29 Kasım 2018 Perşembe

Galatasaray'da her kapı transfere açılmak zorunda


Galatasaray'da her kapı transfere açılmak zorunda. Takım tıkandı ve bu takım içindeki çoğu isim de Fatih Hoca'nın kendisini istemediğini açıkça biliyor. Kötü performansın içindeki etmenlerden biri de bu. Geçen sezon bir şekilde sonuca bağlansa da bu sezon işler aynı düzeyde gitmiyor. 1-2 transfer de bu olayı kurtarmayacak. Fatih Hoca'nın Lokomotiv Moskova maçının ardından verdiği mesajlar da bu şekilde.

"Mümkünse Ocak'a en az zayiatla girmeliyiz. Tek dua ettiğim yer bu. Ne yapacağız, bakacağız. Galatasaray'da oynamanın, Galatasaray formasını giymenin, Şampiyonlar Ligi'nde bulunmanın vs çok önemli olduğunu bilmek zorunda herkes!"

"İyi oynayan da kötü oynayan da bizim oyuncumuz. Galatasaray camiasına verebildiğim kadar mesaj vermeye çalışıyorum. Ocak ve yaz transfer dönemi bizim için çok şeyi belirleyecek. Bitirici noktada fazla etkimiz yok, onu en kısa zamanda halletmemiz lazım."

"Bizim istediğimiz mağlubiyeti kabullenmeyen, itiraz eden, sahada kayba isyan eden, başkaldıran bir takım inşallah kuracağız. Halledeceğiz."

Mevcut oyuncu grubuyla bunu uygulayamıyoruz. Uygulayacak gibi de görünmüyor, 2-3 isim dışında buna cevap verebilen kimse yok. Eminim ki yaz aylarında da hedefi buydu. Kötü yönetim hocanın şanssızlığı. Hatta mevcut yönetimle önümüzdeki Ocak ve yaz aylarında yine bu değişimi sergilemek güç.

Futbolcu satmayı becerebilmek lazım. Ffp diyoruz, futbolcu satmak zorundayız, talip olunacak isimlere de sahibiz ama bunu kim becerebilecek? Hocanın planının hazır olması bir şey ifade etmiyor, icraatta yokuz. Yine değişim mesajını verdi, umarım başarır.

Hocayı şu noktada eleştiririm. Radikal kararlar alması gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse sezonu dahi çöpe atmaya varım, yeter ki bu formayı hak eden isimler giysin. Alt taraf kaynıyor en basitinden, futbolcu kazanmaya bakalım. Bu sezon iyi bir yerli çekirdeği kurarsın ve bahsedilen değişimle de yine iyi bir omurga oluşur. O radikal kararı alalım işte, bu formayla işi olmayan isimlerle zaman kaybediyoruz.

Çoğu noktada eksiğiz yani. Geçen yaz dönemini iyi geçirmedik. En basitinden forvetimiz yok ve tüm kaderimiz belirlenmiş durumda. Son gün Maicon'u göndermeye çalışıyorsun ama gönderemiyorsun. Ağustos ayında bazı isimleri kenara alıyorsun, yine değişim diyorsun ama kimse ayrılmıyor. Yönetime yazacak bir çok şey var.

Hocanın da hataları var. Saha içine yeterince odaklı değil desem de bu yönetim ve türlü savaş ortamında formsuz olmasından daha doğal ne olabilir. Yaz döneminde yeterince çalışmadığımızı ben de düşünüyorum. Bu konuda da radikal kararlar almak ve en iyiler ile çalışmamız gerekiyor. Benim bildiğim Fatih Hoca bunu uygulardı çünkü.

Değişim kaçınılmaz. Nasıl olacağını bilmemekle birlikte bu olmak zorunda. Bekleyeceğiz, Ocak ayına kadar en az kayıpla atlatmak için türlü duayı okuyacağız. Geri dönülmeyecek noktaya gelmemiz halinde ise gerekirse sezonu çöpe atıp, kimi kazanabiliriz diye bakacağız. Bu yönetimle olmayacaksa da Fatih Hoca bunun mesajını verecek, o yönetim durdukları noktada 1 dakika daha olmayacak.

14 yorum:

  1. işler kötü gittiğinde oyunculara fatura çıkıyor.işler iyi gittiğinde terim imparator.yıllarca bu böyle devam etti.bunun değişmesi lazım.

    terimin gergin yapısı oyuncularada sirayet ediyor.terim başarızıslığı yönetemiyor.yada başarısızlığı direk oyunculara yüklüyor.

    yorumlarda başarısızlığı kabullenmeyen itiraz eden gibi ne olduğu belirsiz yorumlar yapılıyor.teknik taktik yok.

    özetle terimle birlikte bu yönetimde gitmeli 2019 mayıs ayında.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunculara çıkacak tabii, burada en büyük sorun onlar. Hocanın da elbette hataları var, onları da yazıyoruz.

      Sil
  2. anti terimci trolümüz eksikti o da geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yoruma, kusura bakmasın diğer arkadaş :)

      Sil
  3. olay anti terimcilik falan değil.

    terimin hatasız olduğu düşünülür her zaman.bu ise bir yanılgıdır.

    insanlar belli başarılardan sonra ben oldum havasına girip kendini geliştirmezler.oysa futbol değişiyor.bu değişen futbolda futbola kafa yoran genç teknik adamlar ön plana çıkmaya başladı.mourinho bile demode kaldı 10 yılda.

    terimin devrimi 20 yıl önce tam saha pres idi.artık herkes aynı olayı yapıyor.ama şimdi başka şeylerde çıktı bu presin yanında.pas oyunu.nasıl paslaşılacak.herşey bunun üzerine kuruluyor.

    yıllar evvel skibbeli galatasaray deplasmanda benficayı haşat ederken bu pas oyununu uyguladı.lincoln arda kewell baros ayhan.hiçbiri pırpır değildi bunların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skibbe beğendiğim isimdir de ligde niye aynı reaksiyonu veremedi mesela? Çok alakasız benzetme ve örnekler bunlar.

      Galatasaray ve Türkiye şartlarında konuşmalı bence bu konuyu.

      Sil
  4. Hocanın yazın da planı vardı ama sen ne kadar plan yaparsan yap bunu uygulayacak yönetim olmayınca bu planın anlamı kalmıyor.En basitinden Gomis hocaya uymayan tarzdaydı ve iyi sayılabilecek teklif gelince gönderildi.Ancak hoca yönetimin forvet almayacağını bilseydi o gün o transfere izin vermezdi.Ocak ayında değişimin bir kısmı uygulanmalı ki bu durumda en az 3-4 oyuncu alınmalı.Diğer hamleler için de sezon sonu beklenir.Burda top tamamen yönetimde.Satmayı da, almayı da becerecekler o kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yorumuna. Gomis sonrası forvet gelmeyeceğini bilse izin vermezdi bu hamleye.

      Sil
  5. asıl sorulması gereken konu fatih terim gittiğinde yerine kim gelecek??? artık her 2 sene de bir hoca değiştirmekten bıkmadınız mı? dursun özbek zamanında 6 ayda bir hoca değiştirdik. bırakın artık bir adam bir türk takımının başında dursun 10 sene. başakşehiri sevmeyiz ama bir istikrar var her sana üstüne koydular bu senede muhtemelen şampiyon olacaklar seney de yine ilk 3 te olacaklar. uzun vadeli programlar yapılıyor. artık galatasarayın ve bütün türk takımlarının uzun vadeli program yapması lazım bunun içinde teknik direktörlerin rahat olması lazım hergün kovulacakları bir ortamda veya istifası istenilen bir ortamda çalışılmaz. kendi işinizi düşünün hergün sizi bir sürü kişi eleştirse yönetiminizin gölgesi hatalarınızda işten çıkartılma tehdi olsa nasıl motive olup uzun vadeli planlar yaparsınız? ben milyon euro kazanmıyorum onlar kazanıyor diyorsanız yaptıkları işin ederi bu futbolda kazanılan paralar bu. çok yapabileceğine inanıyorsan bildiğine inanıyorsan dene gir futbol piyasasına yönet bir takımı. öyle fm oynayarak bu işi biliyorum denilmez. "ben istemiyorum yaaa mis gibi işim var bu tren çoktan kaçtı yaşım geçti genç olsam yapardım vs vs" gibi mazeretler üretiyorsan adamları bu şekilde eleştirme hakkın yok. bu adamlar futbola hayatlarını adıyorlar sonucunda da bulundukları noktaya geliyorlar ama bağlantıları ama yetenekleri bir şekilde geliyorlar. sen de yapabileceğine inanıyorsan denemesi bedava git yap. belki yaş itibari ile futbolcu olamazsın ama teknik veya yönetici kadronun içinde olabilirsin. hayaller ile gerçekler arasındaki tek fark eylemdir. eyleme geç ve bu adamlardan daha iyi yap bu işi.

    dönelim fatih terim'e bu galatasaray kadrosunun başına kimi getireceksin ve başarı yakalayacaksın? hangi hoca gelir? bu ekonomik şartlar ile hangi hoca ile anlaşabilirsin? diyelimki geldibir hoca çok potansiyelli çok iyi bir hoca hadi son 3 yılın en başarılı adamı zidane geldi. dünkü kadro dışında hangi kadroyu çıkartacaktı sahaya? hangi pozisyonun alternatifi var. yukarıda yazan insanlar lütfen örneklendirsin hangi kadro bugünkü konumumuzdan daha yukarıda olabilecek bir puan aldırtabilirdi galatasaraya? tek eleştirebileceğim nokta kondisyondur daha önceki kadroları kondisyon açısından çok başarılı olan takımlardı doğru bir fitness ekibi ile çalışmıyoruz demekki. burhan uslu zamanında insanlar tedavi olmak için galatasaray tesislerine gelirlerdi. şu anda öyle bir doktorumuz yok malesef. terim yardımcıları ve teknik heyeti konusunda çok iyi bir kadro kurdu altyapı ya çok önem veriyor. eski futbolculardan bence çok başarılı bir teknik heyeti var tek eksiği taktisyen bir asistan teknik direktör. hasan ve ümit taktik açıdan yeterli değiller bence. landucci, pat rica, hermann gerald gibi bir yardımcı antrenör lazım.

    işin özeti eve eleştirin bu en doğal hakkınız beğenmemek sizin kendi görüşünüz ama alternatif önermek ve bunu tutarlı, doğru, olma ihtimali yüksek şekilde örneklendirin. fatih terim kötü e tamam kötü peki alternatifin nedir. hangi futbolcuyu alacaksın hangi teknik adamı alacaksın? o da benim işim mi yönetim düşünsün diyorsan yönetim düşünmüş terimi getirmiş o zaman sen terimin gitmesini de düşünmemelisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun adına teşekkür ederim. Bizler 2 senede bir Fatih Hoca'ya muhtaç hale geliyoruz, bu anlaşılmıyor sanırım. Fatih Hoca ile gelecek parlak, alt tarafın kaynamasını da görüyoruz. Fatih Hoca ile bugünü değil, yarınları kurguluyoruz. X yabancı geldiğinde kendisini kurtarmaya oynuyor, ona ne Galatasaray'ın geleceğinden. Bu sezon elbette hataları var, eleştirilecek ama gitsin ne demek?

      Sil
  6. artık dünya futbolu gerçekleri ile ciddi olarak yüzleşme vakti geldi. yönetimin içinde bulunan adamla bunu çok iyi bilen insanlar. emre erdoğan okullarda bunun dersini veren bir insan. nasıl bunların çözümü olmuyorlar. dursun özbek denilen insan zaten bu nedenle gitti çağımızın gereklerine ayak uyduramadı. artık büyümenin iki yolu var:
    1) çok para harcarsın çok sükseli futbolcular alıp çok ciddi rekabetler yaratırsın çok iyi bir takım kurarsın çok kaliteli bir ligin olur statların dolar sponsorlar yağar. stadyuma gelen taraftardan forma satışından para kazanamazsın. bunların toplamı 20-30 m euro yu geçmez. zaten sadece futbolculara senede 60 70m euro ödüyorsun. gelir sponsorlardan olmak zorunda sponsorda sükse yapan insanların ilgisini çeken klüplere sponsor olur. iyi futbolculara çok iyi futbola sponsor olur. daha dün real madrid 10 yıl için 1.1 milyar euro sponsorluk anlaşması yaptı senelik geliri 700m euro civarında 2020 hedefleri yıllık gelirlerini 1 milyar euro ya çıkarmak. avrupadaki 5 büyük ligin yani almanya ingiltere fransa portekiz ispanya'da üst düzey takımlar ortalama 150m euro yıllık sponsorlardan kazanıyorlar. maç gelirleri stat gelirleri oyuncu satışlarını da eklediğinizde yaklaşık 200m euro yıllık geliri oluyor en az. türkiyede bu rakamların 4 te birini kazanamıyorsun neredeyse. dolayısı ile ünal aysal gibi bir adam gelmediği sürece olmaz bu iş.

    ünal aysal döneminde transfere harcadığı 2 yıllık maaşlar ile beraber para 110m euro şampiyonlar ligi gelirlerinin toplamı 82m euro. sponsorluk gelirleri ve maç günü gelirleri ürün satışları bir önceki yıla göre 2 kat artmış. sneijder drogba gibi adamları gördü bu ülke. şampiyon olan real madrid'i neredeyse kupadan eleyecek bir takım oldu galatasaray. vizyon budur işte.

    2) marsilya monaco örnekleri gibi çok iyi bir scout ekibi kurarsın çok başarılı altyapıların olur (monaco marsilya nın altyapısı muhteşem demek değildir) çok genç oyuncuları (yukarıdaki örnekten gidersek gelecek te çok değer edebilecek potansiyeldeki oyuncuları alıp ona gözbebeğin gibi bakarsın) yetiştirip veya satın alıp parlatırsın ve sürekli çok büyük paralar kazanan klüplere satarsın. borcun kalmaz borçsuz bir yapı ile süreklilik kazanırsın. çok iyi 4 5 futbolcu yakalamışsan aynı dönemde o zaman da şampiyonlar liginde yarı final final görürsün belki ama önemli olan sürekli gruplardan çıkmak sürekli çeyrek final seviyesine gelmektir. kaldı kı önemli bir örnek bugün avrupada 5 top 50 takımda altyapısından yetişmiş en fazla futbolcusu olan klüp real madrid....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca orada da hatalı mesela. Mevcut scout ekibini o kurmuştu ama birlikte 1-2 ay çalışabilmişlerdi sadece. Arada yıllar geçti, yönetimler ve hocalar değişse de onlar kaldı. Gün itibariyle yine o scout ekibi var. Ben yeterli olduklarını düşünmüyorum ama Fatih Hoca yine ısrarcı.

      Sil
  7. Herkes hocanın kadrosu değil diye kandırıyor kendini,onyekuruyu hoca almadı mı garry nin kalmasını hoca istemedi mi(teklif gelmedi kimse demesin herife zam yapıldı),ndiayeyi aldıran hoca değil mi,nagatomoyu ömeri aldıran hoca değil mi ya da akbabayı,donk un garry gibi kalmasını istiyen hoca değil miydi.Serdar aziz bugün ligin en iyi yerli stoperi,ozan kabak en iyi genç stoperi,mariano ligin en iyi sağ beki,fernando ligin en iyi DOS'u,muslera ligin en iyi kalecisi değil mi ee o zaman hangisi hocanın oyuncusu değil allah aşkına ,tamam feghouli,eren,maicon,selçuk gibi oyuncuları hoca istemiyordur ama bu saydığım geri kalan oyuncular gayet GS ye,hocaya uygun oyuncular kimse kendisini kandırmasın.Bu oyuncuların böylesine form düşüklüğü yaşamasının sebebini hoca bulacak aynı anda 8-9 oyuncu form düşüklüğü yaşamaz orada teknik adam hatası vardır demek ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iskeletten bahsediyorum. Donk, Garry, Nagatomo sorun yok. Mariano kayıp, uzun zamandır haber alınamıyor. Fernando zaten sakatlıktan bu yana yok. Feghouli hiç olmadı ki, Maicon'un durumu ortada. Bunlar en çok kazananlar.

      Elbette hocanın hataları var da geçen sezon bu takım kuruluyorken hoca olsa bambaşka şeyler konuşurduk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir