10 Eylül 2018 Pazartesi

Mevcut yabancı sınırının bize sunduğu iyi transferlerden biri


Ömer Bayram şu an Milli Takım'la birlikte ve kendisine henüz kavuşamadık. Transferi de son gün gerçekleştiği için bu konuya çok fazla değinemedik aslında. O gün gerçekleşmeyen forvet transferinin gölgesi altında kaldı. Sakatlığından bahsedilse de büyük bir şey yok, Milli Takım'dan döner dönmez takımla çalışmalara başlayacak. Ömer Bayram'ın Hollanda Basını'na yaptığı açıklamalarından bası kesitleri konuşalım derim.

"Çocukluğumdan beri Galatasaray'ı tutuyorum. Benim için çok duygu dolu bir transferdi. Uykusuz geceler geçirdim. Mümkün olduğunca çabuk bir şekilde transferin olması için uğraştım. Hayallerinin gerçek olduğunu fark etmek çok zor oluyor. Fakat, sonunda çok rahatladım."

Bu bir transfer başarısı aslında. Şöyle diyeyim, "mevcut yabancı sınırının" bize sunduğu nimetlerden biri. Bonservisi için ödenen bonservis miktarı 400 bin avro ve bu adam Milli Takım'ın sol beklerinden biri. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olsa da katı bir yabancı sınırı olsa ödenecek bonservisi tahmin edersiniz sanırım.

Akhisarspor'la bağlarının koptuğu son oynadığı maçtan belliydi aslında. Galatasaray bu transfer için bir süredir uğraşıyordu. Nagatomo'yu yerli bir alternatifle beslemek önemliydi ki bence alınabilecek en iyi isimdi. Son güne kadar sarksa da ödenen rakamlar itibariyle fazlasıyla başarılı bir transfer. Galatasaray'da uzun bir geleceğinin olacağını düşünüyorum.

Emre Akbaba gündem isimdi, Ömer Bayram ise doğal olarak biraz daha geri planda kaldı. Transfer olduğu an Galatasaray formalı çocukluk fotoğraflarını paylaşması hoş bir detaydı. Galatasaray forması için elinden gelenin en iyisini yapacağını emin olduğumuz futbolculara hastayız. Bu formayı gerçek anlamda isteyen ve fedakarlık yapanlar giymeli.

"1 yıl daha kontratım vardı. Bu kontratın bitmesini bekleyebilirlerdi. Beni hemen transfer etmek isterdiler. Transfer haberim Türkiye'de büyük haber oldu. 1 günde instagram'daki takipçi sayım 30 bin arttı. 6 yıl önce NAC Breda'nın sol açığıydım. Şimdi ismi Şampiyonlar Ligi listesine yazılan bir oyuncuyum."

Futbolcunun her zaman vizyonu olmalı ve bu tarz fırsatları kaçırmamalı. Nagatomo'nun ardında yedek kalırım diye düşünmemek gerekiyor. Çok daha çalışarak, onu nasıl geçebilirim diye sormalı kendisine. Ücretine de bakınca "yattığım yerde kazanırım" modu yok. Onun da büyük fedakarlık yaptığını düşünüyorum. Bu rakamı x Anadolu kulübünde de bulması mümkünkü. 400 - 500 bin avro arasında değişecek yıllık ücretten bahsediyoruz. Burada hedef olan Şampiyonlar Ligi'dir ve Ömer Bayram da bunun altını çiziyor.

10 yorum:

  1. Nereden geldiğini unutmadan çalışmaya devam ederse, Yuto' yu fazlasıyla zorlayacağına inanıyorum ben.. Belki bizim gözümüzde bir Emre Akbaba etkisi yapmadı, oynadığı mevki ve oyun tarzı özelinde zaten yapmaması doğal olandı ama, en az onun kadar faydalı bir transfer olduğuna inanıyorum, umarım yanıltmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyeti düşük ve zarar etmezsiniz. Bugün gözden çıkarmanız halinde x takıma rahatlıkla gidebilir.

      Sil
  2. Bonservis/maaş/beklenti üçgeninde değerlendirecek olursam en olumlu transferimiz diyebilirim. Umarım bundan sonraki maaş düzenimizde Donk değil Ömer ölçü olur ve öyle devam ederiz. Hocanın Mariano/Linnes ikilisinde olduğu gibi rakibe göre taktiksel oynatmadan ziyade Nagatomo'yu dinlendirmek için kullanmasını bekliyorum. Bu şartlarda dahi 10 maç oynar. Kendini gösterirse Nagatomo 2 yıllık imzaladı. Çalışan Ömer'e gelecek var yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok umutluyum kendisinden. İyi bir hücum beki, bu da büyük takımda oynayabilmesi için iyi bir tarz.

      Sil
  3. Kendini geliştirmeli biraz daha milli maçtaki performansı iyiydi ama ortalar hep rakibe isabet etti. Bi süre sonra Hasan Ali gibi eleştirilerin merkezi haline gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelemez, çünkü burada bir alternatif. Hasan Ali Kaldırım ise orada olmazsa olmaz. Beklentiyi bilirsek eleştiri belli seviyede kalır.

      Sil
  4. Nagatamo bıraktıktan sonrası? Fenebahçe de Caner gidince işler Hasan Ali'ye kalınca ortalık karışmıştı. Kısa vadeden bahsetmiyorum uzun vadede böyle bir tehlike var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıraktıktan sonra yeni bir sol bek alınır. Niye bu kadar dert olsun. Caner gidince orayı doldurmamaları onların hatası.

      Sil
    2. Ben Ömer bayram'in Galatasaray'in ideal sol beki olmasını isterdim. Nagatamonun arkasında gelişip o gidince yerini doldurabilmeli yoksa paslanıyor bu tarz oyuncular ve geriye gidiyorlar.

      Sil
    3. Ben de isterim de olamıyorsa da sorun yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir