1 Ekim 2018 Pazartesi

Galatasaray'a transferiyle öyle bir ekibe geldi ki biz o sol ayağı pek kullanamadık


Alex Telles, Porto'da 2017 - 2018 sezonunun en iyi futbolcusu seçildi. Geçen sezonu 4 gol 20 asistle tamamladığını belirtelim. Galatasaray'da forma giydiği dönemde Selçuk İnan, Sneijder, Drogba ya da Hamit Altıntop gibi isimlerin etrafında duran topun başına dahi gelemeyen bu adamın Porto'da duran toplarda yaptığı asistleri yıllardır izliyoruz.

Yeni kazandığı ya da geliştirdiği bir özellik değil bu arada. 19 - 20 yaşında Gremio forması giyerken de bu işleri çok iyi yapardı. Ama Galatasaray'a transferi sonrası öyle bir ekibin içine geldi ki biz o sol ayağı pek kullanamadık. Porto'da potansiyelini en iyi şekilde yansıtıyor işte. Bir terslik çıkmazsa da ya Ocak ya da sezon sonunda o 40 milyon avro'luk serbest kalma bedelini ödeyecek bir takım olacaktır. İtalya pasaportunun da olması en büyük kozlarından biri.

Galatasaray'a aidiyetini yitirmemiş, bunu her fırsatta yansıtan bir futbolcu olması da ona sevgimi baki kılıyor. Şampiyonlar Ligi'nde onunla tekrar karşılaşmak güzel olacak. Galatasaray söz konusu olduğunda benim içimdeki en büyük yaralardan biri. Yine öyle bir ortama düştü ki beklenen etki ve gelişimin uzağında kaldı. Bu Inter adına da geçerli, İtalya'daki zamanı önemli tecrübedir ama zaman kaybı oldu.

Muazzam bir potansiyeldi. Böyle bir potansiyeli Galatasaray'a katmış olmak çok büyük başarı. O Ocak ayını sadece Telles'i alıp bitirmek varken saçma sapan işlerle geçirdik ve bugünün ekonomik şartlarının zemini de oluşmuş oldu. Telles de önce Mancini, sonra Prandelli, ondan sonra Hamza Hamzaoğlu derken beklenen etkide olmadı.

Teknik özelliği çok yüksek, iyi bir hücum bekiydi. Galatasaray'da forma giydiği ilk maçlarda da bunu gösterdi ama belki yabancı sınırı etkisiyle mi bilinmez düşüşü de keskin oldu. Hamza Hamzaoğlu dönemi biraz ivmelendi, özellikle savunma konusunda gelişimi vardı ama beklenen etki yine o değildi. Sneijder, Yasin Öztekin, Telles sol kanat üçgeni o dönem kazanılan şampiyonluğun anahtarlarından biri.

Galatasaray'dan ayrılmasını ise tarif edemem. Herkesten önce takıma katıldı, yaz kampını müthiş geçirdi, hatta sezona da iyi başladı, bunun yanında Carole'le de sağlam bir sol bek rotasyonu oluştu. Biz ise son gün Telles'i Inter'e kiraladık. Inter'e istemeye istemeye gitmek durumunda bırakıldığını biliyorum. Opsiyonu da kullanılmadı, sezon sonunda geri döndüğünde söylediği şey "gidiyorum" oldu. Bruma gibi ikna edilebilirdi belki, tabii onun için zaman kalmadı..

6 yorum:

  1. Bizde bu kravatlı yönetim tarzı yıkılmadığı müddetçe nadirde olsa elimize geçen fırsatları hep elden kaçırmaya veya ederinden azına göndermeye mahkumuz.
    Taraftarın oyuncuya bakış açısı ve sabırsızlığıda çok önemli çoğu oyuncu için çünkü bir kaç maçla yüceltebildiğimiz gibi yerin dibinede sokmayı iyi biliyoruz ama bunlar hep iyi niyetten :)
    Geldiğinde heyecan yaratan halada takip ettiğim topçulardan , umarım devre arası göndermek yerine devre arası söz alır sene sonu gönderme şartıyla ve serbest kalma bedelini bir kaç tık daha yukarı çekerler , bizde azda olsa döviz bakımından kâr elde ederiz :)
    Diyorum ama para gelsede bunu değerlendirecek yönetim nerede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol aklının olmasını dilemekten başka bir şey diyemiyorum. KUlüp için yazdım bunu :)

      Sil
  2. Dursun Özbek yönetimi beceriksizliklerinden sadece birisi. Fatih Hoca ile çalışamaması en büyük eksimizdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidişi için bir şey diyemem, iyi para getirdi.

      Sil
  3. Telles satilsa da yuzdeligimizi alsak 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir noktada kesin gidecek. Ocak mı olur sezon sonu mu göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir