5 Kasım 2018 Pazartesi

Eren Derdiyok da o yolun yolcusu


İçinde bulunduğumuz sezon Eren Derdiyok adına bulunmaz bir fırsat. Forvet transferi gelmemiş, Gomis de takımdan ayrılmışken her şey kendisine bakıyordu. Olası iyi performans sonrası bambaşka bir noktaya gelebilirdi. O ise 1-2 maç haricinde bunu değerlendiremedi. Hatta son haftalarda yaptıklarını açıklayabilmek mümkün değil.

Tolga Ciğerci'yi bu yüzden eleştirdik ve takımdan ayrıldı. Doktorunun "oynayabilir" raporuna rağmen sakatlığını öne sürmüş ve sezonun son haftalarında kadroya girmemeyi tercih etmişti. Gün itibariyle de Galatasaray'da kazandığının çok daha altında rakamlara Fenerbahçe forması giymekte. Henüz orada da siftah yapamadı tabii. 

Eren Derdiyok da o yolun yolcusu. Tıpkı Tolga Ciğerci gibi sık sakatlanan, istikrarsız bir isim. Bu durumu eleştirmiyorum, sorun sorumluluk almaktan çok uzaklarda olması. Porto deplasmanı da "sakatlık" bahanesiyle son dakika kadroya alınmamıştı. Fenerbahçe karşısında da bu oldu, 11'de olduğu açıklandı ama ısınırken "ağrılarını" öne sürerek takımdan çıktı.

Eren Derdiyok'a ısrarla şans veriyoruz. Buna mecburuz da, başka forvetimiz yok. Farklı alternatifler olsa çok daha öncesinden kadro dışı kalmasını bekliyordum. Fatih Hoca bu tarz futbolcuları sevmez. Eren Derdiyok'un sorumluluk alıp, takımda kalmayı hedeflemesi gerekiyordu. O ise sözleşmesini tamamlamanın peşine düşmüş olabilir.

Galatasaray'da kazandığı ücreti Avrupa'da bulması imkansız. Cv'si ona önemli kapılar açabilir ama bu rakamları görmek zor. Geçen sezonun Donk örneği ortada. Takımdan gider diye düşündüğümüz isimler arasında bu çıkışı, özveriyi gösterebilen kimse yok. Eren Derdiyok'dan Tudor döneminde de daha iyisini bekliyordum, başaramadı.

Haliyle de Ocak ayında 2 forvet transferi bekliyorum. Alternatiflerinin de Sinan Gümüş ve Onyekuru olacağını düşününce Eren Derdiyok'a yer kalmayacak ve sezon sonunda takımdan ayrılacak. Transferin şartları, Eren Derdiyok'a bu paraları verenleri sorgulamak gerekecek. Tolga Ciğerci de dünyaları kazanıyordu, Eren Derdiyok da kazandı.

7 yorum:

  1. Çok karaktersiz bir futbolcu.Takımı sabote ediyor.Şu an kadro dışı kalmalı çünkü zaten oynamaya niyeti yok.Sezon sonu da defolup gidecek zaten.Ben sakat olduğuna inanmıyorum zaten bilerek böyle yapıyor.Ne diyelim bizden kazandığı paranın hayrını görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmalı da yerine koyacak kimse yok. Forvet transferleri gelse farklı şeyler konuşacaktık, elimiz kolumuz bağlandı. Ben de sakat olduğuna inanmıyorum.

      Sil
  2. Ben Eren'in altyapısı itibari ile kendisinden böyle şeyler beklemezdim ama ne yazık ki hayal kırıklığı karakter olarak da futbol olarak da... Takımı sahiplenmemis olabilirsin ama oynamamak profesyonellige sigmaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü bir cv aslında. Leverkusen gibi takımlar var kariyerinde, 60 küsür kez İsviçre Milli Takım forması giymiş. Üzücü, bir şey diyemem.. Tolga Ciğerci olmayı seçti gibi görünüyor.

      Sil
  3. tek bir sezonla efsane olabilirdi. çok gol atmasına gerek yok. tek yapması gereken yerden yere atlamaktı. ama o savaşmayı değil, tam bir korkak gibi davranmayı seçti. sürekli ağlayan sızlayan yüreksiz adamlarla işimiz yok. derhal kadro dışı bırakılmalı.

    YanıtlaSil
  4. isviçre'de yetişmesine rağmen iş ahlakının bu kadar düşük olması çok ilginç. aldığı parayı hak etmiyor. resmen hain.

    iş ahlakı demişken. linnes, elmander ortada. sakatlanmasa linderoth. geçmişten ljung. bu adamların hepsi formanın hakkını verdi. en azından çalıştı çabaladı.

    bizim çaremiz iskandinavya! yabancı alırken tamamen oraya yönelmeliyiz. en azından bilirsin ki bu adam işten kaçmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini zorlamıyor, çok önem vermiyor, aidiyet duygusu belli ki zayıf. İnanılmaz gerçekten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir