18 Ekim 2018 Perşembe

Bu yapıda forvet üzerinden gol bulmamız zor


Bu konuda Belhanda'yı eleştiririz işte. Şut özelliğinin olmaması, oynadığı pozisyon itibariyle büyük bir handikap. Emre Akbaba'ya geldi yine konu, o pozisyona transferi "gole" yatkınlığı anlamında önemliydi. Hücum oyuncularımızın ligdeki isabetli şut ve şut sayıları üzerine konuşalım.

Rodrigues: %50 (6/12) 
Onyekuru: %50 (5/10) 
Sinan Gümüş: %46 (6/13) 
Emre Akbaba: %38 (6/16) 
Feghouli: %33 (1/3) 
Belhanda: %0 (0/4)

Bu yapıda forvet üzerinden gol bulmamız zor. Elimizde tehdit unsuru olabilecek bir forvet yok. Hoca da Eren Derdiyok'u sahte 9 gibi kullanmaya ve düzen içinde mücadelesini ön plana çıkarmaya çalışıyordu. Eren Derdiyok'un rakip ceza sahası içinde topla buluşma sayıları da çok zayıf. O tehdidi yaratana kadar da forvetin arkasındaki hücumculara bakacağız.

Genel anlamda da kötü olduğumuzu söylemek lazım. Bitirme istatistiğimiz düşük. Hatta son maçları 1 golü bularak ancak geçebiliyoruz. Bu süre zarfında savunmayı biraz daha yükseltmek durumundayız. Bunların hepsi forvetten geçiyor, sizin hücumda kalabildiğiniz süre büyük sorun. Organizasyondan uzak, bireysel yeteneklere bakacak bir görüntü var.

Garry Rodrigues'in sakatlık dönüşü oynadığı iyi maçlar olsa da Lokomotiv Moskova maçının ardından büyük hayal kırıklığı yarattığını eklemek lazım. Çok müsait anlarda kaleyi dahi bulamaz oldu. Takım içinde 1. görünse de geçen sezon çok daha iyisini yapıyordu. Söz konusu gol olunca da şu yapıda onun ayağına bakılıyor.

Onyekuru da fazlasıyla istikrarsız. Sezona iyi girmiş, ilk Milli Takım arasının ardından ise düşüşe geçmişti. Onunla alakalı sorun takım içinde yer bulamamak. Sol kenarda oynaması lazım ama Garry Rodrigues'in varlığında sağ tarafa çekildi, forvet denendiğinde ise olmadı. O da aslında gole yakın ve ceza sahasında bitirici bir isim. Daha fazlasını bekliyorum.

Sinan Gümüş ise çekinmiyor, fırsat bulduğunda vuruyor. Alanyaspor maçı onun adına patlamaydı. Şu sıralar forvet deneniyor ve kanat oynadığında da "forvet" özelliğiyle ön plana çıkıyor. O da daha iyisini yapmalı. Gol özelliği olan bir isim ve sol ayağı etkili. İstikrarsız olduğunu düşünsem de onun ayağına bakacağız.

Emre Akbaba'nın son maçları "gol" anlamında düşük gibi görünse de bir şekilde golün oluşumunun içinde oluyordu. Ceza sahasının içinde gol pozisyonunun içinde bir şekilde yer alan, dışında da şut atmaktan çekinmeyen bir 10 numara. Yokluğunu arayanlardanım, hele ki bu forvetsiz günlerde.

Belhanda'nın istatistiği çok düşük. Oynadığı pozisyon itibariyle kabul edilemeyecek bir rakam. Son Antalyaspor maçında organizasyonu oluşturma noktasında çok iyi görsem de orta sahaya Badou Ndiaye eklenmişken rakip kaleye biraz daha yaklaşmalı ve bunları denemeli. Feghouli dahi çok daha kısıtlı dakikalarda gole yaklaşmış. Bu iki ismi de kazanmak zorundayız.

8 yorum:

  1. Şutör özellik bundan sonra yapılacak tranferlerde öncelik yetiler arasında yer almalı.Bir oyuncu nekadar sayısal verileri yukarıda olsa da belhanda gibi sonuca katkısının düşük olması, bir bakıma bir çuval inciri çöpe atmakla eşdeğer oluyor.Porto maçını esip gürlemişsin ne yazar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba bu özelliği itibariyle iyi hamleydi. Bundan sonraki hamlelerde de eminim ki bu aranır.

      Sil
  2. Belhanda ile ilgili tek söyleyebilecegim para ederken bir an önce satmamiz gerektigi zira aldigi para ve kadrodaki yeri itibariyle performans fayda bareminde cok geride bir oyuncu bana göre sadece pas atarak ve pres yaparak bu paraya 11de oynamasi mantikli degil en azindan su anki sartlara bakildiginda safi zarar bir oyuncu ayni paralara üst düzey bir Japonu rahatlikla oynatiriz cok daha da iyi verim aliriz bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif varsa satılır elbette. Teklif yoksa da kullanmak, onu değerlendirmek önemli. Nedeni de onun varlığındaki gol sayısıyla, yokluğundaki gol sayısının farklılığı.

      Sil
  3. Şut özelliği yok değil de denemiyor.Ndiaye berbat şut çekiyor ama yine de deniyor.Fernando ön libero olmasına rağmen pozisyon olunca vurmaktan çekinmiyor ama bu herif korkuyor işte.Hayır vur gitsin bir olmaz iki olmaz üç olmaz sonra olur yani.Anlamıyorum ki neden bunu yaptığını.Acaba şut çeksem ve isabetsiz olsa taraftar tepki gösterir diye mi düşünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemiyor da değil aslında, çok boş pozisyon kovalıyor. Onda da ilk tercihi olmuyor diyebilirim.

      Sil
  4. garry mutlaka sağa çekilmeli. böylece "mecburen" pas verecektir. solda sürekli kaleye vuruyor. (bu takım içinde de rahatsızlık yaratıyormuş.) sol tarafta onyekuru oynamalı.
    belhanda ise muhtemelen kaleye vurmayı günah falan sanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda da sıradan bir futbolcuya dönüşüyor. Solda bambaşka bir noktaya evrildi. Biraz ayakları yere basmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir