2 Ocak 2019 Çarşamba

Eliaquim Mangala & Galatasaray, bu tarz isimler adına da riske girmeye hazırım


Gelsin bugün başlasın diye bir tabir vardır. Mangala için de bu mümkün, gelsin bugün başlasın. Galatasaray'ın Ocak ayında alabileceği en iyi stoperlerden biri, ihtimal varsa çok düşünmemek lazım. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve Manchester City'de devam etme gibi bir ihtimali kalmadı.

Gözden düşeli bir süre oluyor. Valencia'da kiralık geçirdiği dönem fena olmasa da Everton dönemine sakatlık engel oldu diyebiliriz. Sakatlıktan yeni döndü ve kaçırdığı uzun bir dönem var. Yeni yeni Manchester City'nin 23 yaş altı takımında süre bulmaya başladı. Ocak ayında gideceği takımı bekliyor.

Sakatlıktan ne derece döneceğini göreceğiz. Uzun bir sakatlık olsa da Mangala güçlü bir futbolcu, ayağa kalkacağını düşünüyorum. Henüz 27 yaşında, geri dönüşü zor olmayacaktır. Ayağa kalkması halinde de "elit" diyeceğimiz sınıfı zorlayabilecek bir isim. Farkı çok büyük olur ve bu tarz isimler adına da riske girmeye hazırım.

Galatasaray'ın x stoperde arayabileceği her özellik var. Sol ayaklı olması dahi başlı başına artı. Ayağı temizdir, geriden iyi oyun kurar, hızlıdır, güçlüdür, topla çıkar, yeri gelir sol bek dahi oynar. Agresif bir isim ayrıca, stoperlerimizin "yıldırıcı" özelliği pek yok. Bunu Maicon'dan beklersiniz ama o da özellik itibariyle kaybetti bunu.

Sezon sonuna kadar kiralık, sezon sonunda da sözleşme yapılabilecek şekilde halledilebilir. City'nin herhangi bir maddi beklentisi yoktur, iş Mangala'yla anlaşmaya bakıyor. Taliplerinin de olacağına inanıyorum, yaşı ve kalitesi itibariyle ne olursa olsun Galatasaray ayarında takımlar adına çok iyi alternatif. Bugünden işi bitirmek ve Ocak ayında Mangala'ya formayı giydirmek gerekiyor.

Fatih Hoca da sever bu tarz stoperleri. Hızlı, topla çıkabilen, bunun yanında fizik gücü de olan bir isim. Denayer'in dahi nasıl aşama kaydettiğini gördük ki hızlı olmasına rağmen güçlü diyemezdik. Mangala ise daha komple özelliklere sahip. Sakatlıktan nasıl döndüğü mühim. Zaten o sakatlık da olmasa Galatasaray'ın radarına girebilecek bir isim değildi.

13.12.2018 tarihli yazı..

24 yorum:

  1. stopere ihtiyaç yok. serdar-ozan'la idare ederiz. maicon ve ahmet de yedekler, gerektiğinde donk var. beş parası kalmadı kulübün. olan parayı harcayacaklarsa santrfora harcasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum. takımın çehresini değiştirecek bir forvete tüm parayı gömmeliyiz.

      Sil
    2. Bende ayni fikirdeyim. Bu takima 2 forvet sart Ocak ayinda. Stoper transferi sadece Maicon satilirsa yapilsin. Yoksa en buyuk degisimi Temmuz'da gecirmek daha saglikli. Bence Serdar-Ozan-Maicon-Ahmet dørtlusu yeter su an icin. Donk ve Fernando'da orada oynayabilir. Gøkay Guney var bide. 2 forvet transferine øncelik verilmesi gerek Ocak'ta.

      Sil
    3. Maicon gidecekse stopere fazlasıyla ihtiyaç var. Serdar Aziz'e bir şey olması durumunda sıfır alternatif. Ahmet Çalık yetmiyor maalesef. Konu stoper santrafor alınması değil, hoca da diyor. Birçok eksik var.

      Sil
    4. ozan serdar ve bir stoper daha mutlaka şart ahmet ve maicon yok hukmundedir. mangala bizi uzun yıllar taşır. fernando kendi mevkisinde sürekli bir fark yaratsın ilk önce zaten orta saha dökülüyor bir sakatlıkta onu oraya koyamazsın. donkun yaşı fazla geleceği yok ayrıca orta saha yedeği bu adam aslında defans için yeterli olduğu düşüncesinde değilim. Futbolda atan tutan servis yapan ve karşılayan. her mevkide 1 çok iyi oyuncun olacak bizde forvet ve defans ta bu eksik orta saha sakatlıklardan dolayı böyle ayrıca iyi bir forvet orta sahayı yukarı çeker iyi bir defans orta sahayı rahatlatır dolayısı ile iyi bir defans hücumda orta sahayı rahatlattığı için forvete destek olurlar.

      Sil
    5. diyelim mangala geldi. kim yedek kalacak? gs'nin gözbebeği ozan mı yoksa takımın ayakta kalabilen nadir isimlerinden serdar mı? ne gerek var mangala'ya? serdar'a birşey olması durumunda donk-ozan olur, ahmet-ozan olur. ahmet olmaz diyorsanız ahmet'i gönderir malatya'dan sadık'ı alırsın sene sonu sözleşmesi bitiyor. en kötü şartlarda gökay güney var. makul istekler değil mangala istekleri mevcut şartlarda.

      Sil
    6. Rotasyon dönecek orada. Mangala yeri gelip sol bek kullanılabilir, yeri geliyor 3lü oynuyorsun. Serdar Aziz'in sakatlık eşiği düşük. Ahmet Çalık orayı doldurmuyor, bunu Rizespor maçında bile gördük. Gökay Güney kısa ve zayıf kalıyor. Mangala istekleri nedir bana bir paylaşır mısın? Ben rakam bilmiyorum mesela, öğrenmek isterim.

      Sil
  2. Mangala aradığımız stoper diye düşünüyorum. Bu iş olursa Mangala, Serdar, Ozan ve X (altyapıdan bir isim daha olabilir). Çok güzel defans hattı olur.

    "Zaten o sakatlık da olmasa Galatasaray'ın radarına girebilecek bir isim değildi" Kesinlikle katılıyorum. Ozan ve Serdar'ın daha da yükselmesini de sağlayacak bir isim bu arada. Yaşı da 27. Umarım bu iş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangala'nın ayarı yüksek, bize düşmesi tamamen son durumuyla alakalı :)

      Sil
  3. yıldırıcı stoperimiz yok derken serdar aziz gayet yıldırıcı stoperdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldırıcılıktan kasıt biraz da fizikle alakalı. Agresif, iri ve sert yapılı isim. Serdar Aziz benim için en iyi yerli stoperdi, Ozan Kabak gelene kadar :) Konu kıyas konusu değil.

      Sil
    2. Serdar hala bazi ozellikleriyle ozandan iyi. Rakip forvetleri dovuyor. ama totale geldiginde ozan daha iyi

      Sil
    3. Ozan Kabak 18 yaşında ama :)

      Sil
  4. Maicon u okutma durumumuz varsa ekstra risklerede girilebilecek bir oyuncu 3 ve üzeri bir ücret gayet teklif edilebilir.
    Aslında Mangala Porto çıkışlı bir oyuncu olması belkide sonunu getirdi avrupanın en iyi stoperlerinden birisine dönüşmesi bekleniyordu ama direk transfer olduğu ingiltere liginde belkide beklentilerin altında ezildi fakat bizim lig için felan neredeyse hayal gelen bir isim..

    Bu yönetim nasıl ikna eder hiçbir fikrim yok bu transfer ancak çok iyi aracılarla ve kulübe yakın menajerlerle gerçekleşebilir uzak ihtimal gibi duruyor ama yinede sonuna kadar zorlanması gereken bir isim. Özellikle 3 lü savunmanın merkezinde Mangala solunda Serdar sağında Ozan ve bir kaç ekstra hamleyle avrupa liginde yarı final felan çok zor eşleşmeler olsa bile özellikle Fatih hocanın olduğu yerde hiç hayal değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkanın City'nin daveti üzerine İngiltere'ye gittiği söyleniyordu. Bu senaryolar da belki de onun üzerine üretildi. Mangala hamlesini ben imkansız görmüyorum.

      Sil
  5. başakşehir 6-7 gol yediği için lider arkadaşlar. Burak'ın dediği gibi yarın gel başla stoperidir Mangala. forvet alınacağını artık aşikar. bu dönemi de boş geçemezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım savunması, kurgusu başka olay. Serdar / Ozan oynarsın, sorun yok da yarın ilk sakatlıkta ne yapabilirsin? Avrupa Ligi de devam ediyor, rotasyon gerekli.

      Sil
    2. bu bakış açısına bağlı. biri başakşehir az yediği için lider der bir başkası da tonla pozisyonu gole çeviremediğimiz için lider biz değiliz der.

      Sil
  6. Maicon'u 10 a satıp cüzi bir bonservisle Mangala alınırsa mantıklı olur.

    YanıtlaSil
  7. Mangala'yı bizden önce kapan çıkar maalesef...Bonservisi yokken bizden çok daha yüksek maaş teklifleri olacaktır,elinde tek kozun düzenli şampiyonlar liginde oynuyor olmak olabilirdi ama lig konumumuz da pek ikna edici durmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkacağını zannetmiyorum, en fazla bizim ayarımızda takımlar olur.

      Sil
  8. bence yıldırıcı özellik serdar'da fazlasıyla var

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir