16 Ocak 2019 Çarşamba

Galatasaray tarihinin "fiyat / performans" noktasında gelmiş geçmiş en kötü transferi


Galatasaray tarihinin "fiyat / performans" noktasında gelmiş geçmiş en kötü transferi. Aksini iddia eden olmaz sanırım. Tarih bu transferi altın harflerle yazacak. 4.5 yıl kaldığı Galatasaray'da "pozitif" anlamda iyi bir hatırası var mı?

4.75 milyon avro'luk bonservis, yıllık 1.7 milyon avro'lara dayanan bir ücretlerden bahsediyoruz. Toplam rakamı ortaya döksek zaten işin içinden çıkamayız. Tabii suç onda değil, ona bu paraları verenleri tartışmamız gerekiyor.

Yabancı sınırıyla açıklanmaz bu durum. Tarık Çamdal transferi 2012 - 2013 sezonunda da gündeme gelmiş ve o günlerde 6 aylık bir sözleşmesi kalmıştı. Alınmadı tabii, o da devamında sözleşme uzattı ve ertesi sezonun yaz transfer döneminin son gününde 4.75 milyon avro bonservis ödendi.

Yıllık ücretine hiç girmiyorum bile. Yabancı kontenjanı zorluyordu, yerliye ihtiyaç vardı, o dönem de konuşulan bir bekti ama bu paralar anlamsızdı. O dönem Tarık Çamdal'dan beklediğimizi alamadık, sezonu yine Sabri Sarıoğlu bitirdi. Sonrası da yok zaten.

Bu maaşı alan bir futbolcuyu da satmanız zor. Elinde kariyer yok ki adamın, nereye gitsin. Sözleşmesi de fesih edilemiyordu, rakam çok büyüyor. Bu ayrılığın çok daha öncesinde gerçekleşmesini ben de isterdim. Bu zamana kalması üzücü.

Şu an 27 yaşında ve 2. Lig takımları için bile yeterli seviyede olmadığını düşünüyorum. Bu yorum da hiç abartı değil. Göreceğiz zaten, herhangi bir takım istemeyecek bile. Bana sorarsanız futbolu da bırakacak. Kazanacağını kazandı zaten, bundan sonrası anlamsız bir uzatma.

19 yorum:

  1. güntekin onay a denk geldim tv de. tarık ı savundu! evet arkadaşlar bu dünyada hala tarık ı savunan var! ve "eve ekmek götürmek nedir bilmeyen ergenler bu adamı eleştiriyor" edebiyatı yaptı. pes!

    tarık a gelince. bu paraların adamı olmayabilirsin. dünyada böyle tonla futbolcu var. ama hiç mi çalışmaz hiç mi çabalamaz insan? "ben sırası gelince oynayan bir kulübe oyuncusu olacağım, en azından bunu yapacağım" demez mi? bu kadar mı karakterin eksik? öyleymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben futbolu bırakmasını bekliyorum mesela, devam etmeyecektir.

      Sil
  2. Bu adamı anlatacak tek kelime var bence. Karakter fakiri!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kelime bile yok :(

      Sil
    2. Simdi ben de bi kelime var da hakli olarak yorumu onaylamazsin.. :D
      Cocuk Tarik diyeyim..

      Sil
  3. şunu da eklemek gerek bu adam o kadar yüzsüz ki bir dakika bile emek harcamadigi sampiyonluk kutlamasina katılmıştı geçen sene..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çıkmazdım mesela. Düşünmezdim bile. Yuhalanınca taraftar eleştirildi, ben destekledim taraftarı.

      Sil
  4. ben bu transferde indiragandi cebellezi durumları olduğunu düşünüyorum.

    süper ligde 26 maç oynamış ve 0 gol 0 asist ile tamamlamış.ve 4.75 milyon avro verilmiş.bu normal bir vakıa mı?

    https://www.transfermarkt.de/tarik-camdal/detaillierteleistungsdaten/spieler/74776

    bu transfer hatası falan değil aga.kulüplerin sahibi olmadığı için sahibi olmadığı kulüp üzerinden birileri malı götürüyor.ve ceketini alıp gidiyorlar.olay bu.

    2014-2015 sezonunun en yüksek bedelli transferi tarık.sadece sağbek vede 0 gol 0 asist katkılı 1 sezon süper lig görmüş sağbek.

    danışıklı bir soyma vakıası.sadece paraların nasıl üleşildiğini bilmiyoruz.

    YanıtlaSil
  5. yorumları okudumda çoh enteresan.bu olayda en suçsuz olan tarık aga.tarık sadece bu kirli oyunda bir piyon ve aracı.asıl aktörler iki kulübün yöneticileri.kim neden bu bonservisi ve maaşı verdi?verilen maaş tarıkın kasasına giriyor mu?bunlar belli değil.garibim tarık üzerinden birileri malı götürmüş sizde vay tarık şöyle vay tarık böyle yorumları yapıyorsunuz.çoh enteresan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle yorumlar yapılır. çünkü tarık'ın karakteri ortada. olan olmuş, kaç para verilmişse verilmiş. insanda karakter olur. biraz çalışır, ter döker. yedek sağ bek olmayı amaçlar mesela. ulan sabri kadar oynar insan be. (sabri'nin en kötü halinden bahsediyorum)

      Sil
    2. Ben de Çamdal'ı suçlamam. Zorla almadı bu paraları, ona verdiler.

      Sil
  6. O dönemki yönetim kadar bu herif de suçlu.Sen nasıl profesyonel futbolcusun arkadaş?İşine hiç ama hiç saygısı yok.Haram zıkkım olsun kazandığı para

    YanıtlaSil
  7. Keşke Ünal Aysal'a ödetseler bunun parasını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödemez hiçbiri Galatasaray'ı düşünmüyor. Düşünseler zaten basketbola sponsor olurlardı. Fenerbahçe'deki düzen maalesef bizde yok, zenginler elini cebine atmıyor kulüp için.

      Sil
  8. Tarık olayı ile Galatasaray taraftarını da gördük. Bir oyuncuyu bitirme konusunda bu kadar yetenekli olan başka takım taraftarı yoktur. Tamam yeteneği bu takım seviyesinde değil(ilk maçtan belli oldu) ama ikinci seneden sonra Galatasaray taraftarı Tarık ı her gördüğünde ıslıkladı. Bu durumda adam nasıl geliştirsin kendini.
    Fenerbahçe taraftarı Alper Potuk oynadığında ıslıkladı mı, yada Beşiktaş Necip Veli oynadıklarında ıslıkladı mı? Hayır Ama bizim taraftar neredeyse Drogbayı ıslıklayacaktı. HArika bir takımız, tarihimizde sadece futbol değil lise ile gururlanacak bir oluşumumuz varken taraftarımız ise bunları gölgede bırakıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarık Çamdal neydi ki bitirme noktasına getirilsin. Şu konuda Galatasaray taraftarı suçlanıyorsa sanırım dünyanın son günü gelmiş :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir