17 Ekim 2018 Çarşamba

Fatih Hoca'yla mümkün olan bütün yıllar devam etmeyi diliyorum


Fatih Hoca'yla mümkün olan bütün yıllar devam etmeyi diliyorum. Ta ki o teknik adamlığı bırakana kadar. Sonrasında da Galatasaray Başkanlığını hayal ediyorum. Olur mu olmaz mı bilmem. Enteresan bir yapı Galatasaray, farklı işliyor. Yine de benim gibi Galatasaray taraftarının gönlünde bu hayalin yattığını düşünüyorum.

Fatih Hoca'nın sözleşme süresi ya da yazan rakamlar önemli değil. İmza gönüllere atılıyor ve günü geldiğinde bu sözleşme zaten uzardı. Yine de bu işi bugünden halletmek iyi bir mesajdır. İster istemez soruluyordu, böylelikle herkes cevabını almış oldu. Ligde tüm dengeleri bozan bir teknik adamdan söz ediyoruz, mesajın nereye gittiği net.

Türk Lirası üzerinden yapılan bir anlaşma ve sözleşmeye rakam sonradan yazılacak. Şu etapta boş sözleşmeye imza atması müthiş bir jest. 2+3 yıllık bir sözleşme. İlk etapta Mustafa Cengiz'in görev süresini kapsıyor, kendisi devam eder ya da yeni başkanın istemesi halinde de 3 yıllık opsiyon devreye girecek. Ben bu sözleşmeye ömürlük olarak bakıyorum.

Fatih Hoca'nın planlarının günlük olmadığını gösterir. Alttan gelen jenerasyonların altını ısrarla çiziyoruz. Bu yaz döneminde de zaten iyi olan altyapımıza birçok ciddi adım atıldı. Ozan Kabak ve Yunus Akgün gibi isimleri izlemeye başladık, dahası da kısa vadede gelecek. Hocanın hayali de bu, müthiş bir temel atacağını düşünüyorum. 

Ffp'yle alakalı sorunlar olsa da bunun planının yapıldığını düşünüyorum. Fatih Hoca'nın imzası sonrası daha da rahatladım. Bazı noktaların mutlaka güvencesi alınmış, planı da yapılmıştır. Geleceğe çok daha sağlıklı şekilde bakmak mümkün. Galatasaray'ın başında olması gereken isimden bahsediyoruz, artık bu istikrarı gösterelim. Kesitler halinde ilerlemesin bu ilişki.

Avrupa'da özlediğimiz noktaya ulaşmak ve 5. yıldızı kazanmak en büyük hedefler. Bu hedeflere de kendi içimizden yükselen isimlerle ulaşacağız. Fatih Terim olduğu sürece en büyük favori olduğumuzu düşünüyorum. Bizim için müthiş, rakipler adına düşündürücü bir imza. Fatih Hoca geldiğinden bu yana hangi başarılı isimlerin dengesinin nasıl bozulduğunu izledik.

12 yorum:

  1. Bence Mustafa Cengiz'i tebrik etmek lazım zamanlaması mükemmeldi. Mehmet Demirkol, Fatih hoca hakkında milli takım söylentisi çıkardığı anda başkan yeni sözleşmeyi yaptı, Ünal Aysal gibi egoist davranmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Ben sezon sonu beklenir diye düşünüyordum. Ya da imzalansa dahi 1'er yıl gideriz diye baktım. O ise 5 yıllık anlaşma yaptı.

      Sil
  2. olması gereken buydu. 2024 harika bir tarih. o tarihe kadar hocalık yapmalı, 71 yaşından itibaren başkanlık için çalışmalı. başkan olunca da kulübün en büyük düşmanı olan liseci kafayı söküp atmalı ve gs tarihinin en büyük efsanesi haline gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buna ömürlük sözleşme diyorum ve gelecek adına da planların belli olduğu, bazı güvencelerin alındığı net.

      Sil
  3. gs - terim birlikteliğini bozmak için milli takım kozunu mutlaka tekrar kullanacaklardır. bu sözleşme ile hiçbir şey bitmedi. zamanı gelince konuşmaya başlarlar. onlar konuşsun önemli değil de hocamız bir kez daha milli hislerle hareket edip bu göreve göz kırparsa ayıp eder...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diledikleri kadar kullansınlar, bu saatten sonra imkansız.

      Sil
  4. Demirören varken mümkün değil

    YanıtlaSil
  5. Geçen sene şunu gösterdi; başkanın kim olacağına delege karar verir ama kim başkan olursa olsun hoca belli artık. Hoca da "Wenger gibi ara vermeden devam etseydim kim bilir daha ne başarılar gelirdi" diyerek niyetini belli etti. Ayrıca hoca çok farklı geldi bu defa. Daha kontrollü, daha bilge, daha ılımlı, daha geleceğe dönük planlar yapan. İkinci bir Aysal vakası daha yaşanmazsa bu aşk devam eder. Hoca, GM, Başkan diye gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da bir hayal. İlk dönemi düşünmez ama bugün baktığında böyle olsa ne olurdu diye baktı. İnanılmaz şeyler yaşanacağı kesindi. Ayrıca o dönem CL'yi almak da imkansız değildi.

      Sil
  6. Hocanın en rahat çalıştığı donemlerden biri yönetimin işine karışmamasi anlamında. Bu yüzdendir ki maddi sıkıntılar hocayı mental anlamda hiç etkilemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke geçen sezon başındaki maddi olanağı Fatih Hoca'yla birlikte harcasaydık.

      Sil
    2. Kesinlikle çok daha farklı olurdu denayer bizim oyuncumuzdu mesela şu anda en basitinden...

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir