8 Aralık 2018 Cumartesi

Galatasaray 2-2 Ç.Rizespor, bu kayıp kabul edilemez ve başka etkenlerle açıklanamaz


Fenerbahçe maçının kopyası. 2-0'dan 2-2'ye dönüş ve galibiyeti kaçıran taraf rakip. Rizesporlu arkadaşlar kusura bakmasın ama sonuçta lig sonuncusu bir ekip. Galatasaray'ın ne kadar eksiği olursa olsun, kendi sahasında aldığı bu beraberlik kabul edilemez ve başka durumlarla açıklanamaz. Tıpkı Fenerbahçe beraberliğinin açıklanamaması gibi. 

2-0'a kadar da müthiş oynadığımız söylenemez ama en azından kalite farkından dolayı skoru almayı başardık. Hücum aklımız yok, olmadığı için de büyük beklenti sahibi değilim. İyi futbolunda da değildim, bugün bir şekilde sonuç alınmalıydı. Tüm maç boyunca "olmayan hücum aklının" tanımı yapıldı zaten. Tutulamayan toplar, 1 metre yakınındaki arkadaşa pas atamamak gibi.

Maç 2-0 devam ediyorken, 3'e 1 pozisyonda Onyekuru'nun top sürmek yerine Garry Rodrigues'e attığı pası izledik. Kendisini 10 saniyeliğine Xavi gibi zannetti. Dönüşü de gol oldu zaten, 2-1'i gördük. 2-1 olduktan sonra da bu maçın 2-2'ye geleceği herkesin bildiği bir gerçek. Galatasaray kadar kolay dağılan, zihinsel olarak çöküş yaşayan başka bir takım olmayabilir.

Onyekuru dökülüyorsa kenara gelecek ve Yunus Akgün oynayacak. Açık alanlar var, en azından o pozisyonun futbolcusu oynayacak. Yok illa rakip ceza sahası çevresinde pas mı yapayım diyorsun, o zaman Atalay Babacan'ı oynatacaksın. Yok o da olmaz, ille de savunma mı, o vakit de Celil Yüksel oynayacak ve Mariano'yu sağ tarafa yazacaksın. En azından orta sahan boşalmaz, tempo yaparsın.

Ömer Bayram'la maç çevirmeye ya da tutmaya çalışıyoruz. Bir diğer plan da stoperi forvete atmak. Belki kötü bir plan değil de niye buna mecbur kalıyorsun ki. Gençleri ısrarla kulübede yer tutmak için bulunduruyoruz. Sahada oynayanlar ya da kenardan gelenler daha yetenekli değil. Daha cesur, radikal hareket etmek gerekiyor.

Selçuk İnan ya da Feghouli'nin iyi oyunundan ben de bahsetmek isterdim. Çıkan 11 itibariyle çok fazla risk alındı ama bir şekilde oyunu tutmayı başarıyorduk. Rakibin tek planının kaptığı toplarla hızlı çıkmak olduğu net, o riski de aldık. Forvet noktasında aklın yerlerde olmasından dolayı bitirme noktasında sorun yaşansa da ilk yarıyı 1-0 bitirmek olumluydu.

Galatasaray da aslında açık alan takımı. Onyekuru ve Garry Rodrigues gibi kanatlarla ancak bunu oynarsın, bu isimler akıl katmaz. 2-0'a gelene kadar da pozisyonlar vardı, 2-0 da bir şekilde oldu, 2-0 sonrası da 3. bulmanın yolu açıktı. O noktada dokunuş gerekiyor, kenar yönetimi varlık göstermeli. 2-1 olduktan sonra zaten geçmiş olsun, 2-2'nin geleceği çok net. Hatta rakibin kalite eşiği biraz yüksek olsa 3-2 de olasıydı.

Hatta ben 2. yarıya girerken Mariano hamlesini de tutmuştum. 4-3-3'e dönüp, Mariano'yu orta sahaya alarak biraz daha pas demek mantıklıydı. Sorunu devamında yaşadık, 2-2'yi resmen bekledik. Fatih Hoca döneminde bu kadar cesaretten uzak hareket etmeyi asla anlamayacağım. Ozan Kabak'ı kazanan ismin diğer gençler konusundaki bu bekleyişini tarif edemiyorum.

26 yorum:

  1. Ben mac baslamadan ønce dedimki kendime " oyuna sonradan kesin sadece Linnes, Ømer ve Maicon girecek diye". Ve hakli ciktim. Ben taraftar olarak bunu øngørebiliyorsam rakip takim hayli hayli gørur.
    1) belliki biz her mac Maicon yada Donk'u forvete atacagiz sonlara dogru. Madem øyle neden kimse sormuyor; Ya Maicon'la baslasak forvete? Illaki neden Eren. Ve o Eren'i neden 90 dakika tutmak. Donk ve Maicon resmen bize her defasinda Eren'den daha yararli forvet olacagini gøsterdi. Peki hala Eren israri neden? Yada koy Ali'yi. Canla basla oynar o.
    2) Bu Ømer Bayram israri niye? Iyi yedek dedik ama yuh. Recep Gul'un neyi eksik? Kesinlikle bu oyun Atalay diye bagiriyordu. Tikandik. Selcuk iyi devre oynasa'da zamanla dustu. Topla yerden dikine cikacak adam gerek. Sadece Feghouli'yle olmaz.
    3) Bu durumun bas sorumlusu yønetim. Eksik ve yetersiz kadro onlarin eseri. Ama bu maci, fener macini, hatta son maclari hepsini Fatih Terim'e de yazarim. Ozan'i cikarti, ee gerisi? Trabzon'a bak. Gencleriyle yeniyor. en buyuk iki yildizi Onur ve Burak'i kadro disi birakti. Iyi yabancilarla ve genclerle cikista. Birak su Eren'i, Selcuk'u. Artik Ozan'la birlikte Atalay'in da 11 yerlesmesi gerek.
    4) birdahaki macta lutfen Henry-Donk forvet hattini izleyelim madem genclere vermeyecegin o formayi (DONK cezali oldugu dønem Maicon)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fix oldu o tarife, gençler maalesef ki yer doldurmak adına kadroya alınıyorlar.

      Sil
  2. Fatih Hoca formsuz.Yardımcılar vasat. Kondisyonerler vasat altı.Maç kaybedilir kazanılır da hani cesaret arzu istek risk. Fatih Hoca kendini inkar ediyor. Fantezilere gerek var mı?Tamam kadro sıkıntısı var falan filan.2 0 da Celil alınsa mesela orta saha tutulsa biraz.Sonra Atalay girse biraz top tutsa.Puan kaybettik özgüven kaybettik ne kazandık?İnan ı, Derdiyok ü, Ömeri kazandık.çok ihtiyacımız vardı.şapkadan tavşan çıkarmayan kaybederken bile kazanan takım...Futbol basit bir oyundur zor olan basiti yapmak...Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen seneki Tudor ile ısrarla kıyaslamıyoruz ama şu anki durum o dönemden kat be kat kötü. o dönem sahamızda domine ettiğimiz maçlar vardı en azından. şimdi bu durumun sorumlusu olarak da yönetimi gösteremeyiz. Fatih Terim'in eseri zira tamamen. Geçtiğimiz hafta da dediğim gibi bu tablo transfer ile filan da iyiye gitmez, 11 seçimleri yanlış, yardımcı kadrosu hocaya biat etmekten başka vasfı olmayan eski futbolculardan oluşmakta. Taffarel'den başka işinin ehli teknik ekip yok. Terim'in egosu kaybetmeyi de hazmedemediği için işler kötü giderken iyice kontrolü kaybetmekte. Bu maçta Ozan Kabak'tan başka 90 dk'nın tamamında iyi oynayan futbolcumuz yokkken Eeren'e de bu kadar yüklenmek ve sürekli forvet eksikliği vurgusu yapmak büyük haksızlık...

      Sil
    2. Hoca gerçekten de formsuz ve yer yer kontrolü kaybetmeye başladığını düşünüyorum. Bir an önce sahaya dönmek zorunda, çünkü sezonu kaybetmek üzereyiz.

      Sil
  3. Tudor olsa varya cig cig yemistik tek bir kisi bile ama sakatliklar ama hakem ama yonetim demezdi tek bir kisi bile ,kisilerin adami olmayin galatasarayin adami olun f.terimi cok severim ama basarisiz oldugunu kabul etsin herkes amalarin arkasina saklanmayin dogrulari soyleyin her zaman,kendimizi kandirmak sadece basarisiz yapar bizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzin verin de hocanın o kadar imtiyazı ve hakkı olsun. Eleştiri elbette olacak, ben de eleştiriyorum. Ama izin verin de Tudor'dan farkı olsun.

      Sil
  4. İkinci yarı Mariano hamlesi şaşırtıcı biçimde iyi sonuç verdi 2. Gole kadar sonra laubalilik ve anlaşılmaz bir mental sıkıntı bizi geriye görürdü. Selçuk mariano feg ortasahası al-ver yapamayacak bir ortasaha mı? Niye bu denenmedi. Tempoyu düşürüp pas yapılmadı. Belli ki takım düşüyor o halde bu deneneseydi. Maç sonu 2-4 de olabilirdi. Bu kadroyla düşük tempolu sabırlı pas oyunu oynanır savunma da topa sahip olarak olur. O halde niye Ömer bayram? Celil niye oynamaz muğdat gibi 3. Sınıf topçulardan çokdaha mı kötü? Öyleyse niye kulübede ver kiralık gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano hamlesi kötü değildi. 4-3-3 e dönmek ve orta sahaya bir pasör daha eklemek. Buradaki hata 2-0'dan sonra topu tutmamak ve ısrarla rakibe vermek. Onyekuru ve Garry'i koşturacağız diye olmadık işler yapıyoruz.

      Sil
  5. iyimser düşüncelerime son veriyorum. gs için lig sona ermiştir.
    60. dakika 2-0 tarihin en kötü fb'sine de sonuncu rize'ye de puan veriyosan hiç anlatma bana hakem makem.
    hatta konya maçını da tutamadık. rakip dalga dalga geliyor. gücün yok çünkü. güçsüzsün.
    muhteşem kondisyonumuzu fatih terim bir zahmet izah etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemle falan konuşulmaz şu tablo, berbat haldeyiz.

      Sil
  6. Bu hamlelerin Fatih Hocamın hamlesi olduğuna inanmak istemiyorum. Son 2 maçtır neden Ömer Bayram Nagatomo ile aynı anda tercih edilir ve sizin dediğiniz gibi Celil, Atalay bu eksikler varken oynamayacak da ne zaman oynayacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun hamlesi değilse bile en azından Beşiktaş maçı sonrası uyarmamış mıdır?

      Sil
  7. garry'e ömrü boyunca bir daha 10 milyon civarı teklif gelmez. elimizde patladı.
    elbette oyun zekası olarak garry ile yarışan bir isim daha var. onyekuru.
    ömer bayram hamlesinin saçmalığı bir yana, bu adam arka direkte topa vurmayı bilmiyor. resmen bilmiyor.
    hocamız çok formsuz. takım berbat vaziyette. helal sana jailson. dağıttın bizi.

    YanıtlaSil
  8. Bu beraberlik önce yönetime, basta Albayrak ve Baskana, sonra da hocaya yazar kimse kusura bakmasin, tren kacti bence bu saatten sonra bu federasyonla ve hakemlerle Basaksehir birakmaz. CL zaten gitti herkese gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette yazar, eleştiri olmak zorunda.

      Sil
    2. Aynen, her seyi hakem ile, sakatlik ve ceza ile aciklayamayiz, artik bir sekilde yardimcilarda ve hocada bir performans problemi oldugunun konusulmasi gerekiyor.

      Sil
  9. 2-0 öndeyken geriye düşmeyi teknik ekibe yazarım ben... Değisiklikler çok saçma takıma hiçbir şey katması beklenemez bu değişikliklerin... Yunus neden girmez orta saha dusmusken Abdussamed Celil veya Atalay niye girmez... Ozani saymiyorum artık.. Fatih Hoca nin nin yedek kulübesinden beklenmeyecek kadar korkagiz gencler konusunda... Mustafa Denizlinin son dönemini hatırlatıyor bu değişiklikler bana... Takımdan sogumustum o dönem de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazarım. Fenerbahçe maçı sonrası da yazmıştım.

      Sil
  10. Bu sezonu kapattık artık belli oldu. Olsun varsın sorun değil de anlamakta güçlük çekiyorum açıkçası bazı şeyleri. Daha önce de yazdım yine yazacağım kenarda oturan gençlerden hangisi bu akşam sahada olanlardan daha kötü oynayabilirdi? Daha ne kadar kötü olabilirdi? Tamam yönetim kötü de hoca çok mu iyi? Bu ne saçma oyuncu degisikligidir? Tv den izleyen ben bile ne zaman hangi oyuncu girecek oyunun formatı giren hangi oyuncuya göre nasıl olacak artık ezberlemisken rakip takımın hocasının bunu gormeyecegini düşünmek düpedüz aptalliktir. Kendi sahanda 2 0 dan maçı beraberliğe getirmek ne demektir? Hem de iki maçta. Hadi oynadığın takımın biri fenerdi savunulacak bir yani vardı (onun da savunulacak yanı yok ama hadi işte diyorum) eee bu ne şimdi. Lig sonuncusu takıma karşı da aynısını yapıyorsun. Gençlerle oynasan en azından kendilerini göstermek için hirslarini ortaya koyarlar bir mücadele falan olur sahada. Yönetimden önce hocanın şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım bu kadar yanlışı üst üste nasıl yaptım diye. Mücadele etmeyen hırs yapmayan isirmayan takım görmek istemiyorum sahada artık. Koy gençleri takıma yenilsek te tecrubeleri yetmedi der geçeriz ama bu trilyonluk eşeklerı izlemek istemiyorum artık ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep aynı yerdeyim ve ısrarla yazıyorum. Sahada olan ya da kenardan gelenlerden daha kötü durumda değiller.

      Sil
  11. Başlangıç kadrosu çok riskli olsa da rakip bunu değerlendiremedi.Ön taraftaki beyinsiz arkadaşlarla öne geçmeyi, hatta 2 farkı da bulduk.Sonra dağıldık işte bunu artık her maç yaşıyoruz.Gol yiyince şaşırıyoruz bunu nasıl açıklayalım ki?Galatasaray gol yedi diye gol yiyince ne yapacağını bilmeyen anadolu takımına dönüşmemeli bunu asla kabul edemem.Değişiklikler fiyasko zaten.Hep aynı isimler giriyor böyle saçmalık mı olur?Yok Linnes giriyor yok işte Ömer giriyor yok son dakikalarda Maicon öne gidiyor falan.Evet eksiğiz ama bu hamleler yerine yapılacak daha doğru hamleler var.Bu değişiklikleri Fatih hoca mı yapıyor yoksa kenardakiler mi yapıyor bilmiyorum ama gerçekten hayal kırıklığı.Bu gençler şimdi oynamayacaksa ne zaman oynayacak?Kulübede oturacaklarsa altyapı takımıyla maça çıksınlar hiç kulübeye alma zaten.Bu futbolcular kulübede gelişemez bunu hoca bildiği halde niye ısrarla 90 dakika kulübede tutuyor?Rezalet bir maçtı rezalet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakibin bunu değerlendirecek gücü ve inancı da yoktu. Maalesef oyuna biz ortak ettik.

      Sil
  12. sırıtkan ve kepaze biraderler size dair bir şey yazmayacağım artık.rize orta sahası olmayan bir takım.buna güvenip feg ve selçuk ile tutarız dediniz.iyi tamam 2-0 dan sonra orta saha hamlesi yapman gerekli iken yine esneklikten uzak,hatta artık giderek bağnazlaşmaya başlayan tutum ve aynı ezber değişiklikler...lige dair tüm koşullar aleyhine değişmiş durumda ama halen aynı bağnazlıkla devam..nedir bu değişmeye karşı direnç gercekten anlamak güç hele de kazandığın tazminat nedeniyle savaş açıldığını en iyi sen bildiğin halde..terim e önerim ortamı bir müddet h.şaş a bırakıp kafayı dinlendirmesi.lig için dediğim gibi ikincilik bu koşullar altında gerçekçi hedeftir.rize maçı bunu çok net olarak göstermiştir.Allah bu takımın yrdımcısı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-0'dan sonra yapılacak 1-2 takviye vardı ve çok da basitti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir