18 Ocak 2019 Cuma

Maicon'la alakalı transfer gündeminin devam ettiği konuşuluyor


Maicon'la alakalı transfer gündeminin devam ettiği konuşuluyor. Onun da Brezilya'ya dönme gibi bir isteği vardı. Yazın Suudi Arabistan işi direkten dönmüştü, Ocak ayında ise o istemedi. Galatasaray'ın da en azından 3.5 - 4 milyon avro gibi bir bonservis beklentisi var diye düşünüyorum. Sorun şu ki herhangi bir Brezilya takımı bu fiyata çıkar mı.

Ozan Kabak'ın ayrılığının ardından stoper rotasyonumuz da zayıfladı. Marcao, Maicon, Donk ve Ahmet Çalık gözüme çok parlak gelmiyor. Serdar Aziz'le de geri dönüşü olmayan yola girdiğimizi düşününce istenilmeyen Maicon dahi değerli bir hale geldi. Çünkü alternatif kalmadı, yerine kimseyi almadan bu ayrılık yaşanırsa sorun olacak.

Semih Kaya'nın geri döneceği söylense de onun da büyük bir farkı olmayacak. Ozan Kabak'ın yerine gelmiyor, rotasyonda yer tutması adına bu hamle olacak. Maicon da giderse soru şu, yerine gelecek isim yerli mi yoksa yabancı mı olmalı? Yerli olursa avantajı açılacak yabancı hakkını hücum tarafında kullanabiliyor olmamız.

Şu an 2 hak boş, o da forvetlerden yana kullanılır. Olası boşalacak 3. hakla ise ya kanat, ya orta saha alınacaktır. Maicon giderse üzerinden bakıyorum, yeni bir yabancı stoperin daha alınacağını pek sanmıyorum. Yerli stoperlere bakınca da alternatif kalmadı. Ömer Toprak sakatlandı, Merih Demiral satıldı ve kalan 2 alternatif Kaan Ayhan / Ertuğrul Ersoy. Onların da yeterliliği tartışılır.

Ertuğrul Ersoy'un gelebileceği en iyi seviyenin Serdar Aziz olacağını düşünüyorum ki o da zor. Kaan Ayhan ise joker etkisi yaratırdı ama Ocak ayında bonservisini almak zor. Kendi içimize bakıyorum, Gökay Güney'in büyük bir farkının olmayacağını söyleyebilirim. Ogün Çalışkan gibi isimler için ise daha zaman var.

Çok çetrefilli bir konu. Ozan Kabak'ın ayrılığı beklenmiyordu, biz Maicon gider diye düşünüyorduk. Bir de Serdar Aziz mevzusu patladı. Şu an Maicon giderse diye düşünürken de elimizde ciddi anlamda kalite sorunu oluşuyor. Marcao'yu aldık ama tek başına yetmeyecektir. Uygun partneri ve alternatifleri bulmamız gerekiyor.

10 yorum:

  1. Donk düşünülebilir orada ikinci devrede... şu anda elimizde bulunan en iyisi o. Hızlı ve ayağı iyi. Biraz dağınıktir o bölge için ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten şu an en güvenilir stoperin oldu. Hızlı değil ama ayağı iyi, o doğru.

      Sil
  2. İçim karardı resmen Burak :(

    YanıtlaSil
  3. Serdar işi çarşıyı karıştırdı ama Maicon'u satma ihtimali varsa kaçırmamak lazım. Kronik hataları ve kallavi maaşıyla avrupaya satmak beredeyse imkansız. Yerini yerliyle nasıl doldururuz sorusu ise bonservisle satmak kadar zor. O konuda cevabım yok. Kadrodan Çalık olmaz Semih'e bel bağlanmaz. Donk stoperde kötü ama mevcut seçeneklerin iyisi o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kaçırmam o fırsatı. Çünkü kafası hiç burada değil ve ailesel anlamda yaşadığı sorunlar çok büyük.

      Sil
  4. Luyindama alınır diye düşünüyorum eğer Maicon giderse tabi

    YanıtlaSil
  5. Maicon'u ne yapıp edip yollamamız lazım.Hâlâ eşiyle sıkıntıları devam ediyor birbirlerine göndermeli hikayeler paylaşıyorlar.Zaten sezon başı transferi son anda iptal olunca mental olarak bitmişti.Şimdi daha da kötü durumda.Gerekirse çok cüzi bir ücrete dahi elden çıkarmak gerekiyor çünkü yedek veya as olarak herhangi bir katkısının olacağını düşünmüyorum.Satılırsa da yerine mutlaka stoper almalıyız.Kanat ve orta sahayı bir şekilde hallederiz değişik varyasyonlarla ama stoper konusunu halledemeyiz çünkü takımın en iyi 2 stoperi artık yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında ben olsam tutarım, transferini yaza düşünüyorum. Nedeni de Avrupa Ligi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir