20 Ekim 2018 Cumartesi

Fatih Hoca da işin içinden çıkamamıştır, bizim de buna cevap vermemiz zor


Sakatlık konusuna eğilmek gerekiyor. Fatih Hoca da işin içinden çıkamamıştır, bizim de buna cevap vermemiz zor. Sezon başından bu yana patır patır sakat veriyoruz. Serdar Aziz ve Eren Derdiyok gibi futbolcularımızın sakatlık eşiğinin düşük olduğu doğru da beklenmedik yerlerden de eksikler veriyoruz.

Özellikle Milli Takım dönüşleri Galatasaray adına büyük sorun oluşturuyor. Bazı isimler çok uzaktan geliyor ve dinlenme şansı bulamıyor. Bazı isimler de üst üste maç oynamak durumunda kalıyor. Bursaspor karşısında daha keskin bir rotasyon beklesem de çıkan 11'e bakınca "kazanmaya" fazlasıyla odaklıydık. Faturası ise acı oldu.

Gerçi sakatlanan isimlere bakınca da bir tek Serdar Aziz rotasyona girebilirdi diyorum. Ona da çok yüklendik ve sakatlık eşiği düşük. Maçın başından Maicon / Ozan Kabak ikilisi kullanılabilirdi. Donk'un da sakatlık durumu var ki başka bir alternatif yok zaten. Neyse ki durumu ciddi görünmüyor ama daha kötü sonuç doğurabilirdi.

Fernando ve Feghouli'yi anlamadım. Milli Takım'a giden yabancılar içinde en çok dinlenen isim Feghouli'ydi. Ayrıca bir yerden başlaması gerekiyor. Sezon başından bu yana yedek ve yeni yeni forma bulmaya başladı. Bu maçta 11 kullanılması doğal, maç başında olası sakatlıklar arasında adı yoktu. Onun durumu biraz daha ciddi görünüyor.

Fernando da durumu ciddi olanlardan. Onun sakatlığını ise hiç anlamadım. Milli Takım'a gitmedi, sezon içinde dinlendirdiğimiz maçlar da oldu. Yorgunluk olmaması gerekiyor ama beklemediğimiz yerden ciddi bir sakat veriyoruz. Sezon başından bu yana iyi bir performansı olmadığı doğru olsa da yine de gerekli isimdi. 

Belhanda ve Garry Rodrigues için de sakatlık ihtimali ciddiydi, risk aldık. Emre Akbaba'nın sakatlığı uzun, Onyekuru'yu da en iyi ihtimalle 2 hafta kaybettik. Schalke 04 karşısında neredeyse kadro dahi yapamayacak duruma geldik. Dar bir rotasyon var, bu anlamda yeni kazanımlar gerekiyor. Fatih Hoca olmasa halimiz gerçekten harap.

8 yorum:

  1. feghouli için yorum bile yapmak istemem. blog kurallarına aykırı olur. anlayan anladı. iş ahlakı yok diyeyim bari.
    serdar'ı çok severim ama sabıkalıdır. ayrıca milli takımdan döndü.
    fernando'ya ise çok kızgınım. takımı adeta sabote etti. 15 gündür dinlendin nedir bu? yazıklar olsun.
    not: türk kondisyonerlere asla güven duymam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando konusunu hiç anlamadım bile. Var bir gariplik.

      Sil
  2. Fernando geçen yıl sakatlandıktan sonra bi türlü dönemedi zaten ben o kadar şaşırmadım.İlk zorlamada çıktı.Bence devam edebilirdi ama uzun süre sakatlık yaşarım diye korktuğu için çıkmak istedi.Feghouli düz yolda yürüyüp bi yere takılsa zaten uzun süre yürüyemeyecek durumda.Çok yazık çok bir insan bu kadar takımı sabote edebilir mi?İş ahlakı 0 ve zoru gördüğü ilk an kendini bırakıyor.Verilen paralara yazık halbuki hem transferini hem de patlama yapmasını ısrarla beklediğim biriydi ama Galatasaray tarihine kara bir leke olarak yazdı bence adını.Cezayirli tarık çamdal oldu oynamaya niyeti yok belli.Gitmeye de niyeti yok nasıl kurtulacağız onu da bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon yine etki ettiği maçlar vardı. Bu sezon da Porto deplasmanı çok beğenmiştim. Ben biraz da oynadığı yerle alakalı diyordum, Fatih Hoca ağırlıklı olarak 8 gibi kullanıyor. Oysa 6'ya kaydığında etkili. Tabi fizik durumu o ilk günlerindeki gibi asla değil.

      Sil
  3. Schalke maçına odaklanmak lazım artık. Kadro baya bı daraldi ama Fatih Hoca sever böyle durumları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sever de kadro daralırken kalite düştü. Bakalım neler olacak.

      Sil
  4. şu an takımın en düşük maaşını ozan alıyo. en çok mücadele gösteren ismi de ozan. değeri her maç katlanıyo. bursa maçı çok pas hatası yapsa da 85 pas yapmış. katı defansif stoperden pasör stopere doğru evrildiğini görüyoruz. henüz 18 yaşında. fernando, feghouli, belhanda takımın en yüksek maaş alan 3 oyuncusu. aralarında en çok kim yatacak yarışı var. isteksizce oynama, formsuzluk zirvede. sakatlıklar olmuş yersen tabi. stoperde zor zamanda ozan çıktığı gibi kanatta da zor zamanda yunus çıkar. biz idare ederiz devre arasına kadar. böyle devam ederlerse bu 3 oyuncudan özellikle feghouliden bi an önce kurtulunması gerektiği apaçık. eminim bu üçünden en az 15 milyon euro getiri var. bunların yerine sadece ön libero ve orta saha alsak bile yeter. 4-3-3 ofansa evrilir ikinci yarı bambaşka bi galatasaray izleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak elbette hatalar yapacak, genç isim. Önemli olan yansıttığı potansiyel. Eğer yanında Ujfalusi gibi bir lider olsa eminim ki gelişimi çok daha hızlanacak. Tepkiler yanlış ve bu sabırsızlıkla genç futbolcu kazanılmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir