6 Ekim 2018 Cumartesi

Antalyaspor 0-1 Galatasaray, haliyle bu galibiyet Fatih Hoca'ya yazılır


Son yılların en ağır temposunu ilk yarıda izledik ve koca bir 45 dakika çöpe atıldı. Pas pas pas ve pas akışı o kadar ağırdı ki hücum adına bir şey ifade etmedi. İlk yarının son 10 dakikasındaki hareketlilik nasıl fark yarattı izledik. Bu kadar ağır futbolla bir yere varamazdık ve temposuzluğu da Sinan Gümüş, Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi isimlere yazdım. Hücumda hiçbir hareketlilikleri yoktu.

Porto karşısındaki açık alanları bulamayacağımız bir gerçek ve bu üç isim de topu önüne isteyen, açık alanda daha iyi isimler. Yine de Porto deplasmanında mücadele ve Sinan Gümüş'ün ön alandaki hareketliliği vardı. 2. yarıda Sinan Gümüş biraz daha sahte 9 gibi oynamaya başlayınca etki göstermeye başladı. Pas hızı arttı, Antalyaspor savunmasını da açmayı başardı. Belki bu sefer de Boffin karşımıza çıktı ama doğru oyunu oynadık.

İlk yarıdaki oyunda Fernando gereksiz durur. Zaten top sende, ısrarla pas yapıyorsun ve Fernando / Badou Ndiaye ikilisinin pas kalitesi çok yüksek değil. 2. yarıda biraz daha hareket gelip, Belhanda da ipleri tamamen eline alınca oyun kalitesi bir anda yükseldi. Belhanda'nın belki de en iyi deplasman maçıydı bile diyebilirim. Zaten hareketli bir oyuncu, buna sorumluluk aldığını eklediğimizde oyunun hızı artıyor.

Bunun üzerine bir de forvetinizin ön tarafta duvar olması ve top tutması lazım. Öyle bir isim de kadroda olmadığına göre 2. yarıdaki ya da Porto karşısındaki tarzda oynamak gerekecek. Garry Rodrigues tarafında sorun var yalnız, beklenen etkinin çok gerisinde. Feghouli'yi onun yerine aldığımızda topa daha da sahip olduk ve hücumda biraz daha hareket geldi. Sabırlı olsak bu şekilde de gol gelebilirdi ama Fatih Hoca risk almayı tercih etti.

Maçı da Fatih Hoca'nın aldığı risk üzerinden yorumlamak gerekecek. Kimine göre çağ dışı bir hareket gibi görünebilir ama eldeki alternatifler bu işte. Kenardan oyuna alabileceğin bir forvetin yok ve hoca da iki uzun defansif oyuncusunu hücuma attı. Belhanda'yı çıkarmak hücumdaki pas aksiyonunu aşağı çekse de kenar ortalarıyla etki etmeye çalıştık. 

Maçın genelinde de bu ortaları çok izledik, özellikle ilk yarıda. Orta kalitemiz düşük, daha doğrusu top havalandığında kafayı vuracak bir futbolcumuz yok. Hoca da oyunu tamamen oraya yıkayım diyerek önce Maicon, devamında Donk'u oyuna aldı ve gol geldi. Eldeki malzemeyle ancak bu kadarı olur ve Fatih Hoca şaşırtmaya devam ediyor.

Haliyle de bu galibiyet Fatih Hoca'ya yazılır. Risk aldı çünkü, iyi / kötü bir plan ortaya koydu ve sonucu aldı. Başka bir maçta bu tutar mı bilmem ama Antalyaspor karşısında galibiyeti getirdi. En azından Ocak ayına kadar şapkadan tavşan çıkarmaya devam edeceğiz. Şampiyonlar Ligi dönüşleri de fazlasıyla zorlu. Hele ki 72 saat sonra böyle bir deplasmanda. Futboldan ziyade sonuca odaklı olmak durumdayız..

30 yorum:

  1. Bence kötü oynamadık. İkinci yarıda Muslera'yı pek göremedik. Tek sıkıntımız kapanan savunmaları açmak. Bunu da aşarsak deplasman sorunu falan kalmaz ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kötü oynamadık, özellikle 2. yarıda gayet iyiydik. Dediğini aşmanın yolu hızlı oynamak.

      Sil
  2. hocamız resmen "bana bir vagner love, bir seleznov bile alamadınız buyrun" değişiklikleri yaptı. ama yönetim anlar mı bilmem! hatta bizim yönetim donk varken ocak ayında golcüye gerek yok bile diyebilir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburlar transfer yapmaya. Bu tercih belki bir maç daha tutar ama devamlılığı zor.

      Sil
  3. ilk devre futbol katliamıydı. uykum geldi. ikinci devre iyiydik. her şeye rağmen 3 puan çok güzel. ancak 1-2 kişinin kulağı çekilmeli. özellikle garry. akhisar'da penaltı kaçırdığı dakikadan beri berbat durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry Rodrigues'de ağır şekilde olmadan oldum hastalığı nüksetmiş durumda. Acilen kurtulmalı yoksa kızağa çekilir.

      Sil
  4. atıyorum isviçre ligi'nden birini alırsınız. bizim lige uyum sağlamadı dersiniz. anlarım. ancak muğdat bu ligde bu takımlara karşı oynuyordu. her yere ayak sokan, mücadeleci bir isim. terim'in onu hiç düşünmemesi büyük hata. küçük görüyor belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akhisarspor karşısında düşündü ama olmadı. Bu maçta düşünmemesi bana göre tamamen kenar ortalarını düşünmesi. Ceza sahasında bozu uzatmak istedi.

      Sil
  5. Kim ne derse desin Mariano etkisi bambaska, özeti bile izleyince adamin nasil etkili bir hücum beki oldugunu anliyorsun, bu adamdaki orta kalitesi hicbir bekte yok. Ayrica yokluk vs derken Ozan geldi oturdu kadroya gayet sevindirici oldu bu, umarim böyle devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesine kimsenin lafı yok. En kötü haliyle dahi maçı tek başına kazandırabilecek bir kalite. Temposu sorun, maç içi devamlılığı. Antalyaspor karşısında da kötüydü ama bir ortayla işi bitirdi. Geçen sezonun Alanyaspor deplasmanı gibi.

      Sil
  6. Benim takımdan öncelikli beklentim deplasmanda önce kaybetmeyecek oyunu oynayabilmesi geçen yıldan bu yana ilk defa hemde üst üste iki maçta deplasmanda kaybetmeyecek bir oyun oynadık belki porto maçını yine verdik ama direnci sürdürdük. takım yorgunda olsa bunu formda antalya deplasmanında seninde yazdığın gibi iyi kötü devam ettirmiş olması değerli. gol bulamadık istediğimiz şekilde ama o ne terim in ne takımın suçu kimlerin hatalı ve suçlu olduğu herkesin malumu zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalyaspor maçının 2. yarısı Anadolu deplasmanları adına işaret. Daha hızlı oynamak ve topu dolaştırmak zorundayız. En azından top tutacak forvetimizin olmadığı şu günlerde.

      Sil
  7. ertuğrul sağlam ömer erdoğanı kullanarak çok kritik maçlar almıştı bursa nın şampiyonluk döneminde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde imkan yoksa mecbur kalıyorsun :)

      Sil
    2. Aynen öyle. Ömer Zapotocny ikilisi cok cikardi ileriye. Hatta Zapotocny abartip ilerde dikine de gidiyordu kanat gibi.

      Sil
  8. ozan kabak doukara gibi bir azman karşısında hiç ezilmedi hata ezdi, aslan parçası sanırsın 18 değilde 30 yaşında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sırıtmadı hem de. Diagne karşısında da bu performansı göstermişti.

      Sil
  9. Mugdat konusunda bence de önce bir ic saha maçımızda denemekte fayda var havadan ziyade yerden tercihlerimizim olduğu biraz da karmaşık doğaçlama bir yapımız var uyum sağlayabilir çeşitli boşluklari doldurur gibime geliyor onunla da denemeli. Sanırım ocağa kadar tamam bu oyun oturdu diyeceğimiz yapi edinmek zor görünüyor. Deneme ye devam elden geldiğince. Savunma disiplini kaybetmesin bir şekilde yolunu da bulabiliriz arada şansımız da yaver giderse tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift forvette iyi bir tamamlayıcı olur. Akhisarspor'da Seleznyov'un arkasını iyi dolduruyor, sekenleri topluyordu.

      Sil
    2. Ocak ayina kadar 3 koca ay var. Herkese şans gelir ve her kombinasyon denenir. Mugdat Selçuk da etkin sure alir bu süreçte. 34-36 puan yeterli ilk devrede.

      Sil
  10. deplasmanlarda hız faktörünü kullanmalıyız bence. çok pas yaptık. haliyle rakip de beraberliğe yattı. olursa da şansa bir atarsak dediler. neyse ki biz attık. dakika 30 civarı bi kez denedik bunu mesela. topu çalar çalmaz hızlıca 4e 3 yakaladık rakibi. pasları yapamadık ayağımıza doladık. sanırım ndiaye dolamıştı. evimizde taraftar vs kilidi açıyoruz da deplasmanlar da olmuyo işte. bizim kontra denememiz lazım. ilk golü bulduğumuzda direkt rakibin gardı düşüyo zaten. sonra pas oyunuyla uyuta uyuta 2yi 3ü de buluruz rahat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas yapmak önemli değil, o pası ne kadar hızlı yapabildiğimiz mesele. 2. yarıda bunu uyguladık ve rakibin nasıl açıldığını gördük.

      Sil
  11. Ön tarafta hava hakimiyeti olmayan futbolcular varken sağdan soldan ortalar yapılması saçmalıktan başka bişey değildi.Hem Ömer hem de Mariano gelişigüzel ortalar yapıp durdular ve dolayısıyla etkisiz kaldık.Oysa rakip ceza sahasına pasla veya adam eksilterek girsek golü daha erken bulurduk.Ki adam eksiltme becerisine sahip çok futbolcu vardı sahada ama bunu pek denemedik.Hoca da baktı böyle boş boş orta yapılıyor hiç değilse iki uzun oyuncumu öne göndereyim de orayı karıştırsın düşüncesiyle önce Maicon'u sonra da Donk'u aldı ve nitekim bu hamleler işe yaradı.Sinan'ın antrenmanlardan sonra bireysel olarak şut çalışması da gerekiyor kendini geliştirmeli topa kafa vuramıyor mesela.Aynı şekilde Onyekuru ve Garry de şut çalışmalı.Ayrıca Garry'nin aklı Lokomotiv maçında kalmış o maçtan sonra bi türlü dönemedi bunu da milli arada çözeriz umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar yavaş tempo vardı ve ön alan o kadar hareketsizdi ki başka bir yolun kalmadı.

      Sil
  12. Deplasman maçlarında geçen seneye nazaran daha iyi takım savunması yapıyoruz. Akhisar maçının skoru aldatmasın, ilk gole gelene kadar hiç pozisyon vermedik, 2. ve 3. golü de Muslera'nın bireysel hatasından yedik zaten. Keza dün de rakibe hiç pozisyon vermedik. Geçen seneki deplasman maçlarını hatırlayın, rakibe çok boşluk verip bütün dönen toplarda kontra yiyorduk. Bizim en büyük problemimiz kapalı savunmaya karşı pozisyon üretememek bunu da çözersek art arda galibiyetler gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu çözmenin yolu da top tutacak bir forvette geçiyor aslında. Orada kalamadıktan, forvetin duvar olamadıktan sonra hücumda organizasyon zor.

      Sil
  13. Bu maçta biraz farklı bir durum oldu dün aksamdan beri hep stoperlerin sıkışan oyunun son dakikaların da öne atıldığı bizden ve diğer ülke takımların dan örnekler verildi oysa var olan stoperler öne atılmadı yerlerini korudular iki hücumcu kanat oyuncusu oyundan alınıp yerlerine iki stoper öne gönderildi bu biraz atlanıyor.. değerli olanda aslında bu detay degilmi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki bu farklı. Bence bir plan dahilinde hareket edildi, belli ki b planı gibi cebe konmuş. Tüm hakları doldurup, tamamen kontrolü kaybederek stoperini öne atmak başka.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir