21 Kasım 2018 Çarşamba

Belhanda'yla alakalı yakaladığım hiçbir detayı atlamamaya özen gösteriyorum


Belhanda'yla alakalı yakaladığım hiçbir detayı atlamamaya özen gösteriyorum. Bazı arkadaşlarımız haklı olarak sıkılmış olabilir ama bu detayları paylaşmaya devam edeceğim. Tekrar ediyorum, hakkının fazlasıyla yendiğine inanıyorum. Onun olmadığı şu haftalarda da eminim ki değeri çok daha iyi anlaşılacak.

OptaCan'ın paylaştığı istatistik üzerine konuşalım;

Geçtiğimiz sezonun başından bu yana Galatasaray'ın Süper Lig'de en fazla şut pası atan (98), asist yapan (11), ikili mücadele kazanan (222), başarılı çalım atan (77) ve isabetli orta yapan (61) oyuncusu Younes Belhanda.

Şut atsa, o şutlardan da birkaçı gol olsa ve bu istatistiklerin hiçbirine sahip olmasa "iyi futbolcu" olarak kabul edilir. Benim anladığım bu. Her şey şut atması ve gol bulmasına endekslenmiş. Keşke gol sayısı artsa, rakip ceza sahası içine daha sık girse ama tüm bunları da yaptığında transfer olduğu takım Galatasaray olmuyor.

Yukarıda bahsedilen istatistikler üzerine bir de "mücadeleyi" ekleyin işte. Gamsız bir futbolcu mücadeleden çok uzaklarda hareket eder ve kendine bakmaz. Belhanda'nın en kötü halinde dahi mücadele etmiyor diye eleştiremezsiniz. Tüm hücum düzeni tek başına ona bakıyor ve sorumluluk almaktan kaçınmıyor. Tüm pasları o yönlendiriyor, geriden oyun kuruyor, bir yandan da topu hücuma taşıyor. Haliyle top kayıpları da olacak, an gelecek en basit pasları dahi atamayacak.

Asist rakamı eleştirilemez sanırım. Buradan da çok vuruluyordu ama tablo ortada. En çok şut pası atan da o, bunların gol olmaması Belhanda'yla açıklanmamalı. İkili mücadele kazanmada da ilk sırada ve o pozisyonda bir ismin bu özelliği fazlasıyla fark yaratır. Çalım ve orta konusunda da takımın en iyisi. Garry Rodrigues ya da Badou Ndiaye gibi isimlerin kayıp olduğu ortamda bu işleri de Belhanda yapıyor.

Son haftalarda çok formdaydı da. Hatta Kayserispor deplasmanındaki düzende tam anlamıyla yerini bulduğunu düşünüyordum. Saha içinde ona yardımcı olacak bir Feghouli vardı ve bu da yük almak anlamına gelecekti. Belhanda ağırlıklı olarak 8'e, Feghouli de 10'a yakın oynuyordu. Ama her ikisi de 8 numara gibiydi. Şu an Belhanda yerine yazabileceğimiz kimse yok.

6 yorum:

  1. Ve herkes fizik olarak düşerken o hep diri kaldı bu kadar maç oynamasına rağmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışıyor çünkü, kendine bakıyor. Gamsız deniliyor oysa, ne kadar tezat değil mi :)

      Sil
  2. Belhanda'nın olmayışı bizi çok zorlayacak. Ortada Feghouli, kanatta Mariano'yu kullanmak oyun aklı konusunda bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Fernando'nun dönüşü de form olarak nasıl döneceği de önemli. Devre arasına kadar olan periyot için çok ümitli olduğum söylenemez. Sezon başında forvetimiz yoktu şimdiyse bir çok bölgede eksiğiz. Eldeki isimlerden yüksek verim alırsak iş değişir tabi, tek temennimiz bu yönde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou da yokken topu orta sahadan dikine taşıyabilecek başka isim kalmadı. Bu anlamda Feghouli'ye bindi tüm yük.

      Sil
  3. kayseri maçına aldanmamak lazım. belhanda yokken 3lü savunma ısrarı kötü olabilir. ancak görünen o ki konya maçında da 3lü ile sahadayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kötü olmaz. Çünkü 4lü savunmayı da izliyoruz bu sezon, hangi maçta çok iyiydik. İstikrar var mıydı ya da, böyle diyelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir