2 Aralık 2018 Pazar

Beşiktaş 1-0 Galatasaray, şu takımı Eren Derdiyok'a mahkum bırakanlar?


Her maç hakem konuşmaktan sıkılmış olsam da hakemleri konuşmadan maç yorumu yapmak imkansız. Galatasaray belli ki sezon boyunca bunu negatif anlamda yaşamaya devam edecek. Ozan Kabak'ın pozisyonuna verilen çift vuruş, Onyekuru'nun iptal edilen penaltısında müdahalenin önce oluşu, Vida'nın eli. Biz bunu her maç konuşacağız, artık bu tarzda şeyler bana koymaz oldu.

Kaybedilecek maç değildi. Normal şartlarda kaybedilmezdi de, üzücü. İşin saha içi boyutu ayrı da şu derbiyi her şeye rağmen kaybetmek üzdü. Mücadele ve en azından bu maçta verilen reaksiyon kötü değildi. Çaba vardı, hareketliydik, plan kötü olsa da en azından biraz olsun azimliydik. Hakemi konuşmak bir tarafa, şu takımı Eren Derdiyok'a mahkum bırakanlar bir tarafa.

Lokomotiv Moskova maçı sonrası da yazdım. Mağlubiyeti santraforsuzlukla açıklamıştım, Beşiktaş karşısında da durum pek farklı değil. Gol atmasını geçtim, yediğimiz golde de penaltıyı oluşturan o. Antalyaspor maçında Donk, Beşiktaş karşısında Maicon'un Eren Derdiyok'dan iyi santrafor olduğunu da görmüş olduk. Haliyle bu ısrarı anlamıyorum, niye.

Sürekli "yazdım, ettim" diyorum da bugün yazmadım mı? Galatasaray'ın gençleri maç kadrosunu tamamlamak adına kenarda olmamalı. Gol arıyoruz ve Onyekuru'nun yerine Ömer Bayram giriyor. Suç elbette Ömer Bayram'ın değil, kapasitesi dahilinde elinden geleni yaptı. Niye Yunus Akgün değil, Selçuk İnan çıkarken neden Atalay Babacan düşünülmüyor? Biz bu gençleri iş olsun diye niye kenarda tutuyoruz. 

Hamlelerimiz ezber. Her ne kadar hamle şansı az gibi görülse de bilinen şeyleri yapıyoruz. Uzun stoperi forvete atmak hücum anlamında yapabileceğimiz tek hamle olmuş. Taktiksel değişiklik yok, ezberden gidiyoruz. Maicon'un öne atılması doğru harekettir de Muğdat Çelik adına geç kalındı, Ömer Bayram değişikliği bir o kadar anlamsızdı. Öne top dolduracağın, duran toplardan etkili olacağın anda Selçuk İnan'ın çıkması da diğer hata.

Selçuk İnan'ın 11 başlamaması gerektiğini tartışırız ama o an da oyundan çıkacak isim değildi. Birçok korner kullandık, son frikik pozisyonu oldu ama vuracak isim bulamadık, etkili olamadık işte. Böyle bir maçta da bizim adımıza en önemli detay "duran toplardı". Organize, sistem dahilinde herhangi bir ataktan bahsetmek zaten imkansız.

Beşiktaş'ın maçın ilk 10 dakikada baskısı oldu gibi görünse de müthiş bir etkileri yoktu. 1-0'ın ardından ise hücum anlamında etkilerinden söz edemem. 1-0'ın ardından reaksiyonumuz yükseldi ve özellikle hızlı çıktığımız anlarda etki yarattık. Mariano kanadını iyi kullandık mesela, Fernando da tek başına orta sahayı süpürerek bu hızlı hücumları oluşturan isimdi. Buradaki sorun duran top haricinde pozisyon bulamamak. Nedeni de forvet etkisi.

Güven Yalçın / Atiba değişikliğiyle orta sahayı tutmak isteseler de Fernando'nun mevcut üstünlüğü devam etti. Hızlı geldiğimizde, rakibin savunmasının arkasına futbolcu sarkıtmayı denediğimizde etkimiz yüksek. Muğdat Çelik daha önce girmeli. Hem mücadele, hem o koşularla etkili olacaktı. Sonraki hamleler ezber. Linnes büyük bir fark yaratmadı, Ömer Bayram hamlesini zaten çözemedim. Buna rağmen pozisyonlar var, Maicon 10 dakikada Eren Derdiyok'dan daha iyi iş çıkardı.

Ortalama bir santraforumuzun olması bu maçı döndürürdü. Eren Derdiyok'u konuşuyoruz, Onyekuru'nun da futbol aklını tartışmak gerekiyor. 3-4 kişinin arasına girip top kaptırmayı seviyor. 3'lü savunma içinde de farklılık yaratmadık. Bu oyun gelişir de kenardan yapılan hamleler noktasında daha iyi etki gerekiyor. 

58 yorum:

  1. ön direği geçmeyi başaran bir korner atarsak lütfen bana haber verin. o tarihi anı kaçırmak istemem. kanser ettiler be. bir orta yapın be!
    ömer bayram fb sonrası bu derbide de mis gibi pozisyonu harcadı. ya şuna dümdüz plase vuracaksın arkadaş!!

    ya maicon a ne demeli? o kadar kısa mesafeden top inişe geçmez ki. dümdüz gel aban şu topa! bu kadar mı saçmalar bi insan!
    zorla yenildik. eren büyük emek verdi bjk için. ama şu maçtan puansız dönmek inanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane vardı, Ozan Kabak'ın direkten dönen topu :(

      Maicon yavaş vurayım derken topu gitti. Biraz daha sert ve net vurmaya alışık, o mesafeden vuramadı ki Maicon olmasa topun başına kimi getireceksin ki.

      Sil
    2. maicon'un vurmasına karşı değilim gelip hami gibi abanması gerekiyordu. o mesafeden james dışında gol atan görmedim. kısa mesafe çünkü top inişe geçmez. büyük teknik gerek.

      Sil
    3. Selçuk İnan'ın mesafesiydi.

      Sil
  2. 1- Ahmet Çalık sence nasıldı
    2- 3-4-3 sisteminde fernando feghouli ileride de muğdat Onyekuru Eren(Maalesef) dizilişi nasıl olur
    3- önümüzdeki 3 maçtan kaç puan toplarız sence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Çalık bence iyiydi, potansiyeli dahilinde ancak bu kadar oynardı.

      Eren sorun, Muğdat kenarda sorun, Onyekuru zaten sorun. Bu yapıda ne oynarsan oyna sorun.

      7 puan toplarız en kötü, umarım.

      Sil
  3. fernando mu? onu savunan hala varsa hepsine hayatta başarılar diliyorum. ben artık tartışmayacağım.
    tam olgun bir atak şansı yakalıyoruz. fernando top kaybı.
    tam sağda solda boşluklar var. fernando hatalı pas veriyor.
    tam hızlı çıkıyoruz. fernando topu 3 metre dürtüp kaybediyor.
    topla ilişkisi sıfıra inmiş. ayarı kalmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maçları daha iyi izlemeni ve reha kapsal gibi yorumcuların yorumlarına göre hareket etmemeni tavsiye ederim. fernando tarafından en az 5 içine edilen atak bulabilirim bu maçtan.

      Sil
    2. Tekrardan teşekkür ediyorum değerli tavsiyelerin için.

      Sil
  4. terim gençler için hem avantaj hemde dezavantaj.

    avantaj çünkü formayı verebiliyor.

    dezavantaj çünkü gereksiz şekilde gaza getirip oyuncuların sinir sistemlerini alt üst ediyor.

    terimin bu gaz ve sinir olayı tesadüf değil.milli takımda isviçre maçından sonra olan olayları biliyoruz.fenerbahçe maçı da isviçre maçına benzerdir.
    imam cemaat olayı bu.liderin bu şekil olursa oyuncularda rakip futbolcu kovalıyor sahada.

    bu sistem başarı getirsede başarısızlıkta yıkım büyük oluyor.

    fenerbahçe maçı fazla abartıldı kesinlikle.o maçta penaltı penaltı.ve taçdan gelen bir gol var.jailson bomboş şekilde şutunu atıyor.gereksiz şekilde o maçtan sonra gary yi donku ndiaye yi kaybediyorsun.bunlar oyunculara değil terime yazılır.isviçre maçında olduğu gibi.

    sakin ve soğukkanlı bir liderin yani teknik adamın oyuncularıda sakin soğukkanlı olur genelde.

    özetle beşiktaş yenilgisi galatasarayda terim devrinin bitişinin başlangıcıdır diyebiliriz.
    terim için geçen sezon çok değişti dediler.artık sakin agresif açıklamalar yapmıyor dediler.oysa o dönemde başarılı olduğu için böyle idi.gördük ki başarısızlıkta terim hiç değişmemiş.zaten belli yaştan sonra bir insanın huyunun değişmesini beklememek lazım.

    galatasarayda terim devri kapanıyor.kötü bir kapanış maalesef.görüntü olarak.tarihsel olarak ise artıları eksilerinden çok fazla.
    terim bence modası geçmiş olsa bile eski model bir lider olarak anılacak.çünkü teknik taktik ten çok liderlik karizma gibi özelliklerle ön plana çıktı.teknik açıdan ise 2000 yılında yaptığı bir devrim var.tam saha pres olayı.sonra kendini geliştiremedi tabi.pas oyununa adapte olamadı.ve demode kaldı günümüzde.

    bu yönetimle birlikte teriminde gitmesi gerekiyor.bu yönetimden amiyane tabirle bi cacık olmayacağını gördük.dursun özbekin oluştuğu kadroya ne kattı bu başkan?sıfır.en azından eldeki kadroyu tut.bişey katamasanda.o da yok.gomisi sattı .o zaman niye başkanlık yapıyorsun diye sorarlar.sıfır katkı ve galatasaray başkanlığı.

    beşiktaş maçına gelirsek.gazla oynayan mücadele eden koşan isteyen bir takım.hepsi bu.işe yaramadı bu kez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocaya sistemden uzak demek büyük hata. Birçok oyun sistemi ve düzenini ülkede ilk uygulayan, fark yaratandır. Eminim ki bu gençler de şans bulacaksa bu yine Fatih Hoca döneminde olacak. Bu "gazla" oynayan yorumları ciddi sıktı. Çünkü altı bomboş.

      Sil
    2. gaz olayının altının boş olmamasının kanıtı zaman için en sakin oyuncunun bile terimle birlikte hakeme saldırması olası oluyor.oyuncular fazla gaza geliyor sanırım :) isviçre maçı ve fenerbahçe maçı bu gazın bir kanıtı.

      terimin teknik tarafı yüzde 20 ise liderlik(eski model)tarafı yüzde 80 dir.
      misal şenol güneş bunun tam tersidir.

      Sil
    3. Fatih Hocanın başarılarını bir kenara koydum, sanırım konu kapandı :) Fırsat kollamışsınız, en ufak sarsılmada ortaya çıkılıyor. Bu 3. döneminde de böyleydi. Geçen sezon göremiyorduk bu yorumları.

      Sil
  5. eren derdiyok için bundan böyle bu blogda 1 cümle bile yazılmasın bence. biz bu blogda takımdaki futbolcuları tartışıyoruz. eren futbolcu değil ki. eren bu takımın forması ile sahaya çıkan bir şahıs. haram para yiyen bir canlı. rize maçında oynarsa, 90 dakika boyunca ıslıklamayan kişi gs taraftarı değildir. adını görmek istemiyorum. her maç muğdat oynasın, gıkım çıkarsa şerefsizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, yok hükmünde hareket etmeliyiz.

      Sil
  6. fatih terim 4-2-3-1 ile barışmadığı sürece işimiz zor.
    3lü saçmalığı yüzünden tudor'u yolladık, terim ne yapıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 oynuyordun, daha iyi ne yaptın? Ne oynuyordun. 3lüden 3lüye fark var.

      Sil
    2. 4-2-3-1 hiç oynamadı ki. sorun da bu. inat.

      Sil
    3. Hamzaoğlu ve Riekerink başka sistem kullanmadı. Tudor da ilk dönemi mecbur 4-2-3-1'e döndü, sonra bu formatı oynatmamak için neredeyse bütünüyle takım değişti.

      Şu an mevcut oyuncu grubuyla 4-2-3-1 nasıl oynanacak? Feghouli ortaya geçer diyorsun, sağ tarafta Garry mi olacak. Garry / Onyekuru kanatlarıyla mı bu oynanacak. Fernando 4-2-3-1'in orta sahasında yapamıyor mesela, 8 için Badou yeterli pasör değil. Nasıl olacak bu iş.

      Sil
    4. gerçekten konuyu bu kadar saptıran bir yanıt vermen sana yakışmadı. ben şu andan bahsederken, sen hamza dönemine gitmişsin. 2019'a 1 ay kaldı hatırlatırım. yahu hamza'dan falan bana ne. gs tarihi boyunca 4-2-3-1 oynamadı falan mı dedim?

      şu anda elimizdeki en değerli adam feghouli. kanatlarda istersen yunus ve muğdat'ı oynat. fark etmez. gol atamıyoruz bilmem farkında mısın? bizi gole götürecek en yetenekli ayaklar feghouli'ye ait. onu 10 numaraya koymaktan başka çare yok. diğer herkes idare eder. şu anda zaten idare ediyorlar.

      Sil
    5. Saptıran değil, şu anda da 4-2-3-1 oynayamazsın. Feghouli konusunda haklısın ama gerçek anlamda bir 10 numara değil, elinde de bir Sneijder yok. Ben 4-2-3-1'in kısa geçmişini yazdım, aksine bizim bu düzenden sıyrılmamız doğru hareketti. Şu anda da 4-2-3-1 oynayacak bir malzemen yok.

      Sil
  7. bu arada daha öncede yazdım.şampiyon olan takımın sonraki sezonu genelde sıkıntılı olur.çünkü süper ligde şampiyonun değişmesi gerekiyor.bunu sadece dışarıdan etki olarak bakmamak lazım.içeriden de takımı çökertmeler olabiliyor.içeriden çökertme işini gizlemek için dış bahaneler üretilir.gomisin satılması vakıasının açıklaması yok misal.dünya futbolunda var mı böyle bişey sanmıyorum.satılan rakkam astronomik değil.sözleşmeli oyuncun.kozlar sende.ffp açısından satmak zorunda da değilsin bu arada.emre akbabayı alma gomisi elinde tut.bu kadar basit.
    sonra iki forvet alacağız deyip sonra almamak.bunlar içten çökertmeye örnekler.

    bu sezon hakemler seni doğruyor mu?olabilir.cl de başarılı olacak bir hedef koy.beşiktaş bunu yaptı.süper ligde şampiyon olamadı ve cl de grupları yenilgisiz tamamladı.en şanslı kurada son maça üçüncülük hedefi ile çıkıyorsun.

    özetle terimin gaz ve sinir oyunları ile yönetimin takıma sıfır hatta negatif etkisi bu tabloyu ortaya çıkardı.
    işin kötüsü bu yönetim gitmezse sonraki 2 yılda kayıp demek.kayıp derken ligde 7. lik 8. lik.
    misal beşiktaşın biliç sezonları kayıp değildi.zirve mücadelesi vermişlerdi.bizde bu yönetimle böyle sezonlar olmaz.kayıp sezonlar olur.

    terimin kovulması yada yolların ayrılması bir çözüm değil.bu yönetim kaldığı sürece.aklı başında lisenin iyi bir başkan çıkarması gerekiyor.yoksa seviye ay lav yu hocama, gaza, hadi koçuma doğru düşüyor.

    teknik direktör olarak gelecek sezonlarda iyi bir yönetimle okan buruk hocayı hayal ediyorum.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dönemini olması gereken gibi geçsen sıkıntılı olmazdı. Biz yaz dönemini çok kötü geçirdik ve tablo bu oldu.

      Geçen sezon şampiyon olsak dahi çoğu yabancı hocaya uymuyor. Değişim lazımdı, başaramadık. Başaramadığımız gibi de çoğu yabancı hocanın onları istemediğini biliyor.

      Okan Buruk hayallerinde kalır maalesef. 1 sene sonra Fatih Hocam dön dersin, bu hep böyle olmuştur.

      Sil
  8. bu arada son dakika serbest vuruşunu maicon un kullanması akıl alır gibi değil.ya arkadaş maicon uzak mesafelerde topa abanan oyuncu değil mi?yakın mesafeden teknik bir oyuncu kullanacak aga.galatasarayın geldiği noktayı gösteriyor bu.tam bi çorba.sezon başında kovulmaya çalışılan maicon şimdi kritik yerden serbest atışı kullanıyor.

    hocam terimi yönetimi eleştirmemek için oyunculara saldırılır genelde.medya üzerinden.
    eğer teknik adam zayıfsa (yada lobisizse)bu kez tersi olur.hocaya saldırırlar oyunculara dokunmazlar.

    bunu aşmak lazım.yüksek ego kazanınca ben kazandım imparator oluyor.kaybedince oyuncular mücadele etmiyor oyunu istemiyorlar devre arası gelsin yapacağımı bilirime dönüyor iş.

    ''hep denedin hep yenildin.olsun.yine dene, yine yenil, daha güzel yenil''

    diye bir söz vardır.terim kaybetmeyi bilmiyor.sen gomisi takımda tut,iyi futbol oynat.sonra hakemler doğrasın sorun olmaz.daha güzel oynayıp gene yenil.böyle bişey yok.olmayıncada oyuncu kovalıyorsun sahada.3 oyuncun cezalı oluyor bir anda.

    uğur meleke taa sezon başında yazmıştı.galatasarayda gomisi kim yolladıysa galatasaraya o ihanet etmiştir diye.haklı.bu sadece bir oyuncu yollamak değil.bu yönetimin kafasının nasıl çalıştığını gösteriyor.

    özetle teşhisi doğru koymak lazım.teşhisi doğru koyarsan tedaviye başlamışsın demektir.yani fatura yönetime ve terime değilde oyunculara çıkarsa bir yol alamazsın hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi kim kullanacak ki, o an sahada kim var? Selçuk İnan'ın 11 başlaması hata ama başlıyorsa da sahada kalması gerekiyordu. Hiç değilse bu duran toplar yüzünden.

      Sil
  9. Şansızlık bir kenarda dursun, eren gibi forvetle bu yaşanılanlar kaçınılmaz. aslında eren gibi derken mana şu bu oyuncu bizim oyunlarımızla uyuşamadı. çabası var belki fakat Kasımpaşa dan geldiği sene o takımda verdikleri ile şuan gs oyununa uyumsuzluğu konu. Maalesef hemen ayrılmak zorunda yedek bile tahammül göremez şu akşam tarıkla aynı konuma düştü.
    Çabamızın karşılığı birazda kötü bir takımla oynamamız kaynaklı sonuç getirmediğinden üzüntü verdi tabi.
    Fakat yorumlar hiç bu taraflı değil maalesef Çakırın yüzünde belli vermemek tarafında olduğu çift vuruşu uyarı ile verdi. Onyekuru poz izledin madem dönerken yok diye dön arkadaş el var diye koşarsan gene olmuyor ele sığınma müdahale önceden söz konusu o penaltı mı değil mi veren sen iken el nedeniyle iptal gene gs aleyhine pozitif yorumlar silsilesi ne dahil oluyor maalesef.
    Adriano eren frikik veriyorsun ok nerde sarın merak ediyorum. Selcuk öylesine sevdiği için mi savurdu medeli sebepsiz. Nerde medele hadi atmadın bu son uyarım hareketi veya fernando ne sepeble haftaya cezalı top kapmacadan mı kusura bakmasınlar tansiyon düşürme emirlerini kim veriyorsa 31 mart da Bi tansiyon aletine ihtiyacı olacak eminim özellikle de İstanbul da. Bu ateş üfleyerek sönmez!
    Adım gibi eminim gene biz yarışacağız fakat şampiyon olamayacağız oldurulmayacağız çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok'un herhangi bir düzenle de barışık olabileceğine inanamıyorum :(

      Sil
  10. santrafor mu geriden pas çıkartacak,azıcık pres yesek helva gibi dağılmaya başlıyoruz önce bu sorunu çözmek gerekiyor, evet GS bugün diagne gibi bir forveti olsa başka oynardı ama sorun sadece santrafor ile bitmiyor,topu indirmemiz gereken zamanlarda selçuk inan çıkıyor niye peki, selçuk diagonel paslar atabilen bir oyuncu, çıkar ahmeti çek oraya fernandoyu orta ikili yap selçuk feghouli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi geçtim, Mustafa Pektemek dahi bizde olsa bambaşka şeyler konuşurduk.

      Sil
  11. Bu takımdan Tudor'u gönderen yerine Fatih Terim i getiren dursun Özbeki gönderip Mustafa Cengizi getiren hep taraftar Selçuk Eren gibi oyuncuları oynatmayip kulübeye atacak olan da taraftar olacak galiba... Bunu destekleyecegimi duaunmezdim ama ayağına top geldikçe isliklanmayi hak ediyor bunlar sonuna kadar...

    YanıtlaSil
  12. Bu ülkeye ve kurumlarina inancim kalmadi hocam, Tff de bunlarin basinda geliyor o nedenle maci da izlemedim özetine de bakmadim, böyle olacagini da az cok hepimiz tahmin ediyorduk zaten bizi kaybettirecekler maca cikmayalim demistik gecen hafta yorumlarda.
    Herneyse burada teknik taktik konusmanin bana göre hicbir mantigi yok senin kolunu kanadini kirmislar ve sanki ayni seymis gibi iclerini rahatlatmak icin Besiktas da eksikti Pepe yoktu vs diye basliklar atiyorlar. Hepsini gectim umrumda degil bu olay tepeden kokmus o bakimdan bizim tepeye bakiyoruz ve bana göre ve bütün akli basinda Galatasaraylilara göre (Ali Guvenc Kiraz, Burak Elmas vs vs) bu yönetim bizim hakkimizi koruyamiyor ki Baskan ve Albayrak'in iliskileri nedeniyle zaten korumasi da mümkün görünmüyor, su saatten sonra tek cikar yol var devre arasinda tüm sartlari zorlayip Gomis ayarinda birilerini almak ve sampiyon olmak aksi taktirde yapilacak her ciliz transfer hamlesi yönetimi kaosa sürükleyecektir, 40bin kisi antrenmana gide bu taraftar bundan sonra hata kabul etmez, Fatih Hoca da dahil herkes icin deniz bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetilemiyoruz, yönetilemediğimiz gibi de hakkımız ısrarla yeniyor. Konuşacak çok fazla bir şey yok, doğruları yazmışsın. Teşekkür ederim.

      Sil
  13. Herkes iyi oynadık diyor da bence iyi oynamadık.Ha rakipten daha iyiydik ama çünkü top bizdeydi bi süreden sonra rakibi iyice hapsettik.Kaybedilecek maç değildi ama tamam kazanmayı da hak etmedik belki ama bu maçı kaybetmemiz önce cüneyt denen tetikçiye, ardından da takımı forvetsiz bırakanlara yazar.Muğdat değişikliği doğruydu ama sonraki değişiklikler yanlıştı.Top yapacak oyuncun yok ve kreatif dediğin Feghouli yokları oynuyorken alsana abi Atalay'ı oyuna.Ömer kapasitesi belli bir oyuncu zaten bunu biliyorsun ve Yunus'un ne kadar yetenekli olduğunu biliyorsun al işte onu da zaten yeniliyoruz yani en kötü 2'yi yerdik biterdi bunlar niye yapılmıyor?Değişiklikleri kim yapıyorsa suçludur.Fatih hoca yapıyorsa haftalardır futbola konsantre değil bence.Ümit hoca yapıyorsa da büyük talihsizlik gerçekten bu değişiklikler.Devreye en az kayıpla girip yapılacak transferlerle yeniden başlayabiliriz diyoruz da böyle giderse havlu atacağız çok negatif bir görüntü var futbolcular güven vermiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru oynadık diyebilirim, şu yapı ancak bu kadar oynardı.

      Sil
  14. Ben biraz daha farklı bir isimden söz edeceğim. Geldiğinde en az Sneijder gelmiş kadar sevinmiştim. Bu sene geçen seneyi geçecek diye beklemiştim. Ama sonunda gerçeği anladım. Sofiane Feghouli 2016 senesinde öldürülmüştür. Yerine geçen kişi ise mason Solomon Feguani'dir. Başka türlü açıklaması olamaz. Ben yapamıyorum en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nun bu ligi donunda sallamasını bekliyordum. Belki yetenek anlamında ülkenin dahi en iyisi olabilir ama 27-28 yaşındaki adamın 40 yaşındaki fiziği çok düşündürücü.

      Sil
  15. Öncelikle maçtaki oyun ile ilgili yorum yapmak lazım. Maçın başlarında ve 2.yarının bir kısmında Beşiktaş'ın üstün oynadığı, geri kalan kısımda ortada geçen ve biraz da Galatasaray'ın üstün oynadığı bir maç oldu. Kanatları iyi tuttuk ama ortayı tutamadık, bunun nedeni de ortada Beşiktaş'ın çok daha hareketli olmasıydı. Selçuk İnan temposuzluğuyla orayı zaten tutamazdık, Celil oynasın isterdim Fatih Terim'in bir hatasıydı bence. İlerde zaman zaman güzel işler yaptık, top Eren'e gelene kadar iyiydik. Ancak sadece Eren üzerinden okumamak lazım oyunu. Feghouli-Onyekuru da istenen düzeyde değil. Onyekuru önü açık olmadıktan sonra bitiyor, böyle oyuncuları sevmem. Feghouli ise onu oynatacak bir isim arıyor yani Belhanda'yı arıyor. Cezalılar/sakatlar.. Bütün olumsuzluklara rağmen kazanabileceğimiz bir maçtı.

    Diğer konu, artık sıkıldığımız konu, hakemler.. Vida'nın eline çarpan top, penaltı değil. Çünkü topa elini açarak gelse de top önce göğsünden sekiyor. Penaltı olabilecek pozisyonlar Vida'nın Eren'e arkadan yaptığı hareket ve Onyekuru-Necip pozisyonu. Burda Onyekuru'nun pozisyonu gri pozisyondur. Onyekuru, Necip topa vuracakken arkadan hamle yaptığı için (eliyle itiyor) faul var. Yani o pozisyonda penaltı değil. Ancak Vida'nın Eren'e arkadan direk ayaklarına yaptığı hareket net penaltı, VAR uyarmadı bile. Aynı Vida'nın maçın başında eliyle kestiği bir pozisyon var, sarı kartta vermedi. Medel ve Vida 2şer sarıdan oyundan atılmalıydı. Bir de attıkları penaltı öncesi çift vuruş da hatalı.

    Bir maçta aleyhimizde bu kadar ''hata'' nasıl yapılabiliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın baskısı görünse de pozisyonu yok gibi bir şeydi. Bu da forvetsizlikle alakalı, maalesef hücumda etkimiz yok, topu da tutamıyoruz. Tehdit değiliz daha doğrusu.

      Sil
    2. Bu çok normal. Çünkü topu kim tutacak? Golü kim atacak? Belhanda olmadığı zaman ilerde çoğalamıyoruz ve Belhanda'nın yaptığını yapabilecek bir isim yok kenarda. Onyekuru, açık yoksa yok. Feghouli, Belhanda yoksa yok. Eren zaten kafadan yok. Kim kaldı? Demek istediğim maçtan önce beklediğim buydu. Sakatlar/eksikler dahilinde ancak bu kadar oynayabiliyoruz. Belki Feghouli, Onyekuru bir patlama yapar diyoruz ama yok..

      Sil
  16. Son 9 maçta 1 kere galip gelmişiz sanırım. Geçen sene de bu hafta BJK ye mağlup olmuşuz ama 30 puanlı Başakşehir 'in 1 puan gerisindeymişiz. Bu sezon ise 24 puanımız var. Bu durumu sadece Eren ya da forvet transferi ile açıklamak bana komik geliyor. Tudor' u eleştirdiğimiz gibi Fatih Terim 'i de eleştirmemiz lazım. Geçen bir arkadaş daha yazmıştı, Fatih Terim' in miladı doldu, modern futbolun ruhundan uzak. Stoperi forvete atmak gibi taş devri taktikleri ile bir şey olmaz. Kaldı ki tamamen ahbap çavuş ilişkisi ile yanında duran Davala ve Şaş'ın herhangi bir teknik sorumlu yetkinligine sahip oldugunu düşünen var mı aramızda? Hoca' ta tesekkur edip yollar ayrılmalı sezon sonunda. VAR ve TFF edebiyatı yapmak ya da yönetime yüklenmek bir çözüm değil zira...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Fatih Hoca dönemiyle derbileri değerlendirmek istiyorum. Öncesi malum, büyük maçlarda olmayan bir Galatasaray vardı.

      Fatih Hoca'nın miadı nasıl doluyor. Daha geçen Simeone de forvete Godin'i attı. Miad doldu mu şimdi :)

      Sil
    2. Miad dolma tek bir olaydan çıkan sonuç değil tabi ki. Ben hocanın işler kötü giderken sinir-stresi artırmasının ve elindeki malzemeye göre kurgu yapmak yerine ilk akla gelen çözümlere gitmesinin miadını doldurduğuna delalet olduğu kanaatindeyim. Bir de dediğim gibi; sence Hasan Şaş ve Ümit Davala Fatih Terim dışında bir teknik adamın ekibinde yer alabilir mi? yer alabilirlerse hangi vasıflarına istinaden ? :) Umarım haksız çıkarım ama bu sezonun geri kalanında süreç iyiye değil, kötüye gidecek... 9 maçtır zerre ışık yok çünkü sahada. Bunu da ileri uca transfer yapılmamış olmasından yola çıkarak Eren ve yönetime bağlamak bana haksızlık gibi geliyor.

      Not: Simeone Godin'i iki kez daha ileri uca atsın, onun biletini keserler zaten ;)

      Sil
    3. İki kez değil 10 kez daha atar, bir 10 yıllık daha sözleşme yapar, emin ol :)

      Davala / Şaş eleştirinde haklısın, katılıyorum. Bu sezon iyi oynamıyoruz, hoca da formsuz ama eleştiri metodu bu değil. Çağ gerisinde kalmış, taktik bilmiyor, gaz gibi şeyleri hocayı sevmeyen Fenerbahçeliler falan söylüyor. Bu da 1000 yılın eleştirisi, bence eleştiriler biraz kendini geliştirmeli.

      Sil
    4. Kusura bakmayın, tartışmaya katılmak istedim. Hoca eldeki malzemeye göre kurgu yapmaya çalışıyor aslında ama olmuyor, forvete Sinan'ı koysa olmuyor, Eren zaten olmuyor. Muğdat'ı oynatmamasını eleştirebilirsin. Altyapıdan Ali, Malik gibi gençleri koymamasını eleştirebilirsin. Ancak hiç birimiz antrenmanlardaki performansları bilmiyoruz. Bugün övülen Guardiola, Klopp, Simeone gibi teknik adamlar 100-200 milyon euro bonservis ile oyuncu alıyorlar. Simeone'nin forvetleri Costa, Griezmann, Kalinic. Ancak hocanın gördüğü bir şey var ki Godin'i ileri atıyor. Biz böyle bütçelerle transfer yapamayız. Bonservissiz oyunculara niye yönelmiyoruz diye eleştirebilirsin. Ama hocanın miadı doldu demek yanlış diye düşünüyorum. Bu arada bu ''eleştirebilirsin'' dediğim şeyleri ben de eleştiriyorum elbette.

      Sil
    5. Deniyor adam, ne yapsın. Ben de eleştiriyorum, şöyle böyle olabilir diyorum kendimce ama eldeki malzeme de bu. Forvet alınmaması onun hatası değil mesela.

      Sil
    6. Ayıp da değil yani, başarılı bir deneme bu.

      Sil
  17. Sahadaki bazı oyuncuların iş yapmadığı maçın başından belli zaten. Al abi gençleri oyuna. 1 0 yeniksin zaten 2 0 olsa ne olacak. Eren den feghouli den ömer den kötü mü oynayacak bu adamlar. Zaten yeniliyorsun en azından gençlerle oyna öyle yenil. Feghouli den bu takıma fayda yok eren den yok selçuk tan yok... Ne zaman oynayacak bu gençler? Yönetimden teknik heyete kadar bu sezon herkes hatalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'a lafım yok ama onunla maç çevirmeye çalışmanın da bir izahı olmamalı.

      Sil
  18. Fernando geldiği gibi katiyen değil, kabul ancak şu hali bile bu lige ( Galatasaray'a falan demiyorum bakın koca lige) 2 gömlek fazla.
    kulüpte şuan eleştirilebilecek o kadar çok şey var ki, onların hepsi atlanıp belki de elle tutulur tek faydalı adama bunca laf söyleniyorsa, bunun tek iyi niyetli açıklaması olabilir, futboldan bihaber olunuşu..

    Ne bekleniyor anlamıyorum ki Fernando önce defansa gitsin top çıkarsın, sonra bi koşu o çıkardığı pası kendisi alsın, sağına soluna baksın müthiş çalımlarla ilerlesin, mümkünse kendisi ile 3-5 verkaça girsin, Xavi tadında 45 metreden ara pası versin sonra o pası almak için araya koşuyu kendi yapsın, eh pası aldıktan sonra bi zahmet topu da kaleye dürtüversin mi nedir?

    Çok ciddi soruyorum hocam,

    Eve çamaşır, ütü ve bulaşığa da gelsin ister misin Fernando?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu Beşiktaş karşısında iyi buldum ben. Orta sahayı tek başına süpürdü ama 1-2 pas hatasına takılıyor herkes. Oysa o pası yapması gereken isimler olan Selçuk İnan ve Feghouli nerede?

      Sil
    2. fernando'dan beklenenler:
      takım tehlike yaratabilecek bir atağa çıkarken ayağındaki topu 5 metre ileri dürtüp rakibe armağan etmemesi. (bunun için xavi olmaya gerek yok)
      sağ kanatta arkadaşı bomboşken topu taca atmaması. (bunun için iniesta olmaya gerek yok)
      sol kanatta arkadaşı bomboşken topu rakibe atmaması. (bunun için messi olmaya gerek yok)
      geride zaten 3 stoper varken ortadaki stoperin üstüne binmemesi.
      tandem oynarken stoperleri 3lemesi normal ama bu alışkanlığı üçlü oynarken hala sürdürmemesi.
      topla ilişkisini city forması giymiş bir oyuncu gibi sürdürmesi.
      çamaşır ütü bilemem. benim öyle bir talebim yok.
      kazandığın topları aynı şekilde rakibe veriyorsan kazanmana da gerek yok.

      Sil
    3. Fernando'dan beklenenler:

      Orta sahayı süpürmesi.
      Sertlik katması.
      Sahada liderlik etmesi.
      Savunmayı organize etmesi, bir anlamda sigorta olması.

      Bir zahmet Selçuk İnan ve Feghouli biraz top oynayacak, Fernando da hücumu bu kadar zorlamamak zorunda kalmayacak.

      Sil
    4. fernando'yu celil seviyesinde görüyorsan bunları beklemen çok normal. 5 küsür milyona city'den geleceksin, senden hürriyet görevi beklenecek. keşke herkes bu kadar şanslı olsa :)

      Sil
    5. Bu mantıkla 80 milyon verilerek city'ye transfer edilen stoperinden bekinden de cr7 gibi dripling, çalım, gol krallığı beklemeliyiz yani. Bence bulaşık, çamaşır beklentisi daha makul

      Sil
    6. Fernando'yu daha önceki kariyerinde izleme şansın olmamış belli, yani en iyi niyetli yorum bu olabilir, yoksa city'ye giden her oyuncunun bir pasör, bir dribling ustası olduğunu default olarak kabul ediyor isen zaten su topu falan izle bundan sonraki hayatında naçizane tavsiyem.

      Bir oyuncu ister los galacticos'ta ister barcelona'da ister city'de oynamış olsun, neyse odur! Biz yoklukta onun oyun kurduğu maçlar oynadık, gayet de iyi oyun kurduğu zamanlar da oldu. Tutup fernando'yu oyun kurmak zorunda bırakan sistemi, kadro mühendisliğini, birlikte oynadığı selçuk, feghouli gibi oyuncuları eleştir amenna, oturulup tartışılır. Ama Fernando'dan olmadığı birşeyi sırf city geçmişine istinaden hem de bekliyorsan hakkaten sen bize hayatta başarılar dile ve orada kalsın bu konu, gerçekten şu yazışmalara bir baktım da, baya baya komik bir hal almaya başlamış

      Sil
    7. Fernando'yu Celil seviyesinde görmüyorum da yapacaklarını biliyorum. Hayatının hiçbir dönemi iyi pasör olmadı ki, ya da hücum katkısı vermedi diyeyim. Melo değil Fernando, çok farklı bir oyuncu. Ben hatta stoperleşmesi ve kariyerini uzatması gerektiğini düşünüyorum. Pas hatası olur, orada o sorumluluğu alması gereken isim o değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir