7 Ocak 2019 Pazartesi

İyi kötü bir plan var ve kamp öncesinde ara transferi bitirdiler


Başakşehir'i eminim ki çoğumuz sevmiyoruz. Yine de "saygı" duyduğumu söylemek isterim, en azından futbol akılları doğrultusunda. Şu an en oturmuş kadro onlarda ve belirli bir sistem dahilinde hareket ediliyor. Bu oturmuş kadroya da Ocak ayında "şampiyonluk" için atılabilecek en doğru adımları attılar.

Robinho'nun Türkiye'de yeniden doğuşunu izledik. Hele ki bu sezon forvetin arkasında daha serbest bir rol verilmesinin ardından yarattığı farkı gördük. Başakşehir hücumunun da yaratıcılık ve hareketlilik noktasında bir sıkıntısı vardı. Robinho ile o ara taşı buldular. Mossoro düşüşteydi ve eski hareketliliğinden doğal olarak uzaklaşıyordu. Robinho ise çok daha üst seviye bir profil.

Serdar Taşçı da çok önemli bir tecrübe. Zamanında Chedjou'yu transfer ettiklerinde "geriden oyun kurabilmenin" altını çiziyorlardı. Chedjou sakatlandı, beklentiyi karşılamadı ama o arada Da Costa gibi bir ismi kazandılar. Bence ligin ilk yarısının en iyi stoperiydi. Abdullah Avcı ondan iyi bir pasör stoper çıkarmıştı.

O Da Costa 32 yaşına geldi, sezon sonu sözleşmesi bitiyordu ki 3.5 milyon avro gibi bir rakama Suudi Arabistan yolunu tuttu. Başakşehir de onun yerini bonservisi elinde olan Serdar Taşçı'yla doldurdu. Serdar Taşçı'daki tek noksan yaz aylarından bu yana boşta olması, 6 aydır futbol oynamıyor. Kalite ve tecrübesine ise söyleyebileceğimiz bir şey yok.

Hazır hale gelmesi durumunda da farkı olacağını düşünüyorum. Yaşlı bir takımlar, ısrarla yaş haddini yukarı çekiyorlar ama kısa vadeli bakınca da şampiyonluk yolunda doğru adımlar attılar. İyi kötü bir plandır bu, kamp döneminden önce ara transferi bitirdiler. Biz ise o büyük değişimi bekliyoruz, acaba bu hafta transfer gelir mi diyoruz.

13 yorum:

  1. malatya da böyle abi,sadık'ı sattılar anında 2 tane stoper alındı,boutaibin de yerini dolduracaklardır,alanya caulkeri almış diyorlar,ozanı aldılar,bjk iyi kötü eksiklerini gideriyor,fb de öyle,herkes transfer yapıyor ama bu ffp sadece bize işliyor galiba bazı arkadaşlar para yok ne yapsın diyorlar peki bu kadar transfer yapan anadolu takımlarında ve rakiplerinde var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidenin yeri o futbolcu gitmeden doluyor aslında. Sadık Çiftpınar gidiyor, Mustafa Akbaş geliyor, ikisi de sol stoper oynuyor. Forvet için de yine mücadele özelliği olan bir isim geliyor.

      Sil
  2. Abdullah Avcı ve yaptıklarına saygı duymakla birlikte sevimli gelmiyor mevcut yönetim yapısı ve karanlık bütçeleri ile başakşehir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da sevimli gelmiyor, sevmiyorum ama planlarını uyguluyorlar.

      Sil
  3. Bizim basın mensupları bile beceriksizliğe inanamıyor ve yok yılbaşı tatiliydi yok menajeriydi diye taraftarı yatıştırmaya çalışıyor. Beceriksizlik yönetimden teknik heyete her noktada var bu kulüpte çok iyi birkaç transfer bile kulüpteki herhangi birisine transfer noktasında güven duymamı sağlamaz akıl almaz bir beceriksizlik var bunun başka bir açıklama bulamıyorum.

    Koca ligde tranfer yapmadık takım kalmadı en fazla ihtiyacı olan takımda yaprak kıpırdamıyor Ozan la bile anlaşılamadı sezon sonu bildiğin gidicek gerçekten saçmalık.
    Takıma söylendiği gibi birkaç isim değil neredeyse 10 tane oyuncu lazım gidecek olanlarıda düşününce..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir değişim olmayacak belli ki. Kuruyan dalları budayacağız gibi bir dönem yaşıyoruz :)

      Sil
  4. kesinlikle bi planları var. saha dışında da saha içinde de.. bi sistem var bi işleyiş var. sev sevme gerçek bu.

    gs ise hep kaos kaos kaos. yeter bıktım. oyun planı bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygı duymak lazım o sisteme de. Sevmeyebiliriz ama düşündükleri planı iyi uyguluyorlar.

      Sil
  5. Diğer takımlarin bu kadar fazla yerli oyuncuya yönelmesi acaba zorunlu yerli oyuncu kısıtlaması mi gelecek diye düşündürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, hatta oldukça olası. Biz bu konuda altyapıya güveniyoruz, o anlamda ayaklarımız yere basıyor.

      Sil
  6. Adamlar Manuel da Costa'yı satıp yerine aynı gün içinde Serdar Taşçı'yı aldi biz ise Gomis'i satıp 100 küsür gündür kimseyi alamadik yani arada büyük fark var arkadas, bunun maddiyatla falan da alakasi yok isteyen bedavaya da 300 bin Euroya da oyuncu buluyor. Dursun Özbek yönetimine haksizlik etmisiz resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada farkettiniz mi bilmiyorum ama yönetimin GS Tv'ye cikardigi yorumcular Galatasaray'in transfere ihtiyaci yok seklinde yorumlar yapiyor,ara transferi bir forvetle kapatirsak iyidir gözüyle bakiyorum ben artik.

      Sil
    2. Futbol aklı böyle bir şey. Gitmesi olası bir ismin varsa, o gitmeden yerini doldurman gerekir.

      GS TV'ye başka türlü nasıl çıkabilirsin ki. Oraya çıkan pembe tablo çizmek zorunda. Baskıcı, sansürcü bir yönetim anlayışımız var. Eleştiriye gelemiyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir