23 Aralık 2018 Pazar

Galatasaray 4-2 Sivasspor, geri dönebileceğimiz noktadayız


Geri dönüşü olmayan noktada değiliz. Tüm yaşananlara rağmen 6 puanlık fark makul. Sakatlar, cezalılar döndüğünde, daha doğrusu Belhanda / Feghouli birlikteliğinde kalite daha da yükseldi. Şu an itibariyle şampiyonluğun en ciddi adayı olduğumuzu düşünüyorum. Belhanda ve Feghouli için bazı soruların cevaplanması ligin 2. devresi adına ışık olacak.

Serdar Aziz'in maç önünde midesiyle alakalı bir sorun olmuş, yokluğu bundan. Garry Rodrigues'in yerine Onyekuru'nun oynaması ise tercih meselesi. Garry Rodrigues / Onyekuru ikilisi bir arada olmuyordu. Belhanda'nın da dönüşüyle Feghouli'yi sağ tarafa daha yakın oynattık ve sol tarafta doğru bir profil bulundurduk. İlk yarıdaki Onyekuru'yu beğenmesem de önde olduğumuz anlarda iyi bir hücum silahına dönüşüyor.

İlk yarıda savunma tarafında rezalet durumdaydık. Topu kaptırdığımız ya da açık alan verdiğimiz her anda Robinho ceza sahamızın etrafında cirit attı. Özellikle de Maicon, Fernando, Mariano hattında büyük sorun vardı Mariano / Maicon arasını iyi işledi. Fernando'yu da tanıyamaz haldeydim, en azından sertlik beklerken bunu göremedik. Badou Ndiaye'nin tek başına çabası olsa da yetmez.

Savunmayı genel olarak göreceğiz. Yediğimiz 2 golde de Onyekuru'nun yapamadığı fauller var ve hızlı hücumlar böyle başladı. Hücum tarafında sorun olmaması "kazanabiliriz" güvenini veriyordu. Savunamıyorken kazanmak zordu, bu noktadaki şansımız da 2. yarının hemen başında attığımız gol oldu.

2. yarıda ayaklar yere biraz daha sağlan bastı. Maicon ve Fernando'nun toparladığını gördük. Robinho da o açık alanlar bulamamaya başladı ve karşısında iyi durduk. Emre Kılınç / Torje hattında da kağıt üzerinde etkileri yüksek olsa da bunu dindirdik. İlk yarıda Sivasspor adına Robinho'nun ardından en büyük artı Douglas'dı. Onyekuru / Nagatomo hattında biraz daha savunma odağı yükselince orayı da yavaşlattık.

Feghouli'nin yükselen bir formu var, Belhanda'yı da haftalardır bekliyoruz. Belhanda'yı savunan taraftayım, gördüklerim bunlardı. Belhanda tempo yapar, Belhanda oyunun her iki yönünü oynar. Bugün rakip ceza sahası içine sürpriz girişleri de vardı ki birinde penaltıyı aldı, diğerinde asist yaptı (Eren Derdiyok'un ıskalamasını dikkate almıyorum). Böyle iki oyun aklı kalitenizi otomatik olarak yükseltiyor.

Eren Derdiyok en azından biraz daha "pivot" olduğunu hatırlayınca kafa topları indirmeye, ön alana hareketlilik getirmeye başladı. Belhanda / Badou ikilisiyle iyi tempo yaptık, bu tempo da rakibi hataya zorladı. 2. golümüzde Badou Ndiaye'nin fabrika ayarlarına döndüğünü görmek güzeldi. Öne geçtiğinizde Onyekuru da açık alanda etki ediyor işte.

Son maçlarda "mental" anlamda geliştiğimizin altını çiziyordum. Dağılmıyoruz, rakibi geri döndürme noktasında umutlandırmıyoruz. Geri dönebilmek, rakip gol attıktan sonra dağılmamak unuttuğumuz durumlardı. 4-2'yi rahat bulduk, farkı da arttırabilirdik. Sahadaki isimler mühim bu noktada. Tam kadro oynayınca kaliteli ayaklara sahibiz, taşlar yerine oturuyor.

Mustafa Kapı detayı da çok iyi oldu, onu detaylıca konuşuruz. Kazanarak ilk yarıyı bitirmek güzel, 6 puanlık farkın da rahatlıkla kapanabileceğini düşünüyorum. Ocak ayı transferi tüm rotayı belirler. Kamp dönemine en az 2 ismin (biri forvet olmak üzere) hazır olması gerekiyor. Tüm yaşananlara rağmen ligin ilk yarısını bu noktada bitirmek kötünün iyisi bir durum.

47 yorum:

  1. 2 tane baba golcü istiyorum. Lami cimi yok. Bahane yok, saçmalamanın alemi de yok.
    Rodriges, eren, maicon satılabilir.
    belhanda ve fegholi'yi satarsan daha iyisini bulmanın imkanı yok. Devre arasında o yüzden satmak demek şampiyonluğu satmaktır. Satılacaksa yazın sat!
    Yönetim napacak edecek adam gibi golcü bulacak. Balotelli'yi istiyorum. Melo'yu istiyorum
    2 adet winner, motivator, o.... çocuğunu sahaya salmamız ve rakipleri döve döve yenmemiz lazım
    artık sözün bittiği yerdeyiz. Golcüleri getir şampiyonluğu al. İç sahadaki medipol maçı direk bizimdir o sebeple puan farkı 6 değil 2. o yüzden puan farkı mühim değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 baba golcü Ocak ayında, ffp de varken getirilebilir mi bilmiyorum. İmkanlar dahilinde konuşulan isimlerin yeterliliğine bakacağız. Bu noktada Alan / Demba Ba bana mantıklı gelmekte.

      Sil
    2. arkadaş ne melosu allah aşkına,son senesinde bile temposu düşmüştü stoperlerin arasına girerdi temposu yetmediği için, bırakında adam efsanemiz olarak kalsın bugün gelse oynasa ana avrat küfür edeceksiniz

      Sil
    3. Melo temposunu biraz olsun kazandı, şu an kendi pozisyonunda Brezilya Ligi'nin en iyisiydi.

      Sil
  2. Tam kadro olunca kenardan donk gibi garry gibi isimleri oyuna alabiliyorsunuz,yedek kulübesi aşırı derecede onemli birşey,umuyorum bu vasifsizlar 2 santrafor ve mutlaka ama mutlaka çift yönlü orta saha,ndiyeye birşey olsa Selçuklu oynamak zorunda kalıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de Akbaba'yı ekleyince alternatifli, geniş bir kadro oluşuyor. Forvet haricinde tabii.

      Sil
  3. Feghouli çok iyiydi. Koştu, mücadele etti. Belhanda olumlu işler yapmasına rağmen çok fazla top kaybı yapması eksi hanesine yazıldı. Ayrıca 2.yarıda penaltıyla alakası olmayan bir pozisyondaki itirazları çok antipatikti. Onyekuru hücum anlamında çok iyiydi. Mariano ilk yarı kötüydü, sonra biraz toparladı. Eren için söyleyecek bişey yok,tez zamanda takımdan ayrılmasını umuyorum. Bide şu savunmanın arkasına atılan topların devamlı tehlike olması olumsuz bir durum. Devre arası için zaten santrafor şart da orta sahaya da savunma yeteneği daha ön planda olan ciğersiz tabir edebileceğimiz bir oyuncuyu da rotasyona katmak iyi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren gayet iyiydi sen hangi maci izledin, eren gs icin yetersiz bir oyuncu olabilir ama bu mac da gayet iyi isler yapti o sabit kafalarinizi artik degistirin ya

      Sil
    2. Sen hangi maçı izledin? Penaltıdan attığı gol seni mutlu ediyorsa diyecek birşey yok. Sabit kafada olsam hep elestirdigim Feghouli'yi övmem, hep övdüğüm Mariano'yu eleştirmem. O derin futbol bilginle beni de aydınlatır mısın Erenle ilgili!? Burak beye de sorayım sana da sorayım, bir pivot santrafor indirdiği kafa toplarının yüzde 90'ını rakibe mi indirir? Hiç mi etrafını görmez? Yaşın kaç bilmiyorum ama benim yaşım 33. Net 25 yıldır Galatasaray'ı yasayan biriyim. Sana tek tek takımdan gelmiş geçmiş santraforları ( bak forvet demiyorum) özellikleriyle anlatırım ve Eren olmayan ozellikleriyle en kötü 3 arasında yer alır.

      Sil
    3. Tartışmaya gerek yok :) Eren'in yeterliliği düşük, Galatasaray seviyesinde değil ama son 2-3 maçtır kendi standartlarına göre fena iş çıkarmıyor. En azından hava topu alıyor, bir hareketliliği var. Yetmez tabii.

      Sil
    4. Sivas maçı takımdaki sıkıntının forvet hattı olmadığını göstermiştir. Orta sahada düzgün top oynayıp bol pozisyona girersen gol atıyorsun. Eren kötü bir forvet değil. Kötü forvet pozisyona giremeyendir, pozisyona girip kaçıran forvet kötü değildir. Bizim Son 10 maçta sıkıntımız pozisyona giremememiz idi. Takım savunması ve pas trafiği düzelirse ve mücadele gücü artarsa bu kadro çok rahat şampiyon olur. UEFA için kadro derinliği adına forvet alınsın tabi ama Eren'e haksızlık ediliyor zannımca. Onyekuru'nun tüm sezon görüntüsü Eren'den çok daha kötü mesela ama kimse Onyekuru demiyor...

      Sil
    5. eren'e çok laf ettim, etmeye de devam ederim ama şunu söylemem gerek.

      başakşehir ve bu maçta 2 kritik penaltıda korkmadan topun başına geldi. bravo.

      Sil
    6. Düşmemesi güzel bir şey. Bitiricilik bence sorun, bunu özellikle CL'de çok yaşadık. Eren'e haksızlık edilmiyor, Eren maalesef mücadelenin içinde de hiç yoktu.

      Sil
  4. Feghouli gecen seneden bile daha diri,hakkaten surekli kosuyor pres yapiyor top kazaniyor,bravo vallahi kendini fizik acisindan acayip duruma getirmis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafasını veriyor, odaklanmış demek ki. Önemli..

      Sil
  5. belhanda değil feghouli atmalı kornerleri. belhanda sağolsun auta atıyor çünkü.
    2-1 öndeyiz belhanda çift dalıyor. bu adam gerçekten saatli bomba.
    takım savunması rezalet. yerleşim nedir bilmiyoruz. devrede düzelir mi? sanmam.
    muslera'nın direkt rakibe attığı toplar yetti artık. direkt atak yiyoruz.
    garry'nin egoistliğine takım arkadaşları iyi dayanıyor. pas ver be adam!
    mustafa kapı'ya 1 kez top gelseydi bari. çok geç girdi. bu kadar korkmaya gerek yok.
    her şeye rağmen 3 puan güzel. liderle fark 3'e indi. umarım yarın antalya da 29 puan olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda da iyi kullanıyor kornerleri, 2 senedir açtığı ortalardan asistleri var. Saatli bomba demek, hele ki yokluğunun ardından çıktığı şu maçta. Bilemedim :) Bitmiyor bu yorumlar.

      Sil
    2. belhanda iyi oynadı. feghouli ve belhanda ikilisi takımı şampiyon yapacak kapasitede iki oyuncu. ama potansiyel ayrı bombalık ayrı. her şey harika giderken bi anda çift dalıp atılabilir belhanda. ya da birinin boğazını sıkabilir. feghouli öyle değil.

      Sil
    3. Çoğu isim geçerli bu. Feghouli de aynısını yapabilir, nasıl öyle değil. Geçen sezon Trabzonspor deplasmanı mesela. Kırmızı mı hareketi tartışılırdı ama girmemesi gereken bir noktaydı.

      Sil
  6. Maç en güzel anı mustafa kapı kenarda iken (takım o kadar konsantre idi ki farkına bile varmidılar) seyircinin oyunun durması ıçin top yekün ısliklaması idi....
    Yolun açık olsun çocuk..
    Feguli mükemmel ,belhanda beklenen den iyiydi.ozan ilk defa farklı tipte (muhammed demir) bir ön oyuncu karşısında pozisyon almakta zorlandı bu takımın kondisyon sorunu sadece algı diye yazmıştım daha önce 90 artı da hala basıyor takım nerdeyse mustafa nin unvan ve primi de gidecekti..😀
    .

    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla gelişecek, öğrenecek, tecrübe kazanacak. Muhammet Demir sahte 9 gibi oynuyor, mücadelede var, beğendiğim bir isim. Maicon'a güven olmuyor aslında, Serdar Aziz olsa Ozan Kabak bu kadar zorlanmaz.

      Sil
    2. Muhakkak ozan dan bir sıkıntımız yok.sadece yanında sert ama çabuk bir oyuncuya ihtiyacımız var böyle bir oyuncu ile ozan daha da gelişecektir ufalaji örneğin den hatırlıyoruz bu durumu..sıkıntımız bek/stoper, stoper/stoper arasına atılan toplara doğru zamanlama doğru dokunuşları yapacak müdafa duruşunu duzenlememiz.. sanırım akan oyunda çok uzun süredir bir maçta iki gol yedik

      Sil
    3. Lider isim mi atlet stoper mi karar vermeliyiz o zaman :)

      Sil
  7. Tam kadro olduğumuzda bı şekilde geri dönme maçı kazanma umudumuz oluyor. Bu kadroya Emre Akbaba da yazılacak daha... Golcü ve stoper e yapılacak takviyelerle ikinci yarı için en büyük aday biz oluruz. Şu anda bile biziz gerci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Ocak ayı transferine göre hedefler daha net ortaya çıkacaktır.

      Sil
  8. kesinlikle karşı olsam da demba ba ve alan ikilisi iyi olur. ama sadece ba olmaz alan da şart!

    (karşı olma sebebim bjkli olması. bjk derbisinde boş kaleye kaçırsa bilerek kaçırdı şüphesinden kurtulamam)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O aidiyet noktasını bilmiyorum. Galatasaray'a gelmeyi göze alan bunu düşünmüş olmalı.

      Sil
  9. mustafa için yazmıyorum, mustafa'yı görünce aklıma geldi sadece. arkadaş bizim altyapımızdan neden bu kadar cılız çıkıyor futbolcular? kısa boylu olabilirsin. ama çok cılızlar. neden yahu? işin sırrı ne? yunus varken garry'nin yüzüne bakmam aslında. ama fizikleri çok kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Belözoğlu da böyleydi, takılmamak lazım.

      Sil
    2. emre cılız değildi. o yüzden önemle belirttim kısa boy ayrı cılızlık ayrı diye.

      Sil
    3. ilk çıktığı günlere bak bir istersen.

      Sil
  10. Onyekuru gol attigi 5 macta da sol kanatta oynamis, ayrica Feghouli'nin kesilmesi bize cok sey kaybettirmis kisacasi Fatih Hoca dogrulari bulana kadar cok kayip verdik, dogru transferlerle sampiyonluk adina ümit verecegimizi düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru sağda olmaz, bunu her fırsatta yazarım. Hele Garry sahadaysa ikisi bir arada da olmaz.

      Sil
  11. Abi biraz uzun bir yorum oldu telefondan yazdigim icin tam saglikli olmadi anlam acisindan ama futbolda goruslerimizin kesiştigi cok yer bu yuzden ndiaye konusunda benimfikrime katilmani bekliyorum. Abi Ndiaye bugün cevikligi ile beraber güzel bir asist yapmasi guzel birsey ancak ndiayenin bu isleri yapmasi tamamen anlik olusan seyler ndiaye arapasi atacak degil geriden hizli cikip ortasahadan bindirme yapacak oyuncu. ndiayeye bugun cok guzel bir asist yapti ama genelde cok fazla hata yapiyor bu islerin oldugu yerde. Abi osmanlida da ortasaha bugunki yerinde oynamadi. Mevkii olarak orasi yazsa da gerideki 3lu onliberoya savasci os olarak yardim ediyordu. Attigi gollerde pres gucuyle kaptigi toplaru hizla surup ileri cikartti yaptigi asistlerde yine hizli cikip alan bosken attigi paslar. Biz ndiayeyi yanlis kullaniyoruz bence ya da az verim aliyoruz. Bence Tudorun kullandigi gibi geride kante olarak kullanmak daha iyi verim almamizi sagliyor. Bu konuda gorus degistirmen gerektigini dusunuyorum. Ndiaye hicbir zaman bu paslari yapacak adam degil. O temposuyla spontane ataklara cikan bir adam. Topu Ndiayeye verince kendini pogba hissediyor tuhaf paslar deniyor zaman zaman iyi paslar atmasi onu kandiriyor. Simdi bu hafta asist yapti yandik artik bidaha orta top aldiginda yaratici oyuncuya birakmayip havadan arapasi topu cekip araya ince oynamaya calisip yanlis paslarla rakibe kontra imkani verip 9 kisiyi 60metre geri kosturur. Ndiayenin hucumdaki top kullanma sorunu var. Belhanda ve Sosonun top ayaginda oldugunda hemen ondan almalari gerek. Geride pres gucuyle ortasahaya mukkemmel dinamizm katar. Tudor zamani savunmanin bu kadar aksamama sebebi buydu. Ndiaye geride oynayip marianonun arkasini kapatiyordu. Ve Top rakibe gectiginde Belhanda ve Tolgayla beraber olumcul pres uyguluyordu. Benim gorusum budur. Cunku Ndiayeyi hem osmanlida izledim hem de gsde 2 donemde de izledim. En yararli sekli onu 3/2 agirlik olarak defans oynatmak. Fifa diliyle "High/High" bazende mac icinde "high/medium"oynuyor suan. Onu "High/Medium "yapmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou Ndiaye'yi farklı kılan temposu ve topla çıkışları. Seri isim, topla da ani hareketlerle rakibini rahatlıkla geçebiliyor. Bu anlamda orta sahada biraz özgür kalmalı, hücumu daha zorlamalı demem bundan.

      Sil
  12. Fernando ilk golde çok hatalı.Bildiğimiz Fernando orda rakibe yapışırdı ama o uzak kaldı ve Robinho golü yaptı.Bence Robinho 2 gol dışında sahada yoktu bence.Adama şut imkanı verirsen atar işte.Muhammet baya etkiliydi 2 golde de bizim defansı kendine çekip arkadaşına boş alanlar yarattı.Uzun zaman sonra kazanmak iyiydi.Artık top yönetimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Robinho o boşlukları iyi kullandı ve 2 gol attı. Sahada müthiş işler yapmasını beklemem zaten, bulduğunu atacak, cezayı kesecek isim.

      Sil
  13. Belhanda ve feghouli beklentilerdeki kapasiteyi gösterince her şey normale döndü.Anlaşıldıki iyi şeçimlermiş ve bu takım kurulurken bu özelliklerini dikkate almışlar.Tabi her oyuncunun bir üst seviyesi vardır ama gs nin bütçe ölçeğinde sanırım elde edebileceği en iyileri diyelim.
    Ceza yayının üstünden rakip çok rahat şut atma imkanı buluyor.Jailson un gol vuruşu aklımdan gitmiyor nelere mal oldu!her maçta yediğimiz gollerde ve son olarak robinho nun golleri.Teknik heyet bu konuyu çalışmıyor mu?savunma çoğu zaman musleranın 1 m çönünde?Stoperlerin(ağır olduklarından çalım yememek için mi?)acaip bir geri çekilme davranışını farkedebiliyor musunuz.
    Bir o kadar da bizim oyuncularımız,ceza yayının üstünde,berisinde,sağında solunda vs.sut atma kabiliyetleri maalesef sıfır.Belhanda,feghouli ve fernando çok güzel pozisyonda çok isabetsiz vuruşlar yaptılar.Tek beklentimiz sanırım Emre Akbaba olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando çok boş bırakıyor, Maicon da maalesef dağılmaya müsait. İlk golde niye sola kayar ki, hiç anlamadım.

      Sil
  14. Feghouli ve Belhanda bu formunu sürdürürse, 1 tane lider stoper 2 tane de forvet alırsak rahat şampiyon olur Fatih Terim.

    YanıtlaSil
  15. Donk fernando yerine döndüğünde formayı almali fernando satilip 8 numara alinmali alan + hedef santrfor lazim. Onyekuru yu dun cok begenmedim. Stoperden once 8 numara lazim. Oyuna hakim olamiyoruz surekli tempo mumkun yapmak imkansiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yla yolların ayrılması gerektiğine ben de inanıyorum. Oyun tarzı uymuyor, bu tarz bir 6'ya gereklilik yok, 8'de de yapamıyor.

      Sil
    2. Fernando geçen sezonun çoğu en iyi 11 karmasında yer almıştı.bU sene evet doğrudur vasat bir oyun sergiliyor,sakatlığından iyi dönmedi diye düşünüyorum.Merak ediyorum eksik tarafı teknik olarak nedir?formunda bir fernandodan iyi bir 6 numara bulunabilir mi?

      Sil
    3. Olay 6 numaraya ihtiyaç var mı, ben oradayım. O pozisyonda Badou oynayabilir, 8'de de Belhanda olur diye düşünüyorum. Fernando'nun 8 meziyeti pek yok, Fatih Hoca ise öyle kullanmaya çalışıyor.

      Sil
  16. Uzun bir aradan sonra galibiyet. Beklediğimden daha iyi oyun ancak oyuncuların fiziksel durumları yetersiz. Sezon başı kötü çalışmanın zararını Nagatomo, Fernando, Maicon, Linnes ve Mariano da görüyoruz. Yazın milli takım için kendi ülkelerinde olan Belhanda yaşının getirdiği dinçlikle biraz kotarıyor ki beklediğimden çok daha iyi buldum.
    Bir şikayetim Ndiaye için olacak. Fiziksel açıdan rezalet. Kilo almış, yavaşlamış, topla dönüşü unutmuş. Pas konusunda çok iyi diyemezdik ama şuan çok kötü durumda. Hem hücumda kötü hemde savunmada. Bir tane asist yaptı ama yediğimiz ilk golde %60 hata onun(verdiği saçma pas ile) ikinci golde de nereyi neyi tuttuğunu anlamadım. Yani şu formu ile seneye kalsın diyemem.
    Eleştirmek istediğim bir başka şey ise kenar yönetimi. Mustafa Kapı gibi gencecik bir oyuncunun sahaya girmesi gözleri yaşartacak cinsten. Ancak bu bile şova dönüştü. Rakip akın akın geliyor bizim kalemizde etkili oluyor. Fernando, Ndiaye ve Belhandanın pili bitmiş durumda. Bu durumda mantıklı olan 70 en geç 75 de bu üçünden birini çıkartıp Donk u almak. Ama Ümit Davala ve Levent Şahin Mustafa Kapıyı oyuna almaya o kadar takılmışlar ki, 80-90 arası birisi sakatlanırsa Kapı yı oyuna alamayız diye Donk değişikliğini beklettiler. Aynı nedenle 90-92 arası 3 kez oyun durmasına rağmen Mustafa Kapıyı almadılar.
    Gençlerin oynaması güzel ama iş şova dönmedikçe.(Burada kusur kesinlikle Fatih Terim in değil %100 yedek kulübesindekilerin. Terim bu değişikleri tereddütsüz yapardı. Adam korkusuz.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes oynadığı her maç iyi, nasıl onda görüyoruz anlamadım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir