11 Aralık 2018 Salı

Hani 25 milyon avro tazminat?


Geldik yeni skandala. Galatasaray adına Ağustos ayının en önemli gündem maddesi Modeste'ydi. Tianjin Quanjian ile sözleşmesini fesih etmişti ve o günlerde bu transfer Galatasaray'ın önüne geldi. Böyle bir kaliteyi para ile satın alamazsınız, fırsatın büyüklüğünü tartışmıyorum bile.

Abdürrahim Albayrak'ın bu transfer için söylediği sözü paylaşalım;

"Modeste transferi olmayacak. Bizim öyle riske girecek, sokağa atacak bir durumumuz yok Galatasaray olarak. O transferden vazgeçtik."

Çin kulübünün kendilerini tehdit ettiğini ve bu riski almadıklarını söyledi. Futbolcunun menajeri ise bu feshin Fifa kurallarına uygun olduğunu, transferi halinde futbolcunun oynaması yönünde engel olmadığını dile getiriyordu.

İşi bilen işe gitmez. Bu konularda da yüzde 99 oranında futbolcu haklı çıkar. Biz Drogba'yı yine benzer şartlarda transfer etmedik mi. Hajrovic ve Ribery bizden bu şartlarda gitmedi mi. Modeste de bu hesaptı. Biraz araştırma ve işin hukuk boyutuna inmek gerekiyor.

Doğru hukukçularla çalışanın da eli güçlü işte. Köln keriz mi ki böyle bir riske girsin. İmzayı attılar, beraberinde dava edildiler ama Fifa Modeste'yi haklı buldu. Hatta Tianjin Quanjian'ın Modeste'ye ödeme yapacağını eklemek gerekiyor. Modeste de Ocak ayından itibaren Köln forması giyecek.

Fatih Hoca'ya da söz verilen bir transfer. Gomis bu uğurda gitti. Florya'ya kadar getirdiğin, her konuda anlaşma yaptığın futbolcudan vazgeçtin. Nedeni de kendine güvenmemek, daha doğrusu iş bilmemek. Doğru isimlerle çalıştığın vakit sonuç alıyorsun. Bu da bir skandaldır.

8 yorum:

  1. haldun üstünel'den geldiğimiz nokta abdürrahim albayrak. komisyoncu bülent tulun bile daha iyiydi. başka sözüm yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer kendisine bırakılmamalı, bu kadar net aslında.

      Sil
  2. abdürrahim albayrak en fazla idari menejer sıfatı ile çalışabilecek yeterliliğe sahip bir kişi. asla Yönetim kurulunun bir parçası, veya transferden falan sorumlu yönetici olabilecek kalibrede veya yeterlilikte biri değil. Ünal Aysal Drogba'yı nasıl getirdi? Modeste de bunun aynısıydı. koca bir ilk yarıyı belki de sezonu bu aymazlıklar ve beceriksizliklerden dolayı kaybettik. Takımın tüm yaz kampı heba oldu. Santrafor alınacak dendiği için eldeki santraforu da gönderdik. Modeste'nin alınmaması bir skandal, ama transferde asla onun yedeğinin dahi olmaması ayrı bir skandal. İnanılmaz maliyeti olan ama gönderilemeyen oyuncuların yarattığı mali yük de başka bir beceriksizlik. Tarihsel veya genetik transferde oyuncu satamama veya değerinin çok altına haraç mezat satma da başka bir skandal. Bütün bunların üstüne berbat bir kamp, sadece transferle Gomis ve diğer yabancı oyuncuların huzursuzluğu ile geçen bir hazırlık. Ve sonunda sayısız sakatlık ve kondüsyon problemleri, odaklanamama vb... uzar gider bu liste. Ama iş yine geliyor yönetememe probleminde kitleniyor. Umarım Ocak ara transferde bu hatalardan dönülebilecek aksiyonlar şimdiden alınmış ve planlanmıştır. Bu maaş bütçeleri ile, bu kadar yararsız oyuncu ile ilerlenemeyeceği aşikar. Sadece almak değil belki de göndermek de önemli. Fatih Hoca bu ocak ayı ve yaz derken bunu kastetti aslında.
    Umarım bu sefer iyi bir yönetim duruşu sergilenir. Umarım bu planlar hali hazırda yapılmıştır. Ama yönetimin yaklaşık 1 yıllık ömrüne baktığımızda özellikle son 6 aylık performansı, 2018-2019 sezonu açısından tek kelime ile berbat. Bu açıdan güven endeksi yerlerde .

    YanıtlaSil
  3. Ben bu veya buna yakın şekilde birçok futbolcuyu işbilmezlik yüzünden elimizden kaçırdığımizi tahmin ediyorum. Eminim ki elimizde bu sayede çok daha iyi bir kadro olabilirdi. İyi futbolcudan hiçbir zaman zarar etmezsin. Parası maaşı çok olsa bile geri dönüşü de iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka, daha bilmediğimiz nice isim vardır.

      Sil
  4. Bu iş bilmez topluluğunu nasıl karşıladığımızı hatırladım da(çılgın cuma organize edip storlar boşaltılmıştı. Yapacakları en ufak proje bile iş yapar durumdaydı. Alıcı hazır) bir senelik sürede bu krediyi yiyip bitirdiler. Terim de kalkan olmayacak. Bakalım kim koruyacak mıstaa be abdur ikilisini. Bu arada uluslararası hukukta en deneyimli isimler GS liseli orjinlidir. Bu insan kaynağına rağmen Modeste için kafadan teslim olmaları da ilginç. Gerçi her sözü yalan bu arkadaşlar Modeste için belki teklif bile yapmadı. Bu ortamda en zor şey Terim olmak. Bu yetersizlerle saha ii, dışı debelen dur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocaya güveniyoruz, başka da yapacak bir şeyimiz yok. En azından benim yok diyeyim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir