12 Kasım 2018 Pazartesi

Bu istatistik de fazlasıyla Trezeguet / Diagne ikilisi sayesinde


Ligin önemli hikayelerinden biri de Kasımpaşa. Şu an ligde 3. sıradalar ve 2. sıradaki Galatasaray'ın sadece 1 puan gerisindeler. Başakşehir'den 9, Galatasaray'dan ise 4 gol fazla atmışlar. Bu istatistik de fazlasıyla Trezeguet / Diagne ikilisi sayesinde.

Diagne, gol krallığında ilk sırada. Oynadığı 12 maçta attığı 12 gol var ve 2 de asist yapmış. Trezeguet ise 12 maçta 5 gol 4 asistle oynuyor. "İkili" olarak baktığımızda bence ligin en iyileri. Bazen aralarında ego savaşları olsa da birlikte oynamaya karar verdiklerinde büyük fark yaratıyorlar.

Trezeguet'in geçen sezon gösterdiği etki de büyüktü. Ligin en iyi kanat oyuncularından biriydi ve sezonu da toplamda 16 gol 8 asistle bitirmişti. Geçen sezon çok daha "şahsi" bir oyunu vardı. Kendisi oynuyordu, takımı da buna ihtiyaç duyuyordu. O da bireysel anlamda parladı ve transferin gözde isimlerinden biri oldu.

Yaz döneminde transfer edilmemesi adına çok uğraştım. 5 milyon avro'luk serbest kalma bedelini çok gördüm diyelim. Türkiye Ligi içinde x yabancıya böyle bir para benim için fazla. Çok iyi futbolcu, yaşı da henüz 24 ve gelişime açık. Dünya Kupası'nda bu patlamayı yapamamış olsa da bu sezonunu çok daha iyi görüyorum.

Takımı oynatan isme evrildi. Geçen sezon ağırlıklı olarak kanat oyuncusuydu, bu sezon ise ağırlıklı olarak kenar oyun kurucu gibi. Her iki ayağını kullanır, gol ve asist özelliği var, bir şeyler yapmak adına da etrafını beklemez. Garry Rodrigues'e göre kıyasladığımızda bu özellikleriyle ön planda. Büyük takımlarda da iyi iş çıkarabileceğine inanıyorum.

Diagne de ligin en formda forveti. Geçtiğimiz sezonun Ocak ayında takıma katılmış ve 17 maçta 12 gol 2 asistle oynamıştı. Bu sezon ise 12 maçta 12 gol 2 asiste şimdiden ulaştı. Bir forvette arayacağınız hemen hemen her özelliğe sahip. Bitirici, çok hareketli, fiziğine göre hızlı, güçlü de bir futbolcu. Sırtı dönük topu aldığında duvar olur, etrafını besler, kolay yıkılmaz.

Ozan Kabak'ın Galatasaray formasıyla ilk sınavı Diagne karşısındaydı ve bu sınav da fazlasıyla zordu. Israrla övmem de böyle bir isim karşısında gösterdiği performans kaynaklıydı. Diagne'nin en zorlandığı maç bu olmuştu. Diagne'nin de büyük takımlarda iyi iş çıkarabileceğine inanıyorum. Trezeguet'in de bu performans üzerinde büyük etkisi olduğunu söylemek lazım.

Kasımpaşa da bu tarz yabancıları iyi buluyor. Diagne'yi Çin Ligi'nden bonservissiz bir şekilde getirdiler. Trezeguet'i ise önce Anderlecht'den kiraladılar, sezon sonunda ise 2 milyon avro'ya transfer ettiler. Bugün bu iki ismi satmaya kalksalar en az 10 milyon avro'luk bir paketten söz ederiz. Yıllardır bu işi iyi başarıyorlar ve çok kaliteli yabancıları Türkiye'ye getiriyorlar.

8 yorum:

  1. Trezeguete 3.sinif kanat muamelesi yapan vardı Twitter da ,garrydan çok daha iyi bir kanat,keşke 8-10 falan garry satıp trezegueti alsaydık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli bir kanat ama 5 milyon avroluk serbest kalma bedelinin ödenmemesi gerektiğini söylüyordum. En azından Garry'i satmadan ki zaten satamadık.

      Sil
    2. hoca izin vermedi gitmesine

      Sil
    3. Bence teklif gelmedi, gelse satılırdı.

      Sil
  2. Kemal Ozdes le yolları ayirip yerine Mustafa Denizliyi getirene kadar her yaptıklarını takdir ederdim ama bu hamle çok saçma oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mantıksız buldum. Mustafa Hoca da iyi gidiyor ama o kadronun tüm emeği Kemal Özdeş'in.

      Sil
  3. Trezeguet'in Dünya Kupasındaki hali bizi yanılttı bence biraz. Kasımpaşa'nın her maçını bu ikili için takip eder ve izler oldum. Şu tabloya bakınca ikisi de GS kadrosunda yer alabilecek kalitede görünüyor. Diagne & Eren ve Trezeguet & Sinan / Garry hatta Onyekuru kıyası yaptığımızda Kasımpaşalılar ağır basıyor. Yabancı sınırının kalkmasını takiben futbol aklı olan kulüplerin akıllıca hamleler yapıp kadrolarını güçlendirerek lige renk katmaları da yıllardır uygulanan yabancı kuralının saçmalağını güzel vurguluyor şu an bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem o, hem de 5 milyon avro çok yüksek bir rakam. Ffp ile uğraşırken öyle bir bonservis vermek zordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir