5 Aralık 2018 Çarşamba

Belhanda'nın yokluğunda Atalay Babacan oynamalı derken söylemek istediğim buydu


Keçiörengücü karşısında bazı gençlerin ön plana çıkabileceği, doğal olarak rotasyona dahil olmaları beklenti dahilindeydi. En az 2-3 kazanım bekliyordum ki o ışığı da verdik diyebilirim. Atalay Babacan, Celil Yüksel ve Gökay Güney günün kazanımları oldu.

Atalay Babacan'ın son 1-2 yılda yaşadığı sakatlıklar olmasa bu atılımı çok daha öncesinden yapabileceğini düşünenlerdenim. Şu an Ozan Kabak'ın gösterdiği gelişimi onun da göstermesi fazlasıyla olasıydı ve bana göre 2000 jenerasyonumuzun en yetenekli iki ismi zaten onlar.

2000 grubu neredeyse bütünüyle bu sezon fazlasıyla üzerine koyarak ilerliyor. Uefa Youth League'de performansları izliyoruz, U21'de de durum böyle. Yetenek ve oyun aklı noktasında zaten üst seviyedeler. Beklenen fiziksel gelişim sağlanmaya başladı ve bu tarz maçlarda da tecrübe kazanıyorlar.

Atalay Babacan ağırlıklı olarak 10 numara oynayan bir isimdi. Bu sezon Uefa Youth League'de 4-3-3 oynuyoruz ve Atalay Babacan biraz daha 8 numaraya evriliyor. Rakip ceza sahası içinde ve çevresinde bitirici etkisi yüksek bir isim. Fizik olarak güçlenip, mücadelelerde ayakta kalmaya başladıkça da iyi bir 8 numara olabileceğini düşünüyorum.

Belhanda'nın yokluğunda Atalay Babacan oynamalı derken de söylemek istediğim buydu. Selçuk İnan'la zaman kaybediyoruz, bize verebileceği bir şey yok. Atalay Babacan'la en azından hücumda biraz daha yetenek ve hareketlilik kazanıyoruz. 

Rizespor karşısında Atalay Babacan'ın 11 başlaması beni şaşırtmaz. Keçiörengücü karşısında oyundan erken alınmasını da buna bağlıyorum. Rizespor karşısında da bazı kazanımlar izleyebiliriz, tam ortamı diyebilirim. Bu hızı kesmemek lazım. Orta sahaya Selçuk İnan'ı yazdığımızda bir şey kazanamayacağız.

Celil Yüksel ve Gökay Güney için de geçerli bu söylediklerim. Yunus Akgün'ü zaten A takımda olduğu için yazmıyorum. Celil Yüksel'in enerjisi mühim, son 15-20 dakikalar adına temposu gerekli. 3'lü savunmanın devam edeceğini de düşününce orta saha özellikli stoper olan Gökay Güney'in farkı ortaya çıkacaktır.

8 yorum:

  1. Atalaydan daha fazla sorumluluk almasini bekliyorum, bu macta cok stabil takildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçı, daha doğal ne var ki? Sorumluluk almıyor dediğin ismin golü ve onda girdiği pozisyon var.

      Sil
  2. Muslera
    Ozan Maicon Ahmet
    Celil
    Mariano Atalay Feghouli :( Japon
    Garry Henry

    Selçuk falan bitti artık onun devri ve ısrarın anlamı da yok.Şu kadroda Feghouli yerine Gökay defansın önünde oynayıp Celil ve Atalay'ı sağ iç sol iç olarak görmek güzel olurdu ama o kadarını beklemiyorum ama umarım şu kadro çıkar zaten pek alternatif de yok.Ali Yavuz da yedek kulübesinde olup mutlaka girmeli oyuna.Gençleri kullanmaya başladık ve kullanmaya devam etmek için ideal bir maç var önümüzde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'yu orta saha düşünmez gibi hoca. Belki Linnes olur ama Mariano zor.

      Sil
    2. Her ne kadar üst seviye bir maç olmasa da Linnes kupa maçında oynadı ve salı günü de porto maçı var.Bu şartlarda Linnes o maça dinlendirilip Mariano sağ kanatta kullanılır bence

      Sil
    3. Sağ kanat ayrı. Ben orta sahanın ortası olarak algıladım :)

      Sil
  3. Orta saha yokluğunda oynatılıp değerlendirilmeli bu oyuncular. Badou kiralık mesela o gidince alternwtifi olusturulmali. Ya da belki Belhanda ya talip çıkarsa elimizde nasılsa Atalay var diyebilmeliyiz rahatlıkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan'la sözleşme uzatmamalıyız deriz mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir