11 Eylül 2018 Salı

Seleznyov kadar çözemediğim futbolcu olmayabilir


Seleznyov enteresan bir futbolcu. Türkiye'ye geldiği günden bu yana Galatasaray'da forma giymek istediğini dile getiriyor ve bundan da çekinmiyor. Hatta bu yüzden Karabükspor ve Akhisarspor taraftarlarından da haklı olarak tepki alıyor. Bir yanda da Seleznyov'un Galatasaray maçlarında boş geçmeme durumu var. Bu da doğru olan, giydiği formanın hakkını en iyi şekilde veriyor. Madem futbol yok, futbolcu röportajları üzerine konuşmaya devam edelim.

''Ben çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım. 2001'deki Real Madrid maçını hatırlıyorum. O gün taraftarın pankartlarını, tezahüratlarını unutmuyorum; 'Welcome to hell.'' O gün kendime bir gün Galatasaray'da oynayacağıma dair söz verdim. Bu benim hayalimdi...''

Son yılların modası da bu oldu. Çocukluğumdan bu yana Galatasaraylıyım diyen futbolcuların sayısı artıyor. Hepsi tamam da Seleznyov'un bu noktada abarttığının herkes farkında. Real Madrid maçını hatırlayabilir de Galatasaray'da oynayacağına söz vermek ya da o günden bu yana Galatasaraylı olmak fazlasıyla enteresan ve inanmak güç.

''Galatasaray... Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansı. Türkiye'de herkesin İmparator dediği Fatih Terim. Tamamen dolu bir stadyum. Çılgın bir hikaye olurdu benim için. Hala 'Neden olmasın?' diyorum. Bunun için çok emek verdim.''

Galatasaray cephesinden konuyla alakalı yalanlama gelmediğine göre doğru bir haberdi. Transferin son günü Seleznyov için de teklif yapmışız ve Akhisarspor bunu kabul etmemiş. Sonuçta onların da bir hedefi var ve hem lig hem de Avrupa Ligi mücadelesi verecekler. Seleznyov dediğimiz isim de o takımın yarısı.

Seleznyov bu transferi ne kadar istese de reddedilmesi kadar doğal bir şey yok. 10 gün önce bu teklif olsa belki şartlar değişirdi. Ocak ayında da hala istiyorsak gerçekleşebilir, bu ayrı nokta. Bu noktadan sonra Akhisarspor'a yararı ne olur bu da diğer bilinmezlik. Taraftarıyla arasındaki bağın koptuğuna inanıyorum ve bunu da Seleznyov'un söylemleri sağladı.

Transferin son gününde Instagram paylaşımlarını görenler söylemek istediğimi anlamıştır. İsteğini dile getirmekten çekinmiyor ve tepki de umrunda değil gibi. Karabükspor döneminde de yine son güne kalan bir transfer durumu vardı ama Carrasso'dan yana son hak kullanılmıştı. Bakalım Ocak ayında bu hikaye gerçek olacak mı.

6 yorum:

  1. Neden olmasın hocam adam bizim jenerasyondan. doğu avrupalı yıldızların Reale boyun eğmeyişinden etkilenmiştir ben ikna oldum:)

    YanıtlaSil
  2. eren'den beklediğimiz ama eren'in asla yapamadığı şeylerin hepsini yapabilen bir oyuncu. (gerekirse pislik yapmak dahil)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar, pis forvettir. Pis işleri yapmakta ön alanda önemlidir.

      Sil
  3. Bir Eto'o degil kesinlikle ve CL'de verecegi katkisi tartisilir ama ligde hatta derbilerde bile is gorur bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 25 - 30 adına ideal alternatifti benim için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir