2 Eylül 2018 Pazar

Trabzonspor 4-0 Galatasaray, transferin sonunu berbat getirdik ve orada kaldık


Transferin sonunu berbat getirdik ve orada kaldık. Trabzonspor maçının geldiği bilincine bir türlü varamadık. Taraftarı da, teknik ekibi de, futbolcusu da herkes dahil. Bir şey diyemiyorum, doğal tablo. Eksikler net ve giderilmemesi durumunda doğacak sonuçlar belli. Trabzonspor karşısında fragmanı izlemiş olduk.

Ne olduğunu anlamadan bir anda geriye düştük, devamında 2-0 geldi ve Belhanda'nın kırmızı kartıyla da maçı tamamladık. Sadece Rodallega ve Yusuf Yazıcı'nın baskısı dahi Galatasaray savunmasını ne hale düşürdü. Geriden top çıkaramıyoruz, Muslera'sı da dahil olmak üzere topu tehlikeli noktada rakibe veriyor. 1-0 böyle geldi.

Mariano / Maicon hattı geçen sezon da sorundu. Nwakaeme'nin Mariano'ya kaç tane çalım attığını sayabilen olmamıştır. Yürüyerek 3 kişiyi geçiyor ve golü buluyor. Maicon eleştirilecek elbette. Odak sorunu yaşamasından korkuyordum ki bunu yaşıyor gibi göründü. Son gün göndermeye, hatta kiralamaya çalış ve bunu becereme, sonrasında da performans beklersin. Gerçi gitmiş olsa yerine kimsenin alınmayacağı da herkesin malumu. Gomis'de yaşadığımız gibi.

Galatasaray'ın hücumu da hayaletlerle dolu. Kazanan takım bozulma klişesine asla katılmam. Fatih Hoca'nın Alanyaspor kadrosunu bozmayacağı biliyordum. Oysa Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş gibi isimlerle iyi bir deplasman oyunu oynamanız imkansız. Eren Derdiyok'un 90 dakika sahada kalması yönetime bir mesajdı, Sinan Gümüş de 45. dakikada çıktı zaten.

Galatasaray adına maçın en iyisi henüz hazır olmayan Badou Ndiaye. O da hareketliliği ile bir şeyler yapmaya çalıştı ve doğal olarak sivrildi. Sezonun henüz başında çok büyük bir tokat bu. İşimiz zor, nedeni transferde aksiyon alamamakla kaynaklı. Zaten eksikler var, bunun üzerine bir daha forma giymesini zor gördüğüm Belhanda gibi isimler de olacak.

Olumlu bir hava vardı ve bu 2 günde dağılmış oldu. İlk dakikasından itibaren "kazanamayacağız" diye oynadığımız bir karşılaşma. İstek, ruh, mücadele, hiçbir şey yok. Milli Takım arasında bir şeyler değişecek desem bile malzeme belli. Santraforsuz yeni bir kurgu denenecek mutlaka, o da nasıl işler hep birlikte göreceğiz.

Biz transferde kaldık, Trabzonspor ise Galatasaray'a iyi çalışmış. Gümbür gümbür bir futbol oynadıklarına da inanmıyorum, buna rağmen çok rahat kazandılar. Biz ise Belhanda'nın kırmızısıyla birlikte geri dönüş imkanını bırakarak maçı erken bitirdik. Şöyle anlatayım, bu maçta Onazi bizim tüm orta sahaya bedel bir görüntüdeydi. 

53 yorum:

  1. Eserinizle,plansiz,programsizliginizla övünün Cengiz ve Albayrak biraderler..GS ismini kullanip gününüzü gün edin bakalim.Aci son yaklasiyor sizin icin de...Terim ve takim da etkilenmis son konulardan.Oyuncular saha da ama hepsi "eee ne yapacaz simdi biz" modunda.Trabzon uzerine hic calismamislar Terim dahil.Alanya macinda kalmislar.Karsilarinda lig sonuncusu Alanya yok, 3 macta 5 puan kaybetmiş TS var.Tabi ki saldiracaklar.Aklini kullanip puan kovalamak yerine masal aleminde gibisin.Belhanda harikalar diyarinda.Baska laf istemez.Yapacak bir sey yok önümuzde ki maclara bakacagiz.Bu sezon favori cumlemiz bu olabilir.Ocak ayinda transfer bekleyenler, bence o kadar iyimser olmayin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreç nasıl ilerleyecek hiç bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı.

      Sil
  2. Maçın ilk yarısını izledim önde baskıya ve orta sahada pas yollarını kapatan bir alan dağılımına karşı hiçbir cevabımız yoktu. Erenin olduğu bir hücum hattında uzun topun kesinlikle çözüm olamayacağını yine görmüş olduk. Ndiayenin topla çıkışları buna derman olacaktır bu açıdan sezonun en önemli ismi konumunda bizim için.

    Eren kendi evimizdeki zayıf takımlara karşı rotasyonda forma bulursa oynasın. Onun dışında olmayan adamdır bu takım için.

    Hocanın işi gerçekten çok zor elinde santrfor olmadan bir hücum hattı oluşturmalı merkez için muğdat ve bugün sağda başlatarak büyük hata yaptığı Sinan'dan başka oyuncu yok. ikisinden false 9 çıkaracak ve kompakt bir takım yapacak başka yol görünmüyor. Yaparsa o yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken gol yediğimiz andan itibaren bizim için maç bitti aslında. Planımız ne anlayamadım bile.

      Sil
  3. Belhanda ve maicon acil olarak kadro dışı bırakılmalı. İkisi de resmen ihanet etti. belhanda burada defalarca savunuldu. Birşey yazmadım bununla ilgili hiç. Benden daha iyi futbol seyircileri vardır göremediğim birşeyler görüyorlar bu adamda herhalde diye ama yok bu adam bu takımın oyuncusu değil olamaz hele ki bu maçtan sonra asla olmamalı. Bu kaçıncı sorumsuzluk bu kaçıncı saçma sapan kırmızı kart! Takıma zerre kadar faydası yok. 10 numara dendi yok değil 8 numara dendi. Hiçbiri değil bu adam koskoca bir 0 numara. Aldığı paraya bak verdiği katkıya bak. Satilamadı da elde kaldı. Ara transferde 3e 5e bakmadan gönderilsin gitsin.
    maicon a ne demeli? Resmen bilerek isteyerek müdahele etmedi toplara. Göz göre göre ihanet etti. Son anda transfer olamamanın acısını çıkardı. Bir daha bu takımda oynayamamali asla ama asla. Kötü olmadığını düşünüyordum ki asla bu kadar yeteneksiz bir adam değil ama bilerek ve isteyerek oynamadı bu akşam. Kim iyiydi ki bu akşam? Hiç kimse takımda hiçkimse iyi değildi ama bu iki adam resmen göz göre göre ihanet ettiler. Beceriksiz yönetim transfer yapamadı. Golcü nü gonderdin yerine kimseyi almadın kala kala eren e kaldık. Gördük eren i. Defans geçen sezon bağırıyordu ben yolgecen haniyim diye hiçbir transfer yapılmadı. Bu sezon ŞL de bizi kevgir ederler .averaj takımı oluruz bu defansla. Golcü yok defans yok... is bilmez beceriksiz yönetim bu sezon ortasını göremez istifa edip giderler yine bir kaos lâ başbaşa kalırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolla alakalı yine savunurum, o dediğim söylemler aynen geçerli. Ben hiç bir şey yapmıyor gibi hareket edenlere kabullenemiyordum. Bu sorumsuzluğunu elbette ben de kabul etmeyeceğim.

      Sil
    2. Belhandacı arkadaslari bekliyoruz. Hani müthiş 8 numaranız Belhanda var ya!! Geçen sene fb maçında atıldı, içerdeki bjk maçında hakem atmadı, şimdi yine en zor durumumuzda bir sporcuya yakışmayan bir hareketle atıldı. Sonra açılan hashtage kızarsınız bunlar Galatasaray taraftarı mı diye. Hadi onlar Galatasaray taraftarı değil de, böyle sorumsuz bir adamı devamlı savunmak Galatasaray taraftarlığının neresinde? Bu yorumu da ister yayınlayın ister yayınlamayın, ya da altına istediğiniz yorumu yazın. Manchester United'ı eleyip Şampiyonlar ligine girdigimiz günden bu yana her şeyiyle Galatasaray'ı yaşayan biri olarak, Belhanda denen adamı takımımda görmek istemiyorum. Bugün mac belki 6 olurdu,dert değil ne kötü günler gördük atlatıriz ama bu Belhanda büyük dert.Futbolla ilgili de parladığı bir büyük maç gösterin. Geçen sezon içerdeki beşiktaş maçı diyenlere o maçı birkez daha izlemelerini öneririm. Bu sorumsuz adamı orda da bir daha görsünler.

      Sil
    3. 6:40 adsız

      belhanda teknik açıdan iyi bir oyuncu ama profesyonel açıdan arıza.kariyerine baktığımızda zirve sezonları montpellier de.birde lig 1 şampiyonluğu yaşadı

      https://www.transfermarkt.de/younes-belhanda/detaillierteleistungsdaten/spieler/118022

      sonrası kiev e transfer.parayı buldu ve arızalara başladı.arıza bir profil olduğu zaten belli istatistiklerde.9 kırmızı kart görmüş kariyerinde.ki hücum futbolcusu bide bu.lakayıt bir tip.bunun birde penaltı vakıası var.

      https://www.youtube.com/watch?v=cN7DK7s29SY

      şike olmasa bile ciddiyetsizliğin bir göstergesi olduğu kesin.

      Sil
    4. Sorumsuzluk apayrı olay. Bu konuda savunulacak yanı yok. Saha içinde performans, yaptıkları bambaşka. İlk geldiği günden bu yana yerden yere vuruluyor.

      Sil
  4. 40. Dakikadan sonra gol atmaya calisirken Eren'in yaptigi kosulari yeniden izleyin imkaniniz olursa o zaman yine Gomis gitsin der misiniz bilemiyorum yani böyle bir inancsiz ve amacsiz forvet olamaz ben onu gördükten sonra gol bile atamayacagimizi anladim.
    Son birkac günde buraya en az 20 yorum atmisimdir o bakimdan detay yazmak istemiyorum ama bu maci izlerken biraz Schalke maclari geldi canlandi gözümde ve 3. olarak gruptan cikarsak basarili olacagiz seklinde bir düsünceye kapildim.
    Bu takim Schalke'ye gol atamaz kesinlikle zira sut atabilecek kimse yok, Onyekuru'nun mücadelesine saygim bar didindi cocuk ama o kadar yani ve Nagatomo en iyimizdi gerisi resmen FAZIA Muslera da dahil, cok üzgünüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yapıyla 3. olmak elbette başarı. Kurgumuz yok çünkü, resmen sıfırdan bir şey ortaya çıkarmaya çalışacağız.

      Sil
  5. forvet gelmeyince oyuncuların bile gazı kaçmış. gomis gibi bir figür gidiyor hep yedek gördüğün arkadaşın eren i görüyorsun ileride.
    vagner love bile öyle önemliydi ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katiliyorum, en son gün birini almaliydik o isimlerden ve su an psikolojik olarak bu kulubün durumu yok, gücü yok 6 milyona gol kralini satti, ana stoperini 3 milyona göndermeye calisti sekline döndü olay ve bütün takim etkilendi. Yönetim susup adam almayacagiz dese bile daha iyiydi resmen her seyi son haftada batirdilar.
      Maicon'un zaten artik olmayacagini söylemistik her ne kadar Fatih Hoca motive eder diyenler olsa da yedigi calimlar mahalle macinda yenmez düzeydeydi ama adam hakli ben olsam ben de oynayamam zaten gözden cikmissin da Sinan ve Emre beni hayal kirikligina ugratti esas.

      Sil
    2. Eren Derdiyok şu an kiminle rekabet edecek ki, öyle bir rahatlık halinde. Gomis takımdayken bile bir isim gerekiyordu, şu an görüntü facia.

      Sil
  6. Artık hoca iç sahada Ali Yavuz veya başka forvete şans tanımalı, belki birini kazanırız yoksa forvetsiz gitmez

    YanıtlaSil
  7. Söze nasıl girsem bilmiyorum.Mağlubiyetler elbette olacak ama ben böyle mağlubiyetler kabullenemiyorum.Kabullenen olduğunu da düşünmüyorum.Maça hiç hazır değildik görüntü olarak.Sinan ve Eren'in oynamaması gerekiyordu.Badou tam hazır değildi ve eminim hazır olsa hoca o 10 numarayı giyen futbolcu bozuntusu yerine Badou'yu oynatırdı.Çok saçma sapan bi gol yedik.Sonra 2 oldu ve o 10 numarayı giyen futbolcu bozuntusu sahada yoktu, adını bile duymadık röveşata pozisyonu dışında.2 0 olmasına rağmen az da olsa umudum vardı Badou girer ve Muğdat / Feghouli ikilisinden biri girer biraz canlanırız diyordum ki kırmızı kart geldi.Yine de umudumu tüketmedim devreye 2 1 girsek yaparız birşeyler dedim ama 3'ü yiyince kapattım zaten.Eren, Sinan, Ahmet, Maicon ve o 10 numarayı giyen futbolcu bozuntusunun bundan sonra forma giymemesi gerek.Evet eldeki imkanlar aşırı kısıtlı ama ben bunları görmek istemiyorum sahada.Görmek isteyen de yoktur sanırım.Sistem değişikliği yapılır deniliyor da ben bu görüşe pek katılmıyorum çünkü kolay değil bir anda forvetsiz oyuna dönmek.Neymiş Sarri yapmışmış.Yahu Sarri o oyunu Mertens, Callejon, Insigne üçlüsüyle yaptı.Arada büyük kalite farkı var ama aynı zamanda da elimiz kolumuz bağlı.Belki erken olacak ama altyapıda Ahmet, Ali Yavuz ve Malik var.Hoca milli arada bu üçlüden birini A takıma alabilir diye düşünüyorum.En azından gerçek mevkisi forvet bu üçlünün.Forvetsiz oyun için uğraşmak gerekir bizim uğraşacak zamanımız olduğunu düşünmüyorum çünkü uğraşırsak kayıplar verebiliriz.Elimizdeki santrafor bile demek istemedigim herif zaten işe yaramıyor.Gençlerden birini bir anda maça almak riskli bi karar olsa da en mantıklı çözüm bu gibi gözüküyor.Daha forvetsiz 1maç geçirdik ve önümüzde 20 maç felan var.İşimiz çok çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferde kaldık, maça hiç hazırlanamadık demem bu yüzden. Bu hocaya da, taraftara da, futbolculara da yazdı.

      Sil
    2. Abi her şey bi yana da bu forvetle ve defans hattı ile bal gibi kura riske girdi

      Sil
  8. burak geçen sene maicon için "fiziğine aldanmayın. gayet yumuşak bir oyuncu. rakipleri hırpalamıyor" dediğimde ısrarla karşı çıkıp kendisini "sert" bir stoper olduğunu iddia etmiştin. hala aynı görüşte misin çok merak ediyorum. yanından geçen geçene. hadi ağırsın, bari vur kır parçala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkili mücadele değil konu, sorun Maicon'un seri olmaması.

      Sil
  9. Az once yazdigim yorumda unutmusum,simdi yazayim.Hani Fatih hoca Belhanda'yı cok savunuyordu. Israrla yazdım ben, hoca normalde beğenmiyor ama yapacak bişey yok, kadrosundaki oyuncuyu da tabiki övecek dedim ama dün o da dayanamamış. Maç sonunda Belhanda ile ilgili sözleri ortada. Siz ise Burak bey, yukardaki baya uzun yazınızda Belhanda'yı eleştiren tek cümle kurmamışsınız. Gerçekten merak ediyorum, bir tanışıklığınız var mı diye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğemediği isim Feghouli'ydi, aksi olsa Belhanda bekler Feghouli oynardı. Oyununu savunduğunu yine söylerim ama bu sorumsuzluk başka. Belhanda'nın sorumsuzluğu üzerine yazdım, ayrı olarak yazı açıp. Burada kısaca geçecek bir konu değil.

      Sil
  10. Bu yorumları yayınlamama hakkınız var. Burası size ait bir blog. Biz ise sadece takipçiyiz. Yayımlamazsanız saygı duyarım,mekan sizin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm yorumları yayınlıyorum. Yeter ki küfür, hakaret ya da aklı sıra karşısındaki insanla dalga geçer bir hava olmasın. Yorum yazıldığı an yayınlama şansım yok, gördükçe bu olabiliyor. Denetleme koymak zorundayım, hem bu yukarıda yazdıklarım hem de spam yorumlara karşı tedbir amaçlı.

      Sil
  11. 2 kötü gol (muslera formsuz) + amatörce kırmızı; sonuç normal, fark olması daha iyi. hatayı erken görmek adına (yoksa CLde 4lük dönemi yine yaşanır) terim bu maç özelinde hatalı, gomis olsa yine farketmezdi.
    elinde serdar ve Ndiaye varken ikisi de ilk 11de olmalı.
    maicon-serdar ve fernando-ndiye bozulmamalı
    ondan sonra hücüm hattını istediğin gibi kur (sinan hariç ilk 11 oyuncusu değil)
    trabzon deplasmanında kazanan 11 bozulur çok net. hatta moskova maçı ön prova olurdu ama fırsat kaçtı.
    hocanın 15 günü var, ben güveniyorum. daha önce de 3. döneminde fb maçı ile taktik değişikliğe gitmiş şampiyonluk gelmişti, ezberci değildir.
    mariano-maicon-serdar-naga
    ndiaye-fernando
    emre-feg-garry
    onyekuru
    kasımpaşa ve moskova maçları için ideal kadro

    YanıtlaSil
  12. En büyük hatamız Trabzonsporu Alanya ile aynı görmek oldu. Belhanda'nin kırmızı kartına geliriz elbet ama o kart paşa da sonuç değişmezdi. Yönetime kızabiliriz ama Fatih Hoca da Trabzonspora hiç çalışmamış. Temennimiz hatalardan ders çıkarılması ve tekrarlanmamasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç hazırlanamadık. Hiç tedbir, önlem yok.

      Sil
  13. kulüplerin satılması konusunda her gün biraz daha ikna oluyorum.kulüplerin sahibi yok aga.hiçbir vasfı olmayan amatörler hem kendi reklamnını yapıyorlar hemde başkan yönetici sıfatını alıyorlar.ayrıca maddi olarak kulüplerde indiragandi olaylarının olduğu malum.ve bunların karşılığı hiçbir risk yok.yani sıfır sorumluluk.

    cl ye katılan bir takımın transfer politikası bu olabilir mi hocam?29 gol atan oyuncuyu tukaka yapıp yollanıyor.adamın saha içi ve dışı hiçbir arızası yok ayrıca belhanda gibi.

    ayrıca ekonomik yönden de kar yapılmış değil.ne için satıldı anlamadık.
    saha içinde arıza olan belhanda kalıyor ama gomis gidiyor.

    teknik açıdan bakarsak 6-0 lık alanyaspor maçı konusunda da eksiklikleri yazmıştım.sanırım terim skorun etkisi ile bunları göremedi ve aynı 11 ile sahaya çıktı.
    eğer stoperlerin zaafları varsa orta sahayı güçlendirerek bu sorunu çözebilirsin.fernando donk ndiaye üçlüsü terimin kaos oyununa uygun bir üçlü ve stoperlere fazla iş düşürmezler.

    terimin kanat oyuncu profili tercihi biraz küçük takımın büyük oyuncuları izlenimi veriyor .geniş alan oyununu seven tiplemeler.galatasaray set hücumu yapamaz bu oyuncularla aga.vede rakip ileride pres yaparsa da iş yapamaz.

    çözüm kaos futboluna uygun bir orta saha üçlüsünde muhtemelen.o da elde var.fernando donk ndiaye.rakipten kapılan toplarla ani hücumlara çıkmak hızlı kanat oyuncularıyla.yoksa set hücumu yapayım biraz zor.

    eren derdiyok bitik.eren de ne görüyor terim çözemedim.koy muğdatı en azından defansın arkasına koşu yapar.yada ileride presi başlatır.90 dakika ereni çıkarmadı.enteresan.

    galatasaray bu kadro ile sadece küçük takım oyunu oynar.

    bunlar geçici çözüm tabi.kalıcı çözüm kulüplerin satılması.cl ye giden bir takımın transfer politikası bu olamaz hocam.burda başka şeyler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılmalı tabii. Gelen insan buraya para kazanmak, kar elde etmek için gelecek. Tabii bu işin reklam ve tanınırlık kısmı da var. Alan insan kendi malını neden zarar ettirmek istesin ki?

      Sil
  14. bu arada şunuda eklemek lazım.ffp olayının arkasına saklanıyorlar.kiralık oyuncu almana karışmıyor ki ffp hocam.avrupada onlarca kiralık oyuncu var ve cl ye katılıyorsun.avantajın var.

    alanyaspor papi cisse yi kiraladı.sende al aga.eren den 10 gömlek üstün bir golcü.

    bu arada terime de ayrı bir parantez açmak lazım.terim kaos futbolundan başka birşey üretemiyor.buda bişey ama ürettiği şeyden vazgeçince böyle garip maçlar ortaya çıkıyor.okan emre suat.ortak özelliği deli danalar gibi pres yapmaları.yani fernando donk ndiaye üçlüşüne dönebilir terim.

    eğer orta sahanı güçlü yapmazsan mariano da gözüne kötü gözükebilir.çünkü yetenekli oyuncu birebirde her zaman defans oyuncusundan avantajlıdır.sen rakibe o alanı vermeyecen hocam.

    orta saha güçlenirse maiconla ahmetle idare edebilirsin.lakin orta saha güçlense bile bu eren ile gitmez.mugdatı koy daha verimli olur.

    belhanda arıza verdi bence bileti kesilmeli ocak ayında.eren derdiyok ile de olmaz.gönderilecekler listesinde ilk 2 isim belli oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp ve Fatih Hoca'nın arkasına saklanıp yaşamaya çalışıyorlar işte.

      Sil
  15. Sinandan sag acik yada forvet arkasi olmuyor kayboluyor. Ancak cift forvetin biri olur.

    Para yok terimin onayiyla transfer yapilmamis listedekiler alinamayinca anladigim bu. Peki scoutlar trabzon gibi 1m euroya siyahi forvet bulamiyorsa ne yapiyorlar nkawaeme gibi antalyanin forveti gibi bi ucuz yollu 1 yillik bir adam alimaz miydi?

    Belhanda feghouli kadro disi kalsin eyvallah. Birhan da gitti. Emre fernando donk garry ile orta saha yapalim forvette onyekuru sinan eren. Kadro yine kisirlasti. Ocaka kadar zor gunler bekliyor.

    Ocak transferi yaz trasferinden zordur. Hem sure kisitli hem de kimse rotasyon oyuncusunu bile kolay kolay birakmaz istenmeyen kulubuyle sorunlu oyuncu alınır zaten para da yok. Ocak ayinda da scout calismazsa adam bulmak zor olcaktir.

    Terimin ezberden ve kolayciliktan vazgecip taktik deneme yapmasi sart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz yardımcı rol oyuncularına başrol görevi veriyoruz.haliyle sinan sırıtabiliyor.sosa babel gomis bunlar başrol oyuncularıdır.oyun bilgisi denen bişey var futbolda.oyunu okumak.onyekurudan sinan dan bunları bekleyemezsin aga.sonra ne oluyor.takım sahada ne yaptığını bilmez duruma düşüyor.

      Sil
    2. Çift forvet olacak forvetimiz yok henüz, şu an alakasız bir yapı var. Nasıl bir kurgu oluşacak fikrim de yok.

      Sil
  16. Yemin ederim Erenin yerine mugdat olsa hizi ve mobilitesi ile kanatlari daha etkili olurdu.

    YanıtlaSil
  17. türkiyede kulüplerin kötü yönetildiğini gösteren iki belirti var.

    bunlardan birincisi borç bıraklamaları.yani yöneticilerin indiragandi olaylarına karışmaları.çünkü son 20 yılda kulüplere çok iyi paralar giriyor.sıfır sorumluluk ile iş yaptıklarından kulüplerin sahibi de olmadığı için orada bir boşluk doğuyor.

    ikinci belirti ise oyuncu ile nasıl ayrıldığın.çok kez okuruz.oyuncu alacaklarına karşılık bonservisini eline aldı yada serbest kaldı.bunu normal gibi karşılarız.sanki karşılıklı güzel bir veda gibi.kulüp oyuncuya ödemesi gereken maaşı vermemiş.bu ödenmeyen maaş nereye gitti?bilinmez.denetim yok.yani burda hiçbir özelliği ve emeği sorumluluğu olmayan yöneticiler oyuncu üzerinden bir avanta elde eder.beleş para.kimin parası?taraftarın ürettiği ve futbolcuya verilmek üzere ürettiği bir para başla yerlere uçar.bu oyuncun asıl aktörü futbolculardır.yöneticiler değil.

    kötü yönetime başka bir örnek te gomis vakıası aslında.bu vakıa da medya kullanılır.taraftardan tepki almamak için oyuncu medya aracılığı ile tukaka edilir.göndermenin alt yapısı hazırlanır.haberler sızdırılır.adam gibi futbolcu gönderilmez kötü yönetilen kulüplerde.çünkü iyi niyet yok ve başka planlar vardır.

    hiçbir büyük kulüp 29 gol atmış oyuncusunu bu şekilde harcamaz.real madrid 33 yaşındaki ronaldo yu 120 milyon avroya sattı aga.33 yaşındaki tosiç 4,5 milyon avroya gitti.stoper bu.

    maaş konusunda en rahat olunan sezon bu.40 milyon avro cl den geliyor.avro bide bu.yani avro ne kadar yükselse de büyük bir gelirin avro üzerinden ve sıcak para bu.temlikli değil.

    cl geliri olmasa anlarım.euro yükseldi euro gelirimiz yok haliyle yüksek maaşlı oyuncuları elden çıkaracağız.böyle bişey yok.

    hem terimin hemde bu yönetimin son sezonu olabilir yüksek ihtimal.çünkü eğer terim istese gomisi tutarlardı.

    bu izlediğim takımın bu sezon ilk 3 e girmesi imkansız.tam bi küçük takım profili yarattılar.alanyaspor maçında da benzerdi.2. gol geldikten sonra geniş alanda ataklar gelişti.bu takım 0-0 ı ve 0-1 geriye düşmeyi oynayamaz.bir ihtimal fernando donk ve ndiaye ile belki kaos futboluna geri dönebilir.

    bu yönetim oyuncu göndermeyide bilmiyor oyuncu almayıda.oyuncu maaşlarının ödenip ödenmediğide soru işareti.takımın lakayıtlığı bundan da olabilir.ereni izledin mi.sahada yürüyor.

    zaten yönetici açıklamalarına ve profillerine baktığımızda oldukça amatör şekilde işlerin yürüdüğünü görebiliriz.emre akbaba transferi.yapılan açıklamalara bakın.transfer olumlu sonuçlandığı için süreci es geçiyoruz görmüyoruz.yok sabaha kadar uyunmamış sürekli telefondaymış.profesyonel bir tarz değil.medya aracılığı ile gpmis i tukaka ediliş tarzının tersi versiyonu gibi adeta.medya aracılığı ile kahramanlık yaratıldı.

    çözüm tabiki kulüplerin satılması.çünkü sahibi olan bir kulübün cl ye giderkenki transfer politikası kesinlikle bu olamaz.illa yüksek maliyetli transfer politikası olacak diye bişey yok.kiralık alırsın oyuncu.

    gomisi 6 milyon avroya sattın.emre akbaba yı alma.asıl ihtiyacın değil zaten emre akbaba.4 milyon artıdasın transferde ffp de.2 milyon avro kiralık bedelle avrupadan çok iyi santrafor bulursun.çok rahat bulursun hemde.beşiktaş talisca yı 2 yıllık 4 milyon avro bedelle kiraladı.simone zaza torino ya 2 milyon bedelle kiralandı.sevilla andre silva yı beleşe kiraladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın son sezonu olmaz ama yönetim adına emin değilim. Tek bir işaretine bakıyor.

      Sil
  18. Tek iyi taraf Deplasmanda Trabzon gibi bir takima kaybetmek. Evinde siradan anadolu takimina kaybetsen gercekten 3 puan kaybedecektik. Trabzon deplasmaninda 1 puan kaybettik diye de bakabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu futbol sonrası diyecek çok fazla şey yok. Beraberlik sürpriz olurmuş.

      Sil
  19. İlginç maç oldu. Şans, oyuncu hatası(Belhanda), yönetimin takım üzerinde yarattığı umutsuz hava, kötü oyunumuz, teknik adamın tercih hatası vb etkenlerle normal olmayan skorla yenildik. Beni bundan daha çok üzen çok güvendiğim orta sahamızın etkisiz kalması. Elbette ilerleyen günlerde hoca takım uyumunu sağlayacaktır. İşi çok zor. Üzerindeki baskı kat be kat arttı. Son söz Balhanda'ya; bu 3. kırmızı kart. Pozisyon gereği olmayan rövanşist bir hareketle görülen takıma ihanet seviyesinde kart. Hoca Belhanda'yı seviyor. Emre ile ikisine 10 numarasız iki 8 numara olarak takımın anahtarını verdi. Bu hareketi affettirmek için çok çabalaması lazım. Hoca maçtan sonra sopayı göstereceğini ima etti. Bir de ilerleyen günlerde Terim'in Cengiz Bey'i daha sert eleştireceğini düşünüyorum. Bu sene bizim için zor, medya için bol malzemeli geçecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odaklanamadık, maalesef çalışamadık bu maça.. Transferde kaldık.

      Sil
  20. Ndiaye'yi ne olursa olsun begendim, Onyekuru herkesten cok sahiplenmis takimi nerdeyse Nagatomo ve Onyekuru haricinde top kaybedilince basan yoktu, herkes dagildi. Bu 3 adam haric gerisi resmen dagildi ben ikinci yaridaki düsüse inanamadim biz CL macinda 10 kisi pres yapan takimdik ne oldu bu ruhumuza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareket getirdi. O kadar isyan etmeyen ve ruhsuz isim vardı ki onlar arasında sıyrıldı doğal olarak.

      Sil
  21. Bursa'nin gayet uyguna bitirdigi Diafra Sakho ilk macinda Besiktas'a salladi bir tane, adamlar Doumbia ile de son anda anlasamadi o yüzden kimse bize hikaye anlatmasin, Bursa kadar imkanin yoksa zaten CL'de ne isin var, sinirim gecmiyor hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doumbia gelmedi, son gün yerine alternatifi buldular işte. Diyecek söz yok..

      Sil
    2. Bursa Doumbia'dan sekip Sakho'yu alabiliyor hocam iste bütün mesele bu aslinda, bizimkiler de her an her sey olabilir aciklamasi yaptilar arada ciddi fark var.

      Sil
    3. İcraat dediği bu işte..

      Sil
  22. cuma günü kaoslu bir gün yaşadık eğer maç cumartesi değilde pazar olsaydı bence bu kadar rezil durumda olmazdık,çünkü o cuma günü hocayı inanılmaz etkilemiş ve oyuncularıda hiç iyi hazırlayamamış,en azından aradan geçen 1 gün kendine gelirdi hoca, pazar günü böyle şeyler olmazdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse maça ne odaklanabildi, ne hazırlanabildi. Taraftarı da böyle, teknik heyeti ya da futbolcusu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir