3 Ekim 2018 Çarşamba

Türkiye Ligi'nde oynadığımız deplasmanlarla karıştırmamak gerekiyor


Porto deplasmanının motivasyonu mutlaka farklı olacaktır. Türkiye Ligi'nde oynadığımız deplasmanlarla karıştırmamak gerekiyor. Fatih Hoca'nın Galatasaray'ı Avrupa arenasına farklı odaklanır ve mevcut durumundan bağımsız reaksiyon gösterir. Porto karşısında favori görünmesek bile mücadele noktasında en iyisini yapacağımızdan kuşkum yok.

Kadro noktasında sıkıntılıyız. Badou Ndiaye'nin temposu bu maçlar adına olmazsa olmazdı ama kendisi kırmızı kart cezalısı. Emre Akbaba da hücum için kıymetli bir alternatifti. Şöyle diyeyim, tek başına maçı çevirebilecek bir yetenek ama uzun bir sakatlığı olacak. Forvet konusuna ya da formsuz yabancılara girmiyorum bile. 

Fatih Hoca'nın alternatifleri kısıtlı. O alternatifler içinden en iyisini bulmaya çalışacak. Savunma ve orta saha noktasında bazı isimlerin yerini garanti görsem de hücum konusunda ne olacağını ben de merak ediyorum. Eren Derdiyok'un da sakatlığı vardı ve oynayıp oynamayacağı bilinmiyor. Alternatifi olduğunu düşünmediğimden sağlıklı olduğu her maçta kendisini 11'de bekliyorum.

Bu tarz deplasmanlarda Garyr Rodrigues ve Onyekuru önemli. Orta sahada Donk / Fernando ikilisiyle oynayacağımızı düşününce topa sahip olmak o kadar kolay olmayacak. Bizi hücumda tutabilecek bir forvetimiz olmadığı gibi oyunu yönlendirme noktasında da çok fazla alternatif yok. Belhanda'nın oynayacak olması avantaj olabilir, Feghouli de bu maç için önemli bir alternatif olacak. Bu 2 ismin arasına 3. bir ismi yazmam güç.

Muslera
Linnes Maicon Serdar Nagatomo
Fernando Donk
Onyekuru Belhanda Garry
Derdiyok

11 için beklentim bu şekilde. Kanatlar ve hız unsuru bizim en büyük avantajımız. Fernando / Donk orta sahası da kağıt üzerinde savunma için iyi dursa da Fernando'nun formsuzluğu düşündürücü. Aboubakar'ın yokluğu belki avantaj ama Brahimi ve Marega gibi önemli hücum kozları var. Rakibi durdurma noktasında dikkatli olmalıyız.

Buradan alınabilecek 1 puanın önemi büyük olurdu. Keşke 3 puan olsa ama biraz daha gerçekçi olmak gerekecek. Maç içinde farklı değişkenler olabilir, o an şartlar nasıl gelişir bilmiyorum. Yine de kontrolü elden bırakmadan, dikkatli hareket etmeliyiz. Şampiyonlar Ligi'nin havası mutlaka farklı olacak, kendi ligimizdeki odak sorununu burada yaşamayız. Fatih Hoca'nın da dediği gibi mesaj maçı olmalı..

12 yorum:

  1. ben olsam mariano linnes yapardım kanadı linnes önde, mariano arkada çünkü mariano gibi baskı anında soğukkanlı ve tecrübeli bir oyuncuya ihtiyacımız var sahada, önünde de sürekli git gel yapabilen linnes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç gerek yokmuş, bence sağ tarafımız iyiydi.

      Sil
  2. gözler kalbin aynasıdır, lig maçları da avrupa'nın. deplasmanda hiçiz. porto handikap yapar. allah vere de diğer maç berabere bite..

    YanıtlaSil
  3. Orta sahayi sadece savunarak tutamayiz top yapan adamlar lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunarak tuttuk, hatta üstün dahi çıktık. Fernando'nun 6, Donk'un 8 numaraya geçmesi direkt etki etti.

      Sil
  4. 3 puan almayı bırak 1 puan almak bile gerçekçi değil ne yazık ki. 1 puan alırsak büyük sürpriz yapmış oluruz. Çünkü orta saha yok. Bir takımın orta sahası yoksa kanatlar istediği kadar iyi olsun farketmez. Beyin yoksa kanatlar uçmaz. Porto teknik direktörü eminim oyunu merkeze yığacak. Bizim kanatlarımız çizgi kenarında sıkışıp kalacak ne yazık ki. Yine de Terim faktörü diyorum bir sürpriz yapabilir belli olmaz. Ama kağıt üzerinde olay bu.

    YanıtlaSil
  5. Eren'in top tutması ve top saklanası çok önemli.Rakibin stoperleri genç ve Eren'in bunu değerlendirmesi gerekecek.Bulduğumuz kontra atakları da çok iyi değerlendirmek zorundayız.İlk 15 dakika çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derdiyok yoktu ama yokluğu bence pozitif etki yarattı. O sahada olsa uzun topları bol bol görecektik. Yokluğunda kısa ve hızlı oynadık.

      Sil
    2. Sinan A takıma girdiğinde ben onun neden kanat kullanıldığına şaşırmıştım çünkü A2 takımında yanlış hatırlamıyorsam en uçta oynuyordu ve 26 gol mü ne atmıştı.A2 ile A takım arasında tabiki seviye farkı var ama Sinan vuruş yeteneği olan bir oyuncu.Açıkçası ben bu maçta sahada kaybolacağını düşünmüştüm ama beni şaşırttı fena oynamadı net pozisyonlara girdi.Forvet yok diyoruz ya işte bu noktada bence iyi bi alternatif olacağını gösterdi.Yaşı 24 ve eskiden olduğu gibi yine en uca geçebilir.Yeter ki istesin hoca bu özgürlüğü verir ona

      Sil
    3. A2'de forvet oynadığı doğru. Oynama nedeni de fiziksel üstünlüğüydü. Biraz daha güçlenmesi gerekir. Burak Yılmaz da bu yaşlarda forvete evrilmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir