmek kulübü. Artık al sana 3 5 diye transfer yapamıyorsun para bitti. Ayrıca Gomis, Belhanda, Feghouli örneğinde olduğu gibi emeklilik ikramiyesi verince yaşananlar ortada. Daha fazla para, takımı sahiplenmeme, alırım paramı yatarım tavrı. Çağdaş düzeyde oyuncu networkuna sahip, gelir gider dengesini sağlayabilecek isim gerekli. FB belki saha sonuçlarında başarısız, yüksek olasılıkla sezonu başarısız kapatacak. Ama gelir gider dengesini sağladı. Gençleştirdi takımı. Maaşları Slimani ve Ayew hariç 1.5 maksimum düzeyine çekti. En kötü ihtimalle seneye hamle şansı olacak. Biz ise +30 milyon euro ŞL piyangosuna rağmen kıpırdayamıyoruz. Çünkü o paraların üstünde borçlanarak transfer yapmışız. Bu sene Terim'in en zor senesi. İzleyip sonucu göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol değişiyor, orası net. Özellikle yüzünü dışarı döndüğünde Abdürrahim Albayrak gibi isimlerle sorun yaşaman doğal.

      Sil
  9. Maç başlıyor şansli bir gol sonrası oyun bile kuramayan takımdan bilardo golü yedik maçı tutmaya başlamışken ve belhanda talihsiz faulü bunca şey art arda kimin başına gelse sonuç bu olur konu biz transferde kaldık hazirlanamadik dediğin gibi bu maça gömülüp aha bak belliydi böyle olacağı biz demiştik vs tarzı ifadelerde depresyon histerisini mi sürdürmeli...
    Arkadaşlar ne oluyor ya biraz sakin olalım belhanda bitti falan o zaman melo da bitseydi 4 maç cezaları alırken konu bu tablonun savunması asla değil yanlış anlaşılmasın ama biraz dik duralım miz miz ile değil inanıp takımı itmekle gelir başarı taraftarımız takımdan nasıl elinden geleni yapamadığında eleştiriyor ise aynı duruma kendimiz dusmemeliyiz elimizden geleni biz yapmalıyız
    Biraz uyanalım artık açın bakın spor sayfalarına kıyamet senaryosu dolu gs için hayırdır ya. Gündem 3 maç ard arda maç kaybetmiş en büyük rakibin de söz konusu iken dahi böyle 4. Büyük takıma kötü bir akşamda yenildik biraz soluklanalim ve desteğe devam edelim kıyamet kopmadi ama bazıları için kopması adına her olumsuz malzeme kullanılıyor
    Ellerimizle degirmenlerine su taşımayalim
    Bir gün de kral olmadık..
    Mücadele gücü kırılmasın önemli olan bu ilk önce biz elimizden geleni ardına koymayalim
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslı gol değil, tamamen geriden oyun kuramamakla alakalı. Muslera'nın topu attığı yere bakar mısın.

      Sil
  10. Adına ne dersek diyelim bizde günümüzde değildik onlar açısından da kendilerini test edecekleri bir ortam dahi oluşmadı elbet ayağa kalkacağız bu olumsuz tutumu sürdürmek bize yarar getirmeyecek demek istediğim bu

    YanıtlaSil
  11. Günümüzde degildik degil bence gecen sene tudorla da oynadigimiz mac farkli degildi. Sert istahli baski yapan deplasmanlarda dagiliyoruz hic oynayamiyoruz ne bjk ne fener ne basaksehir bizim kadar dayaniksiz degil bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı kart bizi bitirdi. 2-0 şok bir sonuç ama geri dönülmeyecek gibi değildi.

      Sil
  12. Trabzon maçını transfer üzerinden konuşamayız. Bu mağlubiyet Fatih Hoca ya yazar. Transferler olsa bile bu maçta oynayamayacaklardı çünkü. Fatih Hoca Trabzon'a iyi çalışmamış.
    Belhanda ya ise ciddi bir para verildi ve bunun geri dönüşünü bi şekilde almak zorundayız. Feghouli'yi de Belhanda'yi da bu kadar kolay silmemeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşamayız ama konuşmak zorundayız, kafalar orada kaldı. Taraftarı da dahil buna.

      Sil
    2. Taraftarın kalabilir tabii ki ama profesyonellerin kafasının orda olması yanlış.

      Sil
  13. Az önce 3 senedir orta sahası ile bjk yi bazı değişkenlerine rağmen deplasmanda izledik senol hocam tolgay alıp necip ı oyuna soktu değişti mi bi durum skor değil konu bizler için hiç de olmadı kültürümüz 10 poz a girmek attık atamadık başka. İşte o posizyonlar iştahı düşmemeli takımın 2 kere gelip 3 puan aldığımız maça ancak skor hedef maçta seviniriz koca sezonu 1 0 larla geçirmeyi yada sadece kazanmayı hedefleyen bi grup değiliz hatırlatayım. En yakın örneği ise şamp Luce yerine terimi tercih eden yapımız biz oynamaliyiz gerisi Fatih Terim allah kerim :) biraz arabesk belki bazen ama moral gitmesin be kardeşlerim biz isteyelim olduralim ıns eldekilerden ne gelirse kararmasın enseler rahmetlinin deyimiyle:) sadece olana göre yorum biz enerjimizi kaybetmeyelim saygılarımla tüm sari kırmızı hissiyatla dertlenen kardeşlerimize.. aman herkese selam olsun kendi rengine göre var izliyor konuşuyoruz işte yaşasın futbol

    YanıtlaSil
  14. Gomis'in gideceği Temmuz ayında belliydi.Hocanın planı da vardı ama transferi de hoca yapacaksa yönetimin ne esprisi kalıyor?Hoca liste hazırlamıştır mutlaka ama biz beceriksiz bir yönetime sahip olduğumuz için o listeden futbolcu almayı beceremedik.Bu durumun savunulacak tek tarafı yok.FFP felan hikaye.Bu yöneticiler taraftarı bilgisiz sanıyor sanırım.Yalnızca biz FFP ile uğraşıyoruz gibi göstermeye çalışıyorlar.Milli araları hiç sevmem ama bu sefer ihtiyacımız olan zamana denk geldiği için şanslıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuz değiş Haziran hatta.

      Sil
    2. Zamanı o kadar da farketmez sonuçta bazı sorunlar olduğu belliydi ve siz de becerikli bir yönetimseniz buna önlem almak zorundasınız bakkal işletmiyorsunuz burası Galatasaray

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir