12 Eylül 2018 Çarşamba

Milli Takım gündemi geride kaldığına göre Kasımpaşa maçını konuşmaya başlayabiliriz


Milli Takım gündemi geride kaldığına göre Kasımpaşa maçını konuşmaya başlayabiliriz. Gelecek hafta Şampiyonlar Ligi de başlayacak ve Kasımpaşa maçındaki kadronun Lokomotiv Moskova için prova niteliğinde olabileceğini düşünüyorum. Tabii bir yandan da rotasyon gerekliliği olacak. Onyekuru ve Feghouli isimler ne durumda dönecek bilmiyorum. Kasımpaşa karşısına cuma günü çıkacağız.

Emre Akbaba'nın İsveç maçında attığı 2 golün ardından "acaba forvet oynayabilir mi" sorusu daha sık sorulmaya başlandı. Fatih Hoca'nın mutlaka 4-6-0'ı deneyeceğini düşünsem de biraz daha zamanı var gibi. En azından ilk etapta Eren Derdiyok'dan vazgeçeceğini düşünmüyorum. 4-6-0'a dönülmesi halinde de Emre Akbaba ya da Onyekuru forvet adına en ciddi adaylar. 

Emre Akbaba'yı biraz Firmino gibi düşünüyorum. Tabii fizik anlamda biraz daha güçlenmesi lazım. Önceliği etrafını oynatmak olan bir bitirici olabilir. Rakip ceza sahası çevresinde ve içinde gol özelliği çok yüksek. Onyekuru ve Garry Rodrigues gibi isimleri yanına yazdığımızda gol sorunu yaşamayız. Gole yakın, hızlı kanat oyuncularıyla birlikte daha akıcı bir oyun oynanır.

Benim ilk etaptaki düşüncem Fernando / Badou Ndiaye / Belhanda orta sahasıydı. Belhanda'nın o sorumsuzluğunun ardından uzun süre forma yüzü görebileceğine inanmıyorum. Kasımpaşa karşısında Feghouli için bir şans doğabilir. Sağda mı yoksa forvetin arkasında mı oynar bilmiyorum ama 4-3-3'den vazgeçeceğiz gibi görünüyor. Şu aşamada garanti olan tek şey Fernando / Badou Ndiaye ikilisi.

Fernando, Badou Ndiaye, Emre Akbaba, Onyekuru ve Garry Rodrigues'i bir arada düşündüğümüzde heyecanlanıyorum. Sonrasında forvetsizlik işin içine girdiğinde ise tadım kaçıyor. Ocak ayına kadar bir formül bulmak gerekecek. Bana kalsa Kasımpaşa maçında bunu denerdim. Fatih Hoca'nın ise Eren Derdiyok'la devam edeceğini düşünüyorum. Umarım Sinan Gümüş'le zaman kaybetmeyiz, tek dileğim bu olabilir. Yunus Akgün'ün zamanını çalıyoruz gibi hissediyorum.

Forvetten daha büyük bir sorun varsa o da stoper olacak. Trabzonspor maçındaki görüntü faciaydı ve tandemde değişiklik görmemiz fazlasıyla olası. Donk'u stoperde göreceğimizi, hatta Donk / Serdar Aziz ikilisini kesin olarak bekliyorum. Ahmet Çalık da kenara gelecektir ve bu süreç içinde Ozan Kabak'a dahi ciddi şans gelebilir. Donk'un stoperde vereceği reaksiyon önemli. Geçen sezon orta sahada bıraktığı etkiyi gösterebilirse Ocak ayına kadar geçecek süre en az hasarla atlatılır.

Maicon'un sakatlığı da vardı. Ayrıca odağını kaybetti, toparlanması zor olacak. Serdar Aziz'in sakatlığının ciddi olmaması önemli ve mümkün olduğunca sahada kalmak zorunda. Bekler için ise rahatım, ülkenin en iyi rotasyonuna sahibiz. Ömer Bayram da güven verdi ve Linnes derken olası rotasyon halinde de büyük bir kalite düşüşü yaşamayız.

"Mesaj" lafını artık kullanmayacağım. Ne zaman bir maç için yükselsem ve öncesinde "galibiyet" mesajı versem sonu hüsran oluyor. İşin taktik / teknik boyutunda kalmaya devam edeyim. Kasımpaşa lige iyi başlayan bir ekip. Milli Takım dönüşü, hafta içi Şampiyonlar Ligi derken yüksek bir tempoya giriyoruz. Zor bir maç olacak, umarım Milli Takım arası hepimiz için iyi gelmiştir..

13 yorum:

  1. Akbaba'nın tarz olarak merkezde oynayan bir Messi görevi üstleneceğini ümit ve biraz da iddia ediyorum henüz izlemedik ama benim kafamda ileri üçlüye dair sorun kalmadı.
    Belhanda'nın tam orta sahadaki taşlar oturacakken yaptığı zamansız eşeklik ve kendisini hoca tarafından cezalandırılmak zorunda bırakmasını düşünmek bile yoruyor.
    10 numaralı bir orta sahada Feghouli yer bulabilir ama defans hattının yeni oluşacağını düşünürsek bizim 6 oynayan bir Fernando'ya çok ihtiyacımız var. Ayrıca ileride Akbaba`nın varlığı 10 numaraya ihtiyaç duyurmayacaktır. İşte en büyük soru işareti Papa'nın yanındaki 8 numaranın kim olacağı. Bu kurguda adaylar Selçuk ve Feghouli gibi duruyor ama sence Mariano doğru isim olabilir mi ne dersin hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilir, Onyekuru ve Garry de yanında iyi iş çıkarır. Akbaba bu isimler adına doğru bir pas istasyonu. Orta saha sorun, Belhanda'ya güven kırıldı. Fernando / Badou arasını tamamlamak gerekiyor. Belki de 4-2-3-1 gibi oynayıp Feghouli forvetin arksında denenir.

      Sil
    2. 10 numaralı sistemde oynayacağız bence ve o bölgede oynayacak en iyi isim feghouli,top tutma ve saklama,çalım,şut,yaratıcılık,iki ayağını etkili kullanmak,skorerlik(yeri geldiğinde 2.forvet),hepsi var feghouli de,emre bence daha 9.5 gibi oynayacak, ya kanatlarda ya da GF rolünde ileri uçta göreceğiz,10 numara ben olsam oynatmam çünkü o pozisyonda oynayan oyuncu pozisyon yaratması gerek takım arkadaşlarına,emrenin oyun aklı feghouli kadar yüksek değil yani 10 numara daha incelik istiyor

      Sil
    3. Feghouli kullanılacaksa da oynayabileceği en iyi yer orası. Sağ tarafta temposu sorun oluşturuyor.

      Sil
  2. aklımda bisürü kombinasyon var. mesela onyekurunun sahte 9 olup garry sol akbaba sağda bi düzen. burda da 8 sorunu göze çarpıyor. sonra belhanda mı selçuk muya takılıyoruz. en heves ettiğim düzen bu. sonraa emre akbabayı 10a kaydırıp yunusu ya da feghouliyi sağa koyuyorum bu da iyi aslında. ama saatli bomba. sağ kanat veya orta saha fire verebilir. daha bi sürü kombinasyon var böyle. hep bi mevkide aklım kalıyor. bakalım nolacak kasımpaşa maçında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum için var, orta saha noktasında da güçlüyüz. Hoca ne yapacak hep birlikte göreceğiz.

      Sil
    2. orta ikili fernando ve ndiaye,10 numara olarak feghouli en idael

      Sil
  3. Kasımpaşa maçında Serdar riske edilmez Lokomotif maçında oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi bir durum yok ki riske edilmelik. Aksine maç eksiği oluştu, Cl öncesi bunu tamamlamalı.

      Sil
  4. Geriye düşersek baya zor bir maç olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu forvet krizinde geriye dönüşler daima zor olacak.

      Sil
  5. Ben de Eren'i en uçta bekliyorum.Zaman kaybı ama hoca yine de erken vazgeçmek istemez.Feghouli yine yedek oturur.4 2 3 1 çıkarız gibi geliyor bana ve Emre'yi ikinci bi forvet gibi düşünebilir hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir süre daha zorlamaya devam edecek. Onyekuru yorgun olabilir, ben Feghouli bekliyorum aslında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir