28 Kasım 2018 Çarşamba

Sizce de çok haklı değil mi?


Bloga gelen yorumlara verdiğim önem malumunuz. Gelen her yoruma yanıt veriyordum, bundan sonra da bu böyle devam edecek. Hatta arttıralım, bazı yorumlar üzerine ayrı bir "yazı" dahi çıkar. Eğlenceli yorumlar da olabilir, üzerine konuşulması gereken konular da çıkabilir. Tabii gelen yorum "adsız" olunca isim belirtemiyorum, yorumu yazan arkadaşımız bu noktada kusura bakmasın.

"gs büyük ve başarılı bir camia ama bir açıdan çok şanssız. allah bi yerden vermiş bi yerden almış. gerçekten böyle düşünüyorum. 

bu adamı biz alsak taraftar isyan ederdi, kasımpaşa'da coştu. eren orada kalsa belki nefis oynardı, bizde her maç sakat. izlanda'dan golcü aldık adama sahaya çıkmadı, hayata küstü. linderoth nefis bir oyuncuydu, kariyeri sona erdi. hamit'i fb alsa emre gibi oynardı, bizde tutmadı. emre belözoğlu bize gelse çoktan futbolu bırakırdı. gervinho bize gelse ense yapardı, parma'da mis gibi oynuyor."

Tek bir harfle dahi oynamadan yorumu aynen paylaşıyorum. Benim hoşuma giden yorumlardan biri oldu, detaylıca konuşmak istedim. Çünkü çok haklı. Yıllardır görüyoruz, transferle alakalı türlü iş başımıza gelmiyor mu? Sakatlığından tutun, futbolcunun burada yapamamasına kadar. 

Gervinho konusuyla başlayalım. Sezon başında Galatasaray'la adı anıldığında genel eğilim "olumsuz" bir tavır sergiledi. Futbolcunun disiplin durumundan, son yıllarda yaptıklarına kadar konuştuk. O Gervinho da bonservissiz gittiği Parma'da harikalar yaratıyor, hatta takımı taşıyan bir numaralı unsur. Galatasaray'a gelmiş olsa böyle bir performans mı izlerdik bilinmez. 

Emre Belözoğlu ve Hamit Altıntop konusunda da katılıyorum. Emre Belözoğlu'nun geçmiş yılları "sakatlık" üzerinden okunur. Ama o Emre Belözoğlu'nun 6 aylık Atletico Madrid döneminden sonra futbolunun bambaşka bir yere evrildiğini ve sağlığını koruduğunu gördük. Hamit Altıntop'u ise Galatasaray formasıyla iyi yaptığı işlerden çok sakatlıklarıyla hatırlıyoruz. Yapılan yorum gerçekten doğru, bu tarz işler bizi buluyor.

Eren Derdiyok'u da Kasımpaşa formasıyla beğenirdim. Zaten arkasında iyi bir cv var, bu anlamda Galatasaray'da başarılı olacağına inanıyordum. Eminim ki o da Şenol Güneş'in eline geçse daha farklı işler çıkarırdı. Bizde ise sakatlıktan kafasını kaldıramamış durumda. 

Linderoth ve Kolbeinn Sigthorsson'a girmiyorum bile. İşin içinden çıkmak mümkün değil, gerçekten de açıklanamaz bir durum. Linderoth'un futbol hayatı bitti resmen. Bunun da nedeni sakatlık değil, kalçasında bir kemiğin büyümesi, yani hastalık. Sigthorsson desek maça dahi çıkmadı, şu sıralar yeni yeni oynamaya başladığını görüyorum.

6 yorum:

  1. Bu durumda bizim de hatalarımız olmuyor mu? Hem kulüp hem taraftar olarak. Yarım sezonda bir oyuncudan vazgeçebiliyoruz. Hemen bizde olmadı,kabul edelim gibi bir yorum geliyor. Bazen siz de yapıyorsunuz. Misal Latovlevici gerçekten bitmiş bir oyuncu muydu? Geçen sene sol beksizlikte katkı vermez miydi? Misimoviç gibi bir oyuncudan yarım sezonda vazgeçtik.Taraftar olarak biz de arkasında durmadık.
    İlk 6 ay genç bir adam yeni geldiği şehire alışamayabilir. Yemekler dokunabilir. Milyon tane insani faktör olabilir bu duruma sebep olan. Ailevi durumları o dönemde kötüdür vs. Kimse bu durumları hiç göz önüne almıyor. Futbolcuları Fm'de alıp satıp oynattığımız metalar gibi düşünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de tonla hatamız var elbette. Bu yazdığım farklı bir boyut. Hatalarımıza girersek işin içinden çıkamayız.

      Sil
  2. Grosskreutz efsanesi var bir de... Adam geldi bı devre oynayamadı sonra da ailevi sorunlar vs çıktı ortaya... Bugün taraftarın en sevdiği oyunculardan biri olabilirdi halbuki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grosskreutz'u Mustafa Denizli bozdu. Hamza Hoca varken ekstra izinlerle işi kurtarıyorduk, sorunsuz bekliyordu. Mustafa Hoca gelir gelmez izinleri kesti ve böyle bir sorun doğdu. Kalsaydı eğer büyük beklentilerim vardı.

      Sil
  3. söz konusu yorum bana ait. (tabii adsız yazarak bunu ispatlamam zor :))
    böyle bir yazıya vesile olduysam ne mutlu bana. teşekkürler.

    sahinkurt'un yazdıklarına şöyle bi ek yapmak isterim. twitter iki ucu keskin bıçak. bazı futbolcuları bitiriyoruz doğru. daha adı çıktığı an moralman çökerttiğimiz oyuncular var.

    ama bi yandan da ne lincoln'ü ne de misimovic'i yedirmezdik. veya twitter olmasa o haysiyet yoksunu medya sneijder'i de melo'yu da 6 ayda paketlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz yazıları daha sık yazacağım, sen vesile oldun diyelim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir