21 Ekim 2018 Pazar

Bu süre zarfında Muğdat Çelik'in daha fazla şans bulmasını beklerdim


Sakatlık sorunları yaşıyoruz. Şu an rotasyonun da en dip noktasına inmiş durumdayız. Sakatlıkları da bir yana bırakalım, forvet sorunu devam etmekte. Bu süre zarfında Muğdat Çelik'in daha fazla şans bulmasını beklerdim. Ligde 2 maçta sonradan oyuna girerek 41 dakika süre aldı. Kendisini gerçek anlamda değerlendirebileceğimiz bir ortam oluşmadı.

Kötü bir transfer olmadığını yine yazıyorum. Sözleşme şartları müthiş ve "ya tutarsa" üzerinden rahatlıkla değerlendirebileceğiniz bir isim. Yeteneklerini tartışırsınız ama mücadelesini, bu formanın hakkını elinden geldiğince vereceğini tartışmazsınız. Rotasyonu tamamlamak adına ideal parçadır. İlerleyen dönemde şans bulmasını bekliyorum, ona uygun maçlar olacak.

Şu aşamada oyun tarzımızın ona uymadığı doğru. Muğdat Çelik'in iki özelliği ön plana çıkar. Açık alandaki etkisi ilk sıraya yazılır. Çok hızlı ve patlayıcı özelliği olan bir isim ama tek forvet olarak olmaz. Akhisarspor'da Seleznyov gibi bir forvetin etrafını iyi dolduruyor ve hızıyla etkili oluyordu. Galatasaray'da ise Eren Derdiyok'un yanında görmek gerekiyor. 

Tek forvet olarak zor. Sahte 9 için teknik düzeyinin yeterli olacağını düşünmüyorum. Şampiyonlar Ligi ya da ligde daha büyük maçlarda rakibin açık alanlarını değerlendirmek adına bir koz olabilir. Ya da forvetinizin yanına yazabilir ve o boşlukları doldurur. Ön alandaki mücadelesi ve hareketliliği mutlaka işe yarar. 

Şu ana kadar geçen zamanda biz bunu düşünmedik bile. Eren Derdiyok'u tek kullanıyoruz, Sinan Gümüş ve Onyekuru da alternatifleri oldu. Özellikle Bursaspor karşısında oynamasını isterdim. Ön alanda hareket ve mücadele eksikliği hissettik. Rakip savunma için sorun yaratabilirdi. Sinan Gümüş'ün yokları oynadığı bir gündü, çift forvete dönüp Eren Derdiyok / Muğdat Çelik ikilisi iş görebilirdi.

13 yorum:

  1. Sinan'a verilen şansın yarısını hak ettiği ediyordu hiç olmazsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzla alakalı durum aslında. Muğdat Çelik'in tarzına uygun bir forvet yapımız yok. Kanatlarda ise tekniği düşündürüyor.

      Sil
  2. Rodriges ve Sinan yerine Yunus ve Muğdat kanatlarda oynasa Bursa maçında, şu anda farklı liderliğin keyfini sürüyor olabilirdik. Vardır hocanın bir bildiği elbet!

    YanıtlaSil
  3. ileri uç oynayabilir. en azından son 20 dakika falan girebilir. hareketli, her topa koşar, ayak sokar, rakip stoperler rahatsız olur. eren gibi dümdüz durmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerji getirir en azından, bir mücadele, hareketlilik olur.

      Sil
  4. Oynaması gerekiyor ama sanırım hocanın istediği düzeyde değil yoksa mutlaka kullanılırdı.Önümüzdeki maçlarda kanatta Sinan'ı kullanmak yerine Muğdat'ı Eren'in yanına atıp 4 4 2 oynarsak sonuçları pozitif olur çünkü Sinan kanatta yapamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans mutlaka Muğdat'a gelecek, buna inanıyorum.

      Sil
  5. CL icin belki kesilebilir ama Super Ligi cok iyi bilen bir oyuncu zaten hoca Mugdat icin forma adaletini kaybetti diye de eski basliklarda yazmistim, bu yaziya aynen katiliyorum, israrla yedek tutulmasinin nedeni nedir ben anlayamiyorum kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma adaletiyle alakalı konu değil asla. Tamamen oyun tarzıyla alakalı bir durum ama mutlaka forma şansı gelecektir.

      Sil
    2. bence adalet ile alakası var. bir oyuncu nasıl kendini gösterir? idmanlarda çalışacak, hazırlık maçlarında yırtınacak. e muğdat her hazırlık maçında gol atıyor. hala süre alamazsa daha ne yapsın...

      Sil
    3. Istanbulspor macinin da yildiziydi mesela ama nedense forma verilmiyor, ben de Sinan kadar firsati hakketigini düsünüyorum en azindan.

      Sil
    4. İdmanları izleyemiyoruz sonuçta. Hoca yeterli de görmüyor olabilir, bilemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir