12 Kasım 2018 Pazartesi

Merak ettiğimiz futbolculardan biri de Celil Yüksel'di


Merak ettiğimiz futbolculardan biri de Celil Yüksel'di. Maç öncesinde onunla alakalı bir yazı yazmıştım. Celil Yüksel'i tanımayan ve ne beklemeleri gerektiğine yönelik konuşmuştuk. Kayserispor karşısında az bir süre alsa da taraftarı "beklentiye" soktuğunu söyleyebilirim. En azından mevcut orta saha kıtlığında rotasyona dahil olmasını bekleriz.

Tempolu bir isim çünkü. Orta sahamızın yaşadığı en büyük sorunlardan biri de temposuzluk. Badou Ndiaye bu uğurda transfer edilen bir futbolcuydu. Takımın da konumunun elbette etkisi var ama gerçek anlamda beklentiyi karşılayamadı. Rotasyona alınamaması da sorundu, Badou Ndiaye'yi kimseyle yedekleyemedik.

Celil Yüksel bir defansif orta saha. İzleyenler adına "Suat Kaya" tipinde diyelim. Teknik özelliği de olan, topla dikine çıkabilen, oldukça hareketli bir futbolcu. Diğer gençlere göre "daha hazır" görünmesi yaşıyla alakalı. 98'lü çünkü ve biz ağırlıklı olarak 2000'li gençleri kullanıyoruz. Onlara oranla avantajı bu.

Oynaması da lazım, geç bile kaldık. X takıma kiralamasını ve gelişimini gözlemlemeyi bekliyordum. İlk etapta şans bulması güç gibi görünse de şartlar onu rotasyonun içine sokmayı başardı. Önümüzde kupa maçları olacak ve daha fazla görme şansı yakalayacağız. Celil Yüksel'dan yana umutluyum.

Biraz zorunluluktan olsa da Kayserispor deplasmanında altyapıdan yetişmiş 4 futbolcumuz görev aldı. Ozan Kabak 11'in vazgeçilmezdi oldu. Yunus Akgün de kenardan gelerek sık sık süre alıyor. Celil Yüksel ve İsmail Çipe adına ise bir ilkti. Eğer U19 maçları olmasa Atalay Babacan ya da Recep Gül gibi isimlerin de şansı olacaktı.

Alt yaş gruplarında önemli jenerasyonlar var ve kimi A takımda yer almaya başladı, kimi de burayı fazlasıyla zorluyor. Çok değil, 1-2 yıl içinde yerli futbolcu ağırlığının altyapılarımızdan yetişen isimler olduğunu göreceğiz. Fatih Hoca her yıl için "en az 1 futbolcu" kuralı koyduysa da çok daha fazlası olacak.

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapa olmaz zaten. Defansif oyun kurucu gibi düşünmek lazım, Suat Kaya örneğini bundan veriyorum.

      Sil
  2. Badou yu yedekleyecek oyuncu olarak düşünebiliriz. Türkiye kupasında filan oynamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Badou temposuna en çok yaklaşabilecek olan Celil gibi duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir