2 Ekim 2018 Salı

Bruma & Galatasaray, Ocak ayında x bir takıma kiralık gideceğini düşünüyorum


Leipzig düzen takımı. Bruma'nın gelişimi de bu düzene ne kadar adapte olacağıyla alakalıydı. Zirve sezonu Galatasaray'daki son sezonuydu ve bireysel anlamda fazlasıyla sivrilen bir futbolcu olmuştu. Gerçi o takımın da buna ihtiyacı vardı. Neredeyse her maçta Bruma'nın ayağına bakıyor ve o da verilen özgürlük dahilinde iyi iş çıkardı.

Bruma önemli bir potansiyel. Geç açılmış olsa da bir şekilde ayağa kalkmayı başarmıştı. Leipzig'de de düzene alışabilmiş olsa aşama kaydedecek ve çok daha önemli bir transferin eşiğine gelecekti. Geçen 1.5 yıla bakınca Bruma'nın hayal kırıklığının eşiğinde olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bu sezon hiç iyi durumda değil ve pek süre alamıyor.

Kendisi Fatih Hoca'nın önemli projelerinden biriydi ama sadece 1 ay birlikte çalışabildiler. Bu birliktelik daha uzun süre olsa eminim ki Bruma'nın sağlayacağı aşama çok daha erken ve büyük olurdu. Gün itibariyle bakınca 23 yaşına geldi ve zirvesi kendi ülkesine dönmek gibi görünüyor. Ya da oynayabileceği ve gelişim sağlayacağı bir kulübe kiralık olarak gidecek.

Galatasaray'ın adı da doğal olarak burada anılır. Bu tarz kiralık hamleler ffp kapsamında olmazsa olmaz. Burada soru şu olur, yeni bir kanat oyuncusu gerekir mi? Hele ki Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi isimlerin varlığında diye sormak gerekiyor. Kağıt üzerinde yok gibi görünse de hücumun bu tarzda bir dokunuşa ihtiyacı olabilir.

Özellikle de Garry Rodrigues'in olası transferini konuştuğumuz dönemlerde. Bruma'nın Garry Rodrigues'e oranla daha büyük bir yetenek olduğu açık ama iş çalışma noktasına gelince de Garry Rodrigues ön plana çıkıyor. Bruma'nın avantajı yaşının 23 olması. Fatih Terim gibi bir teknik adamın dokunuşu onu bambaşka bir yere taşıyabilir.

Onyekuru'nun da forvet olarak kullanılması olası. Yarın formasyon değişebilir ya da Feghouli gibi bir isim de gidebilir. Oradan boşalan yer adına da ne vereceğini az çok bildiğimiz Bruma'nın transferine kimse hayır demez. Ocak ayında x bir takıma kiralık olarak gideceğini düşünüyorum. Leipzig'de gelişim sağlayamayacağı az çok belli oldu. Rotasyon içinde dahi en dip noktaya ilerliyor.

Geçen sezon 40 maçta 7 gol 2 asisti vardı. Bu sezon ise 9 maçta 1 gol ama o maçların çoğunda aldığı süre çok az. Şu aralar takımın teknik direktörlüğünü de Rangnick yapıyor ve Bruma'yı ilk etapta pek düşünmüyor. Badou Ndiaye hamlesi gibi bir nerede kalmıştık heyecanlı olabilirdi..

16 yorum:

  1. garry nin en büyük sıkıntısı geçen sene topa odaklıydı topsuz koşuları yoktu ama bu sene o konuda gelişim kaydetti topsuz koşularda yapıyor artık ve gol noktalarında da var,bruma ise bilmiyorum şu an ne durumda ama geçen sene bjk maçlarında izledik, mesela hala topa odaklı orta sahaya kadar top almaya geliyor kafasında hiç topsuz koşu yok,aynı tip 3. oyuncu almak doğru olmaz bence en iyisi santrafor ve stoper transferine odaklanalım ama yinede uygun bir kiralama ücretine hayır da demem sonuçta seviyoruz brumayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma da gelişime açık ve Garry'e oranla daha yetenekli.

      Sil
  2. ++ yinede onyekuru,garry varken 3.aynı tip oyuncuyu gerek yok bence, yunus akgün şans bulmalı mesela bruma gelirse hiç şans veremeceğiz bu sefer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru forvet gibi de düşünülebilir. Tabii şu etapta bence de olmazsa olmaz değil.

      Sil
  3. arkadaş demiş, bence de yunus şans bulmalı. ancak bu fikirden bağımsız yunus'un hali içler acısı. erzurum maçında yok oldu, ezildi. süresi az demeyin süren az olsa da çimleri yiyeceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisiyle alakasız bir mevkide oynadı yalnız. Merkezde olmaz, kanatlarda olmalıydı.

      Sil
  4. Bruma da oyun zekası ve bitiricilik yok seneye gelsin kiralik olarak

    YanıtlaSil
  5. Bilal Başıaçıkoğlu'na 1m euro bonservis vermeyen scout ve teknik ekibe selam olsun.
    Ha taraftar mi? 400bin euro bonservis verildi diye Omer Bayram'a laf eden taraftar; tarik 1.6 fernando 3.35 mariano 2.2 eren 2.15 serdar 2 alirken omer 0.45 aliyor ve bunu elestiriyor olmasa da olur diyorsa boyle başa şimşir tarak misali...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu gerçekten enteresan. Biz bu tarz transferleri gerçekleştirmeye çalışınca rakamlar nedense daha da yükseliyor.

      Sil
  6. Bruma yı vereceklerini hatta ocak ayında vereceklerini hiç zannetmiyorum. Leipzig 3 kulvarda oynarken Brumanın yerine oyuncu almamışken bırakmazlar. Brumadan sıkıntıları topsuz oyunda sıkıntısı olmaması(top sağdayken içeri girmemesi ve oyun kurulumunda kanatta kalması). Bu nedenle eğer oyuncuda gerecek görmüyorlarsa zaten satarlar kiralamakla uğraşmazlar(Atınç durumu yaşanmaz)

    Şuan Bruma için bir sorun görünmüyor. Takım şuan bir düşme döneminde, takım toparlanınca Brumada formasına kavuşacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'yı verebilirler, çünkü hiç düşünmüyorlar.

      Sil
  7. Bruma'nin bir veya iki tık altinda bir ismi bonservisi ile transfer etmeyi tercih ederim. Patlatıp satma imkanimiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ederim. İyi araştırmak lazım. Şu an göz önünde olduğu için yazdım.

      Sil
  8. Ancak mevcut kanat oyuncularımızdan biri giderse olur ve olacaksa da kesinlikle 1 buçuk sezonluk olmalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir