6 Aralık 2018 Perşembe

İsmail Çipe 23 yaşında ve Galatasaray altyapısından yetişmiş bir isim


"Yedek kaleci" problemi yılların ihtiyacı. Geçtiğimiz sezon tek maç oynamış olsa da Carrasso'nun güven veren bir duruşu vardı. Benim için yedek kaleci de mümkün olduğu kadar tecrübeli olmalı. Genç bir potansiyeli kenarda bekletmenin anlamı yok, gelişemez. İhtiyaç halinde şans ona geldiğinde ayakların titrememesi gerekiyor.

Bu yaz döneminde mutlaka bir yedek kaleci transferi gelir diye düşünüyordum. Hatta adayım da Serkan Kırıntılı'ydı ama o transfer gerçekleşmedi. Muslera'nın da Milli Takım'da olduğu kamp dönemini İsmail Çipe'yle geçtik ve tüm hazırlık maçlarında o oynadı. O performans da yetmeyebilirdi ama en azından kötü bir görüntüsü yoktu.

Transferin son günlerinde de bu konu gündeme bile gelmedi. Bana sorarsanız bugün bile iyi bir yedek kaleciye ihtiyacımız var. Muslera'nın yokluğunda yaşayacağımız sorun büyük olabilir, maalesef orayı dolduramadık. Yine de hakkını vereyim ki İsmail Çipe'nin görüntüsü fena değil. Beklentimin üzerinde bile diyebilirim.

İsmail Çipe 23 yaşında ve Galatasaray altyapısından yetişmiş bir isim. Avantajı şu, geçtiğimiz sezonları alt liglerde kiralık olarak geçirdi ve aktif olarak oynadı. Belki büyük bir gelişim olmadı ama en azından önemli bir tecrübe edindi. Bu özelliğiyle de en azından Eray İşcan'ın fazlasıyla önüne geçmiş oldu.

Yedek kaleci konusunda büyük paralar harcadık. Sinan Bolat, Cenk Gönen gibi Milli isimler de denedik ama bir türlü tutturamadık. İsmail Çipe uzun vadede tutturur mu bilmesem de beklentinin üzerinde olduğu kesin. Uzun boyunun avantajını kullanabiliyor, iyi refleksleri var ve karşı karşıya kaldığında açıyı iyi kapatıyor. Eray İşcan'da bunları görmek imkansızdı.

Keçiörengücü maçını fena geçirmedi. Bu performansıyla da kupada devam edecektir. Alttan da iyi kaleciler geliyor aslında. Batuhan Şen'i atlamamak lazım, U21 ve Uefa Youth League'de iyi performansı var. Sadece o da değil, alt yaş gruplarında başka Milli olan kalecilerimiz de mevcut. Yedek kaleci transferini bu noktadan sonra düşünmememiz beni şaşırtmaz.

6 yorum:

  1. Mac tecrubesi asiri onemli birsey ismail toplam 3 takimda 40 a yakin mac oynadi,su kadar mac bile onun saha da olgun durmasina yetiyor,keske pilot takimimiz olsa ts gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sene alt liglerde, gözlerden ırak oynadı ama sezon maçı en az 30 maçı gördü. Farkı da kendini belli ediyor.

      Sil
  2. Alperen uysal hakkında ne diyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizden sonra çok takip edemedim. Gelişim gösterdiği kesin, özellikle geriden oyun kurma noktasında. Bu dönemin kalecilerinden biri olmaya doğru evrildi.

      Sil
  3. Ben Alperen'i izledim bu sene. 2. Ligde İstanbulspor kalesinde. Birimci kaleci konumunda. Altay'dan 5 yediği maçtan sonra yedek 5/& hafta kaldı ardından tekrar devraldı. Son 6/7 maçtır kaleyi bırakmadı daha iyi ancak Gaziantep'te kiralık olduğu sene verdiği ışığın çok uzağında. Yanlış tercihler yapıp oynayamacağı takımlara gitti böylece 2/3 sene kaybetti. Umrım Volkan Babacan'ın Manisa'da yaptığı gibi bir istikarr sağlar da gelişimi devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an İstanbulspor onun adına doğru adres gibi görünüyor. Ayaklarını iyi kullanıyor, bu mühim günümüzde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir