10 Aralık 2018 Pazartesi

Kimi kazanacağız biz, gelecek adına ne kurguluyoruz?


Sezonu gerekirse kaybet, Fatih Hoca'ya feda olsun. Yeter ki bir plan görelim. "Kadro değişecek, yeni günler adına gençleri kazanacağız" diyebilirsiniz mesela. Yunus Akgün, Atalay Babacan gibi gençler Ozan Kabak gibi 11 oynarlar ve takımın geleceği adına gerekirse sezonu feda edersin. Kimsenin buna hayır diyeceğini düşünmüyorum.

Kimi kazanacağız biz, gelecek adına ne kurguluyoruz? Forma adaleti göremiyorum, sahadaki isimler de aidiyet duygusunu yitirmiş. Fatih Hoca'nın yokluğunda kenar yönetimi diye de bir şey kalmadı. Reaksiyon almak ve daha cesur hareket etmek gerekiyor. Sahada oynayan ya da kenardan gelenler bu gençlerden daha iyi durumda değil.

Genç futbolcuyu niye kaybedesin ki. Galatasaray taraftarının zihniyeti değişmeyecek, eğer korku buysa. Ozan Kabak'ı bile eleştirdi diyorlar da o Ozan Kabak an itibariyle hata yapmamaya başladı. Tarihin en yetenekli jenerasyonlarından birinden bahsediyoruz ve şu ortamda oynamayacaklarsa ne zaman oynayacaklar. 

Kulübeyi doldurmak için gençleri kenarda tutuyoruz ve bu durumu benim aklım almıyor. Ömer Bayram'la maç tutmayı ya da çevirmeyi deniyoruz. Pozisyonunun futbolcusu ise oynamıyor. Yunus Akgün, Atalay Babacan ya da Ali Yavuz Kol, fark etmiyor. Oynasınlar, en fazla yine maçı kaybedersin. Böylelikle en azından gelecek adına bazı fikirler oluşacak.

Fatih Hoca değil mi gerektiği yerde Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal ve Arif Erdem gibi isimleri kadro dışı bırakan. Sadece onlar da değil. Teknik ekip içinde kim yetmiyorsa onlarla dahi yollar ayrılabilir. Saha içine bakalım, niye bazı ısrarlar? Kötü olan kenara gelecek, aidiyet göstermeyen bu formanın yüzünü bir daha göremeyecek. 

Olası Başakşehir mağlubiyeti belki de şampiyonluk iddianı sıfırlayacak. O vakit mi bazı radikal kararlar alınacak mesela. Boşuna pahalı hamleler yapmayalım, çok bir şey değişmeyecek. En azından şampiyon olamayacaksın diyeyim. Oynasın işte bu çocuklar, gelecek onlarda. Ozan Kabak'ı da oynatan Fatih Hoca değil mi? Bu çocuklar Fatih Hoca döneminde şans bulamayacaksa ne zaman bulacak?

21 yorum:

  1. Bu çocukları Fatih Hoca da oynatmayacaksa, kim oynatacak. ANLAYAMIYORUM. Hele ki, şu durumda... Hele ki oynasalar şuan sahadakilerden daha kötü olmayacakları kesin olan ortamda... Artık ''hazır değiller, ezilirler'' vs. bu laflar inandırıcı gelmiyor. Eren, Ömer çok mu hazır? Adam Güven Yalçın'ı koyuyor ilk 11'e. Sen de koy, Ali Yavuz Kol'u. Koy Atalay'ı Belhanda yoksa. Koy, Yunus'u Onyekuru bir türlü olmuyorsa. Koy Celil'i dinamizm kat merkez bölgeye. Rizespor maçında Ali Sami Yen'deydim. İlk defa Fatih Terim dönemi bir takımın bu kadar ruhsuz, umursamaz oynadığına şahit oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayını bekliyorum ısrarla. Son çıkış.

      Sil
  2. bu saaten sonra ne değişir bilmiyorum ama herkes döndüğü vakit şu 11 i bekliyorum:muslera-linnes-ozan-serdar-nagatomo-ndiaye-fernando-feghouli-belhanda-emre akbaba-onyekuru,sakatlar da döndüğü zaman böyle bir 4-2-3-1 şeklinde 11 olmalı diye düşünüyorum tabi santrafor alsak ne değişecek bu saatten sonra bilmiyorum ama muhtemelen 1 tane alırlar gibi

    YanıtlaSil
  3. Evinde lig sonuncusu Rizespor maçında 2-0 önde gençlere güvenemeyen hiç bi zaman güvenemez boşuna hayal kurmaya gerek yok hoca da çok yıprandı ayarını kaybetti devre arasına kadar tatil yapsın Levent hoca idare eder bi kaç hafta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayını bekliyoruz, her yoruma bunu yazıyorum ama gerçekten de böyle.

      Sil
  4. orta sahada mariano'ya gelene kadar bi taraflarından element uyduracaklarina celil'i oynatsinlar. selçuk feghouli mariano üçlüsü oynuyor ama celil'e sıra gelmiyor. bu maçtada oynamayacaksa hangi maçta oynayacak ki bu adam ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mariano hamlesi kötü değildi, ben sonrasına takıldım.

      Sil
  5. o kadar kötü olmasına hatta kötü bile değil, yetenek fakiri eren derdiyok oynuyor. sırf bu yüzden hiçbir şeyin yorumunu değerlendirmesini yapmaya gerek bile yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ısrarın nedenini araştırıyorum ben de.

      Sil
  6. Önceden Sinan derdim ama artık bu aşamada Onyekuru dan da vazgectim zaten kiralikti Selçuk yerine Atalay onyekuru yerine yunus oynamalı... Serdar yoksa Maicon Ozan stoper oynamalı bir de hatta belki Donk ama Ahmet Çalık ta ısrar etmek gereksiz. Israr etmemiz gereken isimlerde ısrar etmiyoruz. Donk karakterli bir adam kendini takımına veriyor. Cumartesi günü gündüz basket maçındaydi akşam Türk Telekom da bunu yapmayan kendini Galatasaraya böyle adamayan adamlara sabretmek saçmalık. Selçuk bile bu kadar yapmıyor mesela kaptan olmasına rağmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayacak çok isim var. Onyekuru berbat halde, Yunus düşünülür, orta saha alternatif diye ağlıyor Atalay düşünülür.

      Sil
  7. kondisyonere toz kondurmayan terim bu sene saha içine hiç kafa yormadığını aynen ispat etti. tek derdi tff ile hesaplaşmak. o yüzden ha gençler oynamış ha yaşlılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. terim geçen sene en ufak hatasında hem tff'nin hem de tff güdümlü medyanın kendisine saldıracağını çok iyi biliyordu. bu nedenle tamamen işine konsantre oldu. hep sakin kalmayı başardı. ahmet çakar gibi tipler bile "terim değişmiş" demeye başladı. tff için en büyük ceza, terim'in kazanacağı yeni bir şampiyonluk olacaktı. oldu da.

      bu sene ise takım 1. haftadan beri kötü oynadı. çeşitli eksiklere rağmen bu futbol terim için kabul edilemezdi. ama elden bir şey gelmiyordu, çünkü malzeme belliydi. biriken öfke fb maçında patladı. tff de aylardır beklediği fırsata kavuştu, gs'nin belini bükmek için ceza yağdırdı.

      tff'ye en büyük ceza kafayı toparlamak ve saha içine bakmak olacaktır. sonuçta lig daha bitmedi. şampiyonluk şansımız var. ama terim için bitmiş. saha içiyle alakası kalmamış. takımın kondisyonunu bile iyi zannediyor. lig sonuncusuna karşı ömer'i falan oyuna sokuyor.

      cl basın toplantılarında görüyoruz. hali tavrı çok farklı. tek derdi kime nasıl laf soksam, ne yapsam da tff'den intikam alsam, bunu yapanlara nasıl bedel ödetsem. öfkesi aklını gölgelemiş durumda. bunu görememek terim'i gerçekten tanımamak demektir.

      Sil
    2. Anlamsız bir korumacı tutumu var, özellikle ekibine karşı. Burada hak veririm. Toparlanması ve saha içine odaklanması lazım, buna da katılırım. Ama intikam tarzı konulara katılmam. Bu takım geçen sezon şampiyondu.

      Sil
    3. geçen sene şampiyon oldu ve hesap kapandı. bu sene fb derbisi ile yeni bir savaş başladı bu kadar basit. en güzel intikam 3-5 özlü söz ile değil, saha sonuçları ile alınır. bunu tekrar hatırlaması gerek.

      Sil
  8. madem bu gençler fizik olarak yetersiz o vakit sezon başı kiralık giden Birhan Vatansever ve Doğancan Davas şu takıma hele ki bu kadar cezalı ve sakat varken cuk oturduğu gibi formayıda vermemek üzere almak gibi bi durum dahi söz konusu olabilirdi
    ayrıca 3Lü defans devam edecekse bu defans Ozan-Gökay-Serdar olmalı çünkü altyapıda uzun bi müddet orta saha oynayan Gökay Güney 3lü defansın ortasına ortasaha özellikli bir defans olarak tam oturur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yetersiz olduklarına da inanmıyorum aslında :)

      Sil
  9. Hocanın aklı futbolda değil ve oynamaması gereken kişiler bence bu yüzden oynuyor.Yoksa tanıdığımız Fatih hoca aidiyet duygusu olmayan, oynadığında yarar değil zarar veren ve ilk fırsatta gönderilecek isimleri sürekli sahaya sürmezdi.Hadi onun kafası futbolda değil de yanındaki o kadar yardımcı da hiç uyarmıyor mu?Derbiden sonraki süreçte krizi fırsata çevirip Yunus, Atalay ve Ali Yavuz gibi isimleri izleyebilirdik ama bırak oynamayı 90 dakika kulübede tutuluyor bu gençler.Konu fizik desen değil fiziği iyi durumda olanları görüyoruz.Yetenek desen o da değil yetenekli denen futbolcuları da görüyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porto maçı ışık oldu aslında, kafalar saha içine doğru odaklandı gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir