8 Kasım 2018 Perşembe

Uçları çok keskinleşti, sorun o


Bir sorun varsa konuşulur. İyi isimdi, geçmişi böyleydi diyerek işin içinden çıkılmaz. Gün itibariyle de Muslera'nın gösterdiği performans önemli bir sorundur. Bunu da Muslera'nın geçmişini konuşarak aşamayız. 

Yeri geldiğinde neredeyse tek başına şampiyonluk kazandırabilecek bir kaleci. Yapabileceklerinin sınırı olmadığı gibi bazı hatalarının da yıllarca çözümü bulunmuş değil. Kornerlerdeki sorun da bunlardan biriydi. Israrla kalesinden çıkmaz ve çizgide kalırdı. Haliyle ceza sahası içinde herhangi bir "caydırıcılıktan" söz edemezdik.

Şimdilerde bunu biraz olsun dindirdi. Çizgiye ya Linnes ya da Nagatomo geçiyor ve biraz daha çıkar oldu. Bu sorun biraz olsun dinse de şimdi de ani çıkışlardaki problemden bahsediyoruz. Kontrolsüz ve anlamsız bir öz güvenle toplara çıkar oldu. Son maçlarda yenen hatalı gollerin temelinde de bu yatıyor.

En son örneklerden bahsedelim. Fenerbahçe karşısındaki penaltı pozisyonunda Ömer Bayram'dan daha çok Muslera hatalı. Penaltı yaptırdığı gibi bu tarz pozisyonları neredeyse her maç izler olduk. Schalke 04 karşısında da böyle, maça 1-0 yenik başladık. Bu ayarda bir kaleciden beklemediğiniz hatalar. Bana sorarsanız da bu işin temelinde anlamsız öz güven yatıyor.

Topu oyuna sokmak diğer problem. Ani şekilde çok anlamsız yerlere top atıyor ve bir anda rakibin hızlı hücumunu izliyoruz. Kontrolsüz yakalandığımız için de golü yiyoruz. Trabzonspor deplasmanında yenen ilk golü hatırlayın. Ya da Schalke 04 karşısında yenen 2. gol.

Muslera'nın kalitesi yüksek, sevgim asla değişmez ama hataları konuşmazsak düzeleceği de yok. Maaşını falan konuşmam, ne kazanıyorsa hakkıdır. Uçları çok keskinleşti, sorun o. Maç içinde akıl almaz bir kurtarış yapar ya da akıl almaz bir gol yedirebilir. Biraz dengelemek gerekiyor, şu aşamada bu takım fazlasıyla Muslera'ya bakıyor.

15 yorum:

  1. maaşı 2.5 milyon falan olsa bu kadar büyümezdi bu iş. ultra maaş alıyor o zaman basit hata yapmaya hakkı yok.

    schalke maçını resmen bitirdi 4 dakika içinde ipi çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşında değilim, hakkıdır. 2.5 alsa da bu performansı eleştiririm. Bence konu beklentilerle alakalı, maaş değil.

      Sil
    2. 500 tl alsa da elinden top kaçıran eleştirilir. ben onu demiyorum.
      dünya çapında maaş alıyorsan dünya çapında oynayacaksın. yoksa para göze batar.

      Sil
    3. Maaşında değilim demem bu yüzden işte. Her koşulda eleştiririm. Tabi Muslera'dan yana beklenti çok daha büyük. Kazandığı da Avrupa çapında anormal yüksek.

      Sil
  2. hoca ve futbolcular birlikte mesajı vermişler, harika bir sinerji oluşmuş belki de schalke maçında o sinerjiyi görecektik ama saolsun bay haksız rekabet yine her zaman ki yaktı takımı, bu sefer daha farklı bir hata yaptı, bünyesine yeni hatalar ekliyor,son 3 sene de yaptığı hataları video yapsak acayip uzun video çıkar , en iyi oynadığı maçlar da bile yapıyor bu hataları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata yaptığını kabul etmeli ve üzerine düşmeli. Yeterince çalışıyor mu ondan bile şüpheliyim artık.

      Sil
  3. Bu iş hava işi bazı dönemler türbülans yaşanabilir kaldı ki tam olgunlaşmamış kadrodan gomis gibi yük çekebilen kötü de yapsam Bi şeyleri işin remçnini etkileyebilen oyuncun gitmiş sakatlar bitmek bilmiyor kısaca işi 1 oyuncu üzerinden okursak hataya düşeriz evet hatası hataları giderek artıyor fakat birileri takım içinde bu yükü omuzlamalı ne oluyor arkadaşlar ya Rodriguez kayıpta ileri gitsin diyeceğimiz işker anlamsız şekilde tersimize gelişiyor anlaşılan kadro durumuna göre oyunu unutup maksimum pua N peşimde olmalıyız gerekirse yüzde 30 la oynayıp kazanalım devre arasına kadar geçici süre de olsa malzeme yakıt yetersiz ise motoru zorlamanın anlamı rakibine yarar forvet edinene devre arası gelene kadar başka da yol yok birileri çok korkuyor gibi 22. Şampiyonluk yarışına dahi girmeyelim istiyor bırakın şampiyon olabilmemizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi hiç nokta koymadan cümleleri yazınca o kadar karışık oldu ki :(

      Sil
    2. Bu iş hava iş. Bazı dönemler türbülans yaşanabilir kaldı ki tam olgunlaşmamış kadrondan gomis gibi yük çekebilen, kötü de yapsam bir şeyleri oyun anlamında işin rengini etkileyebilen oyuncun gitmiş. Sakatlar bitmek bilmiyor bunca olumsuz etken etrafında işi 1 oyuncu üzerinden okursak hataya düşeriz. Evet hatası hataları giderek artıyor fakat birileri takım içinde bu yükü omuzlamalı.
      Ne oluyor arkadaşlar ya Rodriguez kayıpta, Mariano kayıpta, ileri gitsin diye arzu ettiğin işler anlamsız şekilde tersimize gelişiyor. Anlaşılan kadro durumuna göre gerekiyor ise oyun güzelliğini unutup maksimum puan elde etmenin peşinde olmalıyız. Elden yüzde 30 la oynayıp kazanmak gelecek ise devre arasına kadar geçici süre de olsa. Yakıt yetersiz ise motoru zorlamanın anlamı zarar getitir rakibine ise yarar. Forvet edinene, devre arası gelene kadar başka da yol yok birileri çok korkuyor gibi 22. Şampiyonluk yarışına dahi girmeyelim istiyor bırakın şampiyon olabilmemizi:))
      (daha çok dikkat ederim bundan sonra haklısın telefondan yazması zor geliyor yahu:))

      Sil
    3. Ben bir isim üzerinden okumuyorum. Herkesi yazıyorum, Muslera da onlardan biri :)

      Sil
  4. Ben ısla'yla girdiği pozisyonda Ömer'de daha çok suç buluyorum çünkü geride kaldı ve Muslera orda çıkmasaydı isla çok rahat şut veya pas atabilecekti.Ha orda rakibe girişi çok kontrolsüzdü ama.Schalke maçında topu elinden kaçırdı hadi tamam kaydın diyelim de topu eline al bari en azından sarı kart görürsün ama onu da yapmadı.Sonrasında kritik kurtarışlar yaptı da neye yarar ki?Şu an gol atmakta zorlanıyoruz en azından yemeden maçları bitirebilirsek pek puan kaybı yaşamayız.Umarım düzelir bir an önce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram da hatalı ama ondan beklersin o hatayı. Muslera kalitesinde bir isim böyle hatalar yapmamalı.

      Sil
    2. Çıkışı hatalı değildi işte.Çıkmasa ısla çok rahat şut veya pas atabilecekti ama kontrolsüz girişi tamamen hata ve yapmaması gerekiyordu

      Sil
    3. Ben de hatalı olmadığını düşünüyorum. Daha doğrusu kontrolsüz girmesi hatalı ama o pozisyonda o çıkışı yapmalıydı. En iyi kalecilere bakalım, o tip pozisyonlarda çıkış yaparlar hep. Ama öyle kontrolsüz girmezler. Muslera kalesinden açılıp Isla'nın pas ve şut açısını kapatmalıydı sadece. Topa girmeye çalışmamalıydı.

      Sil
    4. Hatalıydı. Orada çıkıyorsan topu alacaksın, penaltı olmayacak o pozisyon. Top Isla'nın ayağından çıkmıştı zaten, orada herhangi bir pozisyon yoktu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir