1 Aralık 2018 Cumartesi

Diego Ribas & Galatasaray, şu gün dahi katkısının yüksek olacağını düşünüyorum


Geçtiğimiz günlerde Diego'nun Flamengo ile olan sözleşmesinin uzatılmayacağı açıklandı. Haliyle de bir "acaba" sorusu doğacaktır. Tabii ben bu tarz isimlerin Brezilya'da devam edeceğine inanıyorum. Brezilya'ya dönüşleri genellikle geri dönmemek üzere oluyor. Diego da Avrupa'yı düşünmeyecektir.

Dün Manuel Fernandes'i yazdım, bugün de Diego'ya değiniyorum. Bunun nedeni Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu orta saha profilidir. Forvet ve stoper hamlelerine daha odaklı olsak da yaratıcı, gerektiğinde maç çevirecek bir orta sahaya ihtiyaç duyuyoruz.

Belhanda'yı 8 numara gibi düşünüyorum, ağırlıklı olarak box to box tarzı bir rolde oynamaya devam edecektir. Feghouli'den bir türlü istikrarlı katkı alamıyoruz, forvetin arkasında işin "skor" tarafında da Emre Akbaba tek. O olmadığında gol noktasından ne denli uzaklaştığımızı gördük.

Sneijder'in varlığında Josue'yi istemem gibi düşünün. O dönem de Sneijder tek başınaydı ve iyi bir alternatif gerekiyordu. Josue doğru isim olsa da sezon içinde şartlar onu da farklı noktalara sürükledi. Bugün de "yaratıcı futbolcu" noktasında alternatif gerekiyor.

Diego da Avrupa'yı düşünüyor olsa doğru alternatifti. Fenerbahçe'de hakkının yendiğini, onu anlayamadıklarını düşünüyorum. Bu tarz bazı futbolcular vardır. Pek anlaşılmazlar ama gittiklerinde kalite noktasında ararsınız. Bu isimler üzerinde ısrar etmek, hatta düzeni onlar üzerine kurmak gerekir.

Tabii Diego'nun zirve günleri geride kaldı. Şu an 33 yaşında ve istediğiniz katkı belli bir sınırda kalmalı. Onu değerli kılan "bedelsiz" bir isim olmasıdır, bu anlamda düşünülebilir. Geçtiğimiz sezon Flamengo formasıyla toplamda 32 maçta 6 gol 6 asisti vardı.

Bitirici özelliği yüksek bir forvet arkası. Rakip ceza sahası içinde ve etrafında topla buluştuğu her an etkisi büyük. Kolay rakip geçer, dripling ve şut özelliği vardır. Fizik ve güç noktasında sorun yaşasa da oldukça yetenekli, ekonomik kullanılması halinde vereceği katkı büyük olur. Şu gün dahi katkısının yüksek olacağını düşünüyorum.

7 yorum:

  1. Merhaba,
    Yazdığınız yazıları keyifle okuyorum, ancak bu Diego, Fernandes vb. eski yıldızlar konusunda görüşlerinize katılmıyorum. Bu tarz futbolcuların modern futbolda çokta yerlerinin kalmadığını düşünüyorum özellikle de yaşlarının 30 üzeri olduğu düşünülürse. Peki takıma yararı olmaz mı, bence kısa vadede yararlı olur o konuda haklısınız, ama ortalama 2,5 yıllık bir kontrat talep edilecektir ve bahsetmiş olduğunuz ekonomik kullanma olayı Türk futbolunda çok anlam ifade etmediği için uzun vadede kesinlikle nasıl göndereceğimizi düşündüğümüz futbolcular kervanına katılacaktır.
    Takım olarak sıkıntılarımızı çözme konusunda daha uzun vadeli adımların atılması gerektiği tarafındayım, bu tarz futbolcular günü kurtarabilme özelliklerinden dolayı şuanki problemleri örtbas edip uzun vadede daha çok sıkıntı yaratabilmekte, bunun örnekleri ne yazık ki çok fazla ve hala takımda bu tarz futbolcular mevcut.
    Bu sebeplerle özellikle ffp durumu bizi bu kadar yorarken, uzun vadeli çözümlere odaklanmalıyız, tabi ki bu süreci aynı zamanda başarıdan çokta taviz vermeden atlatmamız gerekli ancak 30 yaş üstü ve kendi takımları tarafından istenmeyen futbolcularla ne kadar ilerleyebiliriz, çok tartışmalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yıldızlar değil. Ffp derken bu tarz bonservisi olmayan tecrübeli isimlerin katkısının yüksek olacağı inancındayım. Orada istenmez, burada bambaşka işler yapar. Bu işler böyle.

      Sil
  2. ndiaye gibi iki kişilik mücadele eden bir oyuncu varken elinizde diego gibi 10 numaraları ekonomik kullanma imkanınız var ,ndiaye ye hücum yaptırmaya çalışıyoruz olmuyor, boşuna zorluyoruz, onu geride kullanmak en mantıklısı, eğer önüne de skor gücü yüksek bir 10 alırsak onu eşitleyecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı da box to box gibi düşünüyorum, o da tempoda ve oyunun iki tarafında var.

      Sil
    2. belhanda nın sorunu çok kolay top kaybı yapması, eğer şu top kayıpları olmasa net bir 8 olurdu,8 numara da en önemli özellik topu kolay kaybetmemektir, selçuk bitiktir falan ama basit top kaybını göremezsin çok iyi top saklar, belhanda biraz birşeyler almalı selçuktan bu konuda

      Sil
  3. Werder Bremen'de oynarken hastasıydım.Çok kaliteli bir futbolcu ve evet burda çok hakkı yenmişti mevlana falan diyorlardı oysa işini yapıyordu ama gün itibariyle doğru bir hamle olmaz gibi.Kaldı ki senin belirttiğin gibi bu tür futbolcular kariyerlerinin sonlarında astronomik bi teklif olmadığı sürece dönmez Avrupa'ya

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir