4 Aralık 2018 Salı

Her şeyi Fernando'dan mı bekleyeceğiz?


Fernando'nun Beşiktaş karşısındaki performansını beğenenlerdenim. Yaptığı 2-3 pas hatasına takılanlar olsa da Belhanda için söylediklerim geçerli olacak. Orta sahada Fernando dışında sorumluluk alan var mıydı?

Şu yüzden yazıyorum. Bir futbolcudan her şeyi beklemek güç. Hele ki Fernando gibi sakatlıktan yeni dönen, bir türlü de o etkiyi atlatamamış bir ismin. Orta sahada sadece Fernando'yu gördüm. Selçuk İnan veya Feghouli'nin etkisinden kim söz edebilir?

Belhanda ve Badou Ndiaye'nin yokluğu büyük sorun. İyi ya da kötü, topu hücuma taşıyabilecek, ısrarla dikine oynayabilecek isimler bunlar. Beşiktaş orta sahasının da en büyük handikaplarından biriydi ama bu yüzden kullanamadık.

Selçuk İnan'ın bu oyunu imkansız olsa da Feghouli'nin o sorumluluğu alması gerekiyor. Maç boyu kendisini göremedim, beklentinin çok uzağındaydı. Bu işi de mi Fernando'dan bekleyeceğiz mesela. Bunu da denedi ayrıca, bazı hatalar bu denemeler neticesinde geldi.

Geriden oyunu mu kursun, orta sahayı tek başına mı süpürsün, orta sahadaki agresifliği oluşturan tek isim mi olsun ya da gitsin bir de hücum katkısı mı versin. Beşiktaş orta sahasını tek başına süpürdük. Belki hücumda etki oluşturamadık ama hakimiyetin biraz olsun bizde olmasının nedeni de Fernando.

Şu hazır olmamış hali dahi lig ortalamasının çok üzerinde. Fark yaratan bir isim olduğunu düşünüyorum. 1-2 hatasına takılıp "Fernando büyük hayal kırıklığı" yorumu yapanlar var. Hatta bana hayat dersi veriyorlar, performansı olumlu bulanların da futboldan anlamadıklarını iddia ediyorlar.

26 yorum:

  1. ndiaye ve belhanda nın eksikliğini çok çekiyoruz malesef, bu adamlardan biri olsaydı bjk maçında ciddiyim kazanabilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikine oyun, topla dripling yapacak isim kalmadı. Sorunu böyle görüyorum.

      Sil
  2. fernandoyu izlerken biraz da üzüldüm hiç kimse yardım etmiyor ona diye,ara transferde imkan varsa mutlaka elif elmas tipi bir 8 almamız gerekiyor bence, santrafor kadar önemli bu orta saha transferi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne Selçuk İnan ne de Feghouli var piyasada.

      Sil
    2. Elif Elmas tarzi :D?
      Sutu kotu pas istatistigi 70lerde
      savunma becerisi yok. Surekli kart sinirinda. Elifin tarzinda biri mi aman allah korusun

      Sil
    3. Ne anlatmak istiyorsun anlamadım. Başka bir bloga mı yazacaktınız, karıştı sanırım.

      Sil
  3. fernando elbette bu kadar fazla sorumluluğu taşıyabilecek kapasitede bir futbolcu değil. badou ve belhanda'nın eksikliğini çekiyoruz. hatta feg de bu düzende çoğu yükü sırtlamak durumunda kalıyor. santrforsuzluk da tuz biber ekti.

    bence takımın şu anki koşullarda maksimumu bu. oyun da bu şartlara göre planlanmalı şu kalan 3 maçta. 3 maçlık anadolu takımı olmayı kabullenmeliyiz çünkü kadromuz o kadar kötü. devre arasında sakatların ve cezalıların dönüşü ve olası bir santrfor transferiyle aslımızı ortaya koyarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özelliği belli bir kere, bazı şeyleri ömründe yapamadı, bu saatten sonra da gelişmek. Ona rağmen sorumluluk alıyor, elbette hatalar olacak.

      Sil
  4. Uzunca bir aradan sonra nihayet enfes bir maç çıkardı. Genel olarak performansını beğenmezdim. Sorumluluk almazdı ve Beşiktaş maçında sıkça attığı diyagonal paslarla top dağıtma işini pek üstlenmezdi. Ama Beşiktaş maçında gerçekten orta sahada tek başına kalite gösterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Beşiktaş maçında gerçekten çok beğendim. Tek başınaydı ama altından kalktı. Orta sahayı Badou ve Belhanda ile destekleyebilsek, Fernando'nun da bu performansıyla bence kazanırdık.

      Sil
  5. Belhanda ceza aldığında zil takıp oynayan renktaşlar utansın bir zahmet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sakatlanır diye bekleyeni dahi gördüm.

      Sil
  6. muslera yazısı yazdın. gelen tepkiler oldu. onun gibi bir kaleciden daha fazlasını beklemek hakkım diye yanıt verdin. çıtası belli dedin.

    e biz de fernando'dan bekliyoruz. beklentimiz de 70 metrelik asistler falan değil. 10 metre ötedeki boşta duran arkadaşına isabetli pas atması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu şu. Fernando'nun yapabildikleri var, yapamadıkları var. Fernando zaten böyle bir adamdı, hep böyleydi.

      Muslera daha fazlasını yapabilir, yapabileceğini istiyorum ben. Biliyorum çünkü, yıllardır izliyoruz Galatasaray'da.

      Tepki olmadı, eleştiri oldu. Burada tepki olmaz. Beni gerçekten takip eden bilir zaten, burada üzerine konuşur, beyin fırtınası yaparız.

      Sil
  7. şimdi burada fernando'nun eksiklerini yazınca mağdur edebiyatı tekrar başlayacaktır. ama yine de yazalım. bazı insanlara görüntülü analizlerle futbol öğretme şansımız olmadığı için yazarak izah etmeye çalışacağız. 1 kişi öğrense bile iyi bir şey bu.

    "9 kişiye çalım mı atsın yea", "kendi ortasına kafa mı vursun yea" diye konuyu çarpıtmak kolay. sanki 9 kişiye çalım atmasını bekleyenler varmış gibi. 9 metreye düz yerden isabetli pas versin kardeşim. bu kadar. sadece bu. versin ki rakibi eksik yakaladığımız belki de golle sonuçlanacak ataklar başlamadan bitmesin.

    melo'nun diagonal paslarını canlı izlemiş kişiler selçuk ve feghouli varken fernando mu pas verecek diyor. e vermesin kabul ediyorum. selçuk ve feghouli'ye versin. bari onu becersin. önünde duran adama atacak. umarım bu konuda çok zorlanmaz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksikleri var, hep vardı. Melo gibi bir isim değil Fernando, tarzlar çok farklı. Fernando Beşikaş maçını mükemmel oynadı, o oyun üzerinden eleştirmeyi ben kabul edemem.

      Selçuk İnan ve Feghouli'yi konuşalım, nerede bu adamlar?

      Sil
  8. 1 yıl önce kadro dışı olan donk 1 yıl sonra fernando'dan daha iyi duruma geliyorsa dönüp kendisine bakması lazım. en kısa zamanda kurtulmalıyız. "tek başıma kaldım" bir bahane değil. saidou da tek başınaydı. gençler pek bilmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık konusu başka. Orada hak veririm. Geçen sezondan bu yana gerçek anlamda piyasada değil. Ama Beşiktaş karşısında iyi oynadı, tek başına süpürdü orayı.

      Sil
  9. Donk Badou Emre Akbaba Belhanda ile birlikte çok daha iyi olacak ama o günleri ne zaman görürüz bilmiyrum.

    YanıtlaSil
  10. fernando elbette ki kaliteli bi oyuncu. m.city'de as olarak oynayan bi isim sonuçta. verilen görevi iyi yapar ama o kadar. yani ekstrası yok fernando'nun. yani öyle ahım şahım bi oyuncu değil. yani lafı getireceğim yer bi felipe melo değil. melo'da abartısız söylüyorum bir oyuncuda arayabileceğiniz her özellik var. yerden iyi, havadan iyi. hem teknik, hem agresif. brezilya-italya karışımı gibi bisey melo. top sürer, çalım özelliği var, dikine oynar, kafa topu alır, pası özelliği iyidir, şutu fena değil, gol atar, az da olsa assisti de vardır, mücadele de ilk o var, agresifliği hat safhada, rakibe psikolojik üstünlüğü gösterir. ayrıca had bildirir, oyuncusundan federasyon başkanına kadar herkese hakettiğini verir. yani melo'da yok yok. ve bana göre tarihimizde yeri dolmayacak tek oyuncudur. elbette bi hagi de kolay gelmez ama hagi seviyesini, bizde yok ama paran varsa alabilirsin. ama melo'nun saha içi olduğu kadar saha dışı özellikleri de var. bu yüzden yeri dolmaz diyorum. neyse biraz konuyu çarpıttım ama kusura bakmayın toparliyorum :) fernando da dediğim gibi oldukça kaliteli bi isim ama bi felipe melo değil ve melo'yu gördüğü için bazı taraftarlarımız fernando'ya burun kıvırıyor. ama bilmiyorlar ki onun yeri asla dolmayacak !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görev adamıdır. Bir pozisyonu vardır ve dışına çıkmaz. 4-3-3 oynasan şahane bir çapa olur, fark yaratır. 4-2-3-1 oynasan ne 6 ne 8 olur, aksar. Bu kadar basit bir konu aslında.

      Sil
    2. Önce bi şunu ayırdedelim, bak öyle videoya ya da uzun yazılara gerek yok, oyuncu profili sabittir! ne yapacağı ne yapamayacağı bellidir! Oyunun hem defansif yönünü bu kadar iyi oynayıp hem ofansı kuvvetli olan dünyada davids'i, vieira'sı, xabi'si geldi bu dünyaya.. vardır tek tük atladığım, fernando bunlardan biri olsaydı hala büyük kulüplerde izleyip hayıflanıyor olurduk!
      9 metreye selçuk'a, feghouli'ye verseydi diyorsun, arkadaşım gittim statta izledim o maçı, gerçi televizyondan da izlemişsen görebilirdin de, maç boyunca selçuk mu vardı feghouli mi vardı kaç defa gelip top istediklerini kendini boşa çıkardıklarını gördün? adamlar hele ki ilk yarım saat orta sahada 1e 3 bastı, maç boyunca da orta sahada var olan tek oyuncu olarak minimum 1e 2 büyük çoğunlukla 1e 3 bastılar adama yine. selçuk ve feghouli yanındaki adamın arkasına gizlenip maçı benim gibi izlerken nasıl yapacak bu adam? Bir tane taça vurduğu top var nefret kusmak için dayanağınız, eh o da insan, onunki de ciğer bi zahmet hata yapıversin arada.
      Aşağıda bir adsız da saidou'dan bahsetmiş, o kadroyu da canlı izleyen biri olarak ona da cevap vereyim, saidou'nun arkasında taş gibi rigobert song, tomas, yanında hem defansa yardım eden, hem gerektiğinde oyunu sertleştiren, hem de top dağıtamasa da mütemadiyen maç içerisinde gezip boş alana çıkan ayhan akman (ki kendisini hiç beğenmem ama selçuk'un şuanki performansından kat be kat iyi idi günahını almışız adamın), öte yanında oyunu iki taraflı oynayan, kendi yarı sahasının ortasına kadar top almaya gelen (genelde araya kaçıp kendini unutturup gol atmasıyla hatırlıyoruz ama) sasa iliç, ileride it gibi koşan hakan şükür, yine yarı forvet yarı 10 numara gibi oynayan bu yönüyle de orta sahanın yükünü biraz olsun rahatlatan necati..
      Bu adamları saydım aynı hürriyet gücer manipülasyonu gibi bunu da manipüle etmeyesin, çok iyi süper futbolcular olduğu için değil, futbolcu profillerinin farklılığından saydım onu da açıklayayım, yoksa ben de biliyorum necati'den bi dennis bergkamp çıkmayacağını ;)

      Sil
    3. Yeni nesil Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı ve türevleri ile büyüyünce her tartışma ortamının kalitesi de yer ile yeksan oluyor malesef... Mağdur edebiyatı nedir, Fernando'yu yüzüne karşı eleştirdin de o mu yaptı? Ben niçin elin topçusu için mağdur edebiyatı yapayım?
      Bir önceki postun altındakileri de bu posta yazılan yorumları da takip ediyorum ölümüne savunan dahi yok adamı, performansı düştü diyen var, sakatlıktan çok yavaş dönüyor diyen var, yukarıda birisi bahsetmiş eski günler de geldi aklıma, Fernando'dan bir Edgar Davids performansı beklenmemeli demiş özetle insanlar. Arka tarafını iyi oynar oyunun, diri tutar, liderlik eder demiş. Bir Allah'ın kulu da çıkıp deseymiş hem defansif yönü çok iyidir hem de çok müthiş oyun kurar falan yine anlayacağım da, mağdur edebiyatı nedir arkadaş

      Sil
  11. Hücumda da iş yapsın diyenlerin hücumu ve defansı çok iyi yapan futbolcuların piyasada değerleri hakkında bilgisi yok sanırım.Pazar günkü maçta doğru düzgün 1 orta sahamız daha olsaydı maçı almıştık.Fernando resmen tek başına oynadı ve ezilmeyi geçtim aksine ezdi rakip orta sahayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun hücum melekeleri de olsa zaten Galatasaray forması giymez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir