26 Kasım 2018 Pazartesi

Guilherme & Galatasaray, bu sezon adına ligin en özel isimlerinden diyebiliriz


Sezonun Malatyaspor adına en özel ismi Guilherme diyebiliriz. Dikine oynayan, ısrarla hücumu düşünen ve oraya serilik katan futbolcuların hastasıyız. Guilherme'nin de tam olarak yaptığı bu. Sezonun Malatyaspor adına özel geçtiğini düşünüyorum. Guilherme'yi kaybettikleri son zamanlarda sarsılmaları şaşırtıcı değil.

Benevento'nun futbolcusu ve sezonu Malatyaspor'da kiralık olarak geçiriyor. Transfer etme opsiyonu olsa da kendi kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda biteceği için mümkün bir hamle gibi görünüyor. Dış basında Sassuolo ve Galatasaray için yazılıyordu. Bu performansı devam ettikçe de bu talipler çok daha artacaktır.

Belhanda tek ve tüm yük onun sırtında. 3-5-2'ye dönüşte Feghouli'yi de oraya çeksek bile tam olarak bir şeyler oturmuş değil. En azından kenara baktığımızda bu tarz bir alternatifin yokluğu hissediliyor. Badou Ndiaye tempo unsuru olsa da hücum tarafında zayıf. Yeni düzende de onu 6 numara gibi düşünüyorum.

Sneijder'in varlığında istediğim Josue gibi düşünün. O gün Josue de hem Sneijder için alternatifti, hem de 8 ya da kanatlar adına. Guilherme de biraz böyle. İlk etapta kendisini sağ tarafta tanısak da, orta sahaya geçtiği günden bu yana farkını ortaya koydu. Seri bir futbolcu, teknik özelliği çok yüksek. 

Şu ana kadar 12 maçta 3 gol 6 asist soldu. Sol ayağını da iyi kullandığını belirtmek lazım. Belhanda yokluğunda yaşadığımız sorun ortada. Bu tarz bir futbolcumuz olsa o sorunu daha az hissederiz. İş Selçuk İnan'a kalıyor ve tempodan çok uzakta. Takımı da yavaşlatan isim. Galatasaray orta sahasının tempo kazanması ve mümkün olduğunca hızlanması gerekiyor.

Guilherme de sezon sonu adına düşünülebilecek alternatiflerden biri olarak görünüyor. Bunda da bonservisinin olmayacak olması en büyük etken. Henüz 27 yaşında, önünde uzun bir dönem olacak. Bazı kiralık isimlerin ayrılacağı da düşünülünce değişim adına düşünmek gerekiyor. Guilherme'yi fazlasıyla beğeniyorum, lige renk ve kalite katan isimlerden.

10 yorum:

  1. badou zaten hücumu zayıf bir oyuncuydu herkes osmanlı da attığı gol sayısına aldandı,m.reşit akçay döneminde osmanlı çok iyi bir kontra takımıydı ndiaye de 10 numarada oynardı ,açık alanda buldun mu işi bitiriyordu yani herhangi bir set oyunu yoktu osmanlı da,tudor döneminde herkes ndiayeyi neden sadece 6 gibi kullanıyoruz diyordu ama ndiaye nin en iyi yaptığı iş bu zaten,top kazanma,ikili mücadelelerde rakibi perişan etmesi GS geçen sene o yüzden 2.bölgede nefes aldırmıyordu rakiplerine, maicon ve serdar da ndiaye sayesinde çok rahat oynuyorlardı, yani biz onu kante gibi kullanmalıyız, eğer hoca ndiayeyi ısrarlar hücumda kullanmaya devam ederse olan ndiayeye olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou'nun ipleri salınırsa hücumda fazlasını verir. Ama arkasını doldurmak gerekiyor. Badou, rakip ceza sahasına yakın oynadığında hem delicilik hem şut özelliğini kullanır.

      Sil
    2. ama orta sahamız rahat geçiliyor o işin hücum kısmına da odaklanınca, onun enerjisini savunmada kullanmalıyız, hücumda da herhangi bir etkisi yok bence

      Sil
    3. Arkasında Fernando olursa taşlar yerine oturur, o vakit hücuma da bakabilir.

      Sil
  2. Yalnız bizim takımın bonservisi elinde olan futbolcuya alerjisi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır bu konuya değiniyor ve ilgi çekmeye çalışıyorum. Taraftarın o algısı oluşsa da kulübün maalesef oluşmuyor.

      Sil
  3. Cok akilli ve cabuk bir adam onyekurudan daha zeki oyun bilgisi daha iyi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketliliği mühim. Bizim de orta sahamızda bu tarz tempolu yaratıcılara ihtiyaç var.

      Sil
  4. Çok beğendiğim bir isim.Brezilyalı orta saha işte daha ne diyelim ki.Adamdan kalite akıyor.Aleksic de gayet iyi ama genelde o konuşuluyor Guilherme onun kadar konuşulmuyor ama konuşulmayı daha çok hak eden bir futbolcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guilherme'nin etkisi bence çok daha yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir