5 Eylül 2018 Çarşamba

Son güne kaldığında alternatiflerin bu isimler olur ve ret cevabı yersin


Geçen sezonun transfer dönemi bittiğinde Seleznyov'u konuşuyordum. Latovlevici transferiyle birlikte onun için de anlaşma tamamdı. Son gün bozuldu her şey, kalan son yabancı hakkını yedek kaleciden yana kullanmaya karar verdik ve Carrasso alındı. Doğru mu yanlış mı yapıldı karar sizin.

Geçen sezon Carrasso'ya pek iş düşmediğini ama Muslera'nın arkasını iyi doldurduğunu gördük. Eray İşcan'ı izledikten sonra tablo ortaya çıkıyor. Bugün itibariyle kendisi boşta, herhangi bir takım transfer etme zahmetinde dahi bulunmadı. 

Seleznyov ise geçen sezonun devre arasında Akhisarspor yolunu tuttu. Ülkemizde kendisini kanıtlamış, hatta kendine has tarzıyla da fark yaratan isimlerden. Galatasaray maçlarını çok seviyor, öncelikle onu söyleyelim. Ön alanda mücadele gücü yüksek, golü koklayan, işin pis noktalarında da fazlasıyla hünerli. Gerilim kokan maçların vazgeçilmez ismi diyelim.

Bugün 33 yaşında ama hala farkını ortaya koyuyor. Akhisarspor'un bana sorarsanız en önemli kozu ve adamlar onu bırakmamakta fazlasıyla haklı. Alternatifi yok ve transferin son günü. Avrupa Ligi oynayacaklar ve neden böyle bir kozdan yok parasına vazgeçsinler. Seleznyov'a son gün itibariyle gitmemiz de içine düştüğümüz durumu kanıtlıyor.

"Transferin son günü Galatasaray'dan resmi teklif geldi. Başkana sordum ama beni duymak bile istemediler. 1 milyar verseler dahi senin gitmene izin vermeyeceğiz dediler. Dürüst olmak gerekirse benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Galatasaray benim hayalim."

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve bu noktadan sonra Akhisarspor'a ne kadar odaklanacağı da ayrı konu. Transferin son gününde Instagram'dan Galatasaray'a yürüyordu. Bu hayalini de sık sık dile getiren, çekinmeyen bir futbolcu. İşin bir de şu boyutu var, Ocak ayında gideceğimiz isimlerden birinin Seleznyov olacağını düşünmüyorum. Kendisi adına kaçan bir fırsat ama Akhisarspor da tutumunda haklı.

Vagner Love için de aynı durum geçerli. O da son gün itibariyle "hayır" demeyeceğim bir isimdi. Beşiktaş'ın gözden çıkardığı bilinen bir gerçek. Hatta çeşitli Anadolu kulüplerine de ücretinin yarasını ödeyerek kiralamak için önerilen bir isim.

Son gün şartlar değişir. Hele ki teklif Galatasaray'dan geliyorsa. Çünkü Galatasaray'ın ihtiyacı büyük, rakibiniz bir anda sizin elinize bakıyor. Ne kadar gözden çıkarsalar da şampiyonluk yolunda yarıştığı rakiplerinden biri ve şu noktada bonservis istemleri hak. Biz de veremedik doğal olarak ve transfer gerçekleşmedi.

Vagner Love de Galatasaray için yıllık ücretini düşürmüştü, hatta o bonservis için dahi uğraşmışlar. Olmuyor işte, son güne kalmaması gereken konulardan bahsediyoruz. Son güne kalırsan alternatiflerin bu isimler olur ve Beşiktaş'ı da Akhisarspor'u da o teklifi kabul etmez. 

18 yorum:

  1. Başkanlık makamını işgal eden çalışma arkadaşları için sıkça eleştiri yaptık/yapıyoruz ama BJK'da bi tuhaf. Vagner Love olmadı bizim Maicon misali sisteme uymuyor. Ver kurtul 2.5 masraftan. Bu kafalar kulüpleri batırıyor. Terim'in onayıyla Tolga'dan kurtulduk örneğin. Yönetimin ender doğru hamlesi. İsterse FB'de çoşsun. Gereksiz 2 alıp sene sonu gidecekti. FB biraz daha akıllı olsaydı aynını Ozan Tufan'a yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da kendi açısından haklı. Rakiplerini güçlendirmeyi istememiş olabilirler, ben saygı duyuyorum. Bonservis istemeleri bu noktada doğal.

      Sil
  2. seleznov tip olarak daha tercih edilmesi gereken bir oyuncu idi.rakiplerle fizik olarak boğuşan ve gol noktalarında gayet etkin.

    vagner love u dar alanda eziyorlar hocam.ayakta zor duruyordu geçen sezon beşiktaş maçlarında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seleznyov'u daima kenarda tutarım ve önemli katkı alırım. Vagner Love farklı, Beşiktaş'ın oyun düzeninde yapamaz.

      Sil
    2. kenarda derken yedek kulübesinde mi belçika milli takımında lukaku nun kanatlara açılması gibi mi?

      seleznov galatasarayda banko oynardı hocam.

      vagner love bu fizik kuvveti ile galatasarayda oynayamazdı.fizik kuvveti derken boyunu kastedmiyorum.güçsüz bir oyuncu an itibariyle.

      Sil
    3. Kulübede. Seleznyov'un yaş haddi var sonuçta, ekonomik kullanırım ben onu. Ekonomik kullanılırsa da bu özellikleriyle 36 yaşında dahi katkı verir. Vagner Love oynardı, Beşiktaş'la oyun tarzı uymadı. Biz daha pas takımıyız ve gezen bir forvetin önemi büyük.

      Sil
  3. 3 büyükler arasındaki düşmanlık iyice zararlı olmaya başladı. ve "ya orada başarılı olursa" korkusu.. olursa olsun abi ne var?

    - vagner love sana lazım değil. kurtulmak istiyorsun. ver gitsin kardeşim al şimdi elinde kaldı.
    - tolga ciğerci ve ozan tufan. iki taraf da istemiyor. e gel takas edelim kardeşim. ne bu inat be!
    - hatta soldado. takımda düşünmüyorsun. elinde çok yabancı var. lisans donduracak adam arıyorsun. ara sen teklif et gs'ye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocanın söylemek istediği buydu ama uygulanamadı. Maalesef korku şu, rakibimde ya büyük işler yaparlarsa.

      Sil
    2. adsız kardeş

      beşiktaş uyanıklık yaptı açıkcası.acemi gs yönetimini gördü ve oyaladı.sonra galatasarayı tek santrafora mahkum etti.o da eren derdiyok.şampiyonluk rakibinden alacağın oyuncuya bakarsan bu şekil kontra goller yemeye devam edersin.fazladan zarar gelmez ama sende santrafor yok.kim zararlı?

      sezon bittiğinde muhtemelen beşiktaş bu sezon şampiyon olacak.rakibi yok kadro olarak.şenol güneşin takımı oturtması kısa zamanda gerçekleşecek.

      Sil
    3. Hakkıdır Beşiktaş'ın bir şey diyemem. Rakibini güçlendirmek istmedi kolay kolay. Sen son gün Beşiktaş'ın ayağına gitmeyeceksin, sorun orada.

      Sil
  4. modeste aslan paylaşımlarına başladı. seleznov desen gs için ölüyor. al sana ocak ayında alınacak 2 santrfor! ama yönetimden ümidim yok.

    YanıtlaSil
  5. Akhisar da başka bir seleznyov bulamayacağı için satmak istemez. Avrupa liginde de olmayacakları için çok ciddi bir kayıp olurdu onlar için. Daha önce yapilabilirdi bu transfer Gomis varken bile çok işimize yarardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gün olmaz o iş. 10 gün kala olurdu mesela.

      Sil
  6. Bence beşiktaş haklı değil.Şöyle haklı değil.İlk başta bonservissiz vereceklerini söylüyorlar.İş tam bitecekken bir anda para istiyorlar işte yanlış olan da burası.Madem para isteyeceksin ilk başta iste kalkalım masadan.Seleznyov ise normalde alternatif olur ama şartlar normal değil şu an imkanı olsa hoca almak ister

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı. Çünkü onun futbolcusu, ister satar, ister satmaz. Yetki bizde değil.

      Sil
    2. O noktada sıkıntı yok zaten.İlk başta ücretsiz anlaşılıp tam transfer bitecekken pat diye bonservis istemeleri doğru değil ben onu söylüyorum yoksa tabi kendi futbolcuları ve bedavaya elden çıkarmak istememeleri doğal.Son saatlerdi ve bize zaman kaybettirdiler.Yönetim nasıl olsa love bedavaya geliyor diyip arayışları durdurdu ve son anda beşiktaş bonservis isteyince ortada kaldık

      Sil
    3. Ücretsiz bir anlaşma yok yalnız, o medyanın uydurmasıydı. İlk başta bonservis istenmiş. 750 bin avro gibi bir rakam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir