8 Ekim 2018 Pazartesi

Öyle bir etki bıraktı ki üzerindeki genç futbolcu imajını unuttum


Antalyaspor maçı sonrası Ozan Kabak konusunda çok sayıda "ne düşünüyorsun" sorusu geldi. Galatasaray formasıyla 3. maçı ve öyle bir etki bıraktı ki üzerindeki "genç futbolcu" imajını unuttum. Sanki yıllardır bu formayı giyiyormuş gibi bir alışkanlık doğdu. Oynadığı maçlarda sırıtmadı ve gayet iyi bir performans gösterdi.

Antalyaspor'a pek pozisyon vermedik. Aslında zorlayamadılar, bu anlamda stoperlerimizi ciddi anlamda ne kadar değerlendirebiliriz bilmiyorum. Doukara onlar adına en önemli koz. Tam bu ligin forveti, hem hızlı hem de güçlü. Ozan Kabak'ın da böyle isimlere karşı ayakta kalabildiğini görmek beni mutlu ediyor.

Kasımpaşa karşısında da Diagne gibi bir forvete karşı ayakta kalmıştı. Fizik anlamda 1 yıl içinde yaşadığı değişimi daha önce yazmıştım. Eğer kamp döneminde takımla yer alabilseydi Ozan Kabak için daha da ısrarcı olunabilirdi. Şansı biraz daha geç buldu ama formanın hakkını verdi. Fatih Hoca da her fırsatta Ozan Kabak'a forma vermeye devam ediyor.


Ocak ayında bir stoper hamlesi olabilir ama o zamana kadar geçen zamanda Ozan Kabak'ın daha büyük fırsatlar bulduğunu göreceğiz. Mariano / Linnes rotasyonu gibi odu. Daha zorlu süreçte Maicon'a dönülüyor, bu tarz Anadolu maçlarında ise Ozan Kabak sahada. Anadolu'da birçok hızlı forvet var, onlara karşı ayakta kalmak önemli.

Ozan Kabak'ın da çok hızlı olduğunu düşünmesem bile o özelliğinin de üzerine koydu diyebilirim. Fiziği zaten iyi, topu da oyuna sokmakta becerikli. Bunun yanında hava topu alıyor, ikili mücadele kazanıyor, açık alanda kötü durumlara düşmüyor. Serdar Aziz'in de onun üzerinde mutlaka önemli bir artısı var.

Antalyaspor karşısında Yunus Akgün'ün yanında Atalay Babacan da 21 kişilik kadrodaydı. 2000 jenerasyonunun en kıymetli 3 ismi. Bu isimlere dahası da eklenecek, biraz daha zaman gerekiyor. Ozan Kabak ve Yunus Akgün ikilisinin açtığı bir kapı var. Bunun yanında alttan öyle isimler geliyor ki bonservisli yerli futbolcu alma zorunluluğunu da kaldırmamız gerekecek..

6 yorum:

  1. Çok dengeli bir oyuncu. Cok mu hizli değil ama yeterince hizli cok mu çabuk hamleli degil amz yeterince çabuk ve hamleli. Ayağı soğukkanlılığı pozisyon bilgisi havs hakimiyeti hiçbirinde zaafı yok. Bu çok değerli yaşından bağımsız olarak.

    Atalay Recep Yunus ve belki Celil de rotasyona girebilecek isimler...

    Yalnız son 4-5 yilda dogru duzgun genç oyun almadık yerlilerden. Musa Çağıran Sercan Yildirim Tolga Cigerci aklima gelenler. Okay la ilgilendik alamadık. Tolgay 500bin euroya gelirken ilgulenmedik bile o donem orta sahada alternatif yokken hem de..

    Malik'i aldik bu sene. Zeki'yi kaptirdik Allah'tan rakiplere gitmedi. Umut Meraş doğru seçimdi gerek kalmadı hatta keşke Omer'i almamıza rağmen Umut'u da alsaydik dedim kiralardik oynardı bonservisi bizde olurdu. Boyle birkac oyuncu daha var uygun maliyete alinabilecek.

    Besiktas oguzhan veli tolgay olcay cenkle başladı bu sürece unutmayalim. Skibbe döneminde Cenk'i alamayip Antepe kaptirmak ilginçti. Caner'in 2.5m opsiyonu varken kullanmadik misal.

    Butun oyuncuları kendi altyapindan cikaramazsin. Bi Tugay bi Okan bi Emre bi Arda da her zaman çıkmaz çıkmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı değil, maalesef o özelliği çok iyi durumda değil. Buna rağmen hamleli ve pozisyon bilgisi iyi olunca bu açığı dindiriyor.

      Sil
  2. Şampiyonlar ligi ve ligdeki deplasmanlarda kesinlikle oynamalı bence

    YanıtlaSil
  3. Gerek tanıdığım gerek sosyal medyada tanık olduğum diğer takım taraftarlarını da Ozan'a sempatiyle baktığı. Belli ki Türk futbolunda genç oyuncu özlemişiz. Umarım Arda gibi bu genel kabulu tersine çevirecek hatalar yapmaz. Bunun dışında hem yeteneği var hem de Terim ona çok özenli. Adım adım takıma yerleştiriyor. Tek korkum saha dışı. Orada sapıtınca saha içinde de düşüş başlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz, sakin, işine bakan, efendi bir profil çizdi. Bunun devam ettirmesini diliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir