24 Ekim 2018 Çarşamba

Her iki takım da birbirini bulabileceği en iyi zamanda yakaladı


Şampiyonlar Ligi'nin enerjisi farklı. Bunu Lokomotiv Moskova ve Porto maçları öncesinde de yazmıştım. Ligdeki görüntü Şampiyonlar Ligi'ne yansımaz. Sahadaki futbolcuların, Fatih Hoca'nın ve taraftarın bakış açısı ve odağı daha da artacak. Ali Sami Yen'de olacağımız düşünülünce de bu maçın mutlak favorisiyiz.

Schalke 04'in Bundesliga'da konumu iyi değil ama onların da görüntüsü Şampiyonlar Ligi'nde farklı olacak. Fahrmann ve Naldo gibi önemli eksikleri var. Tabi bizim eksiklerimizi düşününce bu hiç bir şey diyebilirsiniz. Fernando, Serdar Aziz, Emre Akbaba, Onyekuru ve Feghouli oynamayacak. 11'i kurmak zor, kenardan hamle yapmak daha da zor. 

Fatih Hoca bu noktada zorlanacak. 11 için çok fazla seçenek yok. Tek düşüncem şu, stoper hattı Maicon / Ozan Kabak mı yoksa Maicon / Ahmet Çalık mı olur. Bu ikileme düşme nedenim de sol stoper durumu. Serdar Aziz / Maicon olur, Serdar Aziz / Ozan Kabak olur, Serdar Aziz / Donk da olur ama Maicon / Ozan Kabak tandeminde sol stoper sorun. Maicon'u sol stopere yazdığımızda geriden oyun kurmak sorun, Ozan Kabak'ı sol stopere yazınca da çok fazla deneyimi yok.

Donk / Badou / Belhanda orta sahası dışında bir ihtimal yok. Belhanda'yı kanada atmak fazlasıyla dillenir olsa da şu an o hamleyi yapacak derinliğe sahip değiliz. Selçuk İnan'ın temposu ligde dahi yeterli değilken Şampiyonlar Ligi'nde çok zor. Sağ bekte Linnes'i bekliyorum ve kulübeye bakınca da Mariano dışında güvenilir bir hamle futbolcusu yok. Muğdat Çelik ve Yunus Akgün gibi hücumculara fırsat doğdu diyelim.

Muslera
Linnes Ozan Maicon Nagatomo
Donk Badou Belhanda
Sinan Derdiyok Garry

Bunun dışına çıkmamız zor. Formasyon noktasında dokunuş da yapamıyoruz, elimizde çok fazla alternatif kalmadı. Bu 11'in mümkün olduğunca sağlıklı kalması gerekiyor. İş yine Belhanda'ya bakacak, şu 11'de pas yapabilecek tek isim. Bursaspor maçındaki etkisi takımın hızlanmasıyla ortaya çıkmıştı. Bu maçta da mümkün olduğunca hareketli oynamamız gerekecek. Kanatlar bunu vaat etse de forvet büyük sorun.

Eren Derdiyok'un Lokomotiv Moskova karşısındaki oyunu çok iyiydi. O maçta da sahte 9 gibi oynadı aslında. Garry Rodrigues en ileri uçta gibiydi ve maçın yıldızı oldu. Bu maçta da en önemli koz Garry Rodrigues olacak, umarım Şampiyonlar Ligi'nin heyecanıyla oyunu büyür. Onyekuru'yu bu maçta isterdim. Hız ve tempo bu arenada ön plana çıkıyor. Bu oyuna da uyan kadro yapımız var. Porto deplasmanında gördüğümüz gibi.

İç sahada fire vermemek gerekiyor. Schalke 04'ü de bulabileceğimiz en iyi zamanda yakaladık. Tam tersi de onlar için geçerli, Galatasaray deplasmanını mümkün olan en iyi zamanda oynayacaklar. Elbette kolay bir maç olmayacak. Rakibin kendi ligindeki konumuna aldanmamak lazım, Şampiyonlar Ligi'nde her iki takımın görüntüsü farklı olacaktır. 

8 yorum:

  1. sinan takımı 10 kişi oynatıyor, önde linnes olmalı arkada mariano,sinan ne savunma katkısı veriyor ne de pres yapıyor hadi hücum da birşeyler yapsa tamam diyeceğim ama o da yok ,fazlasıyla hantal bursa maçında rezil oğlu rezildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 kişi oynatmaya da devam etti. Yunus Akgün ya da Recep Gül gibi isimlerin Sinan Gümüş'den daha kötü oynayacağına inanmıyorum ben.

      Sil
  2. Orta sahada alternatifimiz olsa Donk stopere geçerdi ama yok selcuktan baska

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bu yüzden de orta sahada Donk olmazsa olmazdı.

      Sil
  3. schalkenin her ne olursa olsun alternatifi bol güçlü bi kadrosu var. sanki goretzka ve meyeri beleşe kaptırmamışlar gibi. yine güzel bi orta saha hattı var geçen sene kadar olmasa da. bana kalırsa tek sıkıntıları teknik direktörleri. mesela fatih terim ile domenico tedescoyu yer değiştirsek schalke bizi darmaduman ederdi. bu maçta sakatlık karşılaştırmakta ne kadar negatifsek teknik direktörde de bi o kadar artıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi de oldu. Kadro olarak kötüydü, teknik adam olarak iyiydik. Fatih Hoca şu ekiple daha fazla ne yapabilir bilemiyorum.

      Sil
  4. Takımdaki çoğu futbolcu hocanın oyun tarzına uymuyor.Bu oyuncular hocanın da söylediği gibi Ocak ve Haziran'da yavaş yavaş yollanacak ve yerine hocanın oyununa uyan isimler alınacak umarım.Takımda şu an hocanın oyununa uyan oyuncu sayısı çok az ama bunlara rağmen hoca elinden gelenin fazlasını yapıyor da bi yere kadar o da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon kurulan omurganın hocaya uymadığı net. Geçen sezon kurulan kadrodaki maddi imkan Fatih Hoca'da olsa eminim ki bambaşka bir kadro kurulurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir