13 Ekim 2018 Cumartesi

James Gunn, Suicide Squad gibi bir filmden en iyisini alabilecek isim


Suicide Squad benim için ciddi potansiyel sahibi bir işti. Margot Robbie, Jared Leto ve Will Smith gibi başarılı oyuncu seçimleriyle de iyi bir iş bekliyordum. Filmden beklentim "gerçekten kötüleri" görmek olsa da kötülerin içindeki vicdanı izlemek hayal kırıklığı oldu. Ayrıca Enchantress'le olan savaşı da bu film adına tatmin edici bulmamıştım.

Filme yönelik en büyük ön yargılarım "acaba Harley Quinn ve Joker çok mu cıvık olacak" üzerineyken filmde en beğendiğim karakterler olmuşlardı. Hatta Joker'in kesilen sahneleri de bu film adına diğer bir hayal kırıklığı noktası. Çok daha iyi bir iş olabilirdi, o potansiyele sahipti ama zayıf senaryosuyla olmamıştı.

DC'nin Suicide Squad'dan beklentisi Marvel'in Guardians Of The Galaxy'si olmasıydı. Filmin tonu da bu yüzden mümkün olduğunca açılmış ve alışılmış DC işlerinin dışına çıkılmıştı. O da ayrı bir eleştiri konusu oldu. İlk fragmanı çıktığında çok karanlık bir iş olacak diye düşünüyorduk, diğer fragmanlar ise filmin tonunu o kadar açmıştı ki beklentiler henüz film çıkmadan değişti.

Tabi tüm bu eleştiriler filmin potansiyelinden bir şey götürmez. DC de kendisinden beklenilmeyecek kadar iyi bir işe imza atmak üzere. Marvel'le olan yolları ayrılan ve senaryosu iptal edilen Guardians Of The Galaxy filmlerinin senarist / yönetmeni James Gunn ile Suicide Squad 2 için anlaştılar. Filmin senaryosunun onun tarafından yazılacağı onaylandı, yönetmenliğini de kendisi yapacaktır.

James Gunn'un konusu fazlasıyla çetrefilli. Geçmiş yıllarda "pedofili" konusunda attığı twitler ortaya çıkmış ve bu konuda büyük tepki almıştı. Disney de hiç zaman kaybetmeden kendisiyle yolları ayırdı. James Gunn özür dilese de geri dönüş olmadı. Guardians Of The Galaxy oyuncuları ortak bir bildiriyle James Gunn'un geri dönmelerini isteseler de Disney bu konuda geri adım atmadı. 

Hatta Drax'i oynayan David Bautista'nın bu konuda tepkisi çok daha ileri gitti ve ayrılacağını ima eden birçok açıklama yaptı. James Gunn'un DC'e geçişi sonrasında onun da oraya kayacağı söyleniyor. DC açısından baktığımda iyi bir iş gibi görünüyor. Suicide Squad gibi bir filmden en iyisini alacak senarist ve yönetmeni bünyelerine kattılar. 

İlk 2 Avengers filminin yönetmeni Joss Whadon da Zack Snyder'ın yerine getirilmiş ve Justice League'nin çekimini o bitirmişti. O da özellikle ilk Avengers filmiyle çok iyi iş çıkardı. DC fazlasıyla Marvel'in gerisinden geliyor gibi dursa da Marvel'den seken isimleri toplayarak iyi bir yola girecek gibiler. Öünmüzdeki Aquaman ve Shazam filmlerinden de beklenti bir hayli yüksek.

Marvel açısından James Gunn önemliydi. Sadece Guardians Of The Galaxy değil, Avengers 4 sonrası kozmik evreni de James Gunn idare edecekti. Guardians Of The Galaxy 3'ün ne olacağı muamma, ilk etapta ertelendiği açıklandı. O işi için de Thor Ragnarok'un yönetmeni Taika Waititi'nin işin başına geçebileceği söyleniyor. Marvel açısından olabilecek en iyi tercih, Thor Ragnarok gibi renkli bir film sonrası Guardians Of The Galaxy için çıtayı en azından ayakta tutmanın tek yolu bu.

2 yorum:

  1. Galatasaray'ın dışına çıkınca yorum gelmemiş. :) Film hakkında konuşacak olursak oyuncu kadrosuna söyleyecek söz yok. Filmde iyi de oynadıklarını söyleyebiliriz. Ancak hayal kırıklığı olan kurgu ve bekleneni veremeyişi. Dediğin gibi 'gerçek kötüleri' bekliyorduk, 'birazcık kötüleri' görmüş olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senaryosunun zayıf olduğunu düşünüyordum. Gerçek kötülerin içindeki vicdanı izledik resmen ve filmin motivasyonu da zayıf kalmıştı :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir