Genç ağırlıklı oynasak bile 3-5-2'nin devam etmesi bu düzen için ısrarcı olacağımızı gösterir. 3-5-2 içinde Yunus Akgün'ün Feghouli gibi oynaması tartışılır ama Gökay Güney gibi orta saha özellikli bir stoperi, 3'lü stoperin ortasına yazınca da farkı ortaya çıkar. 3'lü savunma düzenlerinin devamı adına mutluyum, ısrarcı olmalıyız.
2. yarıda 3-4-3'e döndük mesela, Yunus Akgün sağ tarafa geçti. İlk yarıda orta sahanın sağ iç pozisyonunda etkisi yoktu, 2. yarıda kendi pozisyonunda ise farkını ortaya koydu. 3'lü savunmalı düzenler içinde oynamalar olur. 3-4-3, 3-5-2, 3-4-1-2 gibi oynayabileceğin birçok düzen var.
Atalay Babacan'la başlamak lazım. Golü onun klasiklerinden biri. Sol ayağını iyi kullanır ve rakip cezası içinde ya da etrafında iyi bitirir. Bugün orta sahanın merkezinde, ağırlıklı olarak 8 numara gibi kullanmaya çalıştık. O da Belhanda'nın yerine oynadı ve bu işi iyi yaptı. Selçuk İnan'la zaman kaybediyoruz, Atalay Babacan oynamalı derken söylemek istediğim bu.
Tabii bu forvet yapısıyla hücumda etki zor. Şu maçta dahi bunu konuşabiliriz. Özellikle ilk yarıda Muğdat Çelik ve Garry Rodrigues'i savunma arkasına sarkıtmaya çalışmak dışında bir planımız yoktu. Onlar da ya ofsayta düştü, ya da rakip savunmaya çarpıp geri döndüler. Pozisyonlar da veriyorduk, eğer Atalay Babacan'ın golü gelmese daha da zorlanırdık.
Atalay Babacan / Celil Yüksel ikilisi orta sahada iyi iş çıkardılar. Celil Yüksel'in temposu önemli, çok hareketli bir isim. Rakibi de fazlasıyla bozduğunu düşünüyorum. İlk yarıda sorun 3-5-2 oynamamız ve Yunus Akgün'ün sağ iç, forvetin de yapısıyla alakalıydı. 2. yarıda 3-4-3'e geçtiğimizde sorun çözüldü, önce 2. gol geldi, maç rahatlıkla 5-6'lara gidebilirdi.
Bir anda bütün gençleri oynatmanın bu tarz neticeleri olabiliyor. Ön plana çıkma çabası, uyumsuzluk ya da heyecan. Bunlar doğal tabii, olacak şeyler. Bu maçta Garry Rodrigues'i eleştiririm mesela, çok laubali oynadığını düşünüyorum. Muğdat Çelik'i ise eleştirmem, kapasitesi dahilinde iş çıkardı derim. Buna rağmen Ali Yavuz Kol'un oyuna girdikten sonra bir pozisyonu var. Bizim ihtiyaç duyduğumuz forvet bu işte.
Recep Gül de birçok imkan yakalamasına rağmen heyecanına yenik düştü. O da iyi bitiricidir mesela, şans bulmaya devam edeceğini düşünüyorum. Abdussamed Karnucu'yu da gördük, fiziğindeki değişimi fark etmişsinizdir. Bu gençler geliyor, dahası da var. Türkiye Kupası bu anlamda mühim, şans bulmaya devam edecekler. Hatta Atalay Babacan'ı Rizespor karşısında da göreceğimize inanıyorum.
Atalay cok guzel bir gol atti onun disinda yan pas geri pastan baska birsey goremedim
YanıtlaSilSade oynaması güzeldir bence asıl olan. Verdiği paslar hep yerindeydi, doğruydu. Bu açıdan verimliydi. Öyle alakasız şutlar denemedi. denemesi gereken yerde denedi ve golünü attı. Top ayağına geldiğinde bile ne kadar klas bir oyuncu olduğu belli oluyor.
SilNe bekledin ki? Şu düzende ideal bir 8 nasıl oynamalı, nasıl işlemeli gösterdi. Gol anında da kalitesini gösterdi ki başka pozisyonlar da var. İlk kez 11 bir de.
Silen çok celil'i beğendim. genel olarak da bu gençlerimizde fizik problemi var biraz. zaten ozan hariç hepsi kısa boylu. ayrica ahmet sivri neden yoktu onu anlamadım ?
YanıtlaSilAhmet Sivri olmaz gibi. Ali Yavuz Kol önde görülüyor ve bence de daha önemli bir potansiyel.
SilBen senin kadar iyimser olamayacağım maalesef. Rezalet bir sistem vardı. Kağıt üzerinde iyi ancak uygulaması yapılamadı.
YanıtlaSilİsmail'i beğendim, geliştirmesi gereken özellikleri var ama fena değildi. Kaleden açılırken açı kapatmayı tam yapamıyor. Yan toplarda da birazcık zaafiyeti var. Onun dışında iyiydi.
Bek oyuncuların defansif özellikleri zayıf, bu yüzden 3lü savunma kullanıyoruz. Ancak o 3lü defanstan biri ortasaha gibi oynamak zorunda. Gökay eskiden defansif ortasahaydı, o işi yapar diyordum ama yapmadı, denemedi bile. Maicon çok hatalı oynadı.
Celil tempo olarak iyiydi, genel olarak iyiydi. Atalay'ın daha önde oynaması gerekirdi. Yunus da önde oynaması gerekirdi, Feghouli'yi oynattığımız gibi oynatmaya çalıştık. Yunus o tarz bir oyuncu değil, çok sırıttı o mevkide. Linnes zaten takım oyuncusu, takımın oyunu düzgün olmadığı zaman ekstra bir katkı veremez. Ömer ise çok kötüydü, çok fazla pozisyonu harcadı.
Rodrigues, o oyun neydi ya? Ne yapmaya çalıştı? İzlerken utandım, o derece. Muğdat zaten potansiyeli dahilinde iş yaptı, çabaladı. Gol de atabilirdi.
Takım genel olarak kötüydü çünkü rezalet bir sistem vardı sahada. Atalay, Yunus, Gökay olması gereken mevkilerde oynamadı. Değişiklikler daha da kötüydü. Ali Yavuz Kol oyuna girdi, sol açıkta oynadı. Madem bu çocuğu oyuna alacaksınız, forvete koyun. Muğdat geçsin sol açığa, zaten oynadığı mevki. Recep oyuna girdi, ofansif ortasaha gibi oynadı. Böyle saçma sistem görmedim, kusura bakmayın..
3'lü savunma işler, gelişime müsait. Rezalet olduğuna inanmıyorum. Bu kadar yeni ve genç ismin bir arada oynamasıyla uyumsuzluktan daha doğal ne var.
SilEleştirdiğim konu o değil. Genç oyuncularımız maçta uğraştılar, denediler. İsim olarak bir çoğu iyiydi. 3lü savunma, 3 5 2, 3 4 3 bunları destekliyorum da zaten. Sıkıntı futbolcuların yanlış mevkilerde oynatılması ve dizilişten ziyade oyun kurgusu.
SilKurguda da sorun yok. Denemedir biraz da bu maçlar.
Silo halde rize kadrosunu yazalım:
YanıtlaSilmuslera
ahmet-maicon-ozan
celil
nago-atalay-feg-mariano
garry-eren
güncelliyorum kadroyu:
Silmuslera
ahmet-maicon-ozan
nago-atalay-celil-mariano
garry-feg-yunus
feg'i sahte 9 denemek nasıl olur merak ediyorum. bir de eren'in de kulağı çekilmeli.
Muslera
SilOzan Maicon Çalık
Linnes Feghouli Fernando Atalay Nagatomo
Garry Onyekuru
fernando ne yazık ki sarı kart cezalısı
SilUnutmuşum :(
Siloyuncularımız iyi ve gelişime açık. ama yine aynı kelimeyi tekrar edeceğim. fizik fizik fizik. fizikleri iyi olsa çoğu 11 çıkar.
YanıtlaSilAtalay Babacan gelişmiş, Abdussamed Karnucu dahi 2 kat bir isim olmuş :) Gelişiyorlar.
SilAtalay kesin ilk onbir oynamalı zaten rize maçında.Sonuçta maç kendi sahamızda.Karar veren kişi ben olsam Ali Yavuz'u dahi rize maçında oynatırım ama ilk onbir oynamasa dahi kulübede olup ikinci yarı mutlaka girmeli.Hiç bir maçın sonucunu önceden bilemeyiz ama bu maç çok büyük fırsat çünkü lig sonuncusu olup iyi oynamayan bir takımla karşılaşacağız ve bence Atalay ile Ali Yavuz oynamalı
YanıtlaSilSelçuk İnan yerine kesin düşünüyorum mesela, aksi iddia dahi edilmemeli.
Sil