7 Ekim 2018 Pazar

Fatih Hoca'nın 4. Galatasaray döneminin belki de en büyük ve sürpriz kazanımı


Eleştiriliyor, çağ dışı bulunuyor ama Mourinho için Fellaini büyük bir koz. Gerek orta saha gerek forvet fark etmiyor, ihtiyaç duyulan ilk anda döndüğü isim. Maçın sonları yaklaştığında ve o an gol arandığında Fellaini'yi rakip ceza sahasının içine forvet olarak sokmak en önemli kozlarından biri. Orta saha ya da forvet arkası fark etmiyor, mücadele dediği dakikalarda da ilk düşündüğü isim.

Fatih Hoca adına da Donk böyle bir koz. Lokomotiv Moskova karşısında stoper ya da Antalyaspor karşısında forvet olarak kullandı. Orta sahada yeri geliyor 6, yeri geliyor 8 gibi de oynuyor. Pozisyonu defansif orta saha olsa da fiziği, tekniği ve atletizmiyle oynadığı herhangi bir yerde sırıtmıyor. İyi ya da kötü alacağınız katkı belli.

Fatih Hoca'nın 4. Galatasaray döneminin belki de en büyük ve sürpriz kazanımı. "Gamsız" denilen, kimsenin umudunun olmadığı, hatta Tudor'un "dilediğini yapmakta özgürsün" dediği bir isim. Fatih Hoca ise göreve geldiği ilk gün "fiziğinin hakkını verecek" mesajı ve devamında Donk'un yükselişi. Geçen sezon gelen şampiyonluğun x faktörüydü, bu sezon ise belki de en güvenilir alternatifi.

Takımda kalması bu yüzden doğruydu. Aldığı yıllık ücret belki fazla bulundu ama onun içinde geçmiş dönemden gelen borçlar ya da menajer ücretinin olduğu atlandı. 1 yıllık sözleşme zaten, her şartıyla performans üzerine kurulmuş. Fatih Hoca'nın Donk kalmalı mesajı boşuna değildi. Bugün böyle bir yedeği para ile alamıyorsunuz.

1 sene önce başka şeyler diyorduk, bugün farklı. Hoca faktörü işte, üzerine yazacak bir şey yok. Kimse umut etmezken "olabilir" dedi ve arkasında durdu. Donk da çalışarak bugünlere geldi. Boş oturduğu dönemde nasılsa paramı kazanıyorum dememiş ve durmadan çalışmış. Bunun da artısını fazlasıyla aldı.

Bundan sonra da forvet olarak denendiği maçlar olacak. Gol aranan dakikalarda Donk'un fiziğinin ve hava hakimiyetinin altı mutlaka çizilecek. Ocak ayına kadar da mecburuz, elimizde alternatif yok. Belli ki Muğdat Çelik gibi isimlere güvenilmiyor, Akhisarspor karşısında gol ararken o mesajı verememişti. Maicon ve Donk gibi isimler kağıt üzerinde çağ dışı gibi görünen ama hocanın verim aldığı bir forvet planı oldu. Sezon sonunda bu galibiyet mutlaka konuşulacak..

18 yorum:

  1. keşke 2 yaş genç olsaydı. böylece gönül rahatlığı ile fernando'yu satabilirdik. ancak donk mart ayında 33 olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi çalıştığı için yaş durumunu biraz arka plana atıyor.

      Sil
  2. hocaya tavsiyem bu taktiği fazla denemesin. yoksa bizim yönetim "donk yeter" deyip ocak ayında yine forvet almaz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar değildir diye düşünmek istiyorum da böyle diye diye nelerle karşılaşıyoruz.

      Sil
  3. Transfer artık kolay degil. Bordeaux da hedaf santrfor ariyordu Krmencik'e gittiler 7m istedi Plizen. Cornelius'a gittiler sonra. Diagne'yi en az 5 isterler ki 5 bu piyasada bu performans ve yaş için normal aslında. Kiralık seceneklerin durumu anlık olarak değişiyor. Maicon'un satabiliriz güzel ama yerine kimi nasıl aliriz o taraf o kadar net değil.

    Ocak ayı kolay gecmeyebilir yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay değil tabi. Birini satmadan transfer zor. Ocak ayında serbest futbolcu ya da kiralık isimlere yöneleceğiz. O tarzda isimler de var.

      Sil
  4. transfer zor, o zaman bize tek bir seçenek kalıyor. yaşı 33.5 olan, sözleşmesi sezon sonunda biten, gs'ye gelmeyi çok isteyen seleznov.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seleznyov'un olacağını sanmıyorum. Eğer son güne kalmazsak :)

      Sil
  5. yönetimden umudum yok burak. seleznov'a şükredeceğiz gör bak.
    keşke 2 senedir top oynamayan jackson martinez'i alsaydık. o bile işe yarardı. ölüler diriliyor bizim ligde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jackson Martinez 2 yıldır sakat, o olmazdı da Papiss Cisse olabilirmiş mesela. Gözümüzün önündeki isimdi.

      Sil
    2. Olmazdı diye bir durum söz konusu olmamalı bence.Çünkü elimiz kolumuz bağlıydı.1+1 sözleşme önerirsin gelir oynarsa tamam oynamazsa opsiyonu kullanmazsın.Kumar belki ama para yok ve transfere ihtiyaç var diyorsan o kumarı oynayacaksın.Demba Ba sakat dediler geçen sezon devre arasında geldi katkı sağladı mesela.Papiss Cisse yine aynı şekilde geldi ve bunun bir çok örneği var.Mecbur kalmışsan ve başka şansın yoksa o kumarı oynayacaksın

      Sil
    3. Jackson Martinez olmazdı, bugün de kötü durumda. Dönemedi o futbola.

      Sil
    4. martinez döndü. takımında oynuyor.

      Sil
    5. Portimonense formasıyla 3 maçta 136 dakika, 0 gol. Müthiş performans. Gerçekten geri dönmüş :)

      Kötü durumda demem bu. Dönüp dönmemesi değil konu.

      Sil
  6. Valla kimse çağ dışı diyemez buna.Başka çözüm yolu yok çünkü.Sinan forvette başlamaya devam eder ama son vuruşlarını geliştirmediği ve fizik olarak güçlenmediği sürece her maç oyundan ilk alınan isim olur.Eren'in istikrar problemi var ve Donk veya Maicon'u oralarda kullanacağız.Ligde 9 maç kaldı.Avrupa'da 4.Kupaya zaten 5.turda katılıyoruz kupanın ilk tur maçını saymıyorum sonra zaten devre arasına gireceğiz.13 maçı bir şekilde atlatmaya çalışacağız ve Donk ile Maicon bu ortamda büyük koz olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elindeki malzeme buysa yapacağın bir şey yok, kimse ayıplayamaz elbette. Hele ki verim alıyorsan kime ne.

      Sil
  7. Çin'den cok yönlü ama ara ara oyunda kaybolan Alan onemli bir seçenek. Japonya'dan Nurnberg Hannover Sevilla deneyimli tempolu ama kuvvetsiz 10 numara Kiyotake sözleşmesi biten oyuncular. Bosta stoper Papy Djilobodji var. Ama kontrat sıkıntısı var sanirim.

    Kiralik oyuncular ise anlık olarak değişir daha 3 ay var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan, Soriano, Pelle gibi forvetlerin sözleşmesi bitiyor. Hepsini yazdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir