16 Ocak 2019 Çarşamba

Şeffaf olmak her zaman iyidir


Futbolcu bonservis ve yıllık ücretini açıklamamayı eleştirmiştim. Doğru yol değil çünkü. Taraftar olarak bilmenin hakkım olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe veya Beşiktaş'ın açıklamıyor olması mazeret olmamalı. Şeffaf olmak her zaman iyidir.

4 milyon avro bonservis karşılığında anlaşılmış. Futbolcu ise bu sezonun kalan yarısında 400 bin, sonraki üç sezonda ise 800, 850 ve 900 bin avro kazanacak. Bonservisi çok görünebilir ama bu paralar bize çok aslında. Avrupa piyasasında "potansiyel" futbolcular adına makul diye düşünüyorum. Maalesef bu tip paralar bizim ülkemizin takımları adına "artık fazla".

Yıllık ücreti ise oldukça makul. Galatasaray'da bir ara açlık sınırı 2 milyon avro'ydu. Marcao ise 1 milyon avro'nun aşağısında kazanacak. Bu da futbolcuyu satarken elimizi oldukça rahatlatacak. En kötü şartlarda dahi zarar etmeyeceğimizi düşünüyorum. Bu noktada hoşuma giden bir transfer. Transfer tarzımız da artık bu şekilde olmalı.

Fazla yıllık ücret vereceğime bonservis rakamını biraz daha yukarı çekmeye razıyım. Garry Rodrigues'den gelen paranın neredeyse yarısının Marcao'ya gittiği doğru. Ama potansiyel sahibi, geri dönüşü olabilecek bir futbolcu transfer ettik. İhtiyaç da olduğunu söyleyebilirim.

Rakam 3.5 milyon avro derken 4 milyon avro olması beraberinde eleştiri getirdi. Bu rakam neden yükseldi bilmiyorum. Belki de resmi açıklamanın gecikmesi bundandı bile diyebiliriz. Neyse, hayırlı olsun diyelim. Bu transferden fazlasıyla ümitliyim, yüzümüzü kara çıkarmayacaktır diye düşünüyorum.

10 yorum:

  1. formdan düştün burak, eskiden yorumlara hemen o gün içinde yanıt verirdin. en azından gece geç saatte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler yoğun, koşturmaca içinde ancak bakabiliyorum :)

      Sil
  2. Hocam Stuttgart Ozan için 12 mil. Euro'ya çıkmış. Ben de bir formül düşündüm. 14 mil. EURO + diğer satıştan pay verilmesi şartıyla transfer gerçekleşmeli diye düşünüyorum. Semih Kaya da geri dönsün ve Marcao ile birlikte as stoper olsunlar. Dany-Semih tandemi misali. Siz de belirtmiştiniz Stuttgart'ın önemini daha önceki yazınızda ,bence 14'e anlaşsak çok iyi olur. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaya ancak yer doldurur, as stoper olacağını düşünmüyorum :(

      Sil
    2. O zaman bir yabancı stoper daha mı düşünüyoruz?

      Sil
  3. Maaş+ geleceğe yönelik hamle noktasında sana tamamen katılmakla beraber futbolcu ilave küçük bir PR çalışması gerekli. Genç yabancı transferi düşmanlığı medya üzerinden taraftara da yansıdı. Bu çocuğun transfermarkt değeri üzerinde abuk sabuk laflar edildi. Bu algıyı temizlemek için dolaylı yönden anlatılmalı transfer. Ekonomik olarak pahalı değil. Serdar kalsa aynı şartlarda sözleşme uzatsa 3.5 yılın maliyeti 7 milyon avro bu elemanın bonservis dahil 7.4 milyon avro. Yaşı genç parlatıp satma şansın var. Artık yolumuz budur mesajı verilmeli. Ayrıca transfermarkt verileri tahmini ve kariyere dayalı bedel belirliyor. Örneğin Ozan 6.5 görünüyor oysa Stuttgart 11’ye çıktı. Bunlar yapılmalı ki Marcao adaptasyon sürecinde kötü oynarsa üzerinde gereksiz baskı oluşmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an o değere bakınca 2.5 milyonlara çıkıldı. Bir şey ifade etmiyor ki o değerler, bunu anlatamıyorum insanlara.

      Sil
  4. İtalya İspanya gibi liglerdeki orta sıra takımların harcadıkları bonservislere bakınca 4 milyon makul bır fiyat... maaş zaten çok iyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da para değil bu paralar. Bizim ülkemizde fazla.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir