21 Ekim 2018 Pazar

Eminim ki günün birinde Galatasaray forması giymesini hepimiz hayal ediyoruz


Hagi, Galatasaraylılar açısından yeri doldurulamayacak bir karakter. Kimsenin de kolay kolay o seviyeye ulaşamayacağını düşünüyorum. Hagi'yi izleyen nesilden olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Çocukluk kahramanımızın "Hagi" olması bizler açısından o kadar güzel ki. Bir yandan o günleri özlüyorum, bir yandan da o günleri yaşamış olmanın huzurunu yaşıyorum.

Ianis de babası kaynaklı hayallerimizden biri. Günün birinde Galatasaray'da forma giymesini ve 10 numaralı formayı taşımasını eminim ki hepimiz hayal ediyoruz. Çocuğun da işi zor, önünde babası gibi bir zirve var. İster istemez "Hagi'nin oğlu" olarak anılacak ve onun kariyerinde gelmesi gereken nokta babasından bağımsız anılması olacaktır.

Önemli bir potansiyelden bahsediyoruz. Babası onun üzerine titriyor ve 19 yaşına geldiği bu günlerde de önemli bir yıldız adayı yapmayı başardı. Fiorentina günleri onun adına hayal kırıklığı oldu gibi görünse de en azından fizik anlamında gelişimini sağladı. Yine de forma şansı bulamaması hayal kırıklığı oldu. Hagi de bunu belirterek Fiorentina'nın verdiği bonservisi iade etti ve oğlunu geri döndürdü.

Şu an FC Viitorul forması giymekte ve Romanya U21'in de 10 numarası. 19 yaşında, gelecek adına çok şeyler beklenen bir "wonderkid". Babası aşırı disiplinli bir teknik adam, hatta bu disiplin işini de yer yer abarttığını düşünüyorum. Ianis Hagi'nin bu anlamda çalışmaktan başka şansı yok. Yavaştan da Romanya dışına çıkmanın vakti geldi ve adres Galatasaray olur mu diye düşünmeden edemiyorum.


Kullandığı frikiği paylaşmak isterim. Sol ayaklı babasının sağ ayaklı oğlu. Muhteşem bir frikik değil mi?

Ayrıca bir detay daha var. Her iki ayağını da mükemmel ve aynı seviyede kullanıyor. Frikik sonrası attığı kornerde de sol ayağını kullanıyor. Hagi de her iki ayağını müthiş kullanır ama zorunlu haller dışında sağ ayağına pek iş düşürmezdi. Ianis için arttırıyorum, yürüyormuş gibi her iki ayağını da kullanabiliyor. 

Fatih Hoca'nın 5 yıllık imzasının ardından neden olmasın diyorum. Gelecek adına her şeyi hayal etmek mümkün ve Ianis Hagi de bunlardan biri. Böyle bir yeteneğe ilgi duyduğunu düşünüyorum. Hagi de böyle bir transferi destekler ve kolaylık sağlayacaktır. Bu iş birliğinin daha da sağlam tutmak gerekiyor. Sadece Ianis değil, Viitorul'da birçok önemli potansiyel mevcut.

21 yorum:

  1. bir bu çocuk bir de alaba :) mutlaka gs forması giymeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alaba'nın 35'li yaşları gelebilir sanırım :)

      Sil
  2. Gerçekten iki ayağı da sağlam. Fizik olarak kendini geliştirmeli, güçlenmeli. Tabii ki daha 19 yaşında, herkes Mbappe gibi olamaz sonuçta :) Galatasaray formasını giymesini isterim. Fatih Terim ve kurmaylarının elinde hem fizik açıdan hem de oyun açısından çok büyük yükselişe geçer diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiorentina döneminde şans bulamasa bile fizik olarak biraz daha toparladı. Bence tecrübeye ihtiyacı olacak.

      Sil
  3. Hagi oğlunu Türkiyeye göndermez şu aşamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca olmasa katılırdım da onun eline verebilir. Hiç çekinmez.

      Sil
  4. Fatih Hoca şuan ki gençlere önem verdiği mentalite ile devam edecekse eğer küçük Hagi bu takıma kazandırılmalı. İki ayağını da inanılmaz iyi kullanıyor ve bu çocuk Belhanda-Feghouli gibi oyuncuların verdiği(veremediği) katkıyı çok rahat verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hagi de bu transfer adına kolaylığı sağlar.

      Sil
  5. Şahane olur. Çocuk çok yetenekli ama performansına bakmaksızın isterim. GS formasının arkasında Hagi adı yazsın yeter. Öte yandan baba-oğul GS forması giyen biri yok hatırladığım kadarıyla. Bu açıdan da ilk olur. Kuşaktan kuşaga GS forması ile Terim'in öğrencisi olarak. Kulağa hoş geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formanın arkasında Hagi yazmanın ağırlığı büyük olur. Öncelikle o algıyı değiştirmek lazım, bu da beklentileri doğru ayarlamaktan geçiyor. Çocuğun en büyük engeli babası aslında, herkesin Hagi isminden beklentisi büyük :)

      Sil
  6. Ercan Taner repliğini duyar gibi oldum okuyunca hagi hagi hagi !!! inşallah 10 numaralı forma ile görürüz Fatih Hocamın hünerli elinde

    YanıtlaSil
  7. Buyuk bir yildiz olacağını sanmıyorum. 22-23 yaşında çapı tamamen belli olur.

    YanıtlaSil
  8. Sezon sonu olur belki.Ama ilk başlarda kesinlikle 10 giymemeli ve sırtında Hagi yazmamalı çünkü oynadığı kötü maçta direkt babasıyla kıyaslayacak bizim gerizekalı türk medyası.Yok işte baba Hagi ilk geldiğinde şu kadar maçta şu kadar gol attı oğlu bu rakamlara yaklaşamadı diye.10 numara vermek çok büyük bir yük yüklemek olur onun sırtına ve tabi formada Hagi yazması da ağır yük olur.Şu an öyle bir gündem yok ama olur da gelirse 10 dışında bir forma giymeli ve sırtında soyadı değil adı yazmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki bugün düşünülmez. Ya da gelse ilk etapta kurtarıcı olmaz.

      Sil
  9. babasından buyuk topçu olan yok herhalde... daha doğrusu amatör ya da 3.lig topçusunun oğlu dunya yıldızı olabilir zor da olsa... ama buyuk bir oyuncunun iyi bir genetikle denk gelip aynı kalitede bir yavru vermesi çok dusuk ihtimal. Oyuncu olur ama 1-2 kalite altı çıkar genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hagi'nin 1-2 kalite altı dahi muazzam bir seviye değil mi?

      Sil
    2. Tabi ama bakalım ne olacak ianis kiralik getirtebiliriz aslında

      Sil
  10. Şutör eksikliğimizi göz önünde bulundursak gerekli bir isim. Diğer özellikleri ile de hücum anlamında yaratıcılığımizi artirir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir