10 Aralık 2018 Pazartesi

Fatih Hoca'nın gölgesi altına saklanıyorlardı, artık o gölge de çekildi


7 gün önce yazmışım. Hoca da Porto maçı öncesi yapılan basın toplantısında bu durumun altını çizdi. Gomis'in satışı öncesi yönetimden hocaya verilen söz şu, "Gomis yerine 2 forvet alacağız". Hoca da bunun sonrasında Gomis'in satışına onay veriyor. Bu yönetime inanmak ne kadar doğru tartışılır da, an itibariyle yapılacak bir şey kalmıyor.

O yazıyı okumak isteyenler adına tekrar paylaşayım;

"Koca Galatasaray, Gomis'in ayrılışından sonra 2 santrfor almak istiyorsa Gomis'i bırakır mıydı. 1 değil, Gomis'in yerine 2 oyuncu alma niyetimiz vardı. Satmadan alamayan bir takımız. Her sıfır da size uygun olmuyor."

Basın toplantısındaki açıklama aynen bu şekilde. Gomis / Fatih Terim arası ne kadar iyi ya da kötü olursa olsun. Elindeki alternatifler daha iyi değilken, yeni birilerini de alamıyorken Gomis'i bırakmazsın. Fatih Hoca'nın bırakabileceğini düşünmediniz umarım.

Modeste / Welbeck sözü verildi diyebilirim. X / y diyelim, isimler önemli değil. Son gün Cornelius / Vagner Love'ye de tamamdı hoca, yeter ki iki tane alternatif oluşsun. Bunu başaramayan, beceremeyen taraf yönetimdir. Hocanın hatası yönetime güvenmiş olmasından kaynaklı. Yine de yönetim "satıyorum" derken yapacak bir şeyiniz kalmayabiliyor.

Basın toplantısını her anlamda beğendim. Hoca gereken mesajları verdi, en azından ben bunu aldım. Yönetime bir noktada dur demek gerekiyordu, hoca da bunun mesajlarını verdi. Yönetime güvenmemesi gerektiğini geç de olsa anladı diyelim. Bu yönetimle de bir yere gidemeyeceğimiz çok net.

Modeste konusu daha taze, onu da detaylıca konuşacağım. Her geçen zaman yeni bir skandal ve her gelenin gideni arattığı bir dönem. Fatih Hoca'nın gölgesi altına saklanıyorlardı, artık o gölge de çekildi. Çok fazla zamanları kalmadı. Bunu bildikleri için Ocak ayında transfer yapmaya çalışacaklar. İzleyin ve görün.

19 yorum:

  1. Insallah paralari savurmazlar ocak da cunku is isten gecti artik zaten genel kurulda ibra da olacaklari dusunmuyorum ,herifler acayip vasatlar oyle boyle degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin geçip geçmediğine Başakşehir maçında bakacağız.

      Sil
  2. Konuya Emre Akbaba'nın 4 milyon avroya alınmasını eklemek isterim. FFP kuralları satmadan alamıyorsun sözleşmesi 1 sene sonra bitecek, takımının satmaya can attığı futbolcuya kulübünün istediği parayı veriyor ve eksiye düşüyorsun. El mecbur 3 milyonluk daha satış yapman lazım. Bu arada Akbaba ihtiyaç mı bin kere evet ama golcü mü Akbaba mı? bin kere golcü. Bu transferin Alanya'nın istediği şartlarda gerçekleşmesi de gene Albayrak'ın yediği bir halttan kaynaklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yillarda Albayrak kadar kimse zarar vermedi bu kulübe ve su an koca kulüp resmen oyuncak oldu adamlarin elinde, canli yayinda birkac saat önce konustugu seyi yalanlayacak kadar aymaz bir insan nasil Galatasaray degerlerini en tepede temsil edebiliyor, inanilacak gibi degil gercekten.

      Sil
    2. Akbaba da bence değerli isimdi. Sakatlığı olmasa neden alındı sorusunu da sormayacağımıza eminim.

      Sil
    3. Yanlış anladın niye alındı demiyorum Abdur efendi kulüpten izin almadan görüştü ve Alanya başkanı bunu belgeledi diye onların istediği şartlarda alındı. Hatırla o dönem Alanya başkanının suçlayıcı demeçlerini. 4 milyon avro Emre'ye verilince el mecbur oyuncu sattık. Öncelik konusunda itirazım var.

      Sil
    4. Fenerbahçe o rakamlara çıkınca, oyuncuyu almak istiyorsan mecbur o şartlarda alacaksın. Alanyaspor başkanı işin kurnazlığını yaptı.

      Sil
    5. Yalnız şöyle bi durum da var.Emre alınırken hoca dahil hiç birimiz forvet transferi yapılmayacağını bilmiyorduk.Zaten bunu bilseydik hoca Emre'nin alınmasını istemezdi forvet aldırırdı

      Sil
    6. Aynen öyle. Gomis giderken de forvet alınacak diye düşünüldü. Sonuç ortada.

      Sil
  3. Hoca ilk defa cok net laf sokmus yonetime cünkü artik kendisi de sorgulanmaya basladi ve Burak'in da soyledigi gibi dur denilmesi gerekiyordu zira Gomis ile ilgili özellikle Albayrak'in defalarca sacma sapan aciklamalari oldu hepsini dinleyince ve özellikle son olaylara da bakinca Albayrak ve yönetimin gercekleri konusmadigi ortaya cikiyor. Futbolu kolay zannetiler akillarinca Eren ile hallederiz dediler ve herkesi kandirarak yok 20 milyon tazminati var hukukcuya incelettik diyerek bilerek 1 ay ayni oyuncuya yöneldiler, bunlarin hepsi taktikti o nedenle alternatifi yoktu Modeste'nin adamlar zaten kimseyi almayacakti hoca bastirinca da hesaplarda acik oldugunu buldular zira son güne kadar bakmamislardi bile. Futbol cok basit ama organizayonda cok da zor 5 sene öncesinin Slimani'sini düsün ya da 3 sene öncesinin Skertel'ini bu adamlar su an Türk Liginde kümede kalma mücadelesi veriyor, Dursun'u begenmiyorduk ama taraftari giderayak da olsa dinledi, keske Dursun kazansaymis abi onlar da yandas bunlar da yandas ama Dursun en azindan taraftari dinliyordu hep kendine calismiyordu, bilemedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde konuşmaya başlamalıydı, başka türlü yürümeyecek çünkü. Özbek, Fatih Hoca'nın dediklerinden de dışarı çıkmazdı.

      Sil
  4. Köln modeste ile ilgili bı ceza da ödemeyecekmis o da açıklandı galiba... Elini taşın altına koyamayan yönetim işleri berbat etti. Umarım bu pasiflik ve iş bilmezlik devam etmez transfer doneminde... Transfer meselesinde de forvet konusunda olduğu gibi iş bitirici bir işime ihtiyacımız var kesinlikle

    YanıtlaSil
  5. adama modeste tamam welbeck de bitti dersen "gomis gitsin" demesi normal. kandırdılar koskoca hocayı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katiliyorum bu yoruma zaten Albayrak'in yalan söyledigi gecen haftaki canli yayinda ortaya cikti. Bunlarin aklinda oyuncu almak yoktu resmen kandirdilar sonra da Fatih hoca bastirinca hesaplari kontrol ettiler alsak mi diye baktilar ki zaten eksideyiz son ana kadar haberleri bile yoktu. Yine Dursun gibi pacayi kurtarmak icin son anda adam almaya calisacaklar devre arasinda ama ne yazik ki devre arasi gelip basarili olan cok az oyuncu var istatistiklere göre.

      Sil
    2. Doğal tabii. Yerine 2 isim söyleniyor, ikisi de değerli futbolcular.

      Sil
  6. Fatih hoca da bir insan ve hata yapacak.Bu hataları da konuşacağız ama bazı insanlar sırf hocaya olan aşağılık kompleksleri yüzünden eleştirinin dozunu iyice arttırıyor.Rakip takım taraftarlarımın yaptığı tarzda eleştiriler yapıyorlar.Böyle tipler geçen sezon yoktu.Yani vardı da kabuklarına çekilmişlerdi çünkü hoca başarılıydı ama ne zaman hoca başarısız sonuçlar almaya başladı bu insanlar ortaya çıkıp yaygara koparmaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pusuda bekliyorlardı ve an itibariyle fırsatı buldular.

      Sil
  7. Şunu da yazmayı unuttum.Fatih hoca şu an hem teknik direktör hem de başkanlık yapıyor Galatasaray'a ve bu durumda da yıpranmasını doğal karşılıyorum tüm yük onun omuzlarında

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir