18 Aralık 2018 Salı

İş birliğinden kaynaklı ortaya çıkabilecek birçok opsiyon var


Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Başkanının, Manchester City yetkileriyle görüşmek üzere Manchester'a gittiğini biliyoruz. Bu görüşmenin detayları henüz açıklanmasa da çıkan haberlere bakarak "iş birliği" noktasında adımlar atılabileceği söyleniyor.

Manchester City'nin kadrosunda düşünmediği ya da gelişimi adına kiralık göndermek istediği isimler için adreslerden birinin Galatasaray olacağı gibi haberler var. Bu tarz transferler adına kolaylık sağlanacağı söyleniyor ama ne derece doğru bilemem.

Jason Denayer noktasında son sınavı iyi verdik aslında. Özellikle Fatih Hoca'yla birlikte gelişim gösteren ve potansiyelini yansıtan bir Denayer vardı. Bunun neticesinde de sezon sonunda 10 milyon avro gibi bir rakama Lyon'a sattılar. İlk Denayer sınavı iyi geçmese de ikincisini geçmeyi başardık.

Bu tarz anlaşmaları önemsiyorum. Ffp sarmalında "geliştirici kulüp" olarak kendimizi kanıtlamamız gerekiyor. Çıkış ya da yükselmesi beklenen önemli isimleri uygun bedellere kiralama ihtimalinin üzerine gitmek gerekiyor. Kalıcı bir durum olmasa da bunun devamlılığını sağlayabilmek bir süreklilik getirirdi.

City'nin kadrosunda düşünmediği isimlere de yönelebiliriz. Sadece "genç isimler" noktasına takılmamak lazım. İlk akla Mangala geliyor. City'de devam etmeyeceği kesin ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Sezon sonuna kadar kiralık anlaşmak, kalıcı transferi için ise sezon sonuna bakmak akıllıca olur. Bu tarzda gözden çıkan isimler de olabiliyor. 

Diğer akla gelen de Ozan Kabak'ın olası transferi. Böyle bir potansiyele ilgi göstermelerinden daha doğal bir şey yok. Mutlaka teklifler alacak, City de onlardan biri olabilir. Olası transferinde de 1-2 sezon burada kiralık devam etmesi ve sonrasında takımdan ayrılması konuşulabilir. 

İş birliğinden kaynaklı ortaya çıkabilecek birçok opsiyon var. Yine de resmi açıklama beklemeli, şu aşamada sadece hayal kurabiliriz, olabilecek ihtimaller üzerine düşünürüz. Sadece City de değil, birçok önemli kulüple bu tarz anlaşmalar yapılabilir. Real Madrid / Dortmund arasında böyle bir durum var mesela.

9 yorum:

  1. millete niye yetiştiriyoruz kendimize yetiştirelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis ödeyip tutup tutmayacağı belli olmayan gençlere buyuk yatırım yapacak maddi gucumuz yok ki ne demek istediniz anlamadım.

      Sil
    2. Yetiştirme değil bu, kazan / kazan modeli. Talisca, Aboubakar kötü hamleler miydi ya da Denayer. Kısa vadede her iki tarafın da kazandığı işler.

      Sil
  2. Eliaquim Mangala
    Vincent Kompany
    Phil Foden (kiralık)
    Oleksandr Zinchenko (kiralık)
    Fabian Delph (kiralık)

    Şunlardan en azından bir iki tanesi... Bizimki de hayal işte. Olur mu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangala olur, belki Zinchenko da kiralık ama diğerleri zor :)

      Sil
  3. Bu tür bir ortaklığı desteklerim. Büyük liglerde oynayan pek çok takım dünyayı tarayıp gençleri topluyor. Onlardan sekenler bile Denayer örneğindeki gibi kaliteye sahip olmamıza yol açıyor. Yaşı geçmiş futbolculara altın vuruş yaptıra yaptıra kulübü batırdık bu hamleler günü kurtarmaya, belki bu futbolcuları takıma kazandırmaya en önemlisi de genç futbolcuların takıma bakış açısını değiştirmeye yarar. Ayrıca zorundayız buna. Yıllık kazancın büyük kısmı faize gidiyor. Sen de yazından bir küçük acaba koymuşsun ben de temkinliyim. Sonuçta yönetimimizden cek cak çok duyduk ama hayata geçmedi. Umarım bu geçer ve yine umarım biz de oynatmadığımız gençleri pişireceğimiz yetiştirici kulüpler buluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duymadan inanmam, ortada somut bir şeyler olmalı. Görüşmenin maksadını dahi bilmiyoruz.

      Sil
  4. City bu kiralama işini çok fazla yapiyor hatta bı kaç sene kiralayıp sonra sattığı futbolculardan iyi para kazanıyor. Bu işin ekonomisini oluşturdular adamlar... Bizim de burdan ekmek yeme yoluna gitmemiz mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de kazanalım. Denayer'in 2. dönemi bu anlamda iyi bir sınavdı ve başarılı olduk diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir